Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 515
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Момичета съгласна че днес всичко е връзки но понякога човек си има късмет Rolling Eyes аз на мнение ,че ако си нахален все някой ден нещата ще се получат.Да в тези среди е трудно особено ако си срещу нечие дете или сестра но все мисля ,че не е нъвъзможно
Иначе то  е ясно че за току що зъвършили ученици едва ли ще има някъкав стаж но все ще следя сайтове може да изкочи нещо Simple Smile прегледах и за НАТО което мисля че е по--към това което на мен ми трябва но там даже искат и 21 години и все пак ще следя какво става .

# 211
  • София
За това, към което си се насочила определено ще ти трябва малко повече опит и по-висока квалификация, но все нещо ще излезе. Все още има места, на които се търсят младежи с хъс.

# 212
Ами и лични професионални контакти да са, хубаво място рядко стига до обяви. И да е прилична работата, както беше на последното ми работно място, микро средата беше отвратителна и не бих извикала дори познат да работи.

# 213
http://www.jobs.bg/f2885636
Търсих из Гугъл, но не намерих много информация за въпросната компания.
Има ли момичета, които са работили нещо подобно или имат представа долу горе в какво се състои? Описанието им и в сайта и в Джобс е крайно недостатъчно.

# 214
Разбира се, че може да си намериш хубава работа без връзки и без професионални контакти. Случвало ми се е много пъти, което не значи, че много пъти съм си сменяла работата. (Последното го казвам, защото една личност тук се заяде с мен във връзка с подобно твърдение)

# 215
Навсякъде може да се провре човек без "връзки", но е късмет. Много от позициите в Държавни и Общински администрации са за вече назначени хора или за повишения или... защото според закона всичко става с конкурс. Е, буквата на закона е спазена, а друг е въпроса дали хората са подходящи и вършат работа. Аз не бих казала на някого "Не кандидатствай", защото на конкурс всичко се случва. Понякога има големи комисии, гласуване и изборът се преобръща. А това с "връзките" отказва качествени хора да кандидатстват и оставят работните места в ръцете на стинки, братовчеди и пр. Ей така, даром ги дават.

Напълно подкрепям горното, аз съм от малкото, започнали без връзки, но по заместване, и то за кратък период. Просто другите бройки ги заеха хората с роднини, а на това място към момента никой не е искал да започне. Естествено, като се освободи постоянна бройка, познайте дали не търсих връзки и аз, и въпреки че си върша работата с голямо внимание, бързина и точност, винаги има роднини, търсещи работа. Дотогава винаги съм започвала работа след интервю във фирми, не ми е било проблем да си намирам работа, и бих казала, че във фирма би ми било по-добре да работя, отколкото в ДА, но в Бургас има мнооооооого малко свестни фирми, и да има, оттам никой не мърда, а обяви се пускат само от затъналите в дългове фирмички, в които освен собственик или собственици, се считат за твои шефове синове, щерки, снахи, зетьовци и пр. паплач. Та чакат като идеш да им оправиш положението за смешни пари и да си благодарен, че са те взели на работа. Затова се насочих към ДА и за миг не съм съжалила за избора си, така че кандидатствайте, не се отказвайте.
Колкото за НАП, знам от позната там, че при тестовете много се набляга на ЗАНН, което си е полезна информация според мен.
Желая успех на всички!

# 216
Ваня да знам че това към което съм се насочила шанса да има стаж за такива като мен е 0 но все пак както казах ще следя все нещо ще ми изскочи.Иска ми се просто да навляза в материята да придобия някакъв опит.Интересно ми е смятам че такива стажове са от полза не само за студенти а и за такива като мен да запознаят от близо с нещата както се казва .

# 217
  • София
Ваня да знам че това към което съм се насочила шанса да има стаж за такива като мен е 0 но все пак както казах ще следя все нещо ще ми изскочи.Иска ми се просто да навляза в материята да придобия някакъв опит.Интересно ми е смятам че такива стажове са от полза не само за студенти а и за такива като мен да запознаят от близо с нещата както се казва .

Да, но такъв тип стаж е доста голяма инвестиция за работодателя - предимно време, защото някой трябва да те обучава. Та затова и критериите са по-високи. Съответно трябва да имаш и определени знания, за да могат да надграждат с практика. Или поне това е идеята. Има много места, на които работата е проформа и зависи единствено от стажуващия колко ще научи и какви изводи ще си направи. Надявам се да не се обезвериш и разочароваш.
В момента доколкото знам може да се намерят места за доброволци за работа в бежанските лагери. Имам познат, който е ученик и е ходил - доста добър поглед е получил върху системата на работа и законодателството по темите, които те интересуват. Не е съвсем като по филмите обаче положението.

Разбира се, че може да си намериш хубава работа без връзки и без професионални контакти. Случвало ми се е много пъти, което не значи, че много пъти съм си сменяла работата. (Последното го казвам, защото една личност тук се заяде с мен във връзка с подобно твърдение)

Зависи на каква възраст си била и каква работа търсиш. При всички положения от един момент нататък професионалните контакти стават ключови. И аз нямах професионални контакти, но се стремя да трупам.

# 218
Ваня
Ще може ли малко повече инфо за това  доброволничество в бежански лагер опредалено ми привличено вниманието аок искаш и на ЛС
Благодаря  bouquet
Колкоот до стажовете в НАТО наистина няма логика да не са за студенти все пак става дума за много специфична материя ще следя нещата все пак а и като студентка ще имам възможност и време да се запиша на такъв стаж .

# 219
На първта ми работа с трудов договор са ми помогнали така, доколкото знам. Работодателят е искал мнение за мен. От тогава не ми се е случвало, освен веднъж от една фирма в същата.... Сега имам много контакти, които в София не биха ми били нужни, предполагам, а тук не ми помагат.

Стажът е много полезно нещо. На мен ми помогна да разбера, че не искам да работя, това, което учех с удоволствие в средното.

# 220
  • София
Ваня
Ще може ли малко повече инфо за това  доброволничество в бежански лагер опредалено ми привличено вниманието аок искаш и на ЛС
Благодаря  bouquet
Колкоот до стажовете в НАТО наистина няма логика да не са за студенти все пак става дума за много специфична материя ще следя нещата все пак а и като студентка ще имам възможност и време да се запиша на такъв стаж .

Пиша тук, защото някой друг може да се заинтересува, а е малко по-различна информация.
За съжаление не мога да ти дам много информация, защото не се занимавам точно с това.
Организации, които се занимават и са читави са Български червен кръст и Международната организация по миграции, като дейностите на МОМ са малко по-общи. Не знам какви проекти изпълняват към момента.
Каритас - също. те търсиха доброволци скоро http://caritas.bg/bg
Ето тук има информация за лагерите къде са и какви дейности извършват http://zakrila.info

А ето тук има общо за доброволците информация http://cvs-bg.org

Трудна е социалната работа като цяло, но дота смислена - казвала съм го и преди, но не се отказвай! Тъй като имам досег с някои от цитираните от мен организации и хора, със сигурност знам, че доброволчеството се цени като опит при кандидатстване за стажове по-късно или дори и за работа.

# 221
Благодаря   bouquet много полезни сайтове
На този етап ще наблегна на доброволничеството пък ще видим какво ще излезе .Това за лагерите ми се стори доста интересно впрочем .

# 222
  • Другата България
Такааа.....това са 9 /девет/ закона, подзакона и наредбиЧКИ, сама прецени колко време ще е необходимо на човек, тепърва "прохождащ" в тази сфера да ги научи, за да се яви на писмен тест /първата част от конкУрса/. Кандидатстват и много вече бивши данъчни, от други отдели и т.н., които по дефолт са с предимство и като знания, и като стаж. После - отговорите на такива тестове предварително се изнасят от...близки хора на наши хора, може да не е навсякъде, но се прави. И трето - ако все пак си много научил и стигнеш до интервю, то ако "нашия човек" трябва да мине и да заеме мястото, просто няма никакво значение ти точно колко добре ще се представиш на това интервю.

Според мен тепърва прохождащия, трябва или да има голямо желание и интерес да започне там работа, за да му е стимул да чете или няма смисъл да кандидатства.
За свободни длъжности (не само ДА) би следвало да кандидатстват хора с опит и/или със знания. Ако и двете липсват - то как кандидатстващия ще се справи със задълженията си!?

Мисълта ми беше, че измежду 20-те човека, които търсят в НАП, със сигурност ще влязат и не връзкари.
А това, че един ще знае 9-те закона, а друг няма да си направи труда да ги прочете, не говори добре за втория.
Всеки си преценява къде да си хвърля усилията.

+100
Цитат
Навсякъде може да се провре човек без "връзки", но е късмет. Много от позициите в Държавни и Общински администрации са за вече назначени хора или за повишения или... защото според закона всичко става с конкурс. Е, буквата на закона е спазена, а друг е въпроса дали хората са подходящи и вършат работа. Аз не бих казала на някого "Не кандидатствай", защото на конкурс всичко се случва. Понякога има големи комисии, гласуване и изборът се преобръща. А това с "връзките" отказва качествени хора да кандидатстват и оставят работните места в ръцете на стинки, братовчеди и пр. Ей така, даром ги дават.
+200

# 223
http://www.jobs.bg/f2885636
Търсих из Гугъл, но не намерих много информация за въпросната компания.
Има ли момичета, които са работили нещо подобно или имат представа долу горе в какво се състои? Описанието им и в сайта и в Джобс е крайно недостатъчно.

Не ми е позната компанията,ама ако си подготвена да звъния 200 пъти на ден, да ти затворят 120, 20 да те отрежат, 20 да ти скъсат нервите, няколко да не вдигнат и останалите да кажат,че ще си помислят.
Много зависи и какво ще се продава, и откъде са дошли контактите (дали самите фирми са си ги дали, или са открадната база отнякъде).

# 224
  • София
Моля за насочване,
къде бих могъл да се информирам за курсове за квалификация или преквалификация, в които бих могъл да се включа като безработен? Какви са условията и всичко свързано с тях? Регистриран съм в ДБТ, но оттам ми казаха да си търся в интернет, никакво внимание и съдействие.

Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт