Спирате ли на закъсал шофьор на пътя? И защо???

• 9 351
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
По същата желязна логика

Жена да ми говори за логика е малко странно  Laughing но по твоята "железобетонна" логика:

-децата в Африка няма какво да ядат,защо да не им помогнем  20% от заплатата за дарение
-проблемите с голбалното затопляне са много големи,нужни са средства ,20%
-има хиляди болни от рак деца който не могат да се лекуват, 20% и за тях
-пенсионерите мизерстват ,нека им помогнем...и за тях 20%

То нищо няма да стане на хората, ама и от теб човек няма да стане

Е, ти отделяш ли 80% от заплатата си ? а ? значи и от теб човек няма да стане.Просто логика  Laughing

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 14:39 от davidorentol

# 76
Не спирам, когато съм сама, защото мъжо ми е забранил. Той спира, обаче. Simple Smile

# 77
  • Другата България

По същата желязна логика - подминаваме припаднал човек - да си е преценил да не излиза в жегите. Подминаваме майка с количка на стълби - да е мислила като е избирала марширут.. Не ставаме на бременни и майки с деца в автобуса - кой ги е карал да го ползват нали ?  ooooh!
  Peace

Изобщо не са ти релевантни сравненията. Peace
Има голяма разлика от това да подминеш спряла кола и припаднал човек.
Наистина ли не можеш да я направиш?
Тази кола може да е спряла по наистина много причини, и след като никой не иска помощ, поне според мен може и като навлизане в чуждото пространство да се приеме едно такова спиране и предлагане на...нещо, от което някой може и да няма никаква нужда. Ами ако хората са спрели до тоалетна? Ако са спрели да се нацелуват - евентуално? Жената да накърми бебето? Станало лошо на бременна и повръща? Ти какво - ще спреш и ще се вреш, питайки има ли проблем? Правиш ли го в действителност?
Докато припаднал човек го е сторил по една причина - лошо му е станало. Защо - вече причините може да са много, но е безпомощен, и там наистина е човечност да помогнеш ако можеш, без да те карат.

# 78
Като баба с количка, много пъти са ми помагали, за което съм много благодарна.  Но има и случаи, когато казвам - не, благодаря, и пак се натискат и нещата стават доста по-трудни. На една бременна се натисках да отстъпя, тя ми обясни, че права се чувства по-добре. Та, айде и самаряните, по-кротко.   

# 79
ако закъсам само колесар ме оправя ,днешните коли не са жигулита и да спра ще е само за морална подкрепа и губене на време  Simple Smile затова от махащи по далеч да не си патя

# 80
  • Beyond the stars

По същата желязна логика - подминаваме припаднал човек - да си е преценил да не излиза в жегите. Подминаваме майка с количка на стълби - да е мислила като е избирала марширут.. Не ставаме на бременни и майки с деца в автобуса - кой ги е карал да го ползват нали ?  ooooh!
  Peace

Изобщо не са ти релевантни сравненията. Peace
Има голяма разлика от това да подминеш спряла кола и припаднал човек.
Наистина ли не можеш да я направиш?
Тази кола може да е спряла по наистина много причини, и след като никой не иска помощ, поне според мен може и като навлизане в чуждото пространство да се приеме едно такова спиране и предлагане на...нещо, от което някой може и да няма никаква нужда. Ами ако хората са спрели до тоалетна? Ако са спрели да се нацелуват - евентуално? Жената да накърми бебето? Станало лошо на бременна и повръща? Ти какво - ще спреш и ще се вреш, питайки има ли проблем? Правиш ли го в действителност?
Докато припаднал човек го е сторил по една причина - лошо му е станало. Защо - вече причините може да са много, но е безпомощен, и там наистина е човечност да помогнеш ако можеш, без да те карат.

Говорех единствено за мотивите на господина по горе - че видиш ли да се научат, кой ги е карал да тръгват, да са мислили и т.н.  Peace
Далеч съм от мисълта,че трябва да се спира на всичко живо по пътя. Ама и да кажеш - хората да са мислили, понеже им се е случило нещо непредвидено е ..  Peace

# 81
  • Beyond the stars
По същата желязна логика

Жена да ми говори за логика е малко странно  Laughing но по твоята "железобетонна" логика:

-децата в Африка няма какво да ядат,защо да не им помогнем  20% от заплатата за дарение

То нищо няма да стане на хората, ама и от теб човек няма да стане

Е, ти отделяш ли 80% от заплатата си ? а ? значи и от теб човек няма да стане.Просто логика  Laughing

Ясно, щом не можеш да спасиш света - няма смисъл да се хабиш за един, два човека.
Разбрах.  Peace

# 82
Дидка много съжалявам за лошата случка  Cry Радвам се че все пак се е намерило кой да ви помогне! Не бъди толкова смела за напред, моля те не тръгвай сама! За съжаление е страшно по нашите пътища и всеки подхожда с недоверие, а не трябва да е така.
В София съм спирала, бутала съм кола няколко пъти, но извън нея не знам дали бих спряла повече. И аз, и съпругът ми нищо не разбираме от коли. Въпреки това, преди 2 години, видяхме чужда кола на аварийки на Хемус и един мъж ръкомаха. Спрях, съпругът ми слезе да пита имат ли нужда от помощ (нищо, не чи нищо не разбира). Онзи се опита да приложи схемата нямам бензин, нямам пари, ей ти тоя пръстен, чак подгони мъжа ми, който му отказа и тръгна към колата. Вече сме и с дете и май по-скоро не бих спряла.. можи бе все пак ако е светло и закъсалите са жена с деца/жени, бих го направила, но не и ако съм сама
- скоро и на нас ни се случи това на пътя между Н.Загора и Сливен, с тази разлика че мъжът изскочи директно пред колата  Shocked бяха "аварирали" 3 коли с чужда регистрация, докато спираха нас - друг от тях изскочи в насрещното платно да спира друга кола. ММ усети какво става и отвори само прозореца, та се чу "Саламалейкум"  Confused извинете ме не зная как се пише поздрава

# 83
-децата в Африка няма какво да ядат,защо да не им помогнем  20% от заплатата за дарение
Да спреш и да попиташ:"Имате ли нужда от помощ?" няма да ти струва нито стотинка.
Но щом парите са ти най-най, след като само за пари говориш, спорът мисля, е излишен.
Човещината, в повечето случаи , е напълно безплатна.Ако имаш "топки" за нея.Явно малцина СА ...

Merri_An , като ти кажат:"Не, нямаме нужда от помощ.Благодаря ви!" просто си тръгваш и ги оставяш да се целуват/натискат/повръщат/пикаят/кърмят или каквото там са спрели да вършат.
Важното е НЕ ЗАЩО са спрели, а дали ТИ ЩЕ спреш, ако видиш закъсала кола на пътя.

# 84
  • Другата България
Да, закъсала кола и ръкомахащи за помощ/стопиращи/изпаднали в беда .
Не, просто спряла.
Защото пътувам предимно сама, и това
Цитат
като ти кажат:"Не, нямаме нужда от помощ.Благодаря ви!"
не винаги предполагам, че ще ми го кажат. bash

# 85
Да спреш и да попиташ:"Имате ли нужда от помощ?" няма да ти струва нито стотинка.

Това абсолютно не е вярно !

и ги оставяш да се целуват/натискат/повръщат/пикаят/кърмят или каквото там са спрели да вършат.
Важното е НЕ ЗАЩО са спрели, а дали ТИ ЩЕ спреш, ако видиш закъсала кола на пътя.

Това май е ВАЖНО само за теб като гледам  Laughing

И няма значение викаш за какво са спрели "целуват/натискат/повръщат/пикаят/кърмят"  ВАЖНО е ,даже е  ЖИЗНЕНОВАЖНО аз да спра и да питам техни величества имат ли нужда от нещо ,така ли  Laughing

Доста странни,да не кажа и по силна дума,разсъждения  Laughing

# 86
Не получих и нито един отговор  ,колко пари са дарили последния месец/ и изобщо през живота си ,тези така наречени ангели с огромни сърца   Laughing

Или сте човечни само на думи по скоро !   Laughing

# 87
Е хайде сега, не е нужно да даряват.
Обаче спиране безогледно може и живот да струва. Има и едни такива вежливи идиоти, които от зор да направят място на изпреварващите, карат в аварийната лента.

Много рядко виждам спрели коли и хора застанали безопасно до тях.

# 88
  • Beyond the stars
Не получих и нито един отговор  ,колко пари са дарили последния месец/ и изобщо през живота си ,тези така наречени ангели с огромни сърца   Laughing

Или сте човечни само на думи по скоро !   Laughing

Защо едното трябва да изключва другото  newsm78 И от кога човечността се измерва само в пари ?
Не дарявам, за да давам отчет някому, нито давам ток на човек с паднал акумулатор, защото искам благодарност.

Ако може да обясниш какво точно ще ти струва да извадиш кабели и да дадеш ток на кола с паднал акумулатор ?  newsm78

# 89
Е хайде сега, не е нужно да даряват.

Напротив,нужно е ! Не може да се правят на света вода ненапита, и по-католици от папата ,пък да не са дарили един лев.Явно че е само на думи тази тяхна "човечност"

И защо искаш отчет тогава от някой който не иска да спира  newsm78   Rolling Eyes Shocked

И на въпроса с въпрос на някой друг.Първо ми отговорете на 10-те конкретни въпроса пък тогава питайте   Laughing

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 20:04 от davidorentol

Общи условия

Активация на акаунт