Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Емон изкоментира, че мечът на Станис не излъчва топлина.

# 676
  • Варна
Емон изкоментира, че мечът на Станис не излъчва топлина.
Това го пише в "Нефритовия компендиум", Емон  го знае оттам. Mr. Green  Предполагам и всички други, които са я чели.

P.P. Оказа се, че Клидас е изкоментирал това, не Емон. Сега проверих.

П.П.2  Mr. Green
Джон го е изкоментирал пред Клидас. реакцията на Клидас е малко странна:
Скрит текст:
— Той би трябвало да знае. — През живота си Емон Таргариен беше видял деветима крале на Железния трон. Беше кралски син, кралски брат, кралски чичо. — Погледнах в онази книга, която майстер Емон ми остави. „Нефритеният компендиум“. Страниците, които разказват за Азор Ахаи. Светлоносец бил неговият меч. Закален с кръвта на жена му, ако може да се вярва на Вотар. Оттам насетне Светлоносец никога не бил студен на допир, а топъл като Ниса. В битка оръжието изгаряло нажежено като огън. Веднъж Азор Ахаи се сразил с чудовище. Когато забил меча в корема му, кръвта му закипяла. Дим и пара изригнали от устата му, очите му се разтопили и потекли по страните му, а тялото му лумнало в пламъци.
Клидас примига.
— Меч, който излъчва собствена топлина…
— … би бил нещо чудесно на Вала. — Джон остави чашата и надяна ръкавиците си от къртича кожа. — Жалко, че мечът, който Станис владее, е студен. Ще ми е интересно да видя как неговият Светлоносец се държи в битка. Благодаря ти за виното.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 14:18 от Хексе

# 677
  • Русе
Емон първи го посочи, беше в главата на Сам, когато Станис подбра първенците на Стража да си избират нов командир. После, след като Джон ги изпрати да заминат, на изпроводяк му каза, че му е отбелязал един пасаж в съответната книга да прочете. Реакцията на Клидас наистина е странна, при положение че самият той е извършил отбелязването и би трябвало да го е прочел все пак Simple Smile

# 678
Защо да е странна реакцията на Клидас? Джон му разказва, а той мига на парцали....Няма какво да каже по въпроса.

Емон остави книгата на Джон, като изрично му каза да прочете въпросното място.

# 679
  • Варна
Защо да е странна реакцията на Клидас? Джон му разказва, а той мига на парцали....Няма какво да каже по въпроса.

Примигването го тълкувам като изненада. Когато се мига по-често не означава ли, че имаш известна доза стрес?

# 680
  • Варна
Емон накара Станис да покаже меча, а Сам да му го опише ... после като излязоха попита дали е усетил топлина...
 А рога не беше надут до Вала, нито от правилния музикант! Mr. Green

# 681
  • Варна

А рога не беше надут до Вала, нито от правилния музикант! Mr. Green

Никъде не пише, че има условие рога да бъде надут до Вала. Grinning
Нито пък, че е необходим правилен музикант.
Въобще идеята за създаване рог на зимата е много мъглява. Каква е целта? Защо им е на диваците рог, който би позволил ББ да преминат отново в настъпление?

# 682
  • Варна
Явно може да се използва според обстоятелствата ...особено ако влияе на всякакви дракони.
Звуковата вълна има пространствени ограничения...
А за правилния музикант ....хммм ако последния човек надул  рога на Юрон беше жив ...и имаше език щеше да ти каже че е важно!!!  Mr. Green
"— Верни са. — Мокоро обърна адския рог и огледа странните букви, плъзнали по втория златен обръч. — Ето, тук пише: „Никой смъртен, който ме надуе, не ще оживее.“" из Танц с дракони

# 683
Обсъждахме го този рог преди, то безмъртни няма. Мелисандра може би Simple Smile
Аз съм на мнение, че само чист валириец може да го надуе. Все пак са били господарите на света по онова време, мислели са се за богове.

# 684
  • Варна
Според Мокоро, не е важно кой ще го надуе, а кой ще го използва.
И все пак, не вярвам драконовия рог, да е рога на зимата.  Naughty

# 685

Примигването го тълкувам като изненада. Когато се мига по-често не означава ли, че имаш известна доза стрес?

Понеже Клидас има проблем с очите не предположих, че може да има нещо там. Клидас е просто озвучителна стена за Джон в случая, си мисля.

# 686
  • Варна
Съгласен съм, че е малко вероятно да рогът на зимата, но използването върви с надуването. Виктарион само ще си докара беля с тия тримата юнаци.
Не знам защо сте решили. че само безсмъртни могат да надуят рога ... в Карт има едни, но не вярвам да са замесени.
 "No mortal man shall sound me and live.’  По-скоро си мисля за немъртви ... ЛКС едва ли, но и Джон е тръгнал натам, Виктарион също. Един от двамата ще е музиканта... по вероятно втория! На Дондарион кръвта му гореше нали?

# 687
  • Варна
Съгласен съм, че е малко вероятно да рогът на зимата, но използването върви с надуването. Виктарион само ще си докара беля с тия тримата юнаци.
Не знам защо сте решили. че само безсмъртни могат да надуят рога ... в Карт има едни, но не вярвам да са замесени.
 "No mortal man shall sound me and live.’  По-скоро си мисля за немъртви ... ЛКС едва ли, но и Джон е тръгнал натам, Виктарион също. Един от двамата ще е музиканта... по вероятно втория! На Дондарион кръвта му гореше нали?

Гореше кръвта на Дондарион, но и той е смъртен, както и ЛКС. Зомбитата на червените жреци умират, не са безсмъртни. Берик беше умирал 7-8 пъти вече и ако не беше връщан, щеше да си остане мъртъв.
Картските магьосници са също смъртни изглежда, нали Юрон беше убил един от тях.
Може би уловката е man/woman, обаче твърде силен аналог има с Властелина, и не вярвам Мартин да се заиграе с това.
Относно тримата юнаци, които ще надуват рога, смятам, че Тирион ще се възползва от тях. Виктарион е наивник.

# 688
  • Варна
Аз си мисля, че Виктарион може вече да е немъртъв ... не ми е известно Червените жреци да са лечители, а тая ръка мина прекалено бързо.Не съм сигурен че "съживяване" е точната дума за това което правят...
Ако кръвта ти гори, какво ще ти направи рогът?

# 689
  • Варна
Аз си мисля, че Виктарион може вече да е немъртъв ... не ми е известно Червените жреци да са лечители, а тая ръка мина прекалено бързо.Не съм сигурен че "съживяване" е точната дума за това което правят...
Ако кръвта ти гори, какво ще ти направи рогът?
Обсъждахме веднъж дали може Виктарион да е немъртъв, стигнахме до там да се питаме могат ли немъртвите да правят секс. Mr. Green
Кръвта на Берик не гори буквално - при съприкосновението на кръвта му с меча, меча се запалва.

Общи условия

Активация на акаунт