Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 962
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
И на мен ми тръгна нов цветонос - на първата ми орхидея! Купих я преоценена и досега не съм виждала как цъфти, няколко пъти ми хвърли пъпки заради преместване точно в ключовия момент. Сега обаче не мърда от мястото си, каквото ще да става!

Още една пуска цветонос, обаче на нея ѝ е втори в момента, та не ѝ се връзвам толкова. Още две си продължиха цветоносите. Останалите нещо се бавят и ги командировах в офиса, нали се върнах на работа от майчинството и заселих перваза там Simple Smile понеже нощем не се отоплява, а перваза е източен се надявам да се посъбудят малко!

# 421
  • София
Аз чакам ли, чакам... ама още нищо няма.
Единствения нов цветонос, който сега расте е на едно мини, което поради миниатюрната саксийка и сфагнума (крайно недостатъчни, за да му осигурят стабилност), падна поне 10-на пъти през последните два месеца. Сега като видях цветоноса го настаних на сигурно.

Импала, аз добре помня онзи пост, но като гледам на къде отиват нещата ще се окаже, че най-добре цъфтят падащите от време на време.  Joy

# 422
Единствено разделеното денди ще ме радва. И преоцененото мини цъфна  но цъфтежа е на стар цветонос на върха и не го смятам за домашен. А от вчера тук пак е сиво и мрачно. Нормално е да нямам цветоноси, то есен като за цветоноси нямаше тази година. Само дъжд влага мъгла.

# 423
Четох прогноза за следващата седмица циганско лято - слънце и 14-15 градуса. Надявам се да е достатъчно!

На едната орхидея на работа се появи ситна-ситна пъпчица точно под третото листо. Надявам се! Другите се помайват още. Минито май пуска корен, не цветонос.

# 424
  • Ænima/Albuquerque
Аз снощи по нощите се дзверих в тази с двата цветоноса, и открих, че е тръгнал трети от спяща пъпка на другия прецъфтял цветонос. Heart Eyes
Направо място не си намирам от кеф.  Mr. Green

# 425
  • постоянно
Момичета ,
Цветовете на едната ми лилава хубавица окапват. Какво следва ? Help 😆

.....
херр

# 426
  • Ænima/Albuquerque
Окапват, режеш цветоноса и чакаш нов. Докъде ще режеш - ти решаваш. Аз винаги режа цветоноса на около два сантиметра над последната спяща пъпка. Така давам шанс да се развие нещо от спящите пъпки. Досега съм извадила два цветоноса и едно бебе така. Други режат целия цветонос, до долу. Това съм го правила само с две от мойте, и на две им предстои тази процедура, ако продължават да не вадят нищо. Crossing Arms

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 22:29 от Sarcasm™

# 427
  • постоянно
Благодаря  Sarcasm 😆😍

# 428
  • Ænima/Albuquerque
Ама изчакай да ти кажат и другите. Ти имаш време, де, щом още капят.

# 429
Сакразм е права и абсолютно точна.

Аз обикновено на нова за мен орха не режа цветоноса. Често пускат кейки там.

# 430
  • постоянно
Да , още 4-5 цвята стоят , но съм сигурна , че не за дълго.
Благодаря Ви Дами 😍

# 431
И аз да се похваля Embarassed
На перваза на прозореца в спалнята имам 5 фалаенопсиса,като единият е с кейки/дето си мислех,че излиза от корен Laughing/.Всичките имат избили цветоноси,даже кейкито/ако някой иска-ще го покажа,много ми е сладко Embarassed/
В дневната имам 10 фалаенопсиса на 2м от прозореца.Нито един няма цветонос. Crazy
Смятам,че е заради температурите-в спалнята до прозореца,а и като цяло в самата стая е по-хладно и по-светло за разлика от дневната,където са на по-тъмно и по-топло.
И съм от Варна.Предвид никаквата есен съм много щастлива! Grinning
Похвалих се. Embarassed

# 432
И аз да се похваля Embarassed
На перваза на прозореца в спалнята имам 5 фалаенопсиса,като единият е с кейки/дето си мислех,че излиза от корен Laughing/.Всичките имат избили цветоноси,даже кейкито/ако някой иска-ще го покажа,много ми е сладко Embarassed/
В дневната имам 10 фалаенопсиса на 2м от прозореца.Нито един няма цветонос. Crazy
Смятам,че е заради температурите-в спалнята до прозореца,а и като цяло в самата стая е по-хладно и по-светло за разлика от дневната,където са на по-тъмно и по-топло.
И съм от Варна.Предвид никаквата есен съм много щастлива! Grinning
Похвалих се. Embarassed

Честито, завидях ти благородно. За варна напълно съм съгласна - няма есен. За пръв път от 9 години нямам есенни цветоноси, дори в спалнята където е светло южно с хубави темп разлики. В северната дневна пък е светло но там са прецъфтелите юли август и те ще си почиват до пролетта. Е имам два цветоноса но се развиват толкова бавно че мисля че нещо не им е наред.

Много много искам да се полюбивам на кейкито ако може!

# 433
Ще го снимам във вторник,че сега нямам техника. Rolling Eyes
Спалнята ми е североизточна и няма никакво пряко слънце,нито един ден годишно. Crazy
Обмислям да направя някакво приспособление,за да наредя втори ред орхидеи над първите. LaughingЯвно им харесва там,а има място само за 5 саксии.И един дендробиум(май такова е) имам на същия перваз,какво ли да очаквам от него?И негова снимка ще кача,за да ми кажете дали върви добре. Hug

# 434
  • Ænima/Albuquerque
Обмислям да направя някакво приспособление,за да наредя втори ред орхидеи над първите.

Сподели, като го измислиш, че и при мен само толкова се събират.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт