Отговори
# 720
Ами в крайна сметка си си в правото, защо ти е взела тези пари???
Мен много ме е яд, затова си следя пакета стриктно, следващия път ще си поискам всички изследвания--кръв, урина, пак трябва да вземе микробиология и т.н. Да не се прави на ощипан, имам си достатъчно голям пакет, няма да му ходя в частния кабинет. Crossing Arms

Аз на ФМ съм на 3-ти Септември, но може да има разместване на графика, и да съм на 7-ми.

Имам право на УЗД всеки път, другият път ще ми каже--ааааааааа, ти скоро си била на ФМ, няма да го гледаме.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Още се чудя за по-ранен болничен.....взе да ми писва от скука в офиса.

# 721
Happy days аз съм за 23-ти по термин и сега влязох в 5-ти,ти за кога си.Относно ЖК,аз съм мн доволна от моята лекарка,но тя е в Плевен.Всеки път тегло,кръвно,сега пак ми пуска ПКК и урина.Всеки път ме гледа на УЗ без да иска пари.Когато и да и звънна винаги е насреща

# 722
  • Варна
Хепи, излизай, въобще не се мъчи. Peace
Оф, забравих да се оплача, че и киселините ме метнаха яко вече. Мрън... Tired

# 723
Браво на лекарката ти. Аз не,че съм недоволна, но просто може повече. Иначе не ми представлява никаква трудност да се меря, и кръвното да си меря. Така или иначе нямам проблеми, а и мерене един път в месеца е нищо работа. Аз си го следя всяка седмица как ми е. Килограмите и тях по един път в седмицата гледам да се претегля.
Термина ми е 14-ти Януари, вървя малко напред с дните. Сега съм в средата/края на 5-ти...

Катя, киселините ме мъчат якоооооооооо. Пия Талцид, защото това Антиацид дето ми каза доки хич не ми допадна. Гледам да не прекалявам де, само като е много зле. Не,че помага.........уж не ям пържено и пак....снощи от салатата с домати, направо не знам вече какво да ям.

# 724
За консултацията-аз вече писах, че съм по ЗК и всичко си ми мерят всеки път-кг., височина на матката, кръвно, тонове с доплер. Следващата седмица ще са изследванията+антитела. От УЗДто досега съм ползвала 1, но ми казаха, че имам право на 3.

Тереза, много хубави новини! Честито  Hug

Относно ЗК - и аз съм като Катя. Мерят си ми кръвно, килограми, обиколка на корема и т.н.
Frozy да не би да са ти правили вече три УЗД и да не ти се полага повече по ЗК? А за това че плащаш осигуровки, пък не получаваш това което искаш, можеш да се сърдиш на здравноНЕосигурените, които пълнят болниците и точат по този начин нашите пари за здраве...

# 725
  • София
Дам, оплаках се поне на рецепция и съм сигурна, че ще й споменат.
Аз пък другата седмица ще ходя вторник и ще я попитам и ако се скараме ще си поискам картона и ще се отпиша от нея, така че ако някой има читав лекар в София, споделете  Hug

За киселините нямам опит, но пък някои плодове и зеленчуци също дразнят, пък ако матката е избутала стомаха и той се е прегънал, няма голямо спасение до колкото знам.

За гъбите, аз съм имала след антибиотично лечение и тогава са ме съветвали да правя промивки с лайка и смрадлика, но те мисля, че убиват и лактобацилите, та не знам дали са приложими при бременност. Ако се притеснявате да използвате антибиотично лечение, попитайте за алтернативно такова.

Също така ако искате направете си изследване при кожно-венечирен специалист. Казвали са ми, че имам вагиноза, която беше напълно отречена от горния специалист. По същия начин и Тодоров, който гледа веднага под микроскоп, а не изпраща пробите на лаборатория за обработка се е смял на лабораторни резултати, които уж диагностицират разни вагинози, та ако нямате типичните оплаквания за гъби проверете все пак резултатите и при специализирана лаборатория.

п.п. По ЗК имам един от диагностицирането на бременността. Другите са правени при прием в отделение и са по клинична пътека.

# 726
Честито Тераза!   bouquet И аз съм с девойка, както писах и във ФБГ  stork-girl Simple Smile Много съм щастлива, само дето малко ме притеснява тази нейна активност от вчера насам Shocked
Мен ме теглят, мерят кръвно, обиколка на корем и всеки път ме гледат на ехограф, а съм по ЗК, много съм доволна, другият път ми каза, че пак ще правим пълна кръвна картина и някои други неща. Изписа ми вчера Биолектра (магнезий) , хапчета за разтваряне, че нали имам проблеми с гълтането на по-големи таблетки  Blush

# 727
Мен на прегледите ме разпитва, мерят ми кръвно, ехограф се прави, килограми и тн не са ми мерени досега. Последния път ми връчи едни витамини- каза пий когато се сетиш, естествено аз не се сещам, защото не съм им фен и на този етап не ги пия, но вече не пия и фолиева киселина.
Вие пиете ли още фолиева киселина?
И още един въпрос - къде горе-долу усещате бебоците? Аз в началото усещах едни потупвания на около 4 пръста от пъпа, но от 2-3 дни имам усещания ниско долу - чудех се дали са някакви придърпвания на матката или са краченца. Честно казано се усещат като побутвания, не точно като матката, но ми е интересно и при вас как е.
Аз съм на редовен преглед в четвъртък, а на ФМ съм на 4ти септември. Предполагам на този преглед пак ще ми пуснат и кръв и урина, доколкото знам в 5ти месец се пускат пак.

# 728
Здравейте Hug
За Аг - всеки път ми мери кръвно,кг,обиколка на корем. За ехографа,каза че имам право на 2 безплатно.  Единия беше в 19г.с ,другия около 29-30 г.с ако не се лъжа. Кръв и урина ми каза че се пускат през месец. Единия път беше като ме записа на ЖК края на 3-ти месец и сега последния път -в началото на 5ти месец.
За отоплението- ние сме в къща и до сега се топлихме на дърва. Но сега смятаме да правим тази стая,където е печката детска и се чудим с какво да се отопляваме.
Макмирор си слагах в 12г.с. премахнахме ги гадните гъби и за сега не са се появили отново.

# 729
От няколко дни нямам никакви, или много леки побутвания. Обяснявам си го с предната плацента.

# 730
  • София
ММ иска да се местим в къща, даже днес има оглед. Самата къща е прекрасна, но при мисълта от централен квартал да ходя в Симеоново ужасна депресия ме наляга. Казах му сам да си ходи да гледа Confused Заболяха ме зъбите и корема от нерви. Сега през Борисовата до центъра за 30 мин пеша ходя, а после ще трябва да шофирам....Освен, че ще е широко, никакъв друг плюс не намирам.

# 731
Здравейте на всички.И аз ще съм януарска мама.Термина ми е за 20-ти януари.Чакаме момче  Heart Eyes От Плевен съм.Аз също съм много доволна от моята лекарка. ЖК ми води д-р Павлина Петрова. От вчера пия Магнерот Нош Па и Папаверин. С контрахираща матка съм.Някоя от вас пие ли ги? Поздрави на всички  newsm51

# 732
  • София
Здравейте, да си кажа и аз- бях преди малко на лекар и каза, че ще е момиченце  Heart Eyes
Иначе и аз се боря с едни гъбички... страшна работа. Такова чудо не е било...Сега взеха контрола микробиология, дано са се разкарали.
Аз още не мисля, че усещам бебето. ДОктора каза, вече ще започна да го усещам от сега нататък. Но и аз съм с предна плацента. Струва ми се, че имам и аз някакви лееееки побутвания, но може и да ми се струва  Thinking Не помня предната бременност кога започнах да го усещам.

# 733
ММ иска да се местим в къща, даже днес има оглед. Самата къща е прекрасна, но при мисълта от централен квартал да ходя в Симеоново ужасна депресия ме наляга. Казах му сам да си ходи да гледа Confused Заболяха ме зъбите и корема от нерви. Сега през Борисовата до центъра за 30 мин пеша ходя, а после ще трябва да шофирам....Освен, че ще е широко, никакъв друг плюс не намирам.
Аз цял живот съм живяла в къща и ми е някак странно да си представя да живеем в апартамент.  Живеем в центъра на Бургас. Може би ако трябва да се изместим някъде към крайните квартали , и в палат да е нняма да се навия

# 734

Ние от къща се върнахме в апартамент. В крайна сметка той не беше свикнал да живее на село, а и имахме някои разправии с бившия ми мъж (изнесе част от покъщнината и т.н). Сега ми е по-добре на по-тясно, колкото и смешно да звучи. Онова нямаше изчистване.....липсва ми двора, разбира се и верандата.....но някой ден в някоя география пак ще имаме къща  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт