В Шести клас - успех !

• 48 462
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
gd3, и при нас е същото - стрелят на посоки.  #Crazy
Дано скоро се оправи малкият ти.  Praynig
И Сашо е без здравна карта за училище. Да ходят да питат "великите" доктори защо е така. Аз дете за губене нямам.  Crossing Arms

# 376
galani, успех и на вас на входните нива.  Praynig
Не е познал никой доктор, че без да ми излекува напълно детето, ще му сложи ваксина.  Crossing Arms
Чиби и аз не бих позволила  newsm10
A m b e r, честно казано не съм запозната дали могат да ви дадат картата без сложена ваксина. На нас ни дадоха една бланка с попълнени ръст, тегло и т.н. и написана ваксината, която са сложили. Това е при положение, че няма още навършени 12години. Оф, не знам  Crazy

# 377
Личната на Сашо каза, че не можела да даде профилактична карта, защото нямал сложени последните ваксини.  newsm78 Ако ще.  Mr. Green

# 378
  • Русе
Амбър, още веднъж - браво на момчетата! Снощи и в новините споменаха, че младежите са се завърнали с две шести и едно четвърто място.

За каква профилактична карта иде реч newsm78 Това, дето го издават ЛЛ за училище ли? Аз май ви писах, дето сестрата каза на докторката: "Аа, майката е с отказ от ваксини! Като нямат ваксини - не можем да издадем!". Обаче педиатърката каза, че няма проблем, просто в полето, където се нанасят имунизациите ще запише, че не са направени, поради отказ на майката.

# 379
Да, Вики, за тези за училище става въпрос.  Peace
Значи могат да ги издадат , ако пожелаят с особена забележка.  newsm78

# 380
Профилактичната карта я взех още август, като сложиха ваксина, ама още не е стигнала в училище  Laughing

Входните - ЧП - 4, История - 5, Информационни - 5, остават - английски, география, БЕЛ и математика

# 381
И ние търчахме днес за здравна карта и ваксини. Каза, че няма да ми даде здравен картон без ваксини. Само като си представях какъв цирк предстои...Причерня ми като разбрах, че трябва да се слагат 2 едновременно. Да съм си помислела и за тази срещу рак на маточната шийка. Вие какво мислите за тази ваксина? Има противоречиви мнения...Чудя се какво да направя...

# 382
Браво на Маринка.  Hug
Голям цирк ще бъде с тези профилактични карти.  ooooh!
Сякаш е много трудно да напишат нещо от сорта отложени ваксини поради някаква причина.  #Crazy Все повече са мненията против всякакви имунизации.  Crossing Arms

# 383
  • с/у ОколоМръсТното
Дадоха ми час за ваксина и то сутрин, когато е на училище. Ама това, че са зачестили грипни състояния, че сега си го прибирам от едно голямо натоварване и започваме друго въобще не ги интересува.

Не се съгласявай...  Naughty
Ваксините са тежки за преживяване. Отложете я още поне 10-15 дни. Да се адаптира Светли, да си почине, да го видиш здрав ли е...

Моят леко подкашля, все му е студено... и въобще стана един ни болен, ни здрав... след тези ваксини.

# 384
Да съм си помислела и за тази срещу рак на маточната шийка. Вие какво мислите за тази ваксина? Има противоречиви мнения...Чудя се какво да направя...

Лично аз никога не бих я сложила на дъщеря си.

Нашата профилактична карта казаха, че ще ни я дадат след втората ваксина октомври месец.

При нас все още май не е започнало истинското училище - все още учебници и тетрадки събират. Кога ще учат - идея си нямам!

Амбър, поздравления за момчетата!

И.....бъдете здрави, че тази рязка смяна на времето хич не ми харесва.....

# 385
Какви ваксини бълнуват тези ЛЛ по време на учебна година?  newsm78
Сега ще започнат настинки, вируси с това рязко застудяване ooooh!
Нашите май днес ще правят входно по АЕ.  Rolling Eyes
Занесе почти всички пари за помагала и консумативи. Остава само да организират събирането на тези за ИТ.  Wink Дадоха им по НЕ.  Hug

# 386
  • София
И ние търчахме днес за здравна карта и ваксини. Каза, че няма да ми даде здравен картон без ваксини. Само като си представях какъв цирк предстои...Причерня ми като разбрах, че трябва да се слагат 2 едновременно. Да съм си помислела и за тази срещу рак на маточната шийка. Вие какво мислите за тази ваксина? Има противоречиви мнения...Чудя се какво да направя...

Аз я сложих срещу ЧПВ на Саша, Имаш избор между двама производителя. Аз избрах Церварикс, незвисимо, че е за по-малко щамове, но дава кръстосана реакция срещу доста от останалите. На два приема е. През декември е втория.
Всеки взима решение за тази ваксина. Аз преди години когато започнаха да ми правят биопсии на шийката на матката взех решение. Тогава още я нямаше в БГ тази опция.
За другите нашата лекарка ни е юрнала от март месец, защото се прави в тримесечието на навършване на 12 г. Та сме й ги слагали.
Много ме е яд за последното БЦЖ, от което й остана ужасно грозен белег. Не знам какво да правя. Самата тя се притеснява като е с разголено рамо, защото тоя белег бие на очи  Rolling Eyes

# 387
  • в здрача
Аз отказах - и в двата рода /и в моя, и на баща и/ няма човек с такъв род проблеми и затова решихме след консултации със здравни работници да я спестим /разпитах етърва ми дали има намерение да слага на дъщеря си, тя вече се беше консултирала с колеги и ние се доверихме на нейната преценка, че няма нужда/.

Още не са им дали входните. Остават да се направят само тези по БЕЛ и математика. Вчера беше това по история. Отиде в библиотеката на училището с приятелка да преговарят, защото там имало учебниците от всички години, а аз изхвърлих старите тетрадки - оставих само тези по БЕЛ и мат. Майката на приятелката и направила същото и двете решили да се възползват от тази опция. Колко са чели, какво са направили ще се види на разбора.

# 388
Tsv, браво на девойките.  Hug
Моят никога няма да прояви подобна самоинициатива. Ако него ръчкам и у нас няма да преговори.  Rolling Eyes

# 389
...Много ме е яд за последното БЦЖ, от което й остана ужасно грозен белег. Не знам какво да правя. Самата тя се притеснява като е с разголено рамо, защото тоя белег бие на очи  Rolling Eyes

Не знам някога как са го правили това БЦЖ, но май нямаше дете в класа ми без белег на рамото... сега моите две големи деца нямат белег и им правят проба манту всеки път, а малката има белег от слагането на ваксината като бебе, възпали се ужасно, стана огромна пъпка с вид на гнойна и на 3 пъти падаха големи грозни корички. Белега й стоеше зачервен докъм 2 год възраст, сега просто е поиздуто по-светло петно на кожата като по-обемен белег от варицела. Не е болка за умиране, но нищо че е малка, все пита "защо аз имам такова на рамото, а батковците нямат?"... и аз показвам моето  Wink

Дали да не пробваш с някакво мазило против белези (контратубекс например), малко да се поприкрие и отшуми Simple Smile поне малко, де!

...Всеки взима решение за тази ваксина. Аз преди години когато започнаха да ми правят биопсии на шийката на матката взех решение. Тогава още я нямаше в БГ тази опция.
...
Имам време да мисля за девойката на кой производител точно, но не разсъждавам дали да или не! По същите причини (като се почна с биопсиите и чакането на резултатите от HPV тестовете кой точно щам е при мен  Confused ) Не искам дъщеря ми да преживее същото!

Ваксините ги сложихме едновременно на 14ти септември, по една (инжекция) на всяка ръка... боля го малко лявата (с която пише), но 3 дни слагахме компрес и всичко беше наред. Естествено - прегледа го обстойно, преслуша го, разпита ме за скорошни здравни дискомфорти...

Общи условия

Активация на акаунт