Колко извънкласни занимания в 1-4 клас?

• 4 794
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Как издържат те и как се справяте вие с пренос-превоза?
Савина, когато детето има лична мотивация не го чувства като тежест и натоварване, напротив. Така че колкото и "натоварващ" да се усеща графика чисто формално, може тъкмо разтоварващо и разсейващо да действа на децата. Натоварването в първи клас не е толкова сериозно и е  най-удачното време за активности и извънкласни занимания. Моят син ходи три пъти в седмицата на шах от 17 - 19 часа /изцяло по негово желание, не съм го насочвала въобще в тази посока/ . Поради тази причина не успявах почти нищо вкъщи да погледна от учебната част, освен събота и неделя, но пък той се справяше прекрасно и сам. Считам, че извънкласните занимания, когато са удачно подбрани могат да развиват освен определени заложби, също така  и дисциплина, умения за организиране на времето, самостоятелност, концентрация, състезателен дух, емоционална устойчивост и социални/комуникативни  умения.  Аз лично бих го записала и на други занимания/ изявява желание за плуване и футбол, а аз за английски  Laughing/, но още не мога да го сместя в моя график, тъй като разчитам само на себе си за водене-взимане и трудно съгласувам нещата.

# 16
  • София
Савина, когато детето има лична мотивация не го чувства като тежест и натоварване, напротив. Така че колкото и "натоварващ" да се усеща графика чисто формално, може тъкмо разтоварващо и разсейващо да действа на децата.

Подкрепям, и аз така мисля.  Peace

# 17
  • София, ж.к."Разсадника"
А случайно някой да може да препоръча учител по гръцки за второкласник. Изведнъж като се върнахме от Гърция заяви, че задължително иска да научи гръцки...
Свържете се, ако искате с центъра за гръцки език "Аристеа". Мисля, че ще намерят подходящ вариант за второкласника.  Simple Smile

# 18
В началото на учебната година нашият директор ни предупреди да не прекаляваме с курсовете и заяви, че според него 1-2 на седмица са напълно достатъчни за първокласник.
Моето мнение е, че не е проблем детето да ходи и всеки ден на спорт, английски, математика и т.н., но е много важно инициативата да е на детето и да се чувства добре в групата.
Моето дете ходеше единствено на английски и много му се ходеше и на други курсове, но единствено заради приятелите му, а не заради самия курс  Rolling Eyes
В първи клас децата нямат чак толкова домашни и спокойно могат да ходят на всевъзможни курсове, стига родителите им да имат възможност да ги водят, а това не винаги е толкова лесно  Confused
Аз тази година най вероятно няма да записвам детето ми на курсове, а съм решила да ходим често заедно на плуване  Grinning Така и двамата ще се забавляваме!  Grinning

# 19
  • На черешата
Савина, когато детето има лична мотивация не го чувства като тежест и натоварване, напротив. Така че колкото и "натоварващ" да се усеща графика чисто формално, може тъкмо разтоварващо и разсейващо да действа на децата.

Подкрепям, и аз така мисля.  Peace

Както вече писах, беше тежко за мен- не за нея.  Peace

# 20
  • София
Моят син-5 клас ще ходи на уроци по английски и математика.Спорт-плуване 2 пъти седмично.Голямата ще е на английски, танци и пиано.Мисля,че им е достатъчно.

# 21
Моя син миналата година беше 1-ви клас. В детската градина ходи на народни танци и му харесваше и аз мислех, че и в училище ще иска да ходи... Е, да, ама - не. Още след първата седмица каза, че иска да ходи на латиноамерикански танци и плуване и от Октомври го записахме. Понеделник и Сряда беше на танци, а Вторник и Четвъртък - на плуване.  Peace
Танците ги спряхме лятото, защото ги преместиха на неудобно за нас място, но плуването продължава. Сега го питам ще ходи ли пак на танци, а той - още не знае.  Rolling Eyes

# 22
  • в резерват
По-малката ми дъщеря ходи всеки ден на езда и два пъти в седмицата на английски. След тренировка е супер заредена и в настроение и много бързо се справя с домашните и уроците. Внимава в час, за да запомни максимално от урока, за да има време за любимите си занимания.

# 23
  • Пловдив
Моята дъщеря стартира в 1-ви клас с 5 извънкласни занимания. На нея не и тежеше, но на мен и на дядо и  Crazy
С пияно и пеене се занимаваше още от ДГ, тъй като смятах да ги ползвам за прием в елитно училище /не живеем в района на у-щето и музикалната паралелка с изпит беше единственият вариант/.
Въпреки, че се отказах от въпросното училище, дъщеря ми категорично отказа да спре с пианото, а от вокалната група, след доста уговорки, се отказа около два месеца след старта на 1-ви клас.
По настояване на дъщеря ми, я записах и в школа по рисуване - 1 път седмично.
Седем дена в седмицата спортуваше и аз държах на това - 3 пъти тенис, 3 пъти плуване, зимните месеци през уикенда - ски, когато е топло - по планини и паркове.
Но тази година се страхувах, че няма да има достатъчно време за уроците и ги редуцирахме допълнителните занимания до 2 пъти пиано и 3 пъти тенис, плуване - инцидентно. Зимата пак ще се качва на ски, вероятно всеки уикенд.
Щерка ми настоява да тренира и художествена гимнастика, но засега държа фронта - не смятам, че е удачно да имат твърде натоварена програма извън училище, а и понякога е доста сложно с логистиката.
И за следващите две години смятам извънучилищните дейности да са само "разтоварващи" - без език, БЕЛ, математика.     

# 24
Плуване, пеене, пиано, немски, математика, лего роботика.  Peace
Ски задължително - януари и февруари всяка неделя на Лалето.

# 25
  • София
Моята дъщеря ходи 2 пъти седмично на плуване, 1 път на рисуване, 2 пъти на танци ( единия ден е балет, другия фламенко) и 2 пъти в седмицата на испански. В училище ( първи клас) имат и 2 пъти седмично английски, преди това ходеше 3 години в градината. Иска да я запиша на тенис, но изпуснахме сроковете, най-вероятно другата година.

# 26
  • На село (близо до Лондон)
Дете 1 (5ти клас): тенис (всеки ден); духов инструмент (1 път урок; 1 път в оркестър); пиано; китара; плуване

Дете 2 (8г): тенис (всеки ден); духов инструмент (1 път урок; 1 път в оркестър); пиано; чело; хор; футбол; плуване

Дете 3 (5г): тенис (2 пъти); плуване

# 27
  • Толбухин
Големия 4 кл. 2 пъти седмично плуване и 2 пъти седмично тенис. Имаше и 2 пъти рисуване, но нещо не се хареса с госпожите.
Малкия 2 кл. в същите дни 2 пъти плуване и 2 пъти шах в училище.

Общи условия

Активация на акаунт