"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Пенатен имат всичко, поне по моите разбирания че не съм особено в час Simple Smile

# 541
  • Драгоман
здравейте, днес ходих в Шейново за родоразрешение и ми насрочиха дата за секциото на 18.09. Без дажи да ме преглеждат, въпреки че си платих за консултацията 30лв. Та нз колко е пораснало бебчето. Иначе правих запис на тонове и всичко е ОК там Peace

# 542
Jen4et012 стискам палци на 18ти всичко да е ок и после да гушкаш розово и пухкаво бебче  Hug

# 543
  • Северо=Западналия край
Аз си събрах багажа в един средно голям сак, но вътре съм разделила нещата в пликове.
Като споменавате козметиката, някой да ми припомни до колко месеца се ползваше олио за след баня, имам спомен, че с мляко на по късен етап се мажеше бебето. Аз още не съм купувала козметика, шишета и залъгалка, но сега ще ходя в петък за количка и ще взема. Но пък днес ми пристигна една сладурска кошница за бебо, втора употреба е но е като нова, лошото е че явно е стояла много време в някое мазе и въпреки, че я изпрах с прах и омекотител остана един такъв мирис като на мухъл - някакви идеи с какво да го отстраня?

# 544
Щерката я мажех с преварен зехтин, но освен че не попиваше, омазвах и дрехите и. И го спрях. Започнах после да я мажа с млякото на Бюбхен, попиваше и кожата и ставаше много мекичка.
Това за сака е идея, изпрах днес нощниците и като изсъхнат ще стегна и аз моя багаж.
Друго се сетих, нямам стерилизатор още. Как да изваря бибите в тенджерка? Blush
Атето, ако я оставиш на балкона да я напече слънцето?

# 545
аз тъкмо се връщам от Lidl , купих си от там една ръчна чанта тип сакче, много готинка, сега остава да я напълня

личната каза, че щом кашлицата ми става от суха влажна и хвърлям храчки значи съм се подобрявала, а аз се чувствам все по -зле , изписа ми други лекарства и ще видим, дано се оправя вече, че не ми се пие антибиотик.....

# 546
Слагаш вода в тенджерка на котлона да заври, вътре бибите и да постоят 5-10 минути във врящата вода.

За родилното ще взимам за бебето одеало, чаршафче, халат, бодита и ританки. Не ми се иска да стои повито, предпочитам да е с дрешки.

# 547
А защо трябва да се носят дрешки за бебето още от раждането? В болницата не ги ли обличат?
Ние миналия път носихме дрешки чак за изписването. Даже не съм сигурна, че разрешават да си донесеш собствени.

# 548
Всеки си решава. Иначе в някои болници дават да се носи, а в други ги повиват с техни пелени. Навсякъде е различно.

# 549
  • София
Да, в различните болници е различно. И аз не съм носила нищо за бебето прдди изписването. С дрешки си я обличаха там и ми казаха, че всичко за бебчетата си се пере отделно, да не се притеснявам. Когато ММ ми донесе помпата и шише, ми казаха, че не е редно да внасям стерилизирани от вън неща, защото не знаят те дали наистина са чисти, а носят отговоорност при изникване на проблем. Там им даваха нови, стерилни залъгалки.

# 550
И аз не смятам да нося нищо освен дрехите за изписване. Само се надявам да ми дадат да внеса помпата че в началото сиг ще ми е нужна. Багаж сиг ще стягам от др седмица.

# 551
И аз не смятам да нося нищо освен дрехите за изписване. Само се надявам да ми дадат да внеса помпата че в началото сиг ще ми е нужна. Багаж сиг ще стягам от др седмица.
Всяка болница си има списък за родилното. Обадете се да ги питате или вижте в сайта. Примерно за болница Надежда искат от/ до - дрешки, памперси,нощници и какво ли още не. За Вита ти искат само документи. Имат различен стил на работа, а може би пък зависи и от това какви парички е раждането newsm78 Така или иначе питайте конкретно - да не се окаже, че носите твърде много багаж! Simple Smile

# 552
Момичета, въпрос! За новородено- Бюбхен или Пенатен?
Аз Бюбхен ще ползвам.

Ръцете и на мен ми се подуват в последните дни. Не чак да ме боли, но ги усещям напрегнати като се опитам да свия юмруци. Краката са ми се подували 1-2 пъти само.

С първото дете само Памперс ползвахме и не се е подсичал. Сега пак Памперс мисля да вземем.

Движенията на бебето усещам като премествания. Не мога да кажа, че ме рита. За сега не се е случвало да ме буди или да не мога да заспя.

ateto, по съвет на педиатърката ни, олио под памперса слагах докато слагах памперс - при всяка смяна се намазва. За цялото тяло след къпане и аз не помня до кога беше.
Миризма на мухъл щом усещаш, значи има плесени, а те са опасни. Пробвай с белина ако позволява и после да изсъхне много добре.

Багаж още не съм събрала. Всичко съм си набавила, но не съм го събрала на купчинка или в чанта.
Ще ползвам един малък сак като този:
http://buyme-bg.com/catalog/popup_add_image.php?pID=4594&osC … ;products_id=4594

За бебето нищо не трябва да нося - всичко си е от болницата (Токуда).

# 553
Аз имах подуване само на едната ръка - много беше неприятно. Сега,като е хладно, ми е ок. Краката - свикнах вече.  Cry

В момента има промоция в емаг на Памперс - някоя от вас да е купувала? Не знам дали не са турски?  newsm78

# 554
  • Драгоман
В емаг всичко е толкова скъпо, че техните промоции са малко илюзия, а турски преди сме купували на изгодна цена и нямат никаква разлика с другите. А примерно в Шейново аз не съм дала 1 стотинка за миналото раждане, а дрехите са си от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт