Грижи за косата – Тема 97

• 91 875
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, момичета! Да, наистина ще разредя маските, дано нацеля някаква златна среда. Иначе дано наистина да е временно след раждането, но то минаха вече 2 години, може и временното да е станало постоянно  Laughing
Само външно не винаги се оправят нещата, за да е хубава косата и кожата важен е и начина на живот, колкото и банално да звучи - достатъчно сън, чист въздух, повече плодове и зеленчуци, пиене на много вода, избягване на сладкиши и други тежки въглехидрати и на мазни храни! Simple Smile

# 706
  • Cyberspace
И нервите влияят, поне при мен  Whistling
Обмислям някакви витаминчета да пия допълнително. Иначе и аз маски правя постоянно, май прекалявам и аз и чакам ефект, а то се получава дефект  newsm78

P.S.: Избягване на сладкиши...? Разби ми сърцето...  Joy

# 707
И нервите влияят, поне при мен  Whistling
Обмислям някакви витаминчета да пия допълнително. Иначе и аз маски правя постоянно, май прекалявам и аз и чакам ефект, а то се получава дефект  newsm78

P.S.: Избягване на сладкиши...? Разби ми сърцето...  Joy
Сладкишите влияят зле и на кожата, а и на фигурата Simple Smile

# 708
  • BG-DE
За фигурата и кожата ясно но в какво се изразява отрицателното влияние на въглехидратите върху косата Simple Smile

# 709
На омазняването влияят сладкишите със сигурност, но не съм сигурна дали мазнините в тях са причина, не толкова въглехидратите. Парадоксът е, че съм намалила много сладкото, навън съм предимно по парковете, а косата ми никога не се е омазнявала толкова бързо.
Иначе и недоспиването, ако е причина - ами то е ясна работата с малко дете Grinning

# 710
За фигурата и кожата ясно но в какво се изразява отрицателното влияние на въглехидратите върху косата Simple Smile
В това, че не носят нищо ценно за организма като цяло...както влияят вредно на клетките на кожата, вредно влияят и на скалпа,а от там и на косата! Simple Smile
А казано биологично повишената захар в кръвта увеличава нивото на хормона андроген, който е причина за намаляване на космените фоликули....Simple Smile
По същият начин влияят и сладкишите и белият хляб....
Липсата пък на протени, също прави косата да изглежда безжизнена и вяла Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 23:18 от mimi.7299

# 711
  • BG-DE
Но, мила, въглехидрати има и в ориза, картофите, плодовете, млечните продукти и т.н. ако спрем всичко това само месо ли да ядем  #Crazy

# 712
В това, че не носят нищо ценно за организма като цяло...както влияят вредно на клетките на кожата, вредно влияят и на скалпа,а от там и на косата! Simple Smile
А казано биологично повишената захар в кръвта увеличава нивото на хормона андроген, който е причина за намаляване на космените фоликули....Simple Smile
По същият начин влияят и сладкишите и белият хляб....
Липсата пък на протени, също прави косата да изглежда безжизнена и вяла Simple Smile

Е, глупости. Тялото има от определено количество въглехидрати, които са наистина необходими (главно на мозъка, за да работи Grinning) Оттам остатъка отива в черния дроб,мускулите и накрая ако има още излишък се съхранява като мазнина.

А белия хляб е полезен! Има витамини и минерали в него. "Дебелеенето" от хляба е по вина на консуматора и незнанието му за въглехидратите и какво количество трябва да се приема.
А въглехидрати има в абсолютно всичко, освен месото.
Не знам обаче колко килограма въглехидрати на ден трябва да ядеш, за да ти намали космените фоликули #Crazy
Съжалявам за нахлуването в темата, ама не се сдръжах Blush

# 713
На омазняването влияят сладкишите със сигурност, но не съм сигурна дали мазнините в тях са причина, не толкова въглехидратите. Парадоксът е, че съм намалила много сладкото, навън съм предимно по парковете, а косата ми никога не се е омазнявала толкова бързо.
Иначе и недоспиването, ако е причина - ами то е ясна работата с малко дете Grinning

В кой град си? Ако е голям и по-мръсен хич не се очудвай на омазняването.Ако си повече на вън мръсотия,прах.А може и от бременността да се е променила.Аз не мисля,че от храната.

# 714
Нещастните въглехидрати, толкова оплювани, пък са важно нещо. Както винаги въпросът опира до количество, но без тях не може. Проблемите на диета с повече въглехидрати са не самите въглехидрати, а това че често са за сметка на други неща. Здравословен начин на хранене не е изхвърляне на някоя хранителна група, а балансирана диета в зависимост от начина на живот - по принцип повече плодове и зеленчуци, добри мазнини, риба и не мазно месо и по-малко захар.

Причини за омазняване може да са много неща - естествени промени в тялото с времето или по време/след бременност, стрес и недоспиване, неподходяща диета, външни фактори, като мръсен въздух, силно слънце, неподходяща козметика за коса...

# 715
В кой град си? Ако е голям и по-мръсен хич не се очудвай на омазняването.Ако си повече на вън мръсотия,прах.А може и от бременността да се е променила.Аз не мисля,че от храната.

Права си - в София  Laughing То срещу мръсния въздух нищо не може да помогне. Но и аз си мисля, че вероятно е нещо хормонално след раждането.

Четох, че редовната употреба на масла върху скалпа/лицето регулирала омазняването, но досега не съм била наистина редовна дълго време. Сега мисля да пробвам и това. Ами, както казаха по-горе, ако не се вижда ефект, поне не вреди да полагаш умерени грижи. 

# 716
Привет, момичета ! И аз да се включа в дебата Mr. Green
При мен ограничаването на въглехидрати води до зверски косопад, изтъняване на косъма и ед на вяла става, без блясък косата. Това от проба-грешка  Simple Smile Същото и с ограничаването на мазнините. Всичко е нужно на организма, но в правилното съотношение Peace
Омазняване получавам при прием на Вит. А + Е кой знай защо Thinking

# 717
Хора, хора, спокойно Simple Smile....не съм казала всички ВХ, а само наистина празните калории, като сладкиши, торти, бял хляб и пр.....и то казах ограничаване, не спиране.....оризът, картофите са полезни, носят ценни вещества и минерали....хлябът има витамин Б, полезен за чревните бактерии, неутрализира киселите храни.....ясно е, че колкото и да нямаш такива познания всеки знае, че сладкочите бисквити, торти, вафли са празни, ненужни калории, което не значи, че не може човек да хапне при повод....не приемайте думите едностранчиво....мислете Naughty.....и никой не еказал да се яде САМО месо, белтъци има във всички млечни, в бобовите, в ядките, соевите продукти....всеки знае, че да изглежда цялостно добре трябва да приема разнообразна храна - плодове, зеленчуци, бобови, картофи, ориз, ядки, варива, смена.....но има много хора вкл. и такива покрай мен, които карат цял ден на баници, пици, вафли, бисквити, солети....
Вярвам никой не смята, че това е полезно! Hug

# 718
Аз не ям сладкиши много.Не ям и мн плодове и зеленцуци,не спортувам,пия вода в нормални к-ва,чайове доста,кафвнце обичам.Витаминни пия за коса от мн време,но сега съм само на ФК поради др причини,не смея да пия добавки.
При мен проблема е скалпа-имам нещо като себорея,зачервявания,чувствителност към мн шампоани.В един момент изчезва,после пак се появявям.Ползвала съм какво ли не.
От години съм си така.Когато съм стресирана и нервна се обостря.
Когато съм на морето всичко изчезва.Внимавям мн какво ползвам.
Храната не съм убедена дали мн влияе-различни мнения съм чувала на дерматолози.
И с лицето съм така-,мн малко неща ми понасят на кожата.
Ползвали ли сте хубав шампоан без парабени,да ми препоръчате.

# 719
Айде пак едностранчиво, дали храната влияе Wink пак съм казала горе...ВСИЧКО влияе, въздух, вода, стрес, храна, почивка, сън, химикали....тютюнопушене, алкохол....ясно е, че в съвременния свят не можем да избегнем доста неща, но поне можем да ги ограничим
Имам приятелка с възможности...маже на лицето кремове за по 100 лв, ходи на лифтинг и пуши две кутии цигари, ляга в два през нощта....еми не изглежа добре, не за 100 и за 1000 лв крем да се намаже полза няма.... Sad

Общи условия

Активация на акаунт