Не си прав. Тотално изперкали са. Казвам го от личен опит понеже съм живяла с такива хора, за които сексът беше табу с години. Тотална промяна в мисленето, абсолютно изкривяване и пълно извращение. Пълно.
Чакай сега, живяла си с истински монаси, положили обет или просто с някакви хора, които са решили да се правят на йоги. Щото има разлика, не е само до това да откажеш секса, а и какво ще правиш после, за да не изрещиш.
Аз като отида в манастир, монасите ми изглеждат съвсем хармонични, рядко срещам такъв вид погледи.
Колкото до промяната в мисленето- що, да не е забранено, да няма някакъв канон какво може и не може да мислиш? Че то идеята да спреш секса е именно това, да преодолееш насложените стандартни модели "всички правят така, всички мислят така".
Живяла съм с евангелисти, които спазваха до най - малката подробност всичко библейско. Те могат да се оженят, въпросът е, че за да го направят трябва да чакат с години, имаше такива чакащи по 10 години. Изобщо не се правеха на никакви йоги, вярващи до мозъка на костите си бяха, много повече от всички тука наши "дали обет" и т.н. Пълно извращение е липсата на секс, само единици могат да се издигнат над това ниво и те едва ли се срещат сред "далите обет". Разбира се тези с някакви сексуални дисфункции или асексуални се справят най - лесно, на тях просто не им се...такова.