Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 981
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
Стаменов работи в неделя, но трансфери и др. такива, не записват за прегледи.

# 241
  • Пловдив
Направо съм изумена, че няма да преглежда Персенска в събота, каква стимулация ще правя  ooooh!
Т.е. вече в събота няма да има прегледи ли???

# 242
хмм, на мен една твърде нелюбезна жена по телефона ми заяви, че вече докторите нямало да преглеждат в събота и не ми даде час.
Изненадващо обаче, жената за фонда беше много отзивчива и подготви документите за няма и 20 минутки.

# 243
Шефкетова ми го каза април, защото чаках заповедта. Ина, това ми е първи опит и затова задавам глупави въпроси... благодаря все пак на всички, които ми обясниха подробно.

# 244
Шефкетова ми го каза април, защото чаках заповедта. Ина, това ми е първи опит и затова задавам глупави въпроси... благодаря все пак на всички, които ми обясниха подробно.

Пожелавам ти да ти е и последен! Късмет!
Д-р Шефкетова я няма и д-р Цветков я замества.

# 245

Пожелавам ти да ти е и последен! Късмет!
Д-р Шефкетова я няма и д-р Цветков я замества.
Много благодаря, пожелавам на всички тази година да видим положителните тестове.

# 246
  Момичета, има ли успели сред вас  след спазване на препоръчваната от д-р Стаменов високо- белтъчна, ниско-въглехидратна диета? Трябва да се храним с бяло месо - пилешко, телешко, не тлъсто свинско и риба. Зелени салати и извара. Обаче се чудя дали трябва да изключа плодовете, заради захарите? Сиренето и млякото да са нискомаслени, нали? От друга страна, съм чела, че за добри яйцеклетки трябва повече мазнини. Та, кое е вярното?
  Стаменов също ми каза да пия метформин. Най- чистата му форма била в " Глюкофаж", но може и "Метфогама".
  Подобрихте ли изобщо яйцеклетките с тази терапия и след колко време? Благодаря на отзовалите се!

# 247
  • Пловдив
Не знам дали вече съботите няма да преглеждат. Тъпо е ако е така. Вчера д-р Персенска си е била на работа и предполагам е преглеждала, защото много бързо ми върна смс-са, а трябваше да провери резултатите и прочие. Пък и като исках да записвам час при нея за 29-ти, не ми казаха, че няма да преглежда вече в събота, а че на 29-ти почива. Дано не е вярно, защото наистина при стимулациите два дни - и събота, и неделя....

Относно глюкофажа, метформина и прочие...Много се учудвам д-р Стаменов да го предписва ей така, без да има диагноза и само заради качеството на яйцеклетките....Това съвсем не е витаминче. По принцип се изписват или при инсулинова резистентност или при СПКЯ. Но без да има нито едно от двете....ми е странно... newsm78 Аз лично пих първо глюкофаж, но ми обърка цикъла и почна едно кафяво зацапване няколко дни преди цикъл и ми го смениха с метфогамма. Та от второто нямах проблем. И да, повиши ми се качеството на яйцеклетките, но аз съм с инсулинова резистентност и предполагам, че по принцип качеството на яйцеклетките е влошено или от СПКЯ, или от ИР и затова като се пие лекарството, качеството се повишава. Според мен специално за тези лекарства трябва консултация с ендокринолог и не са шега работа..

# 248
Инсулиновата резистентност има ли някакви симптоми и как се изследва,аз не съм изследвала такова чудо  newsm78

# 249
Изследва се с трикратно обременяване с глюкоза - изпива се 1 доза глюкоза, и се взима кръв на 0-ев, 1-ви и 2-ри час.

# 250
 Наскомими, благодаря ти! Стаменов ми го препоръча при последното посещение. Имам доста стимулации с различни лекарства и протоколи. Той специално не ми каза да се посъветвам с ендокринолог, нито ми еказвал, че съм с полик. яй-ци. Друг д-р в чужбина , обаче ми е споменавал това. Та, коя е истината не знам. Склонна съм да вярвам на д-рите от "Надежда", защото имам, слава богу, редовен цикъл и естеств. овул-я.
 А относно ИР,мога ли да си взема напр-е от личен лекар за ендокринолог и да изисквам това изсл-не от него? коментирали сме го вече назад и си спомням, че било доста скъпо. Ще се опитам нещо да направя и ще ви пиша.

# 251
Има и допълнителни външни фактори и съотношение на хормони, по които се съди дали жената е с ИР, дали е рискова.
По спомен цитирам - андростендион, килограми, окосмяване.
Аз пия доста Q10 в някаква по специална форма, до месец ще кажа дали има ефект.

# 252
Има и допълнителни външни фактори и съотношение на хормони, по които се съди дали жената е с ИР, дали е рискова.
По спомен цитирам - андростендион, килограми, окосмяване.
Аз пия доста Q10 в някаква по специална форма, до месец ще кажа дали има ефект.

Герда, каква е тая по-специално форма?

# 253
Има тема - Добавки подобряващи ...

# 254
  • Пловдив
Аз нямах никакви такива симптоми, за да си пусна това изследване, просто го пуснах на своя глава и оттам изскочи зайче. Между другото в симптомите се включва и повишаване на килограмите, особено в областта на корема, ама ние с тези многократни стимулации....по-скоро от тях качваме там...
Както и да е. След неуспешния опит миналата година д-р Персенска ми написа на едно листче да си проверя пак хормони - ТСХ, ФТ4, Пролактин, Тат и Мат и аз това си го дописах на листчето. Както са ти писали, прави се след обременяване с глюкоза и се изследва инсулин на гладно, на 60-та мин. и на 120 мин. заедно с трикратното изследване на кръвната захар.
За съжаление обаче това изследване не минава по каса и е скъпичко в повечето лаборатории, но доколкото помня аз го пуснах в лаборатория Писанец в Пловдив и беше около 44 лв., което на фона на всичко, което плащаме, беше поносимо. Така и не казах на милото ми, че никой не ми го е изискал и че аз съм го дописала, но се радвам, че го пуснах.
Според мен за да ти го изпише д-р Стаменов, сигурно имаш някаква лека поликистоза, макар че с редовния цикъл и ову не върви много, но...
Моят съвет е все пак ако решиш да го пуснеш изследването, след това с резултатите да минеш през ендокринолог, за да ти каже за лекарството. Най-малкото има три вида лекарства с еднаква активна съставка - глюкофаж, метфогамма и сиофор. По някакъв начин ендокринолозите решават на коя кое, защото аз и една приятелка бяхме при един и същ еднокринолог с почти еднакви стойности на инсулина след обременяването, и на двете изписа различни лекарства. Пък и като се има предвид, че на мен ми се разстрои цикъла от едното, пък после от другото бях ок, то е и строго индивидуално...

Общи условия

Активация на акаунт