Парфюмни размисли и страсти - 192

• 104 269
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • До сърцето...
Благодаря, Nell999   bouquet

WaltherP99, да, сигурно това е парфюма. Хиляди благодарности и за съпътстващата информация, беше ми много полезна. Hug

# 166
Йоан Владимир, този на Армани съм го пробвала само бегло и нямам прясно впечатление.  Не мога да направя добро сравнение. Ще го пробвам като се озова близо до щанда им.  Аз не бих очаквала комплексност от I Miss Violet, обаче. Трайност--да. Трудно го измих. Никой у дома не го хареса....

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 04:25 от Pixie

# 167
  • София
Имах възможността да се запозная с новата червена Муза на ЕЛ и само началото на блотер моментално ме накара да го изхвърля.Харесвам много първообраза и няколко пъти съм го споделяла в темата,но червената Муза с това начало с рози моментално ме губи - розите в 98% ми предизвикват главоболие.

# 168
  • Germany
veka, дай шанс на Червената муза. Знаеш, че хич не съм любител на розите, и на мен ми беше трудно началото му, но след това се превръща в такава красота, че си заслужава мъката  Grinning Peace
Пробвах Intoxicated By Kilian
За пореден път се убеждавам, че колкото съм голям любител на истинско, силно еспресо, черно, гъсто, късо и ароматно, толкова не харесвам кафе в парфюм. Създава ми едно тягосно чувство, сякаш съм се нагласила в празнични дрехи, без да съм измила калта от краката си. Това е. Intoxicated By Kilian за мен е аромат на силно кафе, сварено в италианска кафеварка, сякаш чувам бълбукането на кафето, изпълващо кафеварката. Но не е моето кафе. Не е 100% арабика, има кисели и горчиви оттенъци. Аз лично усещам и тамян, нищо, че не е посочен в пирамидата, и то от този тъмният, църковен тамян, който не харесвам и ме напряга. Много прав е Walter99, много линеен и труден за носене парфюм е. И твърдо го определям като мъжки. Може би ще ми хареса, ако го помириша върху мъж, но аз самата не бих го носила за нищо на света. В един момент много дотежава, става ми досаден и направо ме захлупва, така че, пробата си е задължителна  Peace Уточнявам, че не харесвам и A Man, както и Pure Malt  Peace
А En Passant Frederic Malle наистина е най-страхотния и реалистичен люляк, който съм срещала в парфюм досега. Началото му е зашеметяващо, гъст и твърд бледолилав люляк, откършен с листата, блед аромат на жилаво стебло, окъпан от майска буря. Хладен, ухаен, прекрасен. Огромен букет! А след това лъхна ветрец, напече го слънцето, омекна, показа се сладост, сякаш готов да привлича пчелите и хората  Laughing Във финалните акорди го усещам като ароматен полъх, доловен в стая, в която има букет с люляк. Нежен, фин. Появяват се обаче и акватични нотки в края, които някак разводняват аромата, правят го кристален и чист. Не съм любител на цветята в парфюм и не бих го носила, но за любителите на люляк мисля, че е най-доброто, което предлага пазара на люляци  Peace Две рускини в парфюмерията зарязаха целия щанд, отрупан пред тях и се залепиха за парфюма, докато го пробвах и накрая го взеха и двете  bowuu
А аз, извадих луд късмет, защото погледът ми случайно попадна на Rausch на Scwarzlose Berlin, за който съм писала вече, и видях, че се предлага в идеалните за мен фабрични 10 мл.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Няма такова щастие, защото това е парфюм, който отговаря наистина на името си, а то е "Опиянение" от нещо /алкохол, дрога, пиян от щастие, неземно щастлив, екстаз, еуфория/. За покупката му ме спираше единствено фактът, че е толкова екстравагантен с всичките си смоли и дървеса в него, че за 50 мл. парфюм, нямаше да ми стигне един живот, но 10 мл. са перфектното количество за него. Консултантката стреснато ме попита, дали познавам аромата, че го взимам без проба Mr. Green, но я успокоих, че го познавам и се усмихнах на съвета й, да го ползвам много пестеливо, само с един шприц Mr. Green. Много, много съм щастлива, направо съм  опиянена от Rausch Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И след такова щастие, на излизане от парфюмерията се присетих, че не съм пробвала още новият Palo Santo Carner Barcelona и се върнах да го потърся. А той стои там в цялата си прелест и ме чака, защото е толкова, толкова мой, че не можех да повярвам какво ми се случва. Защото това е вълшебна отвара, забъркана от някоя Барселонска магьосница, в която е сложила най-женствения и мек ветивер, чудно, топло дърво, направо тлеещо още в огъня, фината сладост на бобовата тонка, добавила е капка мляко да неутрализира вкуса и чашка тъмен, уханен ром и много, много магия. Няма подправки, няма дразнители за мен, сякаш пия уханен грог пред камината, сгушена в старото одеало, поело всички аромати на любимия ми дом. Едно ми е топло и щастливо на душата, сякаш съм на точното място и всичко е наред. Дадоха ми голяма проба да си го пробвам у дома, но само след половин час се върнах и си купих и него, защото не мога да живея без тази красота. Обичам такива дни, толкова ми е хубаво  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 169
а да ми препоръчате дамски аромат на сапун,т.е. на свежо и чисто....не мога да го опиша точно

# 170
а да ми препоръчате дамски аромат на сапун,т.е. на свежо и чисто....не мога да го опиша точно
Есенс на Нарцисо Родригес. Peace

# 171
  • Велико Търново
Есенс на Нарцисо Родригес. Peace

Същият щях да препоръчам и аз Peace Денси ме изпревари  bouquet

# 172
  • Belgium

А En Passant Frederic Malle наистина е най-страхотния и реалистичен люляк, който съм срещала в парфюм досега. Началото му е зашеметяващо, гъст и твърд бледолилав люляк, откършен с листата, блед аромат на жилаво стебло, окъпан от майска буря. Хладен, ухаен, прекрасен. Огромен букет! А след това лъхна ветрец, напече го слънцето, омекна, показа се сладост, сякаш готов да привлича пчелите и хората  Laughing Във финалните акорди го усещам като ароматен полъх, доловен в стая, в която има букет с люляк. Нежен, фин. Появяват се обаче и акватични нотки в края, които някак разводняват аромата, правят го кристален и чист.

А ето това вълшебство ще си го купя аз  Heart Eyes
Просто нямам търпение.  Crazy

# 173
  • Франция
А En Passant Frederic Malle наистина е най-страхотния и реалистичен люляк, който съм срещала в парфюм досега. Началото му е зашеметяващо, гъст и твърд бледолилав люляк, откършен с листата, блед аромат на жилаво стебло, окъпан от майска буря. Хладен, ухаен, прекрасен. Огромен букет! А след това лъхна ветрец, напече го слънцето, омекна, показа се сладост, сякаш готов да привлича пчелите и хората  Laughing Във финалните акорди го усещам като ароматен полъх, доловен в стая, в която има букет с люляк. Нежен, фин. Появяват се обаче и акватични нотки в края, които някак разводняват аромата, правят го кристален и чист.
kovacheva, този е от парфюмните хамелеони и след време, ако го пробваш пак, в друго време и при друго настроение, ще ти се разкрие съвсем различен. Върху мен е вадил и гурманд нюанси, полъх на току-що изпечен хляб, топъл и хрускав. А при влажно и ветровито време акватичната нотка излиза по-напред и сякаш цялата картина, която си описала, я наблюдаваш през лек дъждец. За любители на цветни парфюми този е истинско вълшебство.

# 174
За пореден път се убеждавам, че колкото съм голям любител на истинско, силно еспресо, черно, гъсто, късо и ароматно, толкова не харесвам кафе в парфюм. Създава ми едно тягосно чувство, сякаш съм се нагласила в празнични дрехи, без да съм измила калта от краката си. Това е. Intoxicated By Kilian за мен е аромат на силно кафе, сварено в италианска кафеварка, сякаш чувам бълбукането на кафето, изпълващо кафеварката. Но не е моето кафе. Не е 100% арабика, има кисели и горчиви оттенъци. Аз лично усещам и тамян, нищо, че не е посочен в пирамидата, и то от този тъмният, църковен тамян, който не харесвам и ме напряга. Много прав е Walter99, много линеен и труден за носене парфюм е. И твърдо го определям като мъжки. Може би ще ми хареса, ако го помириша върху мъж, но аз самата не бих го носила за нищо на света. В един момент много дотежава, става ми досаден и направо ме захлупва, така че, пробата си е задължителна  Peace Уточнявам, че не харесвам и A Man, както и Pure Malt  Peace

И аз бях така до преди 3-4 години с кафе ароматите. Intoxicated не е за всеки-аз си го казах още в началото.Да по-скоро мъжки е аромата,но на някои дамски кожи има и сладост лека-като силно турско кафе с бучка захар.  Simple Smile  И определено не е за кежуъл ситуации поне според мен,а по-скоро за заведение,или ситуация,в която ми се налага да нося костюм...нещо,което не обичам да си призная.
Най-лесния за носене парфюм за жена от мъжката серия A*Men на Thierry Mugler определено е Pure Havane ,който и ми е най-любимия от серията.Прекрасна комбинация от мед,тютюн и черешов ликьор .Чудесен е за температури под 10 градуса.Не малко жени го ползват също.Ако харесваш Chergui Serge Lutens най-вероятно и Pure Havane ще ти хареса.Парфюма е толкова добър,че ако се правеше от Tom Ford и беше от Private Blend-а щеше да бъде от най-продаваните аромати.
XJ 1861 Naxos Xerjoff е почти пълен негов клонинг и поредно доказателство как често нишовите марки също копират дизайнерските,като често използват само по-качествени съставки.
За кафетата-пробвай Aoud Café Mancera и Intense Cafe Montale - не са чисти кафета,което явно не ти допада,но си имат силна доминантна нотка все пак гарнирана с други неща.И двата ги пробвай на кожа обаче.

WaltherP99, да, сигурно това е парфюма. Хиляди благодарности и за съпътстващата информация, беше ми много полезна. Hug

Мога да ти препоръчам подобен парфюм,ако искаш.  Peace

# 175
kovacheva, този е от парфюмните хамелеони и след време, ако го пробваш пак, в друго време и при друго настроение, ще ти се разкрие съвсем различен. Върху мен е вадил и гурманд нюанси, полъх на току-що изпечен хляб, топъл и хрускав. А при влажно и ветровито време акватичната нотка излиза по-напред и сякаш цялата картина, която си описала, я наблюдаваш през лек дъждец. За любители на цветни парфюми този е истинско вълшебство.

Изкусителки такива!  smile3544 Как да не го пробвам сега! А уж си пазех "Фридриховците" за после. Laughing
Най-силно ме вълнуват Lipstick Rose, Le Parfum de Therese и Carnal Flower.

# 176
  • Germany
Deziderata, Lipstick Rose е парфюм-изживяване, толкова е многолик, като червеното червило. Има хиляди нюанси, но кой точно от тях е твоето червено?! Като човек, носещ почти само червени червила, роман мога да напиша по темата  Laughing. И минава през хиляди етапи от развитието на розата, от млада, свежа, напъпила, през зряла, уханна, червена и готова за живот, след нея идва розата, която е в най-голямата си сила, тъмночервена, богата, силна, на моменти чак отровна и леко ретро, залязва красиво, мъдро, меко, за да се превърне на финала във виолетка, богата и пудрена. Поне при мен е така. Прилича ми на няколко парфюма в развитието си, но най-много на http://www.fragrantica.com/perfume/4160-Tuesdays/New-York-1955-29124.html. Харесвам играта на думи в името. Аз лично червило не усещам, но червените нюанси в парфюма са толкова много, колкото са душевните състояния на силна и красива жена в различни етапи от живота. Не съм готова за него, но няма как да не призная невероятната му красота. Струва си очакването и мечтите.
Йоан Владимир, много хубаво си го написала, точно мокър и дъждовен люляк усещам и аз.  Дано усетя различните му лица. Наблюдавах го много внимателно, в 30 градусова жега и голяма влажност, но при мен си беше люляк от начало до край, но в различно време на деня. Няма нищо общо с люляка на Ив Роше, с който е сравняван. На Ив Роше варианта е доста по-топъл, пудрен и химичен, докато тук ако затвориш очите си, ще усетиш богатите цветове, гъделичкащи носа ти. Страхотен е!
WaltherP99, съгласна съм, че Pure Havane е най-лесния от серията парфюм. Аз бих добавила и Ultra Zest, заради прекрасните цитруси в него. Познавам всички тютюневи аромати, които си изброил. Но това не е моят тютюн. Моят тютюн е http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Odd-Fellow-Bouquet-18973.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Пробвай го, ще ми бъде интересно мнението ти за него.
BoMarina, радвам се, че The Odd Fellow Bouquet те е пленил и теб, продължаваме да имаме сходен вкус. На живо, напръскан от флакон, е в пъти по-добър от пробата, гарантирам ти. И му трябва студ, определено, макар че, на морето единствените комплименти, които отнесох бяха точно заради него. Но в София в жегата се загуби и не показа достойнствата си. Дано скоро е в ръцете ти Hug И съм почти сигурна, че ако пробваш Palo Santo с напръскване, ще се влюбиш на мига  Peace
Колкото до кафето, не го и търся вече в парфюм, знам, че не го харесвам. Даже вече съм в сложни отношения с един от големите ми любимци  http://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Mercier/Nuits-Enchantees-4306.html, точно заради него.

# 177
  • Пловдив
Момичета, някъде в София предлагат ли се Ексклузивите на Шанел? Конкретно се интересувам от 1932.

# 178
Момичета, някъде в София предлагат ли се Ексклузивите на Шанел? Конкретно се интересувам от 1932.
Не само в бутиците на Шанел.

# 179
  • Belgium
Някой по-назад питаше за този парфюм:

В България ще се продава ексклузивно в Сефора  Peace

Общи условия

Активация на акаунт