Къде в Пловдив? - 59 тема

• 71 367
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Някой може ли да каже дали Детската железница работи и къде може да паркира човек колата си в непосредствена близост?

Паркиране на ресторант Сентрал парк.Вероятно още работи железницата,но не съм сигурна
А някъде зад Денталния факултет дали не може да се минава с кола и евентуално да се паркира?  newsm78

# 691
Може.По едно пътче нагоре и много близо се спира.

# 692
Някой може ли да каже дали Детската железница работи и къде може да паркира човек колата си в непосредствена близост?
Хулиганка, това разписание намерих аз (за предишните години мисля, че работеха с лятното разписание до края на октомври, но предполагам, че тази информация в линка е по-актуална newsm78):
http://www.visitplovdiv.com/bg/node/171
Както са ти казалаи, можеш да минеш с колата зад Денталния факултет и да паркираш съвсем наблизо- точно където започва алеята която води към влакчето. Кумовете все там паркират. Grinning

# 693
Къде да търся пълнители за кола маска? В града, не онлайн.

# 694
В  края на Заимов преди да излезеш на бул. Руски- малко магазинче. На ул. Железарска в Капана в началото и там където се кръстосват ул. Даме Груев и Пере Тошев под една кооперация, в близост е църквата Св.Троица в Кючука. От тези магазини съм купувала.
Малко трудно ми е за обяснение, дано си разбрала.

# 695
  • Пловдив

В началото на Железарска срещу магазина за цветя.
Мисля, че и във форума съм виждала.

# 696
Централна поща, магазин Елитис.

Peace Peace Peace

# 697
Можете ли да ми препоръчате фирма за превод от български на английски? Ползвах една с офис срещу Карфур на Капитан Райчо, но никак не съм доволна. Става дума за превод на медицинско изследване и епикриза.

# 698
Лъвица, долче, Елфита, благодаря ви много!   bouquet

# 699
Благодаря Ви за отговорите за кола - маска.

# 700
  • тук-там
Можете ли да ми препоръчате фирма за превод от български на английски? Ползвах една с офис срещу Карфур на Капитан Райчо, но никак не съм доволна. Става дума за превод на медицинско изследване и епикриза.

Доволна съм от Скрипта. Пращаш по мейл, връщат по мейл. Плащаш по банка. Ако ти трябва оригинал - отиваш и си го взимаш. Ако не - изобщо не се виждате. Peace

# 701
  • Пловдив
Сигурно вече ви се струвам нахална, но моля да ме извините.

Напомням за всички желаещи, че базарът за Павчо ще е утре и в неделя между часовника на пощата и сладкарница Афредо, от 10-19ч. Нека всички хора с големи сърца се чувстват поканени.
https://www.facebook.com/events/438771272974559/

# 702
Аз също препоръчвам с 2 ръце Скрипта. Peace Само, че аз им нося нещата за превод и/или легализация лично, но явно и по мейл става. Peace
Патрони за кола маска би трябвало да има в магазини Зара, а мисля и в ДМ.

# 703

Търси преводач специализиран в медицински преводи и ако може и да го провериш
Работила съм с много преводачи, каквито и да е документи си превеждам сама от и на английски, все пак съм завършила в САЩ, дори и да не съм филолог. Налагало ми се е да давам медицинска литература за превод на няколко места и трябва да кажа, че някои ги давах на друго място втори път, защото преводът беше отчайващ.
Към ден днешен мога да кажа къде да не се ходи, но не и къде. Имах много добър преводач на медицински текстове, но замина и вече не се занимава.
Така че ако се препоръча наистина сигурен преводач на медицински документи, независимо от цената, и аз ще съм благодарна.
Преди години /когато не ми е трябвало/ съм виждала в рекламите на агенции - превод от медик/филолог. Такъв ако намеря - поне да знае какво пише.
Особено при епикризите и при това сложните, такива поразии може да се направят с превода.
Дори като неспециалист, а просто от размяна на мейли или четене на статии в интернет откривам грешки в основни термини, а какво остава за другите неща. Наскоро видях грешка в превод поръчан и платен - лимфните възли за 3 вида- беше ми преведен грешен вид, това е безумие просто.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 08:04 от Ерин Брокович

# 704
  • Пловдив
Сигурно вече ви се струвам нахална, но моля да ме извините.

Напомням за всички желаещи, че базарът за Павчо ще е утре и в неделя между часовника на пощата и сладкарница Афредо, от 10-19ч. Нека всички хора с големи сърца се чувстват поканени.
https://www.facebook.com/events/438771272974559/
Нека да помогнем !!!

Общи условия

Активация на акаунт