Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 551
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Никакви листовки не чета аз. Нямам толкоав време. Wink
Подобна промяна на вкуса и обонянието също ми се е случвала при поставянето на венозен антибиотик.

От покачването на естрадиола е сигурно

# 751
Промяната на вкуса и мириса трае около поставянето на инжекцията с гонал.

# 752
  • При семейството си
В Надежда ли ти слагат инжекциите? Да не би "на страха очите да са големи"?  Wink

# 753
Не ми е проблем това усещане. ММ ми слага инжекциите у нас, и когато съм в клиниката ги слагам там.

# 754
  • При семейството си
Попитай в клиниката може ли да се дължи на стимулацията. Предполагам, че не е нещо нетърпимо.
Успех!

# 755
 Искам да попитам как си правите контроли на проблемни мамографии след стимулации?

# 756
  • В сърцето на любимия човек
В кой период на цикъла беше подходящо да се направи прегледа при мамолог? Имам спомен за първите чисти дни от цикъла преди овулация, нали не греша ?  newsm78

# 757
Пънче, мамоложката, при която аз ходих ми каза, че деня от Ц няма значение Hug

# 758
На колко месеца можеше да се прави мамография на рентгенов апарат? Че моята сякаш скоро я правих.

# 759
Пънче, мамоложката, при която аз ходих ми каза, че деня от Ц няма значение Hug
Буги - след овулация жлезите ми са много по-чувствителни, заради повишения прогестерон, това сигурно оказва някакво значение. Притеснявам се, че едната гърда е силно чувствителна, за разлика от другата.

На колко месеца можеше да се прави мамография на рентгенов апарат? Че моята сякаш скоро я правих.
Мисля, че не е желателно повече от 1-2 пъти годишно, все пак е облъчване.

# 760
Пънче, кога едната ти е по-чувствителна? При мен това го наблюдавам след О, в зависимост кой яйчник е овулирал.
Моята докторка каза контрола на 6 месеца.

# 761
Пънче, кога едната ти е по-чувствителна? При мен това го наблюдавам след О, в зависимост кой яйчник е овулирал.
След овулация и все е лявата, пък овулирам и от двата яйчника. Този месец даже имах два фоликула в неработещия ми десен яйчник, ама не ме огря за пункция, колкото и да ми се искаше  Blush. Д-р Персенска беше категорична, че поне два месеца ще почивам, че от миналата есен всеки месец съм строена пред кабинета. И е права, явно психически бързо събирам сили, за сега, но си насилвам тялото.

Я кажи - много ли е страшна пункцията без упойка? Нали такава беше вчера?

# 762
Пънче, аз ходих няколко дни преди цикъл, само предупредих мамоложката в "Надежда" и нямаше проблем за прегледа.

# 763
Пънче, не е страшна, търпи се Peace Първата ми пункция без упойка беше при Калчев. Боцна ме веднъж и извади фоликула, след това ме боля корема като при цикъл. Перси ме натисна силно 3 пъти, боля ме повече, за малко да си счупя зъбите от стискане, но след това нямах никакви болки. Имаше още няколко момичета, които бяха без упойка. Но докторката те гледа, преценява къде е фоликула и тя решава дали ще е с упойка или не Hug

# 764
Благодаря Фрея  Hug Ще го имам предвид.

Пънче, не е страшна, търпи се Peace Първата ми пункция без упойка беше при Калчев. Боцна ме веднъж и извади фоликула, след това ме боля корема като при цикъл. Перси ме натисна силно 3 пъти, боля ме повече, за малко да си счупя зъбите от стискане, но след това нямах никакви болки. Имаше още няколко момичета, които бяха без упойка. Но докторката те гледа, преценява къде е фоликула и тя решава дали ще е с упойка или не Hug
А локално обезболяващо сложиха ли ти? Или някакво леко успокоително?
Този вариант май не е за мен, ама и с някой от анестезиолозите (още не мога да открия кой, защото нямам спомен) имам проблем - оказа се, че упойката е една, а не две, както си мислех, но двата пъти, когато ми беше много лошо след пункция (цялата треперех и се налагаше да ми бият някакви допълнителни лекарства и системи) явно са ми сложили повече упойка.

Общи условия

Активация на акаунт