Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 273
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Някой може ли да ми каже думи за Rasasi Khaltat Al Oudh?

Имам го поне от година и в началото зверски ме дразнеше с аромата на лекарство и го набутах в един шкаф.После го дадох на мъжа ми, който зимата го разнасяше и на мен ми харесваше върху него.В момента го душа от капачката, защото получих Хабанита едп и се напръсках с него и тя мори всичко друго, така че ако си търпелива евентуално утре мога да си пръсна и да се опитам да ти го опиша. Peace

# 346
WaltherP99 благодаря за отделеното време,ако можех бих дала повече инфо Rolling Eyes  На мен ми изглежда момченце,с едно детско лице:-) работи в държавно учреждение,занимава се с политика,но е бил и автомобилен състезател. Не съм го срещала и нямам преки наблюдения, просто помогна за нещо дребно, но важно за мен. Бих се радвала да му хареса, защото го правя за и себе си-мисля че добрите дела трябва да се оценяват.

# 347
Имам го поне от година и в началото зверски ме дразнеше с аромата на лекарство и го набутах в един шкаф.После го дадох на мъжа ми, който зимата го разнасяше и на мен ми харесваше върху него.В момента го душа от капачката, защото получих Хабанита едп и се напръсках с него и тя мори всичко друго, така че ако си търпелива евентуално утре мога да си пръсна и да се опитам да ти го опиша. Peace
Много благодаря!  bouquet

WaltherP99 благодаря за отделеното време,ако можех бих дала повече инфо Rolling Eyes  На мен ми изглежда момченце,с едно детско лице:-) работи в държавно учреждение,занимава се с политика,но е бил и автомобилен състезател. Не съм го срещала и нямам преки наблюдения, просто помогна за нещо дребно, но важно за мен. Бих се радвала да му хареса, защото го правя за и себе си-мисля че добрите дела трябва да се оценяват.
Познавам един човек, който отговаря абсолютно точно на даденото описание, само че е бил състезател по мотоциклетизъм. Иначе всичко друго е едно към едно. Той харесва /моя познат/ парфюмите на Бос, само и единствено тях /предимно топките/ и ги ползва от години. Peace

# 348
  • Germany
Мммдаааа, точно от това се притеснявах, докато си давах предложенията. За мен мъж в костюм е ММ, или такъв, който е сериозен, стабилен, знае какво прави и защо го прави, не сте страхува да рискува и да греши, човек с присъствие и собствено лице.
Обаче има и една модерна в момента костюмирана прослойка момчета между 30-33 години, добре образовани, но без грам житейски опит и отговорности, които носят разните костюмчета и въобще не знаят защо са на това място, камо ли да очакваш от такъв човек поведение на мъжкар-костюмар. Работих две години точно с такива момчета и мнението ми не търпи промяна, и е лично. На такова момче се подарява Армани или Бос, в най-добрия случай Том Форд, а върха на парфюмната култура е ако познава Aventus Creed и ти го съобщава така, все едно че е открил живот на Марс. Коментирала съм много с точно такива млади костюмирани юристчета и банкерчета какво е предполагаемото парфюмно допълнение на работното място, и ако обобщя мненията им, то предпочитанията са към:
 http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Hugo-Just-Different-12311.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-383.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Night-8825.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-412.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Attitude-Extreme-5743.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Ultimate-15718.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Invictus-18471.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/1-Million-3747.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/The-One-for-Men-2056.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Black-Orchid-1018.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-One-Shock-For-Him-12520.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Euphoria-Men-Intense-1952.html

Разбира се, има доста от тях отворени да възпитат в себе си парфюмен вкус и да имат собствена индивидуалност, но са единици за съжаление. Виждала съм в БЗ, а и тук в Германия не правят изключение, как точно такива млади мъже изпръскват върху себе си половин бутилка от #нещонахюгобос# Много от младите мъже въобще не са запознати с парфюмерията като цяло, защото носят нещо, което е подарено от гаджето, майката, жената или приятели и в това няма нищо лошо. На такъв човек каквото и да подариш ще се зарадва и едва ли ще седне да се чуди в кой сезон да го носи. Разбира се има и такива като моя 17-годишен племенник, който има вече собствени поне 25 парфюма и списък с желани такива, ако някой има желание да му подари парфюм Wink, ама това при нас е генетично увреждане  Mr. Green и е изключение от правилото.

Колкото до

2.Eau Extreme версията си в този вариант лично на мен ми е отвратителна-повръщал съм от този парфюм.Парфюма претърпя 2-3 промени,като последната е ужасна за мен.На моята кожа е...отврат и задължителен главобол.Добър и често ползван в Бг избор за офис,но не и за заведение,а да не говорим среща.Според мен аромата е за мъже минимум на 40.Eau Extreme версията се харесва основно на жени над 30 години ,и е често силно недолюбвана  от по-млади момичета на 18-24.pour Homme версията е много по-лесна за носене и нямам неприязън към нея.Нямам идея обаче дали и тя не е реформулирана-имам останали около 40мл от шише купувано преди доста години.

Личи си в коя възрастова група съм и с какви мъже общувам, щом давам такива предложения, нали  Mr. Green
Цитат
3.Уникален аромат за мен-супер любим ми е,но има МНОГО но-та при него.Супер противоречив е-или го харесваш,или не го понасяш.Тежък ветивер е и не е за офис,а при дадени ситуации дори може да направи лошо впечатление.За заведение и клуб е ок.Един от ароматите,които над 10 човека от моето обкръжение категорично са ми заявявали да не го ползвам в тяхно присъствие.
А в моето обкръжение най-често е любим аромат и не се е намерил човек, който да каже лоша дума за него  Peace
Цитат
4.Добър съвет определено и точно аромат за костюм-отново мой любимец  Peace.Не е за подарък обаче-определено е аромат,който трябва да се пробва първо-ууда е доста силен тип Montale,а това не понася на всеки.Оригинала беше класа отгоре M7 , като за съжаление цената му в момента да се купи е абсурдна.

Тук не съм съгласна със сравнението с Монтал, даже ми е обидно, защото ууд-а въобще не е такъв тип, и да, познавам, притежавам и съм зависима и от двата М7. Не понасям нищо, създадено от Монтал, парфюмите са ми много арабски, крещящи, превземащи пространството и гръмогласни за моя вкус. Не обичам нито такива хора, нито такива парфюми  Peace
Денси, писали сме заедно  Hug

# 349
Въобще не съм компетентна относно мъжките аромати, но не се въздържах да споделя как през лятото, търсейки подарък за познат, се натъкнах на ето това: http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-In-Black-26358.html.
Ами така се натъкнах, че просто цял ден въздишах над блотера. Интересно ми е мъжкото мнение за подобни аромати, само на жени ли се харесват? Разбира се при мен е субективно.
Колко му трябва понякога на човек - Two Hearts  ?

ЧУДОВИЩНО количество пипер има първите 35-45 минути в този парфюм.Пробвах го в Бюти Зоун на Витошка и се задавих.Интересното е,че след около 45 минути парфюма се трансформира в хубав твърд алкохол (не пия-почти нищо не разбирам като цяло) ,кожа и приятна сладост от тонката.И с други парфюми съм има ужасен старт,но 10-на минути някак си ще издържа,но 45 не мога.Обичам силно пикантната храна с доста подправки,сам си готвя и черен пипер ползвам често,но като нотка в парфюм не мога да го понасям.Отново е аромат,който се харесва на жени над 30 основно,и не се харесва на по-млади такива по впечатления на приятели,които го ползват.

Karie, не знам точно за този аромат, но ММ отсъди, че Dior Homme Intense е дамски аромат, и че изобщо не му е по вкуса, а аз примирам по него.

Не е само мъжа ти-доста мъже не харесват ириса,и смятат,че придава типично дамски аромат на парфюмите...аз включително.Честно казано обаче на повечето мъже ириса се харесва-не случайно го има почти във всички мъжки парфюми от Dior Homme серията,като дори си позволиха са реформулират коренно невероятната класика от 2008 , и от Dior Homme Sport 2008 стана Dior Homme Sport 2012 .

Много харесвам и Dior Homme, и Dior Homme Intense /по принцип съм любител на ирис и виолетки в ароматите/, но досега не съм рискувала да подаря нещо такова на любимия, точно защото може да му се види прекалено женствен.  Laughing Което ми напомня, че все пак трябва да ги пробва, за да знам мнението му.  Simple Smile

Навсякъде извън страната без значение дали си в нормална парфюмерия,или нишов бутик често само ти предлагат мостри,а ако си поискаш никога не отказват...или поне на мен не са ми отказвали.В Бг в Бюти Зоун и Дъглъс съм питал 4 пъти за мости в различни магазини , и ВСЕКИ път са ме гледали с някаква комбинация от явно презрение и недоумение как може такава наглост все едно ги крада по този начин.

Мъжа ми обожава Dior Homme Sport и Dior Homme Intense и непрекъснато ги подновяваме.

Аз-като копие на Santal Majuscule трябва да се разглежда аромата.Както veka правилно каза първоначално може да ти замирише на лекарство-има типичния за Montale  ууд т.н. montale medicinical oud . Ако желаеш мога да ти направя сравнение с Santal Majuscule.
Предполагам говориш за 2012-та версията на Dior Homme Sport-хубав парфюм,но поне класа под версията от 2008-ма.Как да ги сравня...-ако си свикнала всяка година да получаваш нова Е класа с всички екстри,и на следващата година ти подарят нова А класа пак с екстри-да пак е Мецедес нов и не лош,но определено е поне една класа под Е класата.
Ето така се почувствах като подуших версията от 2012-та за първи път.

WaltherP99 благодаря за отделеното време,ако можех бих дала повече инфо Rolling Eyes  На мен ми изглежда момченце,с едно детско лице:-) работи в държавно учреждение,занимава се с политика,но е бил и автомобилен състезател. Не съм го срещала и нямам преки наблюдения, просто помогна за нещо дребно, но важно за мен. Бих се радвала да му хареса, защото го правя за и себе си-мисля че добрите дела трябва да се оценяват.

В държавно учреждение е противопоказно да изпъкваш със скъпи придобивки от всякакъв тип,ако не си кмета , и то пак с условности...2 години си изгубих в такова и знам  Mr. Green .Така че е по-добре да е аромат за заведение/среща,от колкото работен такъв.Ще ти дам поне десетина класни варианти довечера.

Той харесва /моя познат/ парфюмите на Бос, само и единствено тях /предимно топките/ и ги ползва от години. :peace

Бос имат и The Collection премиум серия,която никак не е за подценяване,а от "топките" Boss In Motion Green не само ми е фаворита,а и ми е в топ 3 на дизайнерски парфюми,и един от парфюмите,с които съм получавал най-много комплименти включвай и нишовите,като някои от тях са били от хора в Англия със социален статус надвишаваш моя с пъти,както и 2 такива в нишови бутици от служители!! Изключително си пасва аромата с моята кожа-все едно е правен за мен.Бях изпаднал в ужас като разбрах,че го спират и си купих всичко,което успях да намеря на добра цена-9 големи топки и 3 малки.За съжаление са ми останали само около 20-мл от една от 90мл топките и неотваряна малка 40мл топка.Нали знаеш,че всеки си има няколко аромата,които хем осъзнава,че са хубави,хем че не са нещо супер революционно по принцип,но точно на своята си кожа са нещо невероятно .. както и за собственика,така и за останалите.Както има един английски израз hidden jems .Колекцията ми мина 120 аромата вече , но без зелената топка не мога.Доста ще ми криво да дам $150 за Бос,ама... за съжаление ще се наложи.

Личи си в коя възрастова група съм и с какви мъже общувам, щом давам такива предложения, нали  Mr. Green

Ааа-мислех си,че си някоя 19 годишна...парти лъвица  smile3532

Ще отговоря за другите неща подобаващо като мога-отивам да спортувам   bouquet

# 350
Момичета, не мога да не споделя радостта си с вас. Днес съвсем неочаквано се натъкнах на екскузивите на Шанел на място, на което не очаквах изобщо (не в БГ). И ги подуших всички, които имаха. Харесаха ми обаче само пет: Гардения, Беж, Мисия, 1932 и Джързи. Избрах и купих един. Дали може да позаете на кой точно се спрях?  Whistling
 Но направо съм на небето от щастие, защото и беше толкова мечтана и изненадваща придобивка.
Освен това се сдобих с подарък 3 мл. чист парфюм на Коко Мадмоазел.  Heart Eyes

Имах възможност да тествам и така дългоочакваните аромати на Джо Малоун. И най-вече крушата. Да, ама не. Не е такава куша, каквато искам, а е една студена, твърда и неузряла. Освен това след 30 мин. вече нямаше никой, което ме озадачи. Иначе ми допаднаха още един-два, но не достатъчно за покупка.

Пробвах и Ирисовата Прада. Хубав е, но и той не ме грабна за покупка.

Търсих онзи парфюм с липата, но никъде го нямаха...

# 351
Три от абсолютните любимците на ММ + Dior Homme.
Също мога да предложа и този, но е труден за намиране http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Orienta … -Lounge-7035.html

Хи-хи! Сега видях и това пояснение. Моят е на 33, но явно аз му влияя много ползотворно.
Обаче има и една модерна в момента костюмирана прослойка момчета между 30-33 години ...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 17:07 от something new

# 352
  • София
Епона , понеже освен Беж, не познавам другите изброени, не мога да отгатна кой си избрала.
Но съм любопитна за мястото - би ли споделила?

# 353
Мъжа ми обожава Dior Homme Sport и Dior Homme Intense и непрекъснато ги подновяваме.
Аз-като копие на Santal Majuscule трябва да се разглежда аромата.Както veka правилно каза първоначално може да ти замирише на лекарство-има типичния за Montale  ууд т.н. montale medicinical oud . Ако желаеш мога да ти направя сравнение с Santal Majuscule.
Предполагам говориш за 2012-та версията на Dior Homme Sport-хубав парфюм,но поне класа под версията от 2008-ма.Как да ги сравня...-ако си свикнала всяка година да получаваш нова Е класа с всички екстри,и на следващата година ти подарят нова А класа пак с екстри-да пак е Мецедес нов и не лош,но определено е поне една класа под Е класата.
Ето така се почувствах като подуших версията от 2012-та за първи път.
Имаме парфюма от 2008 година. Познавам и другия и той също се хареса от мъжа ми.
Четох за приликите на Расаси и Лутенса, но аз съм от хората, които не намират прилики в парфюми почти никога и не вярвам на такива оприличавания.
Аз и мъжа ми обожаваме Монталския уд и много ползваме Монтали, но от този парфюм се заинтригува близка и аз съм сигурна, че не е за нея.

Епона, смятам, че си купила Гарденията или евентуално Мисията, въпреки че е трудно да се гадае така. Аз имам всичките посочени по-горе ексклузиви без голяма бутилка Джърси и всичките си ги харесвам страшно много. Heart Eyes

Току що си купих след близо две години размисъл Juliette Has a Gun Not a Perfume и ми е кеф.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 17:32 от densi

# 354
  • Варна
WaltherP99, странно, аз също ненавиждам пипер в парфюмите, Man in Black  пробвах лятото и на блотер, може би на кожа ще е друг. Но подобно чувство изпитах, когато пробвах Un Jardin Apres la Mousson Hermes, все едно са ми напъхали шепа млян черен пипер в носа .
Епона, честито, ще се радвам да споделиш!

# 355
  • Франция
Момичета, не мога да не споделя радостта си с вас. Днес съвсем неочаквано се натъкнах на екскузивите на Шанел на място, на което не очаквах изобщо (не в БГ). И ги подуших всички, които имаха. Харесаха ми обаче само пет: Гардения, Беж, Мисия, 1932 и Джързи. Избрах и купих един. Дали може да позаете на кой точно се спрях?  Whistling
Аз пък ще предположа, че е 1932  Heart Eyes за да има интрига, а и защото от всички изброени той най-коварно влиза под кожата, без въобще да му се надяваш - толкова невинен, миловиден, нежен на пръв поглед  Simple Smile Аз също обожавам и имам всичките и ти се възхищавам как си се удържала да си вземеш само един от тях   bouquet

# 356
  • Пловдив
Аз също гласувам за 1932 или Беж  Wink

# 357
Не бяха в бутик на Шанел, а в голям магазин за маркова козметика/дрехи и т.н. Затова беше изненадващо.
Как се удържаш да не взема повече, не знам. По-скоро ме спря това, че нямаше да имам място в багажа.

Взех Беж.  Heart Eyes Но като се замисля и петте ми харесаха сравнително еднакво. Просто така се случи, че избрах този.

# 358
  • София
Не бяха в бутик на Шанел, а в голям магазин за маркова козметика/дрехи и т.н. Затова беше изненадващо.
Как се удържаш да не взема повече, не знам. По-скоро ме спря това, че нямаше да имам място в багажа.

Взех Беж.  Heart Eyes Но като се замисля и петте ми харесаха сравнително еднакво. Просто така се случи, че избрах този.

Честито!Обожавам го! Heart Eyes
И ти си поредното доказателство,че ексклузиви на Шанел не се продават само в бутици на марката.В търсене на клиенти стават все по-популярни корнерите на Шанел в други вериги.Аз писах миналата пролет за корнер в Дъглас,Виена,а друга потребителка ( да ме извини не помня ника) писа за Германия.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 20:29 от veka

# 359
  • София

...утре мога да си пръсна и да се опитам да ти го опиша. Peace

veka - ще те изпреваря с малко и ще споделя моите впечатления от Rasasi Khaltat Al Oudh.
Имам го от доста време и много го харесвам, защото едновременно носи типичен ориенталски характер, но същевременно е композиран по начин, който биха го възприели добре и западните клиенти... Все пак сме 2015-та и минаха не една и две, и три уудови вълни в европейските тенденции, така че този аромат в наши дни няма да шокира никой, който е помирисал ууд.
Специално в Khaltat Al Oudh, не бих казъл, че е вложено особено голямо количество ууд, по-скоро дървесината е нещо между ууд и други дървесни нотки. Монталовия ууд е друг тип - по-плътен, тежък, удрящ в носа директно, като да кажем Rasasi Faqat Lil Rijal e доста по-близо до стила на Монтал/Мансера, и пак Faqat Lil Rijal  е по-мек и заоблен от уудовите аромати на френската компания.

Khaltat Al Oudh е едновременно свеж, дървесен, флорален и топъл. Някои хора биха казали, че розата е водеща, но върху моята кожа розата е тиха и някак суха, леко метална, и по никакъв начин не доминира. Поне при мен, водещи са нотките на амбър, дървесина/наричам така накротко микса от минимален ууд и сандалово дърво/ и мускус. Като мускуса си мисля, че е бял, поне аз, не го усещам да е тежък и задушаващ или твърде мъжествен...
При арабските композиции, независимо дали са правени от европейции или араби, е трудно да се определи със сигурност кой аромат е унисекс и кой не. За мен правилен отговор в случая няма. Всичко е субективно и зависи от натурпания опит и личен вкус... При западните унисекс аромати на 99% няма съмнения дали този етикет е точен, докато при ориенталските, положението е друго. Някой арабски унисекс аромат, за една дама може да се окаже невероятен, а за друга пълен кошмар...

При Khaltat Al Oudh ситуацията е същата - дами с изявени предпочитания към ориенталски истории, може и да харесат въпросния аромат, докато за други, които тепърва поглеждат към изтока, най-вероятно ще останат разочаровани. Бих го определил 60% мъжки и 40% дамски.

За мен, Khaltat Al Oudh е мек и лек ориенталец, с минимално присъствие на ууд и роза, а водещи нотки са амбър и мускус даващ най-вече усещане за чистота. Много приятен парфюм, чудесен вариант за любопитни хора, които имат интерес и предпочитания към подобен тип ориенталски парфюми, но не им се дават много пари за нещо, което не познават или не са напълно наясно дали ще го носят, дори и да им хареса...

Напълно съм сигурен, че ако същия този иначе евтин Khaltat Al Oudh е облечен в скъпа дизайнерска бутилка и реализиран от някоя нишова компания, цената като нищо може да е около 70-80 евро и никой няма да възрази или има усещането, че си е купил нещо евтино.  Wink

Малко дълго ми се получи, но това го узнах чак накаря на поста си  Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 20:14 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт