Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 977
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Аз нямах никакви такива симптоми, за да си пусна това изследване, просто го пуснах на своя глава и оттам изскочи зайче. Между другото в симптомите се включва и повишаване на килограмите, особено в областта на корема, ама ние с тези многократни стимулации....по-скоро от тях качваме там...
Както и да е. След неуспешния опит миналата година д-р Персенска ми написа на едно листче да си проверя пак хормони - ТСХ, ФТ4, Пролактин, Тат и Мат и аз това си го дописах на листчето. Както са ти писали, прави се след обременяване с глюкоза и се изследва инсулин на гладно, на 60-та мин. и на 120 мин. заедно с трикратното изследване на кръвната захар.
За съжаление обаче това изследване не минава по каса и е скъпичко в повечето лаборатории, но доколкото помня аз го пуснах в лаборатория Писанец в Пловдив и беше около 44 лв., което на фона на всичко, което плащаме, беше поносимо. Така и не казах на милото ми, че никой не ми го е изискал и че аз съм го дописала, но се радвам, че го пуснах.
Според мен за да ти го изпише д-р Стаменов, сигурно имаш някаква лека поликистоза, макар че с редовния цикъл и ову не върви много, но...
Моят съвет е все пак ако решиш да го пуснеш изследването, след това с резултатите да минеш през ендокринолог, за да ти каже за лекарството. Най-малкото има три вида лекарства с еднаква активна съставка - глюкофаж, метфогамма и сиофор. По някакъв начин ендокринолозите решават на коя кое, защото аз и една приятелка бяхме при един и същ еднокринолог с почти еднакви стойности на инсулина след обременяването, и на двете изписа различни лекарства. Пък и като се има предвид, че на мен ми се разстрои цикъла от едното, пък после от другото бях ок, то е и строго индивидуално..

# 256
Мерси момичета,а ИР играе рола в забременяването или в износването или пък за Качествени Я

# 257
Здравейте момичета, искам да ви попитам за започване на симулация на кой ден трябва да отида?
Благодаря предварително.
На 2-ри ден с ярко червено кървене.
Аз и на 1-ви съм ходила, защото 2-ри и 3-ти ден са били почивни за доктора.
Благодаря, мисля че Шефкетова ми каза на 9,10 или 11 ден от цикъла. Дали ще може да започнем същия месец стимулация, ако отида на 9 ден от цикъла?

здр в петък бях на преглед при д-рЦветков.беше ми 10 ден от цикъла и той ми каза следващия път да отидя на 2-3 ден да започнем стимулация .предварително си бях направила LH,FSH,E2,TSH,Prolactin

# 258
На 9ден се ходи когато ще си на спонтанен цикъл,ако ще има стимулация на 2 или 5ден-док преценява

# 259
Аз нямах никакви такива симптоми, за да си пусна това изследване, просто го пуснах на своя глава и оттам изскочи зайче. Между другото в симптомите се включва и повишаване на килограмите, особено в областта на корема, ама ние с тези многократни стимулации....по-скоро от тях качваме там...
Както и да е. След неуспешния опит миналата година д-р Персенска ми написа на едно листче да си проверя пак хормони - ТСХ, ФТ4, Пролактин, Тат и Мат и аз това си го дописах на листчето. Както са ти писали, прави се след обременяване с глюкоза и се изследва инсулин на гладно, на 60-та мин. и на 120 мин. заедно с трикратното изследване на кръвната захар.
За съжаление обаче това изследване не минава по каса и е скъпичко в повечето лаборатории, но доколкото помня аз го пуснах в лаборатория Писанец в Пловдив и беше около 44 лв., което на фона на всичко, което плащаме, беше поносимо. Така и не казах на милото ми, че никой не ми го е изискал и че аз съм го дописала, но се радвам, че го пуснах.
Според мен за да ти го изпише д-р Стаменов, сигурно имаш някаква лека поликистоза, макар че с редовния цикъл и ову не върви много, но...
Моят съвет е все пак ако решиш да го пуснеш изследването, след това с резултатите да минеш през ендокринолог, за да ти каже за лекарството. Най-малкото има три вида лекарства с еднаква активна съставка - глюкофаж, метфогамма и сиофор. По някакъв начин ендокринолозите решават на коя кое, защото аз и една приятелка бяхме при един и същ еднокринолог с почти еднакви стойности на инсулина след обременяването, и на двете изписа различни лекарства. Пък и като се има предвид, че на мен ми се разстрои цикъла от едното, пък после от другото бях ок, то е и строго индивидуално..

Благодаря, Наскомими! Ще го пусна и аз това изследване. Предполагам няма значение ден от цикъла или нещо друго. А дали резултатите са променливи или не се променят с времето?

# 260
  • Пловдив
Keyla, по-скоро влияе върху качеството на яйцеклетките и по принцип може да ти доведе диабет 2. Защото високите нива на инсулин по принцип държат кръвната захар ниска, но ако не се проведе лечение няколко години, панкреасът се затруднява и вече не може да произвежда този инсулин и се появява диабета. Аз сега го спрях заради бременността, дай Боже всичко да е наред с детенцето ми и да минем първия триместър  Praynig, ендокринологът ми каза, че после ще се борим, за да не развием гестационен диабет.

4aka6tata, няма значение ден от цикъл, трябва да ги гладна и за имаш два часа време сутринта като идеш. Не би трябвало да са променливи във времето, все пак тук се прави обременяване с глюкоза, за да се види как скача инсулина. Пък и аз си го изследвах още декември, почнах терапия с глюкофаж, после метфогамма, но ендокринологът така и не ми е искал контрола, така че по-скоро не се променят, знам ли... newsm78
Между другото като си говорим за инсулин, захар и прочие, инофолика бута захарта. Една сутрин отидох при личната за нещо и тя ме хвана да ми прави профилактично изследване - кръвна захар, кардиограма и прочие. Аз бях пила сутринта инофолик, но бях забравила. Резултат - кръвна захар 2 и нещо - под долна граница. Когато го пиех се чувствах супер, и не ми се ядеше така много, и спях супер. Така че може би всичко е свързано.......има явно защо да не прекаляваме със сладките неща заради качеството на яйцеклетките.

# 261
  • В сърцето на любимия човек
На самата опаковка на Инофолика си пише,че подпомага преработването на захарите  Wink Затова се препоръчва при ПКЯ и при опити за забременяване - за да подобри качеството на яйцеклетките.
Като цяло за по-добри яйцеклетки препоръките са:
- спорт или добра двигателна активност, за да се подпомага кръвотока в малкия таз (и за намаляването на теглото, разбира се);
- промяна на хранителните навици, която включва намаляване на захарите и въглехидратите и увеличаване на белтъчините;
- спиране на тютюнопушенето;
- включване на добавки като витамини и антиоксиданти, които да подпомогнат изхвърлянето на токсините от тялото;

# 262
  • София
последно всичките лекари не работят събота и неделя, така ли  newsm78
само пункции и трансфери.
а за започване на стимулации дали записват?

# 263
Между другото тази практика с неработенето в събота и неделя (с изключение на пункции и трансфери) я има в много други клиники. Не виждам кой знае какъв проблем, лекарите си преценяват нещата.

# 264
  • София
трябва да отида 3-4 ден, като ми се паднат събота и неделя отиде месеца  Close
и понеже аз си редувам на 28 дни, другия месец пак са събота и неделя.

# 265
Бамба, не можеш ли да идеш на 2 ден, и ако се налага инжекция или нещо друго ще ти го предпишат. Между другото аз съм ходила на прегледи и в 1-ви ден на цикъла, виждат се необходимите неща.

# 266
Бамба, аз днес следобед ще ходя до клиниката и ако успея да разбера нещо, ще пиша, за да знаят всички момичета в темата.

# 267
Стаменов събота преглежда, само неделя не.

# 268
Мерси момичета,кръвта за изследването венозна ли е или от пръста, че 3 пъти да те набодат newsm78. и още едно ? във всяка лаборатория ли се прави такова изследване

# 269
  • София
аз бях на 15 събота при стаменов, ама тука някой писа че вече нямало да работят, не записвали часове.

Мерси момичета,кръвта за изследването венозна ли е или от пръста, че 3 пъти да те набодат newsm78. и още едно ? във всяка лаборатория ли се прави такова изследване
от вената вземат, аз като правих бях бременна, бодоха си ме всичките пъти.
ама се оказа нищо пред следващите боденета от пръста в домашни условия, всеки ден по 6 пъти  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт