Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 783
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Под признава имах предвид да обявява публично, че е негов син. Но да, повярвал е, че Рамзи е негов син. Затова не го е убил.

Признал го публично за свой син. Затова Рамзи получава фамилията Сняг. Простолюдието във Вестерос няма фамилии. Майка му получава собственост върху мелницата. Смрад се появява на доста по-късен етап.

# 646
Като стана въпрос за Рууз и Рамзи,както и позициите им за момента в Севера - сетих се за лейди Дъстин - има нещо там,интересна личност ми се струва тази жена и подозирам,че ще изиграе ключова роля в много важен момент. newsm78
П.П. Коментирали ли сме тук теорията,че лейди Дъстин е авторът на Розовото писмо?

Младата лейди Барбри Дъстин и Брандън Старк  

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 13:24 от irena681

# 647
Под признава имах предвид да обявява публично, че е негов син. Но да, повярвал е, че Рамзи е негов син. Затова не го е убил.

Признал го публично за свой син. Затова Рамзи получава фамилията Сняг. Простолюдието във Вестерос няма фамилии. Майка му получава собственост върху мелницата. Смрад се появява на доста по-късен етап.

"Всяка година пращах на жената няколко прасета и пилета, и торба сребърни елени с уговорката, че никога няма да каже на момчето кой е баща му. Мирна земя, кротък народ, такова винаги е било правилото ми.
   — Чудесно правило, м'лорд.
   — Тя не ми се подчини обаче. "

Ако го е обявил публично за свой син, как е очаквал тайната да се запази? Освен това, ние не знам кога точно Рамзи е получил фамилията Сняг. Това може да се е случило едва след смъртта на Домерик.

# 648
  • Варна

Ако го е обявил публично за свой син, как е очаквал тайната да се запази? Освен това, ние не знам кога точно Рамзи е получил фамилията Сняг. Това може да се е случило едва след смъртта на Домерик.

Очевидно, когато жената все пак не е запазила тайната.

# 649
  • Варна
Вероятно фамилията Сняг се дава на копелетата по подразбиране. Нали на мелничаря брата като вижда бебето с тия бледи очи натирва майката от мелницата, а тя отива да се жалва на Рууз. Братът 100% е знаел, че бебето е копеле и вероятно не си е замълчал. Пък и тия работи се разчуват. Може би не точно за това кой е бащата, а за незаконността.
Ха, сещам се леля Ог как обясняваше за кръщавката "Казваш името на майката, после на бащата. Неговото можеш и да го смотолевиш, ако майката не е много сигурна"  Mr. Green

# 650
  • Варна
Вероятно фамилията Сняг се дава на копелетата по подразбиране. Нали на мелничаря брата като вижда бебето с тия бледи очи натирва майката от мелницата, а тя отива да се жалва на Рууз. Братът 100% е знаел, че бебето е копеле и вероятно не си е замълчал. Пък и тия работи се разчуват. Може би не точно за това кой е бащата, а за незаконността.
Ха, сещам се леля Ог как обясняваше за кръщавката "Казваш името на майката, после на бащата. Неговото можеш и да го смотолевиш, ако майката не е много сигурна"  Mr. Green

Така е било. След това Рууз и дава мелницата+ някаква издръжка. Разчуло се е обаче, майката е идвала няколко пъти в Дредфорд, Рууз им е дал и Смрад. След това и Домерик е пожелал да се срещне и опознае с брат си.  След смъртта на Домерик обаче Рууз прибира Рамзи в Дредфорд.
Фамилията Сняг, Пясък, Води и т.н. се дава само на копелетата с благороден произход. Останалите нямат фамилии.

# 651
  • Варна
Ъм, сигурна ли си, че само благородните копелета? Елария Пясък май не беше с такива родители. Мия Камък беше на кинг Боб, ама тя самата знаеше ли за това или само се шушукаше? За Джендри не мога да се сетя имаше ли някакво презиме. И Аурейн Водите също май не беше (или не се споменаваше), да е синче на някой Важен.

# 652
  • Варна
Ъм, сигурна ли си, че само благородните копелета? Елария Пясък май не беше с такива родители. Мия Камък беше на кинг Боб, ама тя самата знаеше ли за това или само се шушукаше? За Джендри не мога да се сетя имаше ли някакво презиме. И Аурейн Водите също май не беше (или не се споменаваше), да е синче на някой Важен.

Сигурна съм. Елария е копеле на Хелтхолт, Аурейн е копеле на Веларион., Миа знае кой е баща й, дори навремето той е идвал да си поиграе с нея (харесвам култовото и изказване:Men come and go. They lie, or die, or leave you. Mr. Green)
Джендри няма фамилия, както и Дънк, но простолюдието няма фамилии дори да не са копелета. Заради това рицарите са принудени да си избират прозвища напр. Арлан от Пенитрий, Дънк Високия, Джендри от Кухия хълм,  и т.н.

# 653
  • Варна
За Елария нямам спомен, но за Аурейн не беше ли, че само се прави на копеле на Веларион, а всъщност беше на някакъв лисенец? Пак трябва да си прочета книжките май. Ама да дадат една дата за "Ветровете", че да си спретна маратон  Simple Smile
И все пак, имам мъгляв спомен, че на едно място се обсъждаха имената на копелетата и се говореше за копелетата като цяло, не само за благородническите. Но пък и като се замислиш, благородниците вероятно имат и повече копеленца, ъм?

# 654
  • Варна
За Елария нямам спомен, но за Аурейн не беше ли, че само се прави на копеле на Веларион, а всъщност беше на някакъв лисенец? Пак трябва да си прочета книжките май. Ама да дадат една дата за "Ветровете", че да си спретна маратон  Simple Smile
И все пак, имам мъгляв спомен, че на едно място се обсъждаха имената на копелетата и се говореше за копелетата като цяло, не само за благородническите. Но пък и като се замислиш, благородниците вероятно имат и повече копеленца, ъм?

Аурейн е копеле на Веларион, не е лисенец. Grinning И аз съм почнала да забравям много неща, но мисля, че Аурейн си има своя/на Веларон игра. Първоначално подкрепят Станис, но след като Аурейн е пленен при ЧВ обръщат курса и са за Церсей. Обаче всъщност й отвлича флотата засега неясно с каква цел.

Както вече споменах, простолюдието няма фамилни имена, копелетата на простолюдието също. Затова Пиа, да речем си е само Пиа, Поливър си е само Поливър, Микен си е само Микен и т.н.
 Разбира се за благородници се водят и оземлените рицари, които също имат право на фамилия.

От уикито:
Цитат
Surnames

Each of the nine constituent regions of the Seven Kingdoms have bastard surnames decreed by custom, not law.[5] Bastards with a high-born parent are given these surnames to hold them apart from their fathers' houses. The parents may give a bastard a different surname if they wish, e.g. Tyrion Tanner. Bastards with no known relation to a noble house have no surname, like other smallfolk.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Bastardy

# 655
  • Варна

Не случайно съм писала "съблазнява" в кавички. Rolling Eyes
Какво да чета "Вихър.." след като Рууз е обърнал плаща още след  "Сблъсък.." Лично той разпорежда, но от името на Роб Wink,  Толхарт и Гловър да отидат в Дъскъндейл и да разграбват, като ги праща в капан. Това е първото му предателство още преди Джайм да попадне в ръцете му.
Извинявам се за закъснелия отговор... В разговора с Джайм, Рууз прави много добър политически анализ. Освен това не е човек, който приказва често и много и ако вече се е свързал с Тивин нямаше да казва толкова пред Джайм. Още повече, че присъства Бриен, която се декларира като човек на Кат.
Според мен това е скритата основа на КС, която Тивин само потвърждава с едно писмо(две с това до Фрей).

За Аурейн :
"Нов пиратски крал се е настанил в Залива на мъчителя. Лорда на водите, така се е нарекъл. Плава с истински бойни кораби, с по три палуби, чудовищно гигантски." спойлер Ариан

# 656
  • Варна
Извинявам се за закъснелия отговор... В разговора с Джайм, Рууз прави много добър политически анализ. Освен това не е човек, който приказва често и много и ако вече се е свързал с Тивин нямаше да казва толкова пред Джайм. Още повече, че присъства Бриен, която се декларира като човек на Кат.
Според мен това е скритата основа на КС, която Тивин само потвърждава с едно писмо(две с това до Фрей).

Разбира се, че се е свързал преди това с Тивин, иначе нямаше да ходи за лов на вълци Wink още преди да се появи Джайм в Харънхъл. За Червената сватба се намеква преди появяването на Джайм - Елмар Фрей плаче за разваления си годеж с Аря (вече се знае, че такъв брак няма да има още преди Джайм и Бриен да цъфнат) Уговорката според мен е направена по време на брака между Рууз и Валда. Иначе Рууз още по-отрано обръща плаща, споменах вече за Толхарт и Гловър. Рууз ги праща в капан организиран от Тивин.
Препоръчвам ти да препрочетеш събитията преди ЧС, има достатъчно знаци.

За Аурейн знам, че уж е станал пират. Въпросът е това ли е целта му или има и друга цел

# 657
За Аурейн знам, че уж е станал пират. Въпросът е това ли е целта му или има и друга цел
Имаш предвид Веларионите да са комбина с лъже-Тарговете ли?
Разположението на "кралството" на Аурейн е интересно

# 658
  • Варна
Имаш предвид Веларионите да са комбина с лъже-Тарговете ли?
Разположението на "кралството" на Аурейн е интересно

Аурейн не е глупав, изглежда доста оправен. За копеле получава доста облаги - титлата лорд и началник на корабите. Иска от Церсей да му даде Драконов камък, макар тя да планира да му подари Росби.
Някак странно ми изглежда толкова амбициозен човек да се примири да стане просто обикновен пират.
Мисля, че след ареста на Церсей, Аурейн заминава с корабите и чака да се съюзи с някой по-обещаващ претендент, а не просто да пиратства.
Допускам и че може да има информация за Егон и вече да се е присъединил към него.

# 659
Чак някакъв точен план да е имал Аурейн от самото начало не ми се вярва. Но да, едва ли просто ще си остане пират. Ще се включи в някой лагер, Егон изглежда като най-вероятен.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 18:34 от vvv9

Общи условия

Активация на акаунт