Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Изключителни са и са сравними по интелект. Идеята ми е, че Болтън почва от по-ниско и затова просперитетът му е по- впечатляващ. Интересното е, че като чета книгите визуализирам Рууз с актьора който играе Тивин в серияла ...
И у Тирел има интелект ... ама не е у Мейс. Joy

# 631
Че какво му е на Мейс до сега? Глупак бил, ама дотук нещата му се получават повече от добре. Към момента е най-силният човек във Вестерос.

# 632
  • Варна
Изключителни са и са сравними по интелект. Идеята ми е, че Болтън почва от по-ниско и затова просперитетът му е по- впечатляващ. Интересното е, че като чета книгите визуализирам Рууз с актьора който играе Тивин в серияла ...
И у Тирел има интелект ... ама не е у Мейс. Joy

Аз пък кой знае какъв интелект в Рууз не виждам.
Плановете за ЧС не бяха негови.
Вкара си автоголове с предателството си и обвързването си с Фрей.

# 633
  • Варна
Хексе, тук не съм съгласен с теб. Планът за ЧС вероятно е колективен, но изпълнението беше безупречно, а "Дъждовете не Кастамир" 100% идея на Рууз. Това говори за стил и внимание към детайлите.
Той първи потърси връзка с Ланистър, когато освободи Джайм. ЧС му даде възможност да елиминира всички войници на Севера освен неговите и го направи Гарант.
Мартин, някак го омаловажава, като кара успехите му да изглеждат случайни.
Примерче: Изпрати Фрей и Мандърли с/у Станис. Каквото и да стане Станис ще е обезкървен, а той ще храни по-малко хора. Зимен хребет така или иначе не може да бъде превзет отвън, а хората от които се лиши не бяха сигурни. Това, че остави Ъмбър пречи на другия Ъмбър да го нападне. Печели във всички случаи, а изглежда някак случайно. Да добавя и Карстарк. Хората му все на правилното място в правилното време. Единствената му слабост е Рамзи...

# 634
  • Варна
Хексе, тук не съм съгласен с теб. Планът за ЧС вероятно е колективен, но изпълнението беше безупречно, а "Дъждовете не Кастамир" 100% идея на Рууз. Това говори за стил и внимание към детайлите.
Няма как да знаем, че идеята е на Рууз, по-скоро бих заложила, че е на  дъртия Фрей. Сигурно му е харесало да се види в ролята на Тивин. ЧС си е идея на Тивин още откакто Джейни е "съблазнила" Роб.

Той първи потърси връзка с Ланистър, когато освободи Джайм. ЧС му даде възможност да елиминира всички войници на Севера освен неговите и го направи Гарант.

Когато Рууз освободи Джайм вече е имал договорка с Тивин. След битката при Черна вода, Рууз обръща плаща.
Гарант на Севера е куха титла, дадена му от мъртъв вече човек. Това с "елиминирането на войските на Севера" няма да му бъде простено на местна почва.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 19:18 от Хексе

# 635
Може и да се бъркам,но защо съм останала с впечатлението че Рамзи е бил далече/настрани от баща си и все се е стремял да се приближи и докаже пред него  newsm78 Май ми е време за финален прочит преди Ветровете,от толкова теории забравям кое е истинско написано от чичо  Joy

Гарант на Севера е куха титла, дадена му от мъртъв вече човек. Това с "елиминирането на войските на Севера" няма да му бъде простено на местна почва.

Дано,силно се надявам и подкрепям с 2 ръце  smile3508

# 636
  • Варна
 "Томен топна и подписа. — Това е декретът, с който се легитимират правата на сина на лорд Рууз Болтън Дредфорт. А с този се назначава лорд Болтън за ваш Гарант на Севера."
Титлата е актуална и от жив крал Wink
За Фрей мотивът е личен, щяха нещо Фрейско да изсвирят.
Джейни съблазнителка?!?! Не вярвам.
Ако ти остане време погледни главата от Въхър от мечове в която Джайм вечеря с Болтън и Бриен.
Идеята за музикалния поздрав май ще се окаже на Джайм:
"— Тризъбеца е наводнен — каза той(Болтън) на Джайм. — Дори при Рубинения брод ще се премине трудно. Ще предадеш ли горещите ми поздрави на своя баща?
   — Стига ти да предадеш моите на Роб Старк."

# 637
Джейни съблазнителка?!?! Не вярвам.
Joy Joy Joy

Веско понапъни се още малко и изчети и старите теми  Peace

# 638
  • Варна
Мразя да чета от монитор в големи количества, мнения ли са или факти? Източник?
Момичето беше умряло от скръб като превзеха Речен пад ... пък и не е точно Ашара Дейн...

# 639
Момичето беше умряло от скръб като превзеха Речен пад ... пък и не е точно Ашара Дейн...

Източникът е Мартин.  Peace
Много е интересна интригата около Джейни. Използваха момичето срещу Роб, а то не се усети.
Майката е действала под заплахата на Тивин и е упоила Роб, след което е пратила ДЖейни да го ...ехм...утеши.
А Роб се ожени за нея. Все пак издънката си е лично негова. Едва ли можем да виним любовния еликсир, но това все пак е фентъзи и според думите на Тивин "Роб е син на баща си, както и лейди Сайбел е дъщеря на майка си." Майката на Сайбел Спайсър е вещицата, предсказала съдбата на Церсей и децата и, била е известна с любовните си еликсири. Цял Ланиспорт е ходил при нея.
Може би сам ще се сетиш в кои глави да го намериш. Наистина, не всичко се хваща от първи прочит.

# 640
  • Варна

Не случайно съм писала "съблазнява" в кавички. Rolling Eyes
Какво да чета "Вихър.." след като Рууз е обърнал плаща още след  "Сблъсък.." Лично той разпорежда, но от името на Роб Wink,  Толхарт и Гловър да отидат в Дъскъндейл и да разграбват, като ги праща в капан. Това е първото му предателство още преди Джайм да попадне в ръцете му.

# 641
Рууз май ги прати на смърт след като чу, че Теон е превзел Зимен Хребет. Веднага си е направил сметката...

# 642
Може и да се бъркам,но защо съм останала с впечатлението че Рамзи е бил далече/настрани от баща си и все се е стремял да се приближи и докаже пред него  newsm78 Май ми е време за финален прочит преди Ветровете,от толкова теории забравям кое е истинско написано от чичо  Joy

И аз бях останала с такова впечатление, че е отгледан от майка си в онази мелница. Рууз въобще не е имал намерение да признава Рамзи, дори не е искал той да знае кой е баща му, но майката на Рамзи и Смрад са му казали. След това законният наследник е убит и той остава без избор.

# 643
И аз бях останала с такова впечатление, че е отгледан от майка си в онази мелница. Рууз въобще не е имал намерение да признава Рамзи, дори не е искал той да знае кой е баща му, но майката на Рамзи и Смрад са му казали. След това законният наследник е убит и той остава без избор.

Доколкото си спомням, майката още като бебе е завела Рамзи при Рууз,който като е видял очите му е повярвал, че е негов син и го е признал. Иначе е отгледан от майка си, едва ли е живял в Дретфорд.

# 644

Доколкото си спомням, майката още като бебе е завела Рамзи при Рууз,който като е видял очите му е повярвал, че е негов син и го е признал. Иначе е отгледан от майка си, едва ли е живял в Дретфорд.

Под признава имах предвид да обявява публично, че е негов син. Но да, повярвал е, че Рамзи е негов син. Затова не го е убил.

Общи условия

Активация на акаунт