Сексът и ролята му за психическото здраве на човека

• 20 264
  • 183
  •   1
Отговори
# 45
Китайците имат интересен поглед и прочит на секса, за мен правдив.
Може ли да поясниш Simple Smile?
   bouquet

Сексът е изкуство, което практикуваш, не просто задоволяване на физическия нагон.
Може и други култури да разбират така секса, но при китайците дори липсват точните названия на дупи като пенис и вагина.

# 46
за истерясване нищо не съм казала, продължителнето направене на секс за мен има и други прояви освен перманентна истерия
но явно не ме разбра  Peace
А според мен това важи за липсата на оргазъм. Не случайно в миналото са лекували пациентки страдащи от истерия именно с оргазъм. От тогава и първият вибратор, наречен "манипулатор".
А оргазъм и без секс може да има. И много по-добре и по-безопасно е човек да се придържа към този метод, вместо да влиза във връзки на чисто физическо ниво или пък да се стои в безперспективни такива отново поради тази причина.

Ползите не отричам, нито удоволствието, но важността на ролята му- да.

Абсолютно същото мисля.

Мастурбацията е временно решение и работи повече при мъжете.Не е много често срещано мастурбацията да е достатъчна на една жена.

Не знаят как.
Винаги съм гледала и гледам с насмешка на жени, които очакват друг да се погрижи и да им реши техните собствени физически нужди и проблеми. Не случайно е пълно с толкова неначесани курабии, които като видят мъж и се разтичат по пода. Жалка работа!

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 15:00 от AQUА

# 47
Каква е ролята на сексът за нормалното психическо състояние на един човек с нормални потребности?
Каквато е ролята и на дишането, на храната, на движението....или просто казано, организмът, респективно психиката, имат  нужда от секс.

# 48
Каквато е ролята и на дишането, на храната, на движението....или просто казано, организмът, респективно психиката, имат  нужда от секс.

Имам потребността да изяждам по килограм диня на ден, а приятелката ми не яде плодове със седмици.

# 49
Между другото някой да е чувал термина fuckboy? Мисля, че е някакъв американски еквивалент на мъжката кифла. Мъжът- fuckboy няма връзки, а само приятелка за секс. Сексът е много важен за имиджа и самочувствието му, но е неспособен на взаимност.

# 50
От безсексие още никой не е умрял. Това по повод сравнението с храна и въздух.

# 51
Не, сексът не е същата физическа необходимост като храненето, съвсем даже не е.

При китайците е повече от изкуство. Сексуалността се използва като гореща връзка между тялото и съзнанието и има за цел най-вече да култивира съзнанието посредством тялото. Съответно според някои школи има хора, които са изключително полезни като сексуални партньори, както и такива, които могат да ти прецакат всички духовни постижения с едно...духане, така да се каже.

# 52
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Китайците имат интересен поглед и прочит на секса, за мен правдив.
Може ли да поясниш Simple Smile?
   bouquet

Сексът е изкуство, което практикуваш, не просто задоволяване на физическия нагон.
Може и други култури да разбират така секса, но при китайците дори липсват точните названия на дупи като пенис и вагина.
Благодаря Simple Smile

# 53
От безсексие още никой не е умрял. Това по повод сравнението с храна и въздух.

Точно това си помислих като прочетох коментара за сравнението с дишане и хранене.

# 54
Ай, Джо, не дупи, а думи, но виж, подсъзнанието играе роля.

# 55
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хаххаха, хич и не бях забелязала Laughing

# 56
  • Варна
При мен има доста роля,чувствам изнервяне и то точно от липсата на такъв или от недостатъчно задоволяване.С партньора ми е било проблем,че не дава толкова,колкото ми се иска и влияеше на връзката си.За жалост приключи.
Нов партньор- 3 опита досега и 3те неуспешни и просто няма да я бъде.

# 57
  • В Космоса
За мен ролята му не е значителна. Даже по-скоро намирам обратна зависимост. Когато съм натоварена поради странични причини, никак не ми е до секс. Когато ми е лежерно, само секс ми е в главата. А понеже първата хапка действа като разядка, глей ми сеира, ставам някакво подмокрено мекотело. Crazy

# 58
Не знам дали има или не умрели от безсексие, но съм виждала как изглеждат хора, лишени от секс.
Някой назад беше писал, че на недоклатените им личи ....     Mr. Green   Ами, личи им!
И не, мастурбацията не замества секса.    Laughing

# 59
Всичко опира до либидо. И да, личи си когато някой не е чукал дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт