СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 98 819
  • 787
  •   1
Отговори
# 150
Супер е! Simple Smile При тази стойност вече ще видите сакчето с жълтъчното мехурче, няма нужда да правиш повече кръвни тестове.

# 151
Момичета имам нужда от помощ. Последен цикъл 27.11, попринцип ми е на 29 дни. Чаках го на 25.12 - не дойде. Положителен тест на 26.12 и днес пуснах ЧХГ , което е 588.30. Нямам възможност в сряда да отида пак, защото пътувам и за това пиша тук за мнение. На мен ми се струва нисък резултата, има ли причина да се притеснявам според вас.

# 152
mzkostadinova, честито! Simple Smile Пусни втори ЧХГ тест, когато имаш възможност (може да не е точно след 2 дена, а след 3 или 4) и тогава ще видиш дали се удвоява коректно. Резултатът ти като за една стойност си е екстра, но най-важно е как се удвоява. Стискам палци! Simple Smile

# 153
Здравейте!Със засечена късна овулация съм (ПМЦ 28.11 овулация 20.12). Кога мога да си пусна кръвен тест,за да е реален резултата?Интересува ме,защото физически не се чувствам добре и ако не съм бременна искам да взема мерки.Поздрави!

# 154
  • София
10-11 дни след О

# 155
Здравейте!Последната редовна М на дъщеря ми беше на 20.11.МЦ и е 28-30дни.На 23.12. теста беше положителен,като втората чертичка -много бледа.ЧХГ пак от 23.12. е 29. На 29.12. стойността му е 203 и с вагинален ехограф не се видя нищо.Как са стойностите според вас?Доктора каза да направим контролна ехография след около седмица.

# 156
  • София
На мен ми се виждат супер. Доктора е казал вярно, след 7-10 дни ЧХГ ще е станало над 1000 и ще се види на вагинален ехограф Simple Smile

# 157
  • София
Добро утро момичета,
Да споделя моите притеснения.
На 38 г. с едно момче на 5. Това лято с ММ решихме, че е време да си направим второ дете. Речено - сторено - юли го направихме, август тестът беше положителен. За съжаление доки не видя сърдечен пулс. На 17ти септември отидох за кюртаж, но о!изненада, лекарите в патологията на Тина Киркова видяха пулс. Няма да ви обяснявам какво вълнение беше и каква емоция. За съжаление, на 28ми отново не се видя нищо. На 29ти ме гледаха на 4D апарата в Тина Киркова и диагнозата беше окончателно поставена - има ембрион, който е спрял да се развива - миссед. Още същия ден ме изчистиха. На 28ми следобед ЧХГто ми беше почти 26,000 (края на 9та-началото на 10та седмица от ПРМ).
Минаха 40 дни и на 9ти ноември най-накрая ми дойде. Уж щяхме да се пазим, ама не се пазихме и повече не ми дойде. Тъй като не знаех кога трябва да ми дойде (дали пак на 30тина дни както обикновено или все още не се е регулирал), не реагирах в началото на закъснението. На 19ти дек (на 40тия ден от ПРМ) обаче не издържах и си направих Шуър Чек - положителен.
Големият ми проблем, обаче, е, че моята докторка замина в чужбина на 15ти декември и ще започне да преглежда чак на 11ти януари. За това реших да карам на ЧХГ - поне, ако не расте или пада, да съм подготвена за болница.
На 21ви декември - 3031. (начало на 7ма седмица)
На 23ти декември - 5235.
На 28ми декември - 12,169. (начало на 8ма седмица)
На 4ти януари - 28,537. (начало на 9та седмица)
Всичките са правени към 8.30-9.00 сутринта в Цибалаб.
Междувременно, не издържах и на 28ми дек отидох в Тина Киркова в дежурния кабинет, платих си за УЗ. Дежурната лекарка каза, че вижда ембрион с ясна сърдечна дейност. Даде ми снимка, на която пише "живо ембрио в 7-8 гс". Обаче ме гледа на някакъв допотопен ехограф. Като се сетя горе в патологията на хубавия ехограф как ме объркаха, не смея да й повярвам.
Та така, на 11ти вече имам час за моята лекарка. Тогава ще е моментът на истината.
А аз си се побърквам. Знам, че при тези високи стойности ЧХГ вече не се удвоява дори и на 96 часа и че не е показателен, ама акто гледам колко му е близко стойността с тази от септември ..... Толкова много го искам това бебе......

# 158
  • София
Това което пишеш е жалко! Съжалявам за преживяното!
ЧХГ ми се струва добре! Горе главата!

Само едно не си обяснявам - защо през това време не отиде при друг специалист, виждам че си от София, не е само Тина киркова единствената болница. Всеки с хубава ехограф и в Щерев примерно и в Надежда и във Фемина и при други лекари от Токуда, Вита и още много мога да изброявам са с хубави апарати и щеше да имаш много повече данни и щеше поне да им повярваш на апарата. Още повече, че ти си правила доста кръвни тестове, а цената на 2 е колкото един добър преглед на хубава хограф!
До 11-ти има още 6 дни, ако се побъркваш и се притесняваш моето предложение е да отидеш на друг лекар. Притеснението е най-лошото нещо в една бременност, прави дните черни и тъжни, човек трябва да се зарадва, трябва да имаш само хубави мисли и емоции!

Пожелавам ти това бебе да е вашето и да няма никакъв проблем!  bouquet

п.п. Предписаха ли ти прогестеронов препарат за задържане?

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 09:41 от Brayda

# 159
Не искам да те нападам, но според мен е малко безотговорна вашата постъпка! Аз също преживях мисед и много добре знам какво е преживяването. Знам и също така, че след кюртажа, лекарите ИЗРИЧНО ме предупредиха, че е много опасно да забременея след процедурата и трябва да минат поне 3 нормални цикъла, защото лигавицата е изтънена и има нужда да се възстанови, все пак това не е лека процедура. Повториха ми го това нещо около 4 пъти, колко е важно да се пазим, защото се забременява лесно след кюртаж. Съмнявам се да не са те предупредили и теб. Стискам ти палци всичко да е наред и да нямаш никакви проблеми, но моето мнение е, че лекарите трябва да се слушат за такива неща. Стискам ти палци.

# 160
  • София
meeggy, не са ме абразирали, а го извадиха с вакуум; лигавицата не е била наранявана; на прегледа още преди първия цикъл лигавицата ми беше в много добро състояние - не мисля, че това ще е проблем; освен това съм на 38 г. и не мога (не искам) да пропускам дори и една качествена яйцеклетка

Brayda, да си призная, не отидох на друг лекар, първо, защото бяха празници, а в малкото работни дни имах доста работа (не че е кой знае какво оправдание); второ, защото ако ми кажат - няма сърдечна дейност, няма да допусна друг да ме пипа, така че пак трябваше да чакам доки, само че щях да съм много по-притеснена; и трето, отидох ad hoc в Тина Киркова - отидох там да си взема епикризата от хистологията и като видях дежурен кабинет, не се стърпях

не са ми предписвали никакви препарати за задържане; не виждам и смисъл - нямам нито болки, нито зацапване

# 161
  • София
Ами аз лично се поставих на твое място и като се знам с първата бременност за един проблем как обърнах света за много мнения, просто се учудих как си се стърпяла за това.
Аз лично бих предпочела да знам отколкото да чакам Simple Smile Но съм си такава - искам всичко бързо и веднага и сега, щом реша нещо или нещо ме тревожи, докато не го разбера, направя или уточня не мога да спя дори!

# 162
 vtrendy Според мен всичко е наред, щом са се видели пулсации и на допотопния ехограф. Бебето си е там и всичко е ок. Не се тревожи, а и бременей.
В МЦ Фемина има страхотна апаратура, която отново би ти показала, че всичко е добре.
Пожелавам ти прекрасен финал!

# 163
Здравейте! М. беше на 10. 12.15 г. Овулацията е била 14- 15 ден (според тестове). На 09. 01. М трябваше да ми дойде. Около тази дата правих тестове - бяха положителни (втората черта беше по-бледа, но видима и ясна). На 11.01. пуснах ЧХГ. Резултатът е 110.08 при реф. ст.-т <5.
Какво е вашето мнение? Има бременност, нали? Гледах тук таблица, после гледах и в Рамус друга таблица и там са дадени други стойности. И се притесних. Там бяха посочени следните граници:
Гестационна възраст    Тotal beta-HCG mIU/ml
2-4 седмица   39,1 - 8388,0
5-6 седмица   861,0 – 88769,0
6-8 седмица   8636,0 – 218085,0
8-10 седмица   18700,0 – 244467,0
10-12 седмица   23143,0 – 181899,0
13-27 седмица   6303,0 – 97171,0
28-40 седмица   4360,0 – 74883,0
Тези ли стойности ли да гледам или другите, които са по-разпространени?
Не мога да преценя в коя седмица съм - 4 или 5  newsm78 Утре ще пусна друг ЧХГ.
Кажете мнението си дали има бременност?
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 16:22 от cvetence871

# 164
  • София
Стойността ти е чудесна! 100% си бременна. Пусни утре (48ч след първия тест) още един в същата лаборатория. Очаква се да се удвоява. Така ще разбереш дали расте правилно Simple Smile

Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт