Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 866
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Рени Александрова
Поливането с три кубчета лед е тотално неефективно.след ден два цветето пак е просъхнало.

# 196
ADENA

Забравих да уточня, на фалчетата корените могат да фотосинтезират затова винаги си има въздушни корени стърчащи навън.

# 197
Рени Александрова
Поливането с три кубчета лед е тотално неефективно.след ден два цветето пак е просъхнало.
Мерси _re_ge! Аз съм на същото мнение и също така си мисля какъв шок ще е за корените ледената вода.
На дендробиума му окапаха всичките цветове и сега мисля да започна с активното торене (според препоръките). От Лидъл си взех орхидея много красив цвят- наситена ванилия, аз поне така я оприличавам, сложих я в друга стая да видя как ще и се отрази. Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 06:46 от Reni Aleksandrova

# 198

danny_p,
Цветчетата на Mini Mark са може би най-най-сладките Heart Eyes , които съм виждала (в колекция на приятелка)! Напълно заслужава да му намериш място.

Намерих му място Simple Smile За съжаление твърде много се изкуших - взех последния от практикер и го взех с намаление, защото има гниене в средните листа. Но има много силни корени, а гниенето изглежда прекратено. Освен това отваря нови пъпки и имам голяма надежда за него. Все пак го извадих и почистих загиващи корени, сега съхне и ще ходя да търся топсин за да съм сигурна, че съм изтрепала всички наченки на загниване. Мисля, че ще се справим Simple Smile

# 199
  • постоянно
Здравейте,
ще се присъединя с ваше разрешения тъй като темата ме вълнува .
Ще пусна и снимки на моите орхидеи.

....
херр

# 200
  • София
Донесох си мъх от планината. Чудя се дали да го сложа върху орхидеите да задържа повече влага в саксиите. Така видях на клипче от ютюб, което бяхте публикували. Само ме е страх да не носи заради.
Смятам да го сложа върху катлеята, която обичала повече вода и върху онцидиумите, с които още се боря да поемат да се развиват добре. Какво е вашето мнение?

# 201
Рени александрова

Аз не торея дендрите,те са като троскот,за какво ви е да си съсипвате цветето с торене. Освен това то е новозакупено,вярвате или не бъкано е торове за форсиране на цъфтеж.дайте му малко почивка.

# 202
Зури, моето мнение е да си коригираш субстрата а да не слагаш мъхове с неустрановен произход по саксията.мъх в къщи е нож с две остриета,особенно ако имате алергии. Ако добавиш сфагнум. Кокос и  перлит ще получиш същото но по здравословно и безопасно.

Но ако си решила да опиташ първо на едно цвете. Аз имам мъх на едно две но мъха е странен и позеленява при поливане.не е и плътен а е тип рехава структура - тук таме.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 16:32 от _re_ge

# 203
  • София
Благодаря за отговора!
Ще ми се да експериментирам. Катлеята е добре и няма да рискувам.
Ще пробвам върху единия онцидиум и без това не върви много добре.

# 204

Ще пробвам върху единия онцидиум и без това не върви много добре.

е това решение ми хареса- подкрепям те!

# 205
Моля за съвет.
Скоро пресадих в нови кори две мои красавици. Днес забелязах между корите бели частици подобни на мухъл.
Какво да правя,вредно ли е за корените?
Благодаря предварително.

# 206
Моля за съвет.
Скоро пресадих в нови кори две мои красавици. Днес забелязах между корите бели частици подобни на мухъл.
Какво да правя,вредно ли е за корените?
Благодаря предварително.

това означава че има спори -  имало е спори в субстрата. за съжаление това би довело до нагниване и не може да се остави така ще мухлясат корените  .

какво съветвам- купете си препарат за болести по растенията и напръскайте обикно субстрата отгоре, после след седмица да кажем отново . Аз бих и потретила. следете дали се разраства. ако се разраства ще трябва да махате субстрата и да го преработвате, но корените на фалчето също ще трябва да опръсквате при пресаждането ако такова с еналожи.

# 207
Благодаря ти за бързия отговор. Какъв препаратда купя/име/ и как да пръскам? От скоро имам орхидеи.

# 208
Благодаря ти за бързия отговор. Какъв препаратда купя/име/ и как да пръскам? От скоро имам орхидеи.

казвам какъвто продават  на най-удобното за теб място , аз купувам на различни марки  просто на спрея трябва да пише не за вредители а за болести по стайните растения  - каквито са маната и прочие гниенета. Нека опитаме с нещо универсално. ако не се получи макар че не вярвам  ще търсим по-специализирано. При мен всеки стандартен препарат върши същата работа- аз пръскам и стайните растения с пръст ако имам пододбни проблеми след пресаждане.

# 209
Благодаря,още утре ще купя. Ще пиша за резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт