Истанбул [тема 38]

• 91 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 75

Споделям с вас моето клипче в което има една малка част от многото снимки, които направих. Надявам се да ви хареса Simple Smile

http://vbox7.com/play:beff6a43b0
[/quote

Супер е клипчето, а и много се забавлявах като чух , че в песента се пее нещо за "зор, чок зор"...Simple Smile

# 76
Здравейте!
Преди броени дни се завърнах от Истанбул, бях с агенция и останах много доволна и очарована от града. Беше доста хаус и глъч, но сега, тук в София това малко ми липсва Simple Smile
Споделям с вас моето клипче в което има една малка част от многото снимки, които направих. Надявам се да ви хареса Simple Smile
Поздрави!

Mira  Hug,благодаря за снимките. Беше ми много приятно "да се върна" в любимия град.
В кой хотел бяхте, какви са ти впечатленията от него, кои места посетихте, ....? Въобще тук обичаме разкази от първа ръка Simple Smile

# 77
  • където ми е най-добре
Mira_X благодаря за хубавото клипче  Hug

# 78
  • тук-там
Записвам се да ви следя - поредното ходене ще е през октомври. Фатих  добър квартал ли е? Трябват ми два апартамента с възможност за паркиране. Много ниски цени...нещо. Лирата ли е паднала? 300 лв за 4-ма за 3 нощувки в апартамент с две спални? newsm78 А, дано.

# 79
Mira  bouquet, благодаря за хубавото клипче.Имам и въпрос много ли бавят автобусите на границата?

# 80
  • София
Записвам се да ви следя - поредното ходене ще е през октомври. Фатих  добър квартал ли е? Трябват ми два апартамента с възможност за паркиране. Много ниски цени...нещо. Лирата ли е паднала? 300 лв за 4-ма за 3 нощувки в апартамент с две спални? newsm78 А, дано.

Фатих е целия Исторически полуостров. Виж по-малкия квартал кой е. Щом се радваш на ниски цени, най-вероятно е на отдалечено от забележителностите място.

# 81
  • София

Mira  Hug,благодаря за снимките. Беше ми много приятно "да се върна" в любимия град.
В кой хотел бяхте, какви са ти впечатленията от него, кои места посетихте, ....? Въобще тук обичаме разкази от първа ръка Simple Smile

Радвам се, че съм успяла да постигна целта си с това клипче.
Бяхме в хотел "Далан" на границата между кварталите "Лалели" и "Аксарай". Хотелът е с 3 звезди и е добър. Като недостатъци мога да посоча това, че в банята се чува всичко, както и ако някой минава по коридора на хотела. Другият недостатък поне според мен е местоположението му. В тези квартали е пълно с бежанци от Африка и близкия изток и след залез слънце по улицата излизат всякакви чешити. Екскурзоводите ни предупредиха за това и също така ни посъветваха да не купуваме нищо от амбулантните търговци по улицата, защото това са джебчии. Хубаво беше, че историческият център на Истанбул беше на около 30 мин. ходене пеш от хотела, а за тези на които не им се върви си имаше трамвай, който спира почти пред улицата на хотела.
Посетихме основните забележителности "Св. София", "Топкапъ", направихме една разходка с корабче, посетихме "Долмабахче" и джамията Сюлеймание, отидохме и до площад "Хиподрума". Почти същите тези забележителности посетихме и с екскурцията "Нощен Истанбул".
На път към Истанбул се поразходихме и из Одрин. В Истанбул, през свободното време успяхме да отидем да "Капалъ черши" и "Египетския пазар". Честно казано на мен тези пазари не ми допаднаха особенно, хареса ми пазарчето в Одрин, което бе пред джамията "Селимие". Стоките там ми се сториха доста по-интересни и качествени, а и търговците не бяха досадни, както тези в Гранд и Египетския Базар.
Тъй като бяхме туристическа група имахме някакво предимство и без да чакаме на опашки успяхме да влезем в "Св. София". Там прекарахме поне около 2 часа. Радвам се, че имахме екскурзовод, който да ни разкаже историята на всеки един обект от тези, които посетихме.
През същия този ден посетихме и Топкапъ. Бих казала, че това беше най-тежкия ден от екскурзията. Трябва да си имаш добра физическа подготовка за да оцелееш  Laughing Само по някакво чудо на следващия ден нямах мускулна треска.
На следващия ден беше релаксиращата разходка с корабче по Босфора по време на която успяхме да видим и делфини Simple Smile След това някои хора от групата отидоха да видят азиатската част, аз реших да я оставя за някое друго посещение и да си почина защото вечерта, отново организирано пътувахме до "Форум Истанбул" и аквариума му.
Когато посетихме "Долмабахче" имахме късмет, че посещението ни съвпадна с честване в памет на Кемал Ататюрк и за посещение бяха отворени повече зали. За съжаление снимките в залите на двореца са строго забранени и ни предупредиха, че дори и да не виждаме полицая с групата, не е желателно да използваме фотоапарати и мобилни, освен ако не искаме да се простим с картата памет. Към нашата група от туристи се присъедини и възрастна двойка българи, които веднага бяха хванати от полицая и помолени да се отцепят от нас, но след кратко събеседване с полицая и позволението на групата те да се присъединят и да слушат лекциите, хората останаха с нас.
След това отидохме до джамията "Сюлеймание", където се събухме, сложихме забрадки, а някои от нас поли и шалвари и влязохме вътре. Аз исках да ми дадът шалвари или пола, но явно човека който ги раздаваше сметна, че съм подходящо облечена  Sad  Simple Smile Там сред туристите видяхме и една скромна, мюсюлманска сватба.
След посещението на "Сюлеймание" потеглихме към България. Истанбул не искаше да ни пусне да си ходим. Имаше военен парад и повечето от пътищата към магистралата бяха затворени. Обикаляхме около един час, докато не открихме пролука и въпреки това пристигнахме в София доста по-рано от предвиденото.
Много съм доволна от нашите шофьори, както и екскурзоводите ни Вальо и Билгин, които бяха много ерудирани, винаги откликваха на всяко наше питане и със своите навременни съвети много ни помогнаха за да премине приятно и безпроблемно престоят ни в Истанбул.

Цитат
Пътувах с "Бохемия" и когато минахме през този квартал ни казаха, че там са най-религиозните турци.

# 82
  • София
Mira  bouquet, благодаря за хубавото клипче.Имам и въпрос много ли бавят автобусите на границата?

Ние имахме късмет и на отиване и на връщане бяхме първи автобус на границата. Не бих казала, че ни бавеха много. Наложи ни се да слизаме от автобуса, но чакането не беше дълго.

# 83
Мира  Hug, благодаря за разказа.   bouquet
Винаги ми е интересно какви са усещанията на други хора в този град.
Скрит текст:
Понякога се изненадвам на много еднакво или пък на съвсем различно мнение от моето за някои от посетените места.

# 84
Здравейте, много хубав разказ Mira_X  Peace Нашето пътуване живот и здраве ще бъде през октомври, вече нямам търпение. Да питам, тези които пътуват с кола до Истанбул, каква е процедурата на границата, на Българската и Турската, че като гледам, понякога се случва да ви бавят с часове!?

# 85
  • София
Здравейте, много хубав разказ Mira_X  Peace Нашето пътуване живот и здраве ще бъде през октомври, вече нямам търпение. Да питам, тези които пътуват с кола до Истанбул, каква е процедурата на границата, на Българската и Турската, че като гледам, понякога се случва да ви бавят с часове!?

С часове се бавят когато има много коли. Учебната година в Европа започна и би трябвало опашките да са намалели. Иначе се минава през няколко гишета без да се слиза от колата. Единствено на митницата шофьорът слиза, за да отвори багажника. Досега никой не ни е бавил с нищо. Но ако изтеглите "късата клечка", може да сте от тези, на които им гледат колата и багажа на рентген. Рядко го правят, но се случва.

# 86
  • София
Мира  Hug, благодаря за разказа.   bouquet
Винаги ми е интересно какви са усещанията на други хора в този град.
Скрит текст:
Понякога се изненадвам на много еднакво или пък на съвсем различно мнение от моето за някои от посетените места.
Моля, за нищо! На мен също ми е интересно да чета мнения и пътеписи за места на които съм била или ми предстои да бъда, а и ми харесва да споделям впечатления Simple Smile Аз лично съм много доволна от престоя си там и в момента, тук в София, дори ми липсва цялата тази глъчка Grinning И все пак, за да успея да изразя цялото си впечатление и всички емоции, които ме обливаха там ще ми трябват още много редове Simple Smile

# 87
  • София
Момичета препоръчайте ми хубав хостел

# 88
Здравейте!
Преди броени дни се завърнах от Истанбул, бях с агенция и останах много доволна и очарована от града. Беше доста хаус и глъч, но сега, тук в София това малко ми липсва Simple Smile
Поздрави!

Mira_X , Благодаря за споделено клипче ! Страхотно е , браво !!!  bouquet

# 89
 Ще пътувам след една седмица до Истанбул. Да ви питам на лодка ми става лошо, а дали мога да се кача на корабчето за разходка по Босфора? Много ми се иска, но ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт