Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 327
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Според кого няма? Откъде разбра, че не ме е хващала сляпата неделя? Какво общо има любовта със свободата? Дори и когато бях най-влюбена и наивна съм давала и искала свобода. Двете нямат нищо общо. Не ми е в природата да ограничавам, нито да търпя ограничение.Мога да съм безобразно влюбена, но не и сляпа.
Защо да нямат нищо общо?
Любовта е свободата да обичаш и да те обичат.
Съсредоточаването на вниманието върху любимия,е естествена необходимост, а не задължение.
Наивна, опитна, ако обичаш, нямаш нужда от " свободата" да се изчукаш с някого другиго.
ПП. Виж значението на " сляпа неделя", ще се учудиш, че един от синонимите е " безобразно влюбена".  Simple Smile

# 841
Според кого няма? Откъде разбра, че не ме е хващала сляпата неделя? Какво общо има любовта със свободата? Дори и когато бях най-влюбена и наивна съм давала и искала свобода. Двете нямат нищо общо. Не ми е в природата да ограничавам, нито да търпя ограничение.Мога да съм безобразно влюбена, но не и сляпа.
Защо да нямат нищо общо?
Любовта е свободата да обичаш и да те обичат.
Съсредоточаването на вниманието върху любимия,е естествена необходимост, а не задължение.
Наивна, опитна, ако обичаш, нямаш нужда от " свободата" да се изчукаш с някого другиго.
ПП. Виж значението на " сляпа неделя", ще се учудиш, че един от синонимите е " безобразно влюбена".  Simple Smile

Никой не говори за задължения. Поправи ме, ако за теб не е така, но за мен влюбване и обич са различни. Аз мога да обичам и без да съм влюбена вече, както мога и да съм влюбена, но да не обичам.
В отношенията си с партньора съм окей пред реалната възможност да има трети от неговата страна. То оставаше и да не съм окей ако беше от моя. Не знам за колко луда любов ми говориш тъй като всеки е различен, но аз не се стремя да притежавам и задушавам, независимо колко любовно вманиачена съм по него. Както не обичам и друг да ми ги прилага тези тактики.

# 842
  • град-държава
Може, може... но гледам, че не могат са устискат и по 2,3 години.
Може би ще ми обясниш на коя година се появява постоянното желание, за което говориш?  Mr. Green

Споко, при мен след 25 години още не се е появило, не ще да е до стажа.
Непреодолими компромиси вероятно, но така и никой не казва после как застават лице в лице и със своето, и с това на партньора. Тези с отворени отношения - ясно.

# 843
Да, сега разбрах, Антигона   Peace - срещнала си уютния за момента човек, но не и Твоя . И аз ги срещах и ми беше добре, ама не си пусках свободата и единия крак винаги беше отвън...после го срещнах Моя и вече свободата ми изгуби предпазливото си значение...Май всички вкупом си говорим за едно и също, ама на различни женски езици  Laughing

# 844
  • София
Никой не говори за задължения. Поправи ме, ако за теб не е така, но за мен влюбване и обич са различни. Аз мога да обичам и без да съм влюбена вече, както мога и да съм влюбена, но да не обичам.
В отношенията си с партньора съм окей пред реалната възможност да има трети от неговата страна. То оставаше и да не съм окей ако беше от моя. Не знам за колко луда любов ми говориш тъй като всеки е различен, но аз не се стремя да притежавам и задушавам, независимо колко любовно вманиачена съм по него. Както не обичам и друг да ми ги прилага тези тактики.
Права си, влюбване и обич са различни неща, но обичта към партньора идва след влюбването.
И колкото повече време са заедно двама души, ако имат късмет, толкова по- добри приятели стават и обичта им нараства.
Но, изчезне ли влюбването, идват вариантите- отворен брак, тройки и т. н.
Стигне ли се до официалното решение за секс навън, значи е останала само "братската" обич, доволно споделена.
Мисълта ми е, че любовта, сама по себе си, не е задушаващо чувство- напротив, тя е кислорода, хелия, ако щеш, които те карат да летиш.
И когато отсреща изпитват същото, за задушаване или даване на свобода да задоволят нагона си с друг, просто не съществува.

# 845
Разбирам те, но за мен любовта към партньора е едно, а сексуалното желание към друг е друго. Това няма общо с отношението ми към любимия, нито с дълбочината на чувствата ми. Друг е въпросът, че са напълно възможни ситуации, в които когато знаеш, че всичко ти е позволено просто ти се отщява да се възползваш. Чисто и просто обратна психология.

# 846
Сигурно може да се спомене, при условие, че партньора е малоумен. То си е близко до акъла какво бих могла да правя с Х или какво той е възможно да направи с У.
Караш ме да се замисля, но не смятам, че точната дума е "отбягва". Не проявяваме интерес какво прави единият от двама ни с трети, когато са/сме насаме. Така че на практика е излишна подробност и нещо, което той или аз си правим в собственото лично време, странично и независимо от "нашето", общо.
Четейки те ми стана страшно тягостно и неприятно. Ама много.  Sick

# 847
Краси, защо мислиш, че нещо в брака непременно трябва да куца за да има мерак към друг човек? Желанието винаги си го има, независимо колко идеален е брака. Зависи и колко е сексуален човек де.
Да ти се появи мерак към някого и да започнеш действия, за да го превърнеш в реалност са две коренно различни неща.
Предполагам, всеки е имал мерак по човек, различен от половинката.Един по-често, друг по-рядко, точно зависи от секусалността на всеки един.
Но колко от тези мераци реално тръгваш да осъществяваш?И ако си щастлив с половинката си, меракът си остава някъде в сферата на фантазиите.
Ти ми отговори:ако всичко с половинката ти е на шест, проблеми никакви, отношения чудесни, но срещаш привлекателен мъж.Какво точно би искала и би получила от него?

# 848
Но пък децата порастват.
Ами, да, според моят свят тогава ми се вижда още по-несериозно да се занимаваш с такива работи. Децата като са "порастнали", чакаш внуци. Следващ етап от живота. Не ме разбирайте погрешно, не хващам WI-FI от манастир.  Laughing , просто имам различно виждане за семейство. Ако ще и на 50 да се задоми човек, за мен е редно да уважава избора си след това. Пак казвам приемам отворени връзки, не се впечатлявам кой, къде ще си го слага и дали ще има мечки или пеперудки в стомаха, но за мен си има време за всичко.
Издигам семейството, отношенията между двама души и доверието между тях в култ, дет' се вика. Не отричам физическото привличане, но за мен е незряло и несериозно да се отдам на такива работи. Предполага се, че преди да се омъжа, ще съм си взела всякакви изживявания, ще си седна на задника и ще се кефя на семейната идилия.  Sunglasses
И точно, защото се радвам на човека до себе си, хич не ми идва на акъла за други мъже, нито някой би предизвикал интерес в мен. Но това няма значение, за мен е важно също, човек да е в хармония със себе си.
Ако утре-други ден промениш вижданията си, да не страдаш. Елементарен пример - след всички разсъждения за "окей е да има нещо странично", ако в един момент жената реши да мисли, че вече не е окей и търпи. Много жени, за съжаление, се правят на толерантни, а от вътре мрЪт.

# 849
Става въпрос за разсъждения, които търпят развитие. Поне аз това наблюдавам.

Аз също преди години бях крайна по този въпрос. С времето обаче си дадох сметка, че за успешния брак има далеч по-важни фактори. И ако всичко друго е наред, една забежка не би трябвало да го разклати.

За забежка ли става въпрос? Никъде не казвам, че това ще разклати устоите на брака, трябва да съм много далече от реалността. Мисля, че тук обсъждаме отворените връзки и безпардоността, с която случайно забърсания обект и забавленията с него се навират в носа на постоянния партньор. Всъщност, нищо лошо, когато има кой да търпи, има и кой да го причинява. Щом някой се чувства удовлетворен и щастлив в такива отношения, коя съм аз да се съмнявам в тях? Това обаче не ми пречи да не мога да ги разбера, да?

# 850
Аз пък си мисля, че любов и обич изобщо не съществуват. Те са заблуди на ума и са чист егоизъм облечен в приятна и илюзорна форма. Реално не съществуват, единственото реално съществуващо е едно голямо претенциозно его и едни химични реакции в мозъка, които ни съобщават, че сме "влюбени", после, че "обичаме" и т.н. А то всичкото е направено с цел отглеждането на поколенията да бъде по - лека задача. Затова и някак неизненадващо точно като отраснат децата идва "кризата не средната възраст". Един потребител каза, че бъдещето било на отворените връзки, обясни и защо, незнам защо, но му вярвам.

# 851
  • София
Да бе, не съществуват, нищо не съществува - когато човек реши, че сърбежите са по-важни  Laughing
Ейй, ама какво ли не измислиха хората, само и само да оправданият неумението да си държат инструментите в гащите.

Мерси за мен такива връзки  Stop

# 852
  • град-държава
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

# 853
Абе светът е шарен, хора всякакви! Въпросът е да се събират себеподобни, а също и никой да не лъже себе си. Защото ако не е изпълнено някое от тези условия, идва на дневен ред предаденото доверие, подлостта, страданието.

# 854
  • София
Ако се съберат двама като Антигона, супер, така и трябва да е.
В повечето случаи обаче става въпрос за един, който наистина има желание за отворена връзка, и втори, който е толкова влюбен в него, че му влиза в тона и се залъгва, че и той е така, само за да са заедно.
Засега форумът познаваше само един такъв отворен брак, е, очаквано от всички, не се получи. Ясно е, че щом и двамата са навън да търсят друго, това, което имат в дома, не им харесва достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт