СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 97 668
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,дами!
Днес е 28 ден от цикъла ми и трябваше да ми дойде, но на 25 ден си направих уринен тест ,който беше положителен.
Същият ден направих и Чхг което беше 14.87 и прогестерон, който бе 19.87.
По предписание на лекаря започнах утрогестан .
Днес е 28 ден и Чхг-то ми е 104.3
Как мислите, добре ли се покачва стойността на чхг-то?

# 721
Здравей и честито!  Hug
Стойноста на ЧХГ-то ти се покачва добре. Удвоява се горе долу на 26-27 часа, което си е доста бързо. Би трябвало всичко да е наред!  Flutter

# 722
Много благодаря за бързия отговор.Успокоих се.
В рода имаме близнаци,дали е възможно и при мен или е рано.Как мислит

# 723
По принцип е възможно. Към момента стойността съответства на седмиците.  Flutter
http://bremennost.bg/hcg-stoinosti.html - тук или на подобни места има стойност по седмици.
Реално по-висока стойност може да бъде сигнал за близнаци, но не мисля, че е сигурно.
Трябва да се поизчака и да се гледа на ехограф - там ще кажат със сигурност.  Wink

# 724
Момичета как се разбира стойност 9.903? Реф. стойности са под 5.0  -  отрицателен. Закъснение - 3 дена.

# 725
Нисичко е, но според мен повтори вдругиден. Или е биохимична, или си била с по-късна овулация.

# 726
От 3 дни имам положителни уринни тестове, значи е биохимична. Чудех се защо след точката са 3 цифри и дали аз правилно го разчитам, като 9.90.

# 727
Освен да е 9903, ама се съмнявам. Наситени ли бяха уринните?

# 728
Не, бледи бяха. Не мисля че е възможно с 3 дни закъснение 9903 стойност. Знам ли вече и аз Sad

# 729
Не го мисли, а повтори кръвния. Само така ще знаеш със сигурност.

# 730
  • Варна
Здравейте, за първи път пиша в тази тема. Търся мнение за стойност на ЧХГ на по-късен етап.
Изследване, правено в средата на 8 седмица, резултатът е 61 200 (референтна стойност 32065 - 149571). Чакам да минат 48 часа, за да го повторя.
Ако сте правили това изследване на такъв етап, бихте ли споделили как ви се струва тази стойност?

# 731
  • София
На такъв етап е напълно излишно да се правят тестове за бременност, че и да се повтарят след 48 часа. По-добре отиди да те видят на ехограф.

# 732
  • Sofia
Подкрепям последното мнение. ЧХГ на този етап от бременността е абсолютно безпредметен и не показва нищо, освен ако не се търси моларна бременност. Едва ли и някой си е правил в тази седмица, за да ти даде съпоставими данни.

# 733
  • Варна
Има причини за този тест - най-вероятно е мисед. Целта на теста беше да се види дали ЧХГ пада, защото това би било сигнал, че може и да се размина с кюретажа, а да падне само.
Благодаря все пак за мненията.

# 734
В такъв случай можеш да го сравниш единствено с първия ти резултат.

Общи условия

Активация на акаунт