Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 519
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, сетих се да ви питам някоя от вас правила ли си е тест за алергия към упойките и ако да къде?

Моята Доки, при която се следя, изражда и във Вита, затова ще съм там, но като цялата бременност ми я следи в друг мед.център, не съм я следила във Вита. Тъй като преди 2 години имах остраняване на миома, тогава ми бяха диагностицирали алергии разни, беше ясно, че и сега трябва да ме прати задължително, тъй като ще съм със секцио.
Та след като с нея направихме подробен план за всички изследвания в последната седмица преди секциото, тя ми каза кога и къде да отида (в същия център с предварително записване идват интерниста и анестезиолога, които пускат всички тези предварителни изследвания) - твоят Доки не ти ли каза къде можеш да ги направиш?
Иначе да - теста е точно това, което е описала commala - по 9 бр. резки на всяка ръка и се третират с различни препарати и след 10-тина мин. се отчитат резултатите...В момента съм дори като зебра по ръцете, че го правих вчера  Laughing

# 586
Момичета, сетих се да ви питам някоя от вас правила ли си е тест за алергия към упойките и ако да къде?

Моята Доки, при която се следя, изражда и във Вита, затова ще съм там, но като цялата бременност ми я следи в друг мед.център, не съм я следила във Вита. Тъй като преди 2 години имах остраняване на миома, тогава ми бяха диагностицирали алергии разни, беше ясно, че и сега трябва да ме прати задължително, тъй като ще съм със секцио.
Та след като с нея направихме подробен план за всички изследвания в последната седмица преди секциото, тя ми каза кога и къде да отида (в същия център с предварително записване идват интерниста и анестезиолога, които пускат всички тези предварителни изследвания) - твоят Доки не ти ли каза къде можеш да ги направиш?
Иначе да - теста е точно това, което е описала commala - по 9 бр. резки на всяка ръка и се третират с различни препарати и след 10-тина мин. се отчитат резултатите...В момента съм дори като зебра по ръцете, че го правих вчера  Laughing
Благодаря за информацията. В петък съм на преглед, тогава ще говоря с нея. 🙂

# 587
Кой беше подранил за час тая сутрин  Grinning
Не питах за тоновете, но онзиден си разглеждах папката от 1вата бременност и наистина ме е пратила в 34та седмица за пръв път.

# 588
Момичета, дайте нова информация за раждане в болницата - секцио и вагинално, отношение от персонала, условия.

# 589
Момичета, дайте нова информация за раждане в болницата - секцио и вагинално, отношение от персонала, условия.
Ами то цялата тема е за това  Rolling Eyes

# 590
Мелани, има няколко съвсем скорошни мнения по-назад в настоящата тема. С какъв термин си ти, още май не си си избрала болница?! А и очакваме Аничка и Силвър да родят всеки момент, предполагам, че ще споделят, когато могат. Рядко някой има време и възможност да разкаже веднага след раждането  baby_neutral

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 08:00 от commala

# 591
Silver вече е щастлива мама и аз чакам инфо от нея, но едва ли й е до това сега.
Дано скоро да мога да ви дам информация от личен опит, термина ми е 29-ти, но на малката май не й се излиза  още #Crazy

# 592
С какъв термин си ти, още май не си си избрала болница?!

Действително има още мнооого време и наистина не съм се спряла на болница. Много сериозно клоня към Вита. Тук по-рядко пишат момичетата. В отчетните теми има повече информация за клиниките, но знае ли човек къде да чете. newsm78

# 593
Здравейте и от мен. Най-накрая да се включа с повече детайли от личен опит.
Вчера 7:00 се появи малката принцеса. Точно на термин. Всичко се разви доста бързо. 1 час след започване на контракции звъннах на докторката и тръгнахме към болницата. Беше през нощта към 3:30. Тук има портиер, който ти отваря долу, иначе е заключено. Имаше дежурна акушерка, която ме пое веднага за преглед. Изключително мила и отзивчива, Петя се казва ако не се.лъжа. Имаше още една дама Дани на смяна, но за нея не разбрах, дали е сестра или акушерка. Но и тя беше супер любезна и обгрижваща. Направиха ми тоалет, въобще не беше неприятна процедурата, нито смущаваща. Попълнихме документите набързо. Сложиха ми някакви системи, предполагам окситоцин. Настаниха ме в една стая да легна и да записваме тонове. Таткото беше с мен в стаята. Той даже искаше да си тръгва, но те го подканиха да остане и ги послуша. Мен може би нямаше да ме послуша, та съм им благодарна за това.
Лека полека започна да се събира екипа. Моята докторка дойде доста бързо. Имаше май още един доктор, който не познавах, но даваше наставления от време на време в процеса на раждане по-късно. Целият екип не помня честно казано колко човека бяха, но поне едни 7 човека ми се въртят. Всички изключително любезни, свежи, усмихнати, спокойни, обгрижващи. Това адски много ми помогна аз да съм спокойна, грам притиснение нямах, нито усетих някакъв адреналин, нито страх, нищо. На изпити съм се притеснявала, тук грам.  Laughing
По едно време дойде анестезиолог. И ми направи епидуралната упойка и тук вече всичко започна да става по-приятно  Joy
Дори имах възможност да си почина малко от болезнените контракции. Като достигнах разкритие, първите напъни ги направих в стаята. Не беше много комфортно за мен, защото подлогата много ми убиваше и всичко вече.ми беше изтръпнало. А и леглото като няма наклон не е удобно. Но ме преместиха в залата малко след това и се започна същинската част, която трая 10 мин. Докторката и акушерката ми казваха какво и как да правя. Тук е момента да кажа, че трябва да слушате и да изпълнявате. Аз малко се обърквах на моменти с напъните и сега си имам бонус кръвоизливи по цялото лице.
Бебето не ми го дадоха веднага, само я погалих. Взеха я да я почистят и облекат, но беше в близост до мен, така че си я гледах през цялото време, докато мен ме шиеха. Непосредствено след раждането ми сложиха тежест на корема. Горе долу 1 час след раждането ме преместиха в стаята да си почивам. Бебка беше спокойничка, та ми я оставяха при мен през деня и я взимаха само за памперси и нещо за манипулации. Вечерта не спа при мен, за да се наспя.
Но от днес ще ми я оставят и аз сама ще и сменям памперсите, те щели да ми покажат как. Вчера правихме 3 опита за кърмене. Днес продължаваме. Показват как.
Тук всички са супер мили и добри. Има всичко необходимо за родилката и бебето. От храна (много вкусна и по избор от дневно меню), вода, превръзки, нощници... Досега от личните си вещи съм ползвала само джапанки, еднократни гащи и тоалетни принадлежности. За бебето имат всичко необходимо.

Отношението и условията са просто чудесни, радвам се че попаднах тук. Всеки един по веригата от санитарки, сестри, акушерки, неонатолог, лекари въобще всички са много любезни и отзивчиви. Питат те постоянно, дали имаш нещо нужда. На всяко желание ти се отзовават. Въобще престой мечта имам.

Желая успех на всички! На тези, които се колебаят в избора си - няма да сгрешите. Страхотни професионалисти и готини хора - Човеци!

# 594
SilverR, да ти е жива и здрава рожбичката, бъдете много щастливи и спокойни заедно, бързо и леко възстановяване на теб  Hug И хиляди благодарности за така скорошния и подробен разказ!  bouquet Звучи чудесно, почти всичко се препокрива и с моите спомени и преживявания от раждането и престоя там  Party

# 595
Да, явно просто си държат стандарт с персонала.

Единствено вчера имаше една сестра малко по-надменна, която доста грубо ми постави антибиотиците. Но предполагам, че това е единичен случай. Защото от вчера до днес се изредиха над 10 човека персонал през стаята ми и всички са много любезни и внимателни.  Heart Eyes

# 596
SilverR, честито бебенце! Да расте здраво е щастливо! Благодаря за позитивния и актуален разказ! bouquet

# 597
SilverR , честито бебче, радвам се, че всичко е минало нормално. Да сте живи и здрави Simple Smile Аз съм раждала преди 2 г. и съм със същите впечатления. Персоналът е много любезен, усмихнат и отзивчив. Моята акушерка, Ева, ми е любимка, но си спомням и Петя , Дани и Цвети. Може би дръпнатата всички се сещаме за нея, но се ядва, особено, ако всичко е минало идеално.. Simple Smile 
П.с. От прочетеното, разбирам, че всичко се е случило много бързо. имаше ли контракции на записите, някакви болки, стягания? За първо раждане супер Simple Smile                                               

# 598
SilverR , честито бебче, радвам се, че всичко е минало нормално. Да сте живи и здрави Simple Smile Аз съм раждала преди 2 г. и съм със същите впечатления. Персоналът е много любезен, усмихнат и отзивчив. Моята акушерка, Ева, ми е любимка, но си спомням и Петя , Дани и Цвети. Може би дръпнатата всички се сещаме за нея, но се ядва, особено, ако всичко е минало идеално.. Simple Smile 
П.с. От прочетеното, разбирам, че всичко се е случило много бързо. имаше ли контракции на записите, някакви болки, стягания? За първо раждане супер Simple Smile                                               

Ако не се налагаше да ми слага антибиотик въобще даже нямаше да и обърна внимание. Но просто едва издържам на моменти, а не е като да не съм търпяла 3 часа болезнени контракции на 4 мин. Ева като ми го прави минава и заминава, болка няма почти. Тя е много сладка и мила, едва вчера и научих името.  Heart Eyes
Но пак съм щастлива, че е само единичен случай с въпросната дама, че има болници всички са така и не знам какво щях да правя тогава   Laughing

Иначе всичко стана наистина бързо. Аз вечерта бях на тонове и нямах грам контракции. И през нощта се събудих вече бяха на 4 мин. със стягане на корема и силна режеща болка, но в кръста нямах болки честно казано. И разкритието май бързо го направих. Казаха, че за първо раждане всичко доста бързо се е развило  Simple Smile

# 599
Ева е наистина е много внимателна и мила Simple Smile Като лежах миналата година, тя ми слагаше най-леко инжекциите но шпа, но ми каза, че много я е страх нея да я бодат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт