Истанбул [тема 38]

• 91 637
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Естествено, строго индивидуално си е. На отиваме изпреварихме няколко пълни автобуса, така че имахме късмет. На връщане пък пред нас имаше автобус, който беше пълен с възрастни хора.Затова и се забавихме. Всичко е шанс Laughing

Искам да похваля хотела ни - Söğüt. Разположен на много добро място,точно зад Белидието(кметството) на Лалели. Хем имаш станция на метрото, хем трамваите са на 5-10 мин, а и с такси е много лесно за ориентир на шофьорите.
Отделно стаите ги чистеха всеки ден, персоналът беше много любезен.Единственият ни проблем беше с джамията Шехзаде и събуждането в 5 и нещо сутринта с молитвите.Предполагам няма как това да се избегне.

# 136
  • София
Което ми напомня, че нашият хотел също беше супер - Vizyon City Hotel. На 50 метра от спирка Чемберлиташ, на 350-400 метра пеша от Хиподрума (до Синята Джамия и Света София). Чистичко и приятно, персоналът е много свестен - младият (син на собственика) знае английски много добре и настоява да му говорят на английски, защото го упражнява (ученик на 14 години е), с другите само на турски комуникирах (макар че знаят някакъв английски). Има близо няколко джамии, но езаните се чуваха съвсем леко.

# 137
направо ме успокоихте и съм много доволна да разбера, че все пак мойта програма е изпълнима.много ви блогодаря.все още програмата ми е в процес на разработка, чета форума, образовам се  Grinning Азия ми е мъгла все още.Мисля си с корабче до Юскадар, джамията на Михримах, автобус 15 и производни до Бейлярбей .. след това не съм сигурна.Иска ми се Чалъмджа, бул.Багдат и Гьозтепе, но май времето няма да стигне, макар че това ще е азиятския ми ден  Rolling Eyes Чела съм, че корабчетата до Кабаташ са до към 7 ? Може и Мармарай на връщане.Даже ще е чудесно Simple Smile

# 138
  • София
Чела съм, че корабчетата до Кабаташ са до към 7 ? Може и Мармарай на връщане.Даже ще е чудесно Simple Smile

За фериботите от азиатския бряг ли става въпрос?. Ако е така - до около 21-21,30 са. Целете се за 21 за по-сигурно.  Wink

# 139
  • София
Мисля си с корабче до Юскадар, джамията на Михримах
Ние хванахме от Еминьоню - на всеки 10-15 минути е, и се стига за 15тина минути до Юскюдар. А джамията на Михримах ще я видите точно след като слезете, на централния площад. Wink

# 140
След много четене и лутане в темите съм все по-объркана и притеснена, дали ще се справя сама с организацията. Пътуваме с Караджъ турс,настаняват ни в Лалели /още не зная името на хотела/но след това реших сама да си организирам програмата. Цените, които ни предлагат са направо двойни на входните такси.
В тази връзка ако може да ми погледнете програмата,дали е изпълнима. 1-ви ден Основните забележителности в старата част Топ капъ, Синята джамия, Света София, Водохранилището, двата пазара ; 2-и ден - за каквото не ни е останало време от първия ден+Долмабахче и разходка по Босфора;3-ти ден Виаленд /моля Ви каже те ми как се стига от Лалели до Виаленд/ 4-ти ден - Мол Форум и аквариума.
Много искам да се кача на фуниколяр :0 и още 100 неща, но ......за каквото стигне времето.

Имам нужда от вашата помощ за транспорт от Лалели до Виаленд и да ме посъветвате дали да купя карта за музеите /ще си спестя ли така чакане по опашки/ или директно билети от касите.

БЛАГОДАРЯ!!!!!!!

# 141
  • тук-там
https://www.booking.com/hotel/tr/tonoz-apartments.bg.html?aid=30 … p;type=total&

Ще помоля за малко инфо като местоположение. Досега винаги сме спали в Бейоглу.
Виждам, че е близо до спирката Кумкапъ - ще ни свърши ли работа за придвижване или да търся до спирка на метрото.  newsm78 Нещо не ми се иска много с това качване и слизане. Много им е дълбоко метрото....

# 142
  • Стара Загора
След много четене и лутане в темите съм все по-объркана и притеснена, дали ще се справя сама с организацията. Пътуваме с Караджъ турс,настаняват ни в Лалели /още не зная името на хотела/но след това реших сама да си организирам програмата. Цените, които ни предлагат са направо двойни на входните такси.
В тази връзка ако може да ми погледнете програмата,дали е изпълнима. 1-ви ден Основните забележителности в старата част Топ капъ, Синята джамия, Света София, Водохранилището, двата пазара ; 2-и ден - за каквото не ни е останало време от първия ден+Долмабахче и разходка по Босфора;3-ти ден Виаленд /моля Ви каже те ми как се стига от Лалели до Виаленд/ 4-ти ден - Мол Форум и аквариума.
Много искам да се кача на фуниколяр :0 и още 100 неща, но ......за каквото стигне времето.

Имам нужда от вашата помощ за транспорт от Лалели до Виаленд и да ме посъветвате дали да купя карта за музеите /ще си спестя ли така чакане по опашки/ или директно билети от касите.

БЛАГОДАРЯ!!!!!!!

Изпълнима ти е програмата. А за транспорта е писано - трябва да се поразровиш малко назад.
От Долмабахче като излезнеш ще се качите на фуникуляра, за да стигнете до Таксим и от там за Галата,  Египетския и т.н. Peace А разходката по Босфора можете да я направите евентуално след двореца, за да отидете по залез до Пиер Лоти, но нека и по запознатите да се включат за да потвърдят. newsm78

# 143
  • София
Аз пък бих сложила разходката с корабче в края на първия ден. Ще бъде една приятна почивка след изморителния ден. Ако предварително се види кога е залезът, може да се хване корабче, което тръгва по светло и се връща по тъмно. Много е ефектно да запалят светлините на моста или на Румели хисар докато си край тях. А и без това надвечер няма как да се обикалят набелязаните за първия ден забележителности, защото в един момент затварят. До най-късно работят пазарите, но и те са до 19 часа.

Иначе програмата от първия ден може и да е изпълнима, но може и да не стане ако има опашки. При така набелязаните обекти, музейна карта е излишна, защото само Топкапъ и Света София влизат в нея. Трябва да има поне още един заплануван обект, за да се покрие стойността ѝ. Всъщност наоколо има няколко неща, които влизат в картата - Света Ирина (гледа се доста бързо и иначе входът ѝ е поне 20 лири), Археологическият музей (за него трябва много време), Музеят на мозайките и Музеят на ислямското изкуство (май някой спомена, че вече са го отворили). В картата влиза и Карие/Хора, но тя е много надалече. Иначе не е за изпускане. А колкото до това дали картата спестява време - не знам, защото не съм я ползвала. Когато съм посещавала тези места, опашки почти нямаше и се влизаше без особено чакане.

Wild_rabbit, не е най-доброто място. Спирка Кумкапъ е автобусна. Автобусите в Истанбул не са много долюбвани от туристите, защото попадат в задръствания. Все пак може да послужи за достигане до Еминьоню или до станцията на метрото. Ще свърши работа и ако ходите до Аквариума във Флоря. Може би е по-добре да потърсиш нещо, което е по-нагоре, за да е близо до трамвайната линия или по-близо до метрото. Или хотелите в Султанахмет, които макар и да не са най-добре откъм транспорт, поне си струва катеренето, защото са в близост до площада със забележителностите. Сетих се още нещо - ако хотелът е близо до площадчето с ресторантите, ще бъде много шумно до късно през нощта.

# 144
  • тук-там
Благодаря Таня. Този го букнах с право на канселиране, за да имам нещо сигурно, че изобщо нямам време да се занимавам.
Ще търся още. Много претенции обаче. Свекър и свекърва ще водя, та да не се изложа. Мислех за два отделни апартамента - тип студио, ама да не помислят, че не ги искам.... Joy
Пък и паркинг да има....Да е близко до транспорт.... ooooh!
Ще ги подслоня най-накрая в Азия - широко и тихо.... hahaha

# 145
Аз отново да кажа, че според мен най-удобното място е района на Сиркеджи.
При последното ми ходене пак отседнах там - в препоръчвания от Бялк хотел.
Бялк, благодаря ти!   bouquet
Много удобно е разположен. Има какво да се желае от хотела, но предвид местоположението му съм доволна.
В района има още много други хотели и можете да разгледате.

# 146
Здравейте. За първи път съм в тази тема. Поздравявам ви за богатата и ценна информация, която сте натрупали! Няма да успея да изчета стотиците страници назад и се извинявам, ако въпросът вече е разискван.
Мислите ли, че бихме могли да посетим сами, с градски транспорт небостъргача Сапфир? Как да стигнем до него? Чака ли се много за вход, ако си без група? Дали цената на закупени на място билети е същата, като на тези, които се продават он лайн? Благодаря ви предварително!

# 147
  • Стара Загора
Здравейте. За първи път съм в тази тема. Поздравявам ви за богатата и ценна информация, която сте натрупали! Няма да успея да изчета стотиците страници назад и се извинявам, ако въпросът вече е разискван.
Мислите ли, че бихме могли да посетим сами, с градски транспорт небостъргача Сапфир? Как да стигнем до него? Чака ли се много за вход, ако си без група? Дали цената на закупени на място билети е същата, като на тези, които се продават он лайн? Благодаря ви предварително!

Да! Можете и още как. С метрото се стига бързо и по спомен спира близо до сградата. Не се чака много за вход доколкото помня. Цената е 28 лири с изкачването и прожекцията, ако няма промяна. Peace

# 148
Благодаря! А на коя спирка  на метрото се намира?

# 149
  • тук-там
Зелената линия - спирка 4. Levent.

Общи условия

Активация на акаунт