Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 536
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
Commala, моя термин е 29-ти, но много се надявам да не го дочакам  Simple Smile
Silver, за сукането веднага след раждането и аз много искам, защото съм чела, че първия час след раждането сукателния рефлекс е най-силен при бебчето. Нз дали го прилагат обаче  newsm78
А защо не искаш да се избързва с прерязването на пъпната връв?

# 571
Моят термин е 23.05, та скоро ще дам отзив от първо лице. Simple Smile

Ani4ka можеш да погледнеш тук:
https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/04/16/%D0%BA%D1%8A%D0%B … 1%8A%D0%B2%D0%B8/
С една дума, хубаво е за имунитета на детето, за хемоглобина...
Но не винаги е възможно да се изчака, зависи от състоянието на майката и бебето. При секцио не може да се направи.

# 572
Silver, благодаря! Статията е доста интересна!

# 573
Ехе, може да се засечете двечките в родилното  Party Я да ви питам, от коя седмица започнахте тоновете, 34та ли? Опитвам се да се сетя, и не мога  Embarassed И 45-дневния Славкова го издава, нали? (Че предния път ходех и на ЖК по ЗК и те ги действаха болничните, но сега съм си само във Вита)

# 574
Ехе, може да се засечете двечките в родилното  Party Я да ви питам, от коя седмица започнахте тоновете, 34та ли? Опитвам се да се сетя, и не мога  Embarassed И 45-дневния Славкова го издава, нали? (Че предния път ходех и на ЖК по ЗК и те ги действаха болничните, но сега съм си само във Вита)

В 30 г.с. за първи път бях на тонове. Но ми се струва твърде рано. Всеки лекар практикува различно. Около мен съм чувала 33-34 г.с. да започват с тоновете. Та си зависи от АГ-то.
Болничния от Вита ще ти го издадат няма проблем, даваш амбулаторната карта на Славкова и те го подготвят. 10 лв струва удоволствието.  Laughing  В последствие разбрах, че е незаконна тази такса, но уви не знаех, като го взимах и си платих. Че и касова бележка не получих.  newsm78  

# 575
Мерси, Силвър, 10 лв къде не съм ги дала.. Simple Smile
А имаше ли някаква причина да те пратят толкова рано на тонове? (Ти май не беше при Славкова  newsm78 )

# 576
Мерси, Силвър, 10 лв къде не съм ги дала.. Simple Smile
А имаше ли някаква причина да те пратят толкова рано на тонове? (Ти май не беше при Славкова  newsm78 )
Не, не съм при Славкова.
Нямаше причина, имам може би най-безпроблемната бременност на света, явно така си практикува жената.
Просто ми каза започваме с тоновете. Като редувахме през 2 седмици тонове и видеозон. И вече от 36 седмица всяка седмица тонове.

# 577
Оо, аз на драго сърце бих ходила и от 30та седмица по-често, и на прегледи и на тонове  Grinning Едвам изврънквах прегледи през 3 седмици в началото, а след 15та седмица съм през 4, без право на обжалване  Laughing

# 578
Аз съм при Славкова, в 33г.с. съм и още не ме е пращала на тонове в петък съм на преглед при нея ще видя дали вече ще ме изпрти и ще пиша.

# 579

Славкова ме прати на тонове в 35+4.
За болничния Silver ти е обяснила, а за парите аз изобщо не съм разбрала, и той минава през пакета. Имам извлечение, но изобщо не съм го погледнала.

# 580
Благодаря за разясненията, и аз съм в петък на преглед и щях да я разпитвам, ама вие пък ми отговорихте на всичко  Hug

# 581
И аз съм в петък на тонове, но се надявам да не ги дочакам  Joy
Така искам вече да си гушна малкото съкровище   Hug

# 582
  • София
аз не бях при Д-р Славкова, но все пак да споделя- при мен планово следенето на тонове във Вита започна в 34 г.с., в 32 гс имах болки и не усетих бебо за много време и направиха тонове  за да видят какво става, но ако няма оплаквания обичайно започват около 34 гс.

# 583
Момичета, сетих се да ви питам някоя от вас правила ли си е тест за алергия към упойките и ако да къде?

# 584
Момичета, сетих се да ви питам някоя от вас правила ли си е тест за алергия към упойките и ако да къде?
Ако правилно си спомням, ми направиха май някакви тестове с драскане по ръката известно време преди да отида при анестезиолога, но може и да бъркам случаите .. че от тогава имам още няколко влизания в болница.  newsm78 Дано се включат момичетата с по-скорошни преживявания. Но със сигурност знам, че не съм ходила да си правя такива тестове преди раждането.

Общи условия

Активация на акаунт