Истанбул [тема 38]

• 91 621
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Благодаря ви за информацията, ще ги опитам тези бюреци тогава, щом са толкова хубави!

# 107
  • Някъде на път....
..........
Пак казвам, Истанбул е много лесен за ориентиране град,въпреки милионите си жители,но трябва да се чете,мдаа.
Аз днес с норвежките си гости се озовах в офиса на Бохемия,впредвид близостта му до новото ни пеещо фонтанче,та ми оферираха изгодна оферта,чак скандинавските люде гледаха чудно Laughing  Mr. Green Mr. Green
Peace

# 108
Сега като гледам картата, аз съм стигнала почти до пристанището на Саръйер, но 25Е не е влизал навътре в квартала, само покрай морето се движи, това беше през юли...А полудъгата, за която става въпрос да не е Тарабя ?

# 109
И последно - попаднах на някакъв музей или изложбена зала на декори от турски сериал , обаче не съм много сигурна дали правилно съм разбрала...Някой с турски може ли да помогне дали това настина е изложба - музей?

http://www.muhtesemyuzyilsergisi.com/

# 110
  • София
Благодаря ви за информацията, ще ги опитам тези бюреци тогава, щом са толкова хубави!

Ние сме улучили друга бюрекчийница, но пак бяха хубави.  Wink Обаче комуникацията беше доста трудна. Не знаеха никакъв друг език освен турски. Накрая поръчахме сочейки и съдържанието беше изненада.  Grinning

А полудъгата, за която става въпрос да не е Тарабя ?

Мисля, че Редеми говори за тази полудъга:

На една от тези пейки седяхме да гледаме Босфора и да похапваме бюрек.  Wink

Турски не знам, но това е музей на сериала "Великолепният век". Наскоро една мама питаше как да стигне до него и затова го знам.  Wink Но не е писала дали отиде.

# 111
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart Eyes Ду,не е Тарабя,образно съм се изразила,за завоя на автобусите,описва такава преди да стигне пазарчето и Хаджи Йомер.
Също да кажа за пушачите   Mr. Greenче има и хубав тютюн там,100 лири килото е най-скъпия,но с аромат на шоколад и жасмин,череши и ябълки.

# 112
  • София
И последно - попаднах на някакъв музей или изложбена зала на декори от турски сериал , обаче не съм много сигурна дали правилно съм разбрала...Някой с турски може ли да помогне дали това настина е изложба - музей?

http://www.muhtesemyuzyilsergisi.com/
Поради големия успех на "Великолепният век" са направили изложба на експонати, участвали в заснемането на сериала. Ако решите да го посетите, е отворен за посетители от 10:00 - 20:00, в първия ден на Курбан байрама няма да работи. Тази година празникът е на 24.09.2015.

# 113
  • София
Като отида в сайта http://www.muhtesemyuzyilsergisi.com/ на "билети" ми препраща към Biletix, където ми се отваря това, т.е. изложбата е била до 1 септември. Ето информацията и на турскиPeace

# 114
Потвърждавам за бюреците в Саръйер!
Чудни са!
Не съм знаела за тези, показани от Бялк, но другия път ще ги намеря и тях.
Потвърждавам и казаното от Таня, че комуникацията е възможна само на турски почти в целия район там. Въпреки незнанието на друг език, хората са много любезни!

Ду, мисля, че 25Е след като завие не се връща отново към пристанището.
Аз слезнах на първата или втората спрка, след като се отдалечи от брега.

# 115
Благодаря на всички за информацията! Дано успея да се организирам  за да посетя заплануваните неща....Четене си трябва, а няма време - тръгвам днес,а го реших преди два дни...Но  дори и само заради разходка покрай Босфора си заслужава пътуването:)

# 116
  • Варна и...духом на Босфора
 HugДу,приятно пътуване и прекрасни дни в любимия град! Сутрешния вапурчик не е рано,ако питаш мене, Crazyтамън ще хапнеш топъл бюрек с чайче на пристанището,но и ако  избереш очарованието на следобеда,връщането ще е по залез и можеш и на Кадъкьой да слезеш за вечерна разходка! Hug

# 117
HugДу,приятно пътуване и прекрасни дни в любимия град! Сутрешния вапурчик не е рано,ако питаш мене, Crazyтамън ще хапнеш топъл бюрек с чайче на пристанището,но и ако  избереш очарованието на следобеда,връщането ще е по залез и можеш и на Кадъкьой да слезеш за вечерна разходка! Hug
Мерси,
Сутрешният ферибот не е ли в 8:15 от Бешикташ?

# 118
Мерси,

Да, този на ИДО. Но е неудобно придвижването до Бешикташ - прекачване от трамвай на автобус или да се извърви пеша разстоянието от Кабаташ до Бешикташ (около 15-20 мин). Другият вариант е качване от Кадъкьой (07,50 ч), а до там с ферибот от Еминьоню. 

# 119
Мерси,

Да, този на ИДО. Но е неудобно придвижването до Бешикташ - прекачване от трамвай на автобус или да се извърви пеша разстоянието от Кабаташ до Бешикташ (около 15-20 мин). Другият вариант е качване от Кадъкьой (07,50 ч), а до там с ферибот от Еминьоню. 

Мерси, и аз това гледах, раничко ми е тръгването, може да се върна с него следобеда...Ходенето пеша не ми е проблем, а и този път ще спя около Таксим, така че не е толкова далеко, ще го мисля...

Общи условия

Активация на акаунт