Истанбул [тема 38]

• 91 586
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ще пътувам след една седмица до Истанбул. Да ви питам на лодка ми става лошо, а дали мога да се кача на корабчето за разходка по Босфора? Много ми се иска, но ме е страх.

На мен също ми е ставало лошо на лодка, но това е по - скоро кораб, отколкото корабче...Според мен няма страшно, за всеки случай си вземете хапче , но не пропускайте - за мен разхпдка с кораб или ферибот по Босфора е едно от най - хубавите преживявания  в Истанбул...

# 91
 Благодаря!

# 92
Дами,
Как се ходи до Саръйер - последната спирка на 25Е? Там има ли нещо специално за гледане или просто е приятно за разходка?

# 93
  • Бургас
Здравейте,

мои познати тръгват на круиз от Истанбул / Salıpazar Dock / и се чудят къде може да си оставят колата, докато пътуват? Моля за съвети  Peace

# 94
  • София
Дами,
Как се ходи до Саръйер - последната спирка на 25Е? Там има ли нещо специално за гледане или просто е приятно за разходка?

Ние слязохме на първата спирка след като автобусът зави от крайбрежната улица в квартала. Не знам да има някаква забележителност, освен Sadberk Hanım Müzesi (не сме влизали). Има хубаво хапване, доста по-различно като качество и по-евтино от туристическите места, хубави къщи по крайбрежната, включително няколко от сериали. Всъщност очаквах, че хубавите къщи ще са повече.  Wink А доста от тях бяха занемарени. Но е много приятна разходка.

# 95
Здравейте, има ли опасност в дните от 19-22 ти септември (дни на независимостта) да не работят туристическите обекти, или да има др. ограничения, които да ни провалят така мечтаната екскурзия. Моля, дайте вашето мнение и познания по темата, защото от туроператора нещо ми мънкаха по телефона. БЛАГОДАРЯ!

# 96
Още едно питане, може ли да ми дадете линк към темата с картата за историческите забележителности, не мога да я открия в разговора, а преди няколко дни четох доста подробна дискусия и инструкция, за такива като мен, които отиват за първи път.  Embarassed

# 97
Дами,

Ние слязохме на първата спирка след като автобусът зави от крайбрежната улица в квартала. Не знам да има някаква забележителност, освен Sadberk Hanım Müzesi (не сме влизали). Има хубаво хапване, доста по-различно като качество и по-евтино от туристическите места, хубави къщи по крайбрежната, включително няколко от сериали. Всъщност очаквах, че хубавите къщи ще са повече.  Wink А доста от тях бяха занемарени. Но е много приятна разходка.

Благодаря, Някъде четох, че се слиза на последната спирка на 25Е, може би там е пристанището, ще отида , дано се ориентирам. Аз съм ходила в музея - приятен е,но може и да се пропусне. Единственото, което наистина ми хареса вътре , беше временната изложба на обувки, носени от истанбулските дами през XIXвек....

# 98
Здравейте, има ли опасност в дните от 19-22 ти септември (дни на независимостта) да не работят туристическите обекти, или да има др. ограничения, които да ни провалят така мечтаната екскурзия. Моля, дайте вашето мнение и познания по темата, защото от туроператора нещо ми мънкаха по телефона. БЛАГОДАРЯ!

Денят на Независимостта е наш празник, не турски, така че не се притеснявайте. В понеделник не работят повечето музеи, със сигурност работят Водохранилището, което е без почивен ден , и Топкапъ сарай, който е затворен във вторник.

# 99
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Crazy Heart EyesСаръйер,Ду,Саръйер е най-прекрасното място за мен в Истанбул,като не съм го обиколила целия! Той е голям район,но смятам,че най-прелестната и спокойна част,е точно това,където съм била аз,но това са моите чувства и усещания.

Начинаеща,на посочените от теб дати няма празник на независимостта в Турция,но тези дни са точно преди Байряма,може да е  Rolling Eyes дереджето,няма затворени неща,освен музеите в определените за това дни.
Качвайте се на вапурчика и порете вълните безкрай,и без страх!
Пак казвам,Истанбул е много лесен за ориентиране град,въпреки милионите си жители,но трябва да се чете,мдаа.
Аз днес с норвежките си гости се озовах в офиса на Бохемия,впредвид близостта му до новото ни пеещо фонтанче,та ми оферираха изгодна оферта,чак скандинавските люде гледаха чудно Laughing  Mr. Green Mr. Green

# 100
  • София
Hug Crazy Heart EyesСаръйер,Ду,Саръйер е най-прекрасното място за мен в Истанбул,като не съм го обиколила целия! Той е голям район,но смятам,че най-прелестната и спокойна част,е точно това,където съм била аз,но това са моите чувства и усещания.

А къде по-точно е това? И след като автобусът тръгва от крайбрежната навътре в квартала, после връща ли се отново към брега? Да не би да сме слезли прекалено рано?

# 101
  • София
Здравейте,
мои познати тръгват на круиз от Истанбул / Salıpazar Dock / и се чудят къде може да си оставят колата, докато пътуват? Моля за съвети  Peace

Sunny Sky
Има няколко места на които могат да оставят колата в този район.
Най-близо, точно до корабите е паркинга на Музея Modern Art и ресторанта, пак там. Цената беше доста висока, имаше и ограничения, сега не знам. Нека проверят първо там.
На другите места цените варират от 16-20 евро/ден и нагоре.
Не може да се каже точно, сменят ги.
Другите места можеш да ги видиш на тази КАРТА, която ти направих.
Ние винаги гледаме да оставим колата в хотела в който нощуваме преди и след круиз. Избираме такъв с паркинг, дори да е по-далече.

# 102
 HugДу,Таня,и аз си го окривам постепенно.Най-хубаво е когато акостирам на самото пристанище,сутринта рано.Целия район около пристанището  ми е на

# 103
 Mr. GreenСърце.С 25 Е навътре влязох още две или три спирки след Хсджи Йомер Мейданъ.Там пък  едно площадче има но между къщите,изпълнено с цветя и деца.После автобуса продължи нагоре и зави ли newsm78.Спускайки се към морето,съвсем спокойно вървейки,също открих улички,магазинчета,сладкарнички,които мнохо ми харесват.И цялата крайбрежна,да,от полудъгата пред пристанището,към къщата от ЗП,към Саадберк Ханъм и нататък.Вечерно време също е очарователен.
Последния път,с корабчето до Анадолу Каваъ,от морето видях свтобус,който се движеше над Румели Каваъ,посока Черно море,и ми е интересно къде отива.
Мин година със 150,се придвижихме от Саръйер до първата спирка на метрото,за да идем до Сапфир.Този пък номер и производните му,също има интересен маршрут след навлизане в Саръйер.
Най-любими място ми е площада на пристанището,рибарите и пазара и спортното кафе.
Бюрек,банички,поачи точно зад Мадо.

# 104
  • София
Redemi,  Hug Hug Hug

Като изключим разходката ти до "едно площадче има между къщите, изпълнено с цветя и деца", говорим за едни и същи места.  Grinning И най-вече отговорихме на въпроса на Ду за пристанището, че не е последна спирка на 25Е.  Wink

Наскоро научих, че кварталът се слави с хубавите бюреци. Без да знаем това, точно бюрек ядохме - от няколко вида по малко.  Laughing Там съм яла и най-хубавия дюнер в Истанбул - с хубаво хлебче, доста месо и с повече сосове и салатки. В туристическите части все попадам на някакви сухи (хляб с малко месо и почти нищо друго), които едва преглъщам.

Общи условия

Активация на акаунт