СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 97 679
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
При мен първия преглед беше точно при човек от миналата ера и с такъв апарат и нищо не видя. 7 дни по-късно дали защото е нараснало или, защото е по-добра техниката видяха сакче и всичко беше наред.

# 691
Благодаря ви за съветите Simple Smile

# 692
Дори най-съвременната техника не вижда бремеността на видеозон ако не е минала 1000 единици БЧХГ.

Докато кръвния тест е под тази цифра няма повод за тревога защо не се вижда на видеозон  Peace

# 693
Здравейте, момичета

Моля ви за някакъв коментар, тъй като съм изключително некомпетентна в това Sad

Последният ми цикъл дойде на 5 септември.
С поликистоза съм и пиех разни разнообразни - Преднизолон Ф, Метфогама, Дуфастон
Явно имах някакъв хормонален дисбаланс този месец защото ми тече около 20 дни Sad
Не знам нито кога е била ову, нито кога е трябвало да ми дойде следващ цикъл, защото заради СПКЯ ми е изключително нередовно всичко.
НО на 26.10. имам положителен тест за бременност.
После отново на 28.10. - положителен тест за бременност.
Не бях ходила още на преглед - имам час за 4 ноември.
Но снощи имах някакво зацапване и веднага изтичах в една клиника за преглед.
Казаха ми бременна матка, с правилно оформен плоден сак - 7,6 мм - отговаря на 4 г.с.
Днес отидох да пусна и ЧХГ и резултатът ме озадачи:

BHCG         >6820        mIU/ml    жени 0.5-2.9, мъже 0.5-2.67

Как да разбирам тази висока стойност ??  newsm78
Притесних се  Praynig

В сряда ще отида да повторя теста, да видим как се движи хормона.

Благодаря на всички предварително. bouquet bouquet bouquet

# 694
  • София
струва ми се хубава стойността, няма нужда според мен от повтаряне на хормона, а от повтаряне на прегледа да се види дали расте сака. Запиши си час за преглед седмица след първия и ще се разбере.
На такива високи стойности, при видян плоден сак в матката вече ЧХГ не е показателно.

Признавам обаче, че и аз мисля, че е високо за 4г.с., освен ако не е 4г.с. и 6 дни примерно. Но то е индивидуално за всеки, при теб може стойностите да са по-високи просто.

# 695
Благодаря ти за бързия отговор.
Гледам, че референтните стойности се броят по седмици от последния цикъл.
Да де, ама моят е на 5 септември и ако тряба да броя от тогава .... значи вече трябва да съм в 9 седмица ..... а това не е така.
Според Денис зачеването е станало около 12.10. (имам полов акт тогава).

В някакъв американски сайт има калкулатор по дата на зачеване.
Ако натисна 12.10. - ме изкарва в 4 седмица и 5 дни ...
Така връзват ли се нещата ?  newsm78

Аз точно това искам да видя, как се развива бременността.

# 696
  • София
първо резултата ти е в следния вид BHCG         >6820        mIU/ml    жени 0.5-2.9, мъже 0.5-2.67
Излиза че ЧХГ ти е по-голямо от 6820, но не се знае колко по-голямо. Следователно ако повториш, може би ще имаш същата стойност, защото сигурно лабораторията до толкова мери.
За това казах, че няма смисъл от този тест повече.

Ясно е, че с твоя цикъл датат на зачеване не е стандартната дата, както изчисляват калкулаторите. Ако според денис зачеването е станало тогава и според калкулатора излиза да си в 4гс и 5 дни, то сигурно е това. Доктора ти е казал 4г.с. защото за него си е 4-та седмица, докато не стане 5-та.

За да видиш как се развива бременността трябва да отидеш пак на доктор когато те е викнал.
Възможно е ако те е гледал с коремен ехограф, то да е видял по-малък сак от това което е в действителност, защото с коремен се вижда по-трудно.

Просто отиди пак да те види и да видите дали сакчето е пораснало и дали ще се види вътре ембрион или жълтично мехурче. Това е Simple Smile

# 697
При условие, че не знаеш кога е била овулацията, с нередовен цикъл си, приемала си хормонални препарати и т.н., според мен изобщо не се притеснявай. С добре оформен сак в матката и хубаво чхг, мисля че трябва просто да се зарадваш  Simple Smile

Двата положителни теста не са били кръвни или?

# 698
Да , бяха Sure Check.

Оххх, момичета не мога да се зарадвам. Имам три неуспеха до сега и все треперя за всичко.

Много благодаря - дано всичко е наред този път bouquet bouquet bouquet

# 699
  • Sofia
Наистина е трудно да се каже какво точно става в твоята ситуация, но нещата не изглеждат все пак зле , за да се тревожиш. ЧХГ е височко, но не чак толкова. Намерих си моите бележки - имам 5100 на около седмица закъснение, което ще рече първи-втори ден ден от 5 г. с. и размери 9 на 14 мм плоден сак два дни по-късно. Нямаме съществено разминаване, така че гледай да запазиш търпение и очакваме положителни новини  Peace

# 700
Реално няма как да си сигурна кога точно е станало и от там няма как да се сметне с точност. Вече са важни данните от видеозона. При мен на 10 ден закъснение чХг беше 6900, а на следващия ден на вагинален видеозон се видя плоден сак около 11 мм. Не се притеснявай излишно,  за момента всичко изглежда добре. Успех.

# 701
Момичета , страхотно ви благодаря.
Дано наистина всичко е наред.
Уплаших се, много висок ми се видя този резултат.
Сега бях пак на преглед. Доктора ми каза, че ЧХГ било нормално.
Каза, че вижда наченки на ембрионални структури ...
Вика ме пак другия понеделник. Тогава трябвало вече да се види.
Чудя се сега да ходя ли в сряда пак да го пускам това ЧХГ ?

# 702
Според мен няма смисъл. Такива големи стойности бавно се увеличават и щом е имало преглед на видеозон и се е видяло човечето,  вече не са показателни.

# 703
е наченки на структури на човече Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Благодаря ви от сърце , момичета Simple Smile

# 704
Пускането на ЧХГ вече е излишно.
Бременна си. Честито. От сърце ти желая успешна бременност.  Hug

Мисля си обаче чв това кървене 20 дена не е било цикъл, а и каваш че прицапваш. Гледай да лежиш колкото можеш поече.

Общи условия

Активация на акаунт