Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 42 900
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Добре дошли на новите момичета  Hug

..::V.I.P::.., ако ти е интересно сама да се занимаваш - да започнеш с твоята карта е добра идея. В нета има много базова информация - за домовете, планетите, аспекти - започни от началото. Постепенно ще узнаваш за мястото на планетите в твоята натална карта, взаимодействието между тях и т.н.

Ако нямаш намерение сама да се занимаваш - отиваш при астролог Simple Smile

Аз не си спомням дали споделих - май не съм Simple Smile В една книга четох за ежеденвния индивидуален хороскоп - прави се, като солар, но с актуална дата и мястото на раждане не се релокира към актуалното - ползва се рожденото.

Имах инцидент във вторник - тежка раздяла с приятелка. Ситуация при която заличавам човека от живота си. Много тежък удар. Направих си такава карта - беше ми интересно как работи и какво мислите - Дневният асцендент в точен съвапд с К8 от наталния + квадрат със Сатурн У11. Преживях го, като лична смърт, охлаждане към приятелка (Сатурн - У11) Транзитна ретро Венера - точен квадрат с наталната и съвпад с Луната в Лъв.

СЛВ съвпад с Лилит и Меркурий и от там квадрат с натално Слънце и Луна. Пак срив на  ценности ....абе не ми се разправя какво изживях Sad

Аленка, тр.Плутон ти е на върха на 11 дом в съвпад с нат. Меркурий.В същия ден  тр.Луна е активира съвпада Плутон/Меркурий.
Плутон е трансформация,а тази трансформация идва чрез приятелите, групите....
Плутон заменя старото, отживелите структури, условия и идеи с нови мечти, желания.

# 646
Добре дошли на новите момичета  Hug

..::V.I.P::.., ако ти е интересно сама да се занимаваш - да започнеш с твоята карта е добра идея. В нета има много базова информация - за домовете, планетите, аспекти - започни от началото. Постепенно ще узнаваш за мястото на планетите в твоята натална карта, взаимодействието между тях и т.н.

Благодаря, Аленка.  Hug Интересно ми е, но към момента не мога да отделя време и да започна да чета от А до Я. А знам, че ако почна ще се получи както ти си казала: Но ще проверя базовите неща какви са, що са.  Peace
Наистина звучиш като професионалист.  bouquet

# 647
  • в 1001-та нощ
Ако е речено вълната да те помете - няма да й избягаш Simple Smile

marbeq, наистина е така  Crazy Аз толкова съм му сърдита на Плутон, че ми тормози У4 и У7, че го игнорирам в друга светлина Simple Smile

По тази тема, обаче - мисля, че Плутон приключи с разрушителната фаза. Бавно и уверено от пепелта се ражда Феникс. Мисля, че идните 2 години на трансформация ще са основно градивни, разбира се и трудни Simple Smile Но резултатни Simple Smile

# 648
Ако е речено вълната да те помете - няма да й избягаш Simple Smile

marbeq, наистина е така  Crazy Аз толкова съм му сърдита на Плутон, че ми тормози У4 и У7, че го игнорирам в друга светлина Simple Smile

По тази тема, обаче - мисля, че Плутон приключи с разрушителната фаза. Бавно и уверено от пепелта се ражда Феникс. Мисля, че идните 2 години на трансформация ще са основно градивни, разбира се и трудни Simple Smile Но резултатни Simple Smile

Доста ще ти погостува в 11 дом.И напред във времето ще ти направи секстили с нат.Венера и нат.Уран.Да не забряваме и квадрата към нат.Юпитер.
Плутон дава по две. В следващите години - може да бъдеш погълната от някаква кауза,можеш да срещнеш поне няколко влиятелни личности,да се запишеш в група,...в екипна работа.

# 649
  • София
Аленка съжалявам за това което ти се е случило много е гадно  Hug теб не те помете вълната а направо те качи на гребена си   ooooh! толкова бързо се изучи  Rolling Eyes
Я да питам вчера ми попадна книгата на Червенков разгледах съдътжанието много базова ми се видя, да питам има ли нещо повече в нея от това което спокойни се намира в нета  newsm78

# 650
Аленка съжалявам за това което ти се е случило много е гадно  Hug теб не те помете вълната а направо те качи на гребена си   ooooh! толкова бързо се изучи  Rolling Eyes
Я да питам вчера ми попадна книгата на Червенков разгледах съдътжанието много базова ми се видя, да питам има ли нещо повече в нея от това което спокойни се намира в нета  newsm78

Добра основа дава за знаци,планети,домове.....
Но ако не ти допада има и други книги,автори - въпрос на избор е.

# 651
  • в 1001-та нощ
За мен е страхотна за начинаещи, много конкретна и точна  Peace

Аз на пълнолуние - подадох ръка за изясянване на ситуацията. Защото остана едно с недомлъвки, а не искам да има недоизказани неща. Директно казах какво мисля, какво съм изпитала, очаквала, какво ме е разочаровало ... Изисках откровение и доблест.

Имаше малко хън-мън, сълзи и сополи, но стиснахме ръцете. Сагата завърши с хепиенд  Peace  Heart Eyes newsm76

# 652
Браво Аленка! Радвам се за теб! Дано всичко оттук нататък е спокойно и мирно!!!  Hug Praynig

# 653
  • SF
Алена, без да разбирам от планети, знаех, че така ще стане. Усетих го с интуицията си. Аз вече донякъде те познавам. Simple Smile

# 654
  • в 1001-та нощ
 Blush Станахме си тук една банда -кътните си зъби знаем  Heart Eyes

Днес Ретроградна Венера среща Марс в Лъв. Ще му врътне някой номер   Mr. Green

При мен срещата е по-особена, случва се в съвпад с наталната ми луна - в 6 натален дом. Транзитната ми луна пък е върху  Юпитер. Активира се огнения тригон Юпитер-Луна-Нептун:

Ето картинката при мен Simple Smile Можете да си направите и Вие и да огледате къде попада при вас,в кой дом, какви аспекти прави и т.н. Simple Smile

# 655
  • в 1001-та нощ
Продължавам в друг пост - да не се смесват нещата Simple Smile

Снощи пуснах и карта на предстоящото затъмнение, както и лунар. Започвам със затъмнението.

Предното - през март е било в 1 натален дом - квадратирало ми е наталното слънце + тригон със сатурн. Огледах си и другите аспекти - секстил на нат. Слънце с тр. Венера. Тр. Уран в съвпад с Юпитер и квадрат към Меркурий - У7 и У4 - изобщо - активирани са и тао квадрата и огнения тригон, акцент над взаимоотношенията.

Няма да ВИ занимавам с детайлен анализ - направих си го с интерес снощи Simple Smile Само мога да кажа, че в резултат на този акцент и съвпад на натален СЛВ, дирекционен Плутон и прогресивен ДС - съвпадът е много точен - през юни-юли - се срина ценностната ми система, нещата, които са ми били устои и опора,вярата в близките -всичко се помете, изпепели няма го....

С августовското новолуние - което е в точен квадрат с комбинацията СЛВ, дир. Плутон и прогр. ДС - целенасочено предприех мерки за изграждане на нов свят - аналогия на Феникса, който се възражда от пепелта.

Разбира се, това не са единствените активни аспекти по дирекции, но няма да Ви занимава с другата част от анализа, който си направих. Колебая се дори дали да не си го оформя в един документ, който да преразглеждам и допълвам Simple Smile

И сега гледам новото затъмнеие - то трябва да очертае тенденцията до следващото през 2016г. Пак по оста на взаимоотношенията, този път в 7 дом, на няколко градуса след ДС.

Ето карта на събитието:

Лунацията прави секстил с нат СЛВ, където е и дир. Плутон и прогр.ДС. Мисля, че тенденцията е да се тръгне по нов път - като азцеленасоченополагамоснови -дълбая браздата.

Асцендентът на Лунацията е в съвапд с Фортуна - прекрасно и попадавмоя7 дом  Heart Eyes Уран засатва ан ДС на събитиво - промяна - за добро. Ретро е - ще се променя нещо започнато  Peace А натален Уран влиза в сесктил с Юпитер.

Виждат се и другите аспекти -да на ги изреждам всички, че са много Simple Smile Но мисля, че имам реален, преживян пример за действие от затъмнение до затъмнение и влияние на междина лунация Simple Smile Те и другите междинни се навързват, но ще стане дълго да опиша всичко Simple Smile

# 656
  • в 1001-та нощ
И последен спам за днес със септемврийския Лунар Simple Smile

Както ясно се вижда-Луната, в компанията на Венера, Марс и Вертекс попадат в 7 лунарен дом - някой да не би да е изненадан или да е очаквал друго  Mr. Green

Слънцето на ДС, Меркурий У4 и У7 на Плутон. Емоционалният фон за идния лунарен месец е ясен Simple Smile  Mr. Green ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Лунарен МС на Уран - меракът за промяна не затихва - но това е предполагам само емоционална нагласа Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 19:20 от a.l.e.n.a

# 657
Кога започваше ретрограден Меркурий този месец - на 17.09 или 18.09?  Rolling Eyes

# 658
  • Sofia
Кога започваше ретрограден Меркурий този месец - на 17.09 или 18.09?  Rolling Eyes
От 17.09. до 09.10. - проверих ето тук  Peace

Внимание – ретрограден Меркурий

автор: Кирил Стойчев

Периоди на ретро Меркурий

2014
  7.02.2014 - 28.02.2014
   7.06.2014 -   1.07.2014
   4.10.2014 - 25.10.2014

2015
 21.01.2015 - 11.02.2015
 19.05.2015 - 12.06.2015
 17.09.2015 -   9.10.2015

2016
  5.01.2016 - 26.01.2016
 28.04.2016 - 22.05.2016
 30.08.2016 - 22.09.2016
 19.12.2016 -   8.01.2017

2017
  10.04.2017 -   3.05.2017
  13.08.2017 -   5.09.2017
   3.12.2017 - 23.12.2017

2018
 23.03.2018 - 15.04.2018
 26.07.2018 - 19.08.2018
 17.11.2018 -   7.12.2018

2019
  5.03.2019 - 28.03.2019
   8.07.2019 -   1.08.2019
 31.10.2019 - 20.11.2019

Още в древността хората са забелязали, че планетите забавят своя път сред звездното небе, като че ли спират за момент, след това тръгват назад, обратно на естественото си движение през знаците на зодиака. След това идва момент, когато планетата отново забавя своя ход, спира за миг, след което отново тръгва директно. Когато една планета се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, тя се нарича ретроградна. Разбира се, тези промени в движението на планетите са видими само от позицията на земния наблюдател, защото реално планетите се движат по своите орбити около Слънцето само в една посока.  

Независимо от това, когато една планета се движи ретроградно, тя променя естествените характеристики на своето влияние, и това може да бъде забелязано от всеки непредубеден наблюдател. Предлагам ви да се уверите в това през следващите няколко седмици, в които Меркурий ще е ретрограден.

Ето в какво се изразява влиянието на ретроградния Меркурий:

1. Създава хаос в комуникациите. Не можете да намерите хората които търсите, набирате номера по погрешка, губите си телефона (забравяте го). Обаждат ви се хора, за които не сте се сещали отдавна. Батерията ви свършва в най-неподходящия момент.

2. Поща (в днешно време – най-вече електронна поща) Губят ви се писма. Изпращате писма, без да се закачи прикачения файл. Пощата ви се пълни със спам (повече от обичайното). Забравяте паролата за пощата си. Забравяте да отговорите на важно писмо. Получавате писма от хора, за които не можете да се сетите откъде ги познавате.

3. Затруднения в транспорта – задръстванията са повече от обичайното, автобуси и влакове закъсняват, може да имате и проблеми с личния автомобил

4. Затруднения в общуването – или вас не разбират, или вие не разбирате това, което хората ви говорят. Ако чуете нещо странно да се говори по ваш адрес, не бързайте да се обиждате, най-вероятно не сте разбрали за какво точно става въпрос.

5. Губите (забравяте) си ключовете (документи, химикали и др.)

6. Сещате се (срещате) за приятели и познати, които не сте виждали отдавна.

7. Закъснявате за срещи, или отлагате такива поради ангажименти.

8. Ако ви се налага да пишете документи или друг текст – допускате повече правописни грешки от обичайното

9. Ако работите с компютри – загуба (изтриване) на информация. Архивирайте или правете запис на файловете с които работите по-често. Откривате (случайно) стари файлове, съдържащи ценна за вас информация

10. Ако сте бизнесмен – не подписвайте важни договори в този период. Условията по тях ще се променят и предмета на договора няма да бъде постигнат. Важни срещи и пътувания насрочете за след периода на ретроградност.

11. Ако сте търговец – по-слаби обороти, сметките не излизат, касата е на (+) или на (–) почти всеки ден.

12. Ако сте учител – чудите се какво им става на учениците, не запомнят нищо от учебния материал, в часовете цари хаос, не можете да въведете ред.

13. Ако сте ученик – трудности в учебния процес, не можете да се концентрирате върху материала, който се преподава, забравяте да напишете домашните си. Стига това да не е нещо обичайно за вас.

14. Интернет - връзката прекъсва по-често от обичайното, някои страници се зареждат по-бавно, по-трудно намирате това което търсите в GOOGLE.

15. Такси - всички таксита се движат в посока обратна на вашата (от другата страна на булеварда) или са заети. Централата дава заето. Забравяте ваша вещ в таксито.

16. Асансьор. Не работи или не успявате да го извикате - все някой се вози в него. По погрешка натискате на друг етаж.

17. Идват ви на ум странни, но оригинални идеи. Запишете ги, но не бързайте със осъществяването им

Разбира се няма начин да ви се случат всички от гореописаните събития в периодите на ретроградност на Меркурий, но поне няколко от тях със сигурност.

Препоръки

• Вгледайте се навътре в себе си, направете ретроспекция на изминалите месеци. Успяхте ли да реализирате всичко, което бяхте планували? Ако има неща, които сте пропуснали – сега е момента да наваксате и да ги реализирате. Не правете нови планове.

• Допуснали сте грешка в миналото, сега е моментът да я поправите

• Поели сте по погрешен път - върнете се назад и хванете вярната посока

• Не правете значими покупки на стоки (най-вече компютри, телефони, техника, автомобил), защото могат да се окажат със скрит дефект.

• Не започвайте нова работа в този период, не подписвайте важни документи, проверявайте това, което пишете по няколко пъти.

• Обещали сте си нещо, а не сте го направили – направете го сега.

• Имате да давате пари на някого и сте се забавили (забравили) – върнете ги сега.

• Взели сте книга от библиотеката и не сте я върнали – знаете какво да направите...

• Искате да направите нещо безвъзмездно – това е добра идея.

От Дневните АстроПрогнози на Мишел:

1 септември - Започваме месец септември с Луна в Овен – енергия, динамика, спонтанност. Денят е емоционален, трудно може да се предвидят реакциите на околните. До обяд – 14 ч. Луната е в хармонични аспекти с Марс и Венера, а самите Марс и Венера са в съвпад рано сутринта – 8.10 ч. Този аспект слага силен отпечатък на любовта, емоциите, личните отношения, приятелствата. Съветът е да не прибързвате, решенията и действията може да се окажат неправилни. Днес в 6.48 ч. е точната опозиция на Слънцето с Нептун – това влияние ще замъгли преценките. Сега сигналите може да са противоречиви и нееднозначни. Засилва се чувствителността, получават се резки колебания в настроенията и възприятията. Към безсъзнателния поток на нашата психика (Нептун) си прибавя съзнателното (Слънцето), а границата между тях ще се поставя трудно. Избягвайте съмнителните хора и ситуации и в никакъв случай не се занимавайте със сериозни разчети, анализи, не давайте окончателни отговори. Привечер се появява нервност, напрежения и неочаквани обрати поради включването на Уран. След 19.38 ч. Луната е без курс до сряда на обяд 12 ч. – не си насрочвайте делови срещи в този интервал. ЛУНА БЕЗ КУРС: 19.38 ч. – 24.00 ч. !!! Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

2 септември - До обяд-12 ч. Луната е без курс и все още ще се усеща объркващото влияние на Нептун. Препоръката е да не се занимавате с дейности, които изискват голяма концентрация или вземане на решения. След 12.02 ч. Луната навлиза в Телец. Веднага започва да се сформира хармоничен аспект на Луната с Юпитер – който символизира приветливост, великодушие, оптимизъм, стремеж да се помага на ближните. Има възможност да се активизират задграничните ви връзки. Проявяват се прекрасни делови способности. Вниманието се фокусира върху хармонията и благоденствието в дома. Особено силно ще се почувства това влияние на аспекта, защото Луната е в Телец и слага силен отпечатък на грижата за семейството и неговото обезпечаване. ЛУНА БЕЗ КУРС: 00.00 ч. – 12.02 ч. !!! Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

3 септември - Луната е в Телец и до 11 ч. е в хармоничен аспект с Плутон. Време е да се подходи смело и решително, организаторските способности се засилват, способността и желанието за деликатна манипулация – също. Чувствата ще се намират под контрола на волята, която ще е доста засилена. След 11 ч. до 16 ч. емоциите отново излизат извън релси. Лесно може да обидите или засегнете някой – в този интервал хората стават по-раними и чувствителни, а чувството за лична неудовлетвореност нараства. Засилва се и конфликтността, особено с близките и то на битови теми. Избягвайте напреженията, използвайте енергията си за организиране на дейности по дома и семейството. На Луна в Телец се засилва потребността от вкусно блюдо и уютна атмосфера – това може бързо за възвърне равновесието и хармонията сред близките. Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

# 659
Вихрогонче   bouquet

Зачудих се, защото в нета откривам на места 17.09 за начало, а другаде е посочено - 18.09. Този път обаче Меркурий е ретрограден във Везни, и не знам дали е вярно, но пишеше, че ще има бум на изневерите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт