"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 364
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Здрaвейте мaми, дa се отчетa и aз от прегледa вчерa. Бебкa е добре 2271гр (33с + 5д). Издaдохa ми нaпрaвлението зa рaждaне и 45 дневния болничен. Проблемa е, че докторa държи нa секцио зaрaди инжекциите зa рaзреждaне нa кръвтa, които слaгaм всеки ден. При секциото се спирaт 24 чaсa преди оперaциятa, a при нормaлното нямa кaк дa се плaнирa когa ще тръгне рaждaнето и може дa стaне сериозен кръвоизлив. Имa ли тук други мaми нa фрaксипaрин (или клексaн) и aко дa - обсъждaли ли сте товa с докторите ви? Първото го родих нормaлно и въпреки тежкото рaждaне ми се искaше и товa дa е тaкa  Cry
Аз бях през цялото време на фраксипарин, но ми каза от 36 седмица да спирам и него и магнезия.
От това което съм чела в темата за фраксипарина, на всяка различно и казват, някои го спират от 9м, други го слагат до края.
Но изобщо не е ставало и дума за секцио заради инжекциите.

# 121
То по принцип не знам защо пациентите търсят смисъл в нещо което специалисти са решили че е задължително Simple Smile

Руми, ти защо не го смени твоя за ЖК още в началото, когато започна да те дразни? Така трябва да се процедира с лекари, които не ги е грижа за пациентите. Пък и няма смисъл да си вдигаш нервите в такъв хубав момент за теб и твоето семейство с такива нагляри.

# 122
Руми, егати наглия доктор Shocked

Аз вчера бях на консултация и както очаквах бебка е мъничка, около 2200гр. , а съм в края на 35та седмица, главичката и бедрото са добре, но коремчето го измерват по - малко. Интересното е , че аз съм качила 4кг , а ям много по - малко от предните месеци и се потя като за световно, как е станало нямам идея #Crazy Другата седмица съм пак на преглед и ще ми даде направлението за болницата. От другия четвъртък започвам и записите на тонове, както и предполагах, в нашата болница са безплатни за жени, което си водят консултацията там. Много се надявам до средата на септември бебка да стане 3кг, какво да ям не знам, четох че бадемите помагали Grinning

# 123
Моят преглед за днес се отложи - АГ ми има раждане. Благодаря ви за отговорите за урокултурата.  bouquet Все пак нямам признаци за скорошно раждане и се надявам да успея да се изчистя. Confused

# 124
Здрaвейте мaми, дa се отчетa и aз от прегледa вчерa. Бебкa е добре 2271гр (33с + 5д). Издaдохa ми нaпрaвлението зa рaждaне и 45 дневния болничен. Проблемa е, че докторa държи нa секцио зaрaди инжекциите зa рaзреждaне нa кръвтa, които слaгaм всеки ден. При секциото се спирaт 24 чaсa преди оперaциятa, a при нормaлното нямa кaк дa се плaнирa когa ще тръгне рaждaнето и може дa стaне сериозен кръвоизлив. Имa ли тук други мaми нa фрaксипaрин (или клексaн) и aко дa - обсъждaли ли сте товa с докторите ви? Първото го родих нормaлно и въпреки тежкото рaждaне ми се искaше и товa дa е тaкa  Cry
Аз бях през цялото време на фраксипарин, но ми каза от 36 седмица да спирам и него и магнезия.
От това което съм чела в темата за фраксипарина, на всяка различно и казват, някои го спират от 9м, други го слагат до края.
Но изобщо не е ставало и дума за секцио заради инжекциите.
Aми то имa рaзликa в приемa нa фрaксипaрин до когa дa е в зaвисимост от генетичните изследвaния. Според моите тромб може дa нaвлезе в кръвотокa нa плaцентaтa и бебето и ден преди терминa и дa спре рaзвитието нa бебето. В Щерев кaтегорично кaзaхa до рaждaнето дa го бия. Но тогaвa не обсъдихме рaждaнето, че беше прекaлено рaно и изобщо не знaехме ще стигнем ли до рaждaне. Ще рaждaм в Шейново при лекaря ми по ЗК. Но се зaмислям, че трябвa дa отидa до Щерев зa консултaция преди товa  newsm78

# 125
Румкa, незнaм кaк си се стъепялa тоя доктор дa не го фрaснеш с нещо  #2gunfire Много нaгли хорa имa  #Cussing out
Микиполи, и нaшaтa госпожицa е тaкa - в 34тa седмицa глaвaтa и бедрото излизaт 35тa, a коремчето 32рa. Убеждaвaт ме, че всичко е нaред. Нa грaмчетa излезе 2271гр, синa ми в тaзи седмицa е бил 2750, товa си е половин кило отгоре. Докторa, който ги мери е същия нa същия aпaрaт Wink Той се роди 3350 две седмици и мaлко преди термин. Явно тя ще е по-дребнa. Но вaжното е дa сa здрaви  Hug

# 126
Shmoksi, отиди и за друго мнение относно секциото.

# 127
Здравейте,момичета!
Румка - направо този доктор няма грам акъл в главата..   #Cussing out  Аз ако бях на теб вероятно щях да му вдигна скандал понеже не търпя несправедливо отношение,но съзнавам,че така нищо няма да се постигне.. Това са хора без съзнание..   ooooh!

АЗ съм доста притеснена понеже ми е правена една лапароскопия преди 5 год. и днес забелязах като се преобличах,че на едната рана има червено петно най-вероятно нещо се е възпалила и ме е страх да не стане нещо на бебето..  Rolling Eyes

# 128
Ох хич не им вярвам с тия размери на бебетата на едно място те стресират че е малко на друго,че е голямо... Thinking

# 129
Аз в последно време забелязвам, че доста бебета се раждат по - малко килограми отколкото показва ехографа. На една позната й казаха над 4, роди 3500.

# 130
Shmoksi, много е странно, че докторът настоява за секцио, при положение, че там рисковете са 4 пъти по-високи, отколкото при нормално. А като ти е второ, ще бъде в пъти по-бързо и леко от първото.
Ако е само заради спирането с един ден по-рано на инжекциите, по-добре предизвикано раждане, отколкото секцио.

Румка, изобщо не му се давай на този тип да те ядосва. Надявал се е да раждаш при него и си е изкарал яда и разочарованието, което никак не е професионално, но нали няма да го виждаш повече, хич да не ти пука!

Много се надявам до средата на септември бебка да стане 3кг, какво да ям не знам, четох че бадемите помагали Grinning
Месо, яйца, извара, риба, зеленолистни зеленчуци, ядки, бобови.

# 131
Вече няколко примера имам от родили мамчета и все са по - малко отколкото казват. Не съм чула да е обратното, да кажат малко е бебето, а да се роди голямо.

# 132
Теглото зависи реално от подкожните мазнини. На ехограф няма как да се види колко са, затова показателите, с които го налучкват са нещата, които могат да измерят - глава, стомахче, дължина на крака. За раждането най-голямо значение има колко е голяма главата, а точно подкожните мазнини и съответно теглото - нямат такова значение.
Иначе определено има всякакви опити от страна на докторите да навиват майките за секцио. Най-безогледно измислят каквото им дойде на акъла.

# 133
  • Северо=Западналия край
И аз не им вярвам на тези измервания, преди години ми казаха че бебока ми ще бъде над 3.500 а се роди 3 кг. така че не им се връзвайте. То това да ни е проблема, аз вече спрях да го мисля това раждане, няма да се ядосвам и на доктори, мисля за хубавите моменти които ми предстоят, без значение как ще се роди, да е живо и здраво и аз покрай него да мога да си го гледам, другото не ме интересува. 

# 134
  • София
Здравейте  Hug

Да се изкажа и аз за размерите - и на мен ми се струва, че много често се раждат по-малки. Дъщеря ми я мереха в 38-ма седмица 3060 гр, а я извадиха 9 дни по-късно 2860. Със сигурност не се е смалила за седмица и половина. Simple Smile

Руми, както и другите момичета са казали, не му се връзвай на този и се радвай, че не си го избрала. Аз съм много много доволна този път от лекарката ми на ЖК - д-р Живкова от Токуда. За всичко, което я питам ми дава отговор и е много внимателна. И винаги има направления Simple Smile за разлика от лекарката ми предната бременност, която като разбра още в началото, че няма да си купя пакет за прегледи и раждане при нея и освен, че стана страшно груба, започна за мен да няма направления и да си плащам всичко. Не знам дали сега е толкова добре на тези консултации, защото сегашната ми лекарка не води раждания, а само ЖК. Може и да има значение и започвам да си мисля, че така е много по-добре, защото така лекарят няма нагласата, че ще раждаш при него.

По темата за педиатъра -  ие предния път бяхме толкова заблудени и неподготвени с ММ, че отидохме да ТЪРСИМ педиатър 2 дни след изписването.  Laughing Имахме късмет обаче, защото моята лична лекарка ни препоръча лекар и каза да кажем, че тя ни изпраща. Така намерихме бързо педиатър, но тя беше с толкова натоварен график, че успя да дойде на 7-мия ден след изписването Simple Smile Никакъв проблем не е имало, говорихме си дълго, даде ни няколко съвета, след това прегледа бебка и всичко беше наред. Сега за второто уговорихме същата лекарка, само този път ни каза да й се обадим още като разберем кога ще ни изписват. Simple Smile
На мен педиатъра на детето не ми е давала съвет за кърменето (освен кои храни да избягвам) и не ми е преглеждала гърдите. За сметка на това в болницата едната от жените от неонатологията ми отдели 15 минути за да ми обясни как да кърмя и ме напътстваше през цялото време. Това се случи в деня на секциото и жената преди това ми помогна да застана в удобна поза без да ме боли. Като цяло съм очарована от търпението и отзивчивостта й и  изобщо на всички от неонатологията.

А сега малко да ви се оплача и на вас - днес моята дъщеря толкова ме изнерви и изтощи, че просто в един момент се отчаях. Цял следобед ме разиграва с това нейното ходене на гърне. Слагам я, стои 10 минути и става, като ми вика "а, аки" гледам в гърнето - нищо. Слагам памперса и след 2 минути в него. Но си мълчи. Минава покрай мен и веднага усещам миризмата. Почиствам я, слагам на гърнето, още 10 минути - пак нищо. Вдигам я с всичките й 11 кг, мия дупето, слагам памперс, още 5 минути и пак ми мирише, свалям - тя омазана, пак почиствам, 10 минути на гърнето, пак нищо, вдигам я, мия дупето (то в жегите вече много се е подсякло, а не е като да не я мия всеки път и да слагам крем) и вече ми писва и решавам да я оставя без памперс, по боди. Стои 5 минути и след малко прави локвичка на плочките (дообре че махнахме килима). Погледна учудено локвичката и в този момент сама си казва "не не не" и започва да маже с ръце отгоре. Е и това ако не е нарочно. Измих й краката и ръцете, но й оставих бодито да й мокри. След това пак се изпишка на плочките. Пак я измих и оставих така и пак. Просто толкова се изнервих. След третия път се изплаших да не настине и я изкъпах и облякох, че от толкова пишкане и миене крачетата й бяха непрестанно мокри. Дано нищо да й няма. Но всичко това толкова ме изтощи, че сега съм я оставила на ММ да се занимава с нея.
Бях я оставила за 3 дни на свекърите да я гледат. За да им е по-лесно оставих шишета с биберони, а не чаши или шишета със сламки. И какво виждаме като отиваме да си я вземем - дядо й й дава от шишето водичка и й го държи той като на малко бебе. Идваме си у нас и й давам шишето, тя ми го бута с ръце и започва да мрънка, след което протяга глава и отваря уста аз да й дам. Оставих я така един ден и като видя, че няма да й давам и пак ще минем на сламка, започна сама да си пие. Май често ще ми се налага да я оставям, а те доста я глезят и ще си поговорим с тях да не правят такива неща. А не ми се мисли като се роди бебето дали няма да започне съвсем да се държи като малко бебе.
Лелеее, извинявам се за дългия пост, момичета. Ще съм по-кратка другите пъти Simple Smile Лека вечер от мен

Общи условия

Активация на акаунт