Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 584
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
Моята раничка я гориха с ток преди 17 г. (бях на 18г., не раждала) Shocked Преди 2 години имах пак и ми я намазаха с крем и ми мина.
Да ви питам, в понеделник съм за преглед и хормони, на прегледа ли трябва да влезна първо или да дам кръв newsm78

# 541
4aka6tata

Преди 3год. имах много голяма раничка кървяща даже.Отидох при д-р Карагьозов-страхотен е.Гори ми я с лазер 2 пъти през 2 месеца.Направи ми биопсия на шииката.Тогава ме взе веднага и не съм чакала,но след това ми беше неудобно да му звъня и да предреждам другите жени и така и не отидох при него.3 години по-късно отидох при д-р Димитров в конкурентната клиника Laughing всичко ми беше ок 2 група и няма раничка.Така че не се притеснявай изгори си я с лазер изчакай месец- 2 и действай,няма нищо страшно.Успех

# 542
Ако е д-р Димитров за който се сещам...хич му нямам вяра. Направи ми конизация и заключи, че всичко е ок, изрязал бил до чисто.
2 седмици след това отидох на преглед при професор Горчев  и той ми каза, че състоянието ми е предраково.
Така че, д-р Димитров има да учи още малко, но вярвам, че в твоя случай е бил прав.

# 543
  • София
Ние още чакаме заповедта от фонда, 80 номера до нас, но нещо спряха да звънят тази седмица.

Иначе и аз ще съм на блокираща, д-р Персенска каза да отида между 10-ти и 20-ти ден, за да започнем. Аз ще имам проблем с работодателя, ако разбере, че ми предстои процедура, затова ще мисля варианти за бягства.

И моят работодател  не е толерантен. Направо се чудя какво да измислям .  ooooh!
 Аз също имах раничка и ходих при д-р Aнгелов в Онкологията. Много ми помогна и да чукна на дърво съм или I или II-ра група от тогава. Четох,че групите се влияят от прогестерона,а моят е доста нисък.
От фонда ме отрязаха,говорих по телефона с тях. Казаха,че с неизяснен стерелитет е малко вероятно да ме одобрят,а за тръбите трябва или и двете да ги няма или едната да липсва, а др.да е запушена.. Sad

Вече изпратих втори Ц след кюртажа. Започнах да пия Инофолик 2X1 след М. Вие комбинирате ли го с друга добавка и как го приемате?Има ли някой който да стартира края на септември?  Надявам се тогава да започна пак и аз.
А сега си наливам си една биричка и ви казвам Наздраве  beer

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 20:04 от stefa

# 544
Няма какво да им се сърдим на работодателите, те си имат бизнес цел и очаквания, ние си имаме друга цел.
Проблемът обаче е сериозен, защото аз хем получавам подкрепа от шефа, хем не ми е удобно постоянно да го занимавам с това.
Ми то търпение, търпение, но всяко нещо си има граници, но ако бяха решили проблема със закон, поне това притеснение щеше да ни отпадне.
Ей, ще взема да му пиша вече на Москов, къде и аз не знам, ама ще му пиша.

# 545
Днес ходихме да замразим и съм доволна от резултата на ММ, в сряда пак ще ходи и дано да имаме късмет с процедурата.

Иначе за работодателя-ще взимам оставаща ми отпуска след трансфера, дай Боже, ако трябва и неплатена ще взимам или ще помоля колегите да ме покриват за малко.

# 546
Д-р Еленчев  Peace.

# 547
  Благодаря ви много, момичета! Имам правена цитонамазка през окт. 2014 в "Надежда" от д-р Еленчев. Ето какъв е рез-тата от цитологичното изсл-не:
 Група по папаниколау, порцио N=1875, цервик. канал N=1875
 PVCU PAP IIC  CC PAP IIA
 Адекватност на материала: Задоволителен за оценка
 Микроорганизми
 Въэпаление
 Не-неопластични находки
 Организми: Променлива флора, подсказваща за бактериална вагиноза.
 Други не-неопластични находки
 реактивни клетъчни промени, свързани с: Възпаление включва типично възстановяване

Следваща намазка: след 3 месеца за контрол след лечение.

Бележки: Порцио- кръв, метапластични клетки, умерено левкоцити, бактерии. СС- слуз, муцинозни клетки с цитолиза, малко левкоцити.

Честно да ви кажа, почти нищо не разбирам от рез-те доколко трябва да се притеснявам. Тогава Еленчев ми каза лично , че няма проблем да правим опита. Никой там не ми предложи някакво лечение, само д-р Персенска ми каза за горенето. Иначе за големината, наистина ми споменаха около 50 ст. Shocked

# 548
Не разбирам защо пише, че е PAP II C и PAP IIA, а пък следващата намазка трябва да е след 3 месеца и то след лечение...

# 549
Не разбирам защо пише, че е PAP II C и PAP IIA, а пък следващата намазка трябва да е след 3 месеца и то след лечение...
Церемония, според теб има ли място за притеснения? Буквално преписах всичко от резултатите. Доколкото знам, II група не е чак толкова лошо, нали? newsm78

# 550
И с поред мен втора група не е за наблюдение, т.е. не е притеснителна, но ме озадачи, че искат контрол след 3 месеца. Има нещо объркано според мен в резултата. Такъв контрол искат при динамични процеси, аз бях с такъв и ми казаха никакво инвитро следващите 6 месеца след лечението.
На твое място бих си направила колпоскопия, ако се налага и биопсия.

# 551
Какво беше лечението?
Гледат се буквите на групата II C
Лекуваха ли възпалението?
Прави ли изследване за папилома вирус?
А туморни маркери?

# 552
И буквите се гледат,  в този случай II С показва възпаление и начални клетъчни промени в шийката, а II A е резултата за цервикалния канал - инфекция.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 00:25 от Церемония

# 553
Първо би трябвало да се повлияе възпалението.
Кой лекар е видял раничката първи, описал ли е всичко, дори я рисуват.
Той ли е назначил цитонамазката?
Какво е предприел след това?

# 554
Както вече са ти казали момичетата 2С е защото има възпаление във влагалището и предната ми цито намазка беше така и д-р от  болница Вита това ми обясниха.Отиди си пак тогава при Еленчев той е запознат с случая ти.Колпоскопия-задължително Peace

Общи условия

Активация на акаунт