Парфюмни размисли и страсти - 192

• 104 234
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
По повод на Alien - досега нещо не се долюбвахме с него, но вчера много ми хареса и реших да го купя.  По тоя повод въпроса ми е има ли разлика голяма между ЕДТ и ЕДП и кое е за предпочитане.
Аз не харесвам Alien. Но всъщност "не харесвам" е меко казано!... Ей такова ми е от него Sick Но преди време имах точно от цветните лимитки ето това и то беше много приятно, но тогава още бях в процес на постоянно въртене на парфюмите и го размених. Наскоро се сдобих с Alien Eau Extraordinaire Thierry Mugler, който доста прилича на жълтата лимитка и с много голямо удоволствие си го нося. Ако имаш възможност да си поръчаш проби на наличните още тук там лимитки, може би ще харесаш някоя от тях достатъчно, защото наистина са доста приятни.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 19:05 от Бижy

# 406
  • София
Едва сега, благодарение на Бижу, отворих да видя Екстраординаре - преди време ми беше попаднал един виал, напръсках се аз като хората, Ейлиън е все пак, харесвам го по принцип, ама от този щях да се задуша. Мих, трих, бърсах, не и не, не ще да се махне  ooooh! Пустосах за пореден път безкрайната върволица всевъзможни фланкъри и престанах да се занимавам с него. Пък той имал хелиотроп! Затова така ме умори онзи път  Confused

# 407
  • Пловдив
Екстраординари и за мен е прекрасен. Предпочитам го пред оригинала,който е прекалено тежък за моя вкус.А този го нося ежедневно и ми доставя страхотно удоволствие. Заслужава си да се пробва.

# 408
  • Germany
И аз не понасям Alien, точно като на Бижу ми действа  Sick, единствената версия, която харесвам от него е Alien Essence Absolue Thierry Mugler. Разбира се, никога не бих могла да го нося, но пък много ми харесва да вървя в шлейфа му.
Седя и си чета спокойно писанията на Денси и Йоан Владимир за SHANGHAI LILY на ТФ и въобще не се вълнувам, защото вкусовете ни са почти противоположни. Но когато това нещо е харесало и на Куражчето, вече наострям уши, защото имаме доста пресечни точки във вкусовете. Пробвала съм го преди време заедно с останалите от серията, реших че Китайското цвете най ми допада и повече не съм посягала към него. Обаче след толкова мигновена покупка си рекох, че ще рискувам да го сложа на кожа.
Съгласна съм с всички от фрагрантика, които го сравняват с Nu EDP. Шанхайската лилия е Ню, от което са отнели част от интензитета на кардамона и карамфилчето и вместо тях са добавили омайна лилия. Всъщност, лилията е невероятна - пудрена, топла, бяла и кремава. Харесва ми тази игра на тъмна, клокочеща ориенталска страст в базата и меката кремава женственост на лилията, като идеално допълващи се части от едно цяло са. За мен се е получило по-хубаво Nu и с удоволствие бих го купила, но цената му е 195 евро за 50 мл...., айде няма нужда Stop
В издирване съм на заместител на http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html, който е толкова неоткриваем вече, че няма смисъл да чакам да се появи отнякъде.
Подготвила съм си списък с ароматите, които имам да тествам, като за себе си съм решила, че http://www.fragrantica.com/perfume/Baruti/Chai-29642.html е това, което търся. Да, ама не. За пореден път се убеждавам, че инди парфюмерията просто не е за мен. Навремето имаше едно гаражче в Иван Вазов, в което забъркваха всякакви смески за ароматизатори за магазини. Вратите му вечно бяха отворени и не можете да си представите какъв аромат се носеше по улицата. Тъй като редовно паркирах пред него, поради липса на място и ме викаха поне по три пъти на ден да местя колата, бяхме станали почти приятели с пичовете. Та те правеха удивителни комбинации, явно бизнеса им вървеше добре, защото по цял ден се товареха бусове и се разнасяха ароматизатори. Ако искаш собствен, уникален аромат за магазина, нямаш проблеми, слагат едно бидонче и в него изливаш от който аромат колкото душа ти иска, имаше богат избор от съставки. Условието беше да вземеш минимум бидонче и ако можеш да запомниш какво и колко си сложил в него Mr. Green Та колкото и пъти да се докосна до инди парфюмерията, толкова пъти си представям пичовете как забъркват поредния "уникален" ароматизатор. Евтини, недоизпипани, синтетични и прости са ми  Embarassed Не мога да се насилвам и да кажа че нещо е върха, като не е.  Та толкова за Chai, на книга изглеждаше идеален, в действителност... просто не е моя парфюм.
Следващият парфюм почти се доближава до представата ми за коледа, и това е http://www.fragrantica.com/perfume/MariaLux/Mogadess-25478.html
Започва с експлозия от канела, ситно смлян червен пипер, сухо, прашно какао и изсушена портокалова кора. Ако някога сте си купували от зимните издания на Teekanne, то знаете на какво мирише и Могадес, ето на този чай мирише https://www.teekanne.de/produktwelt/wintertee/winterzeit.html
Не обичам канела в парфюм, единственото изключение прави само Un Crime Exotique. Тук канелата продължава да ми е остра, овлажнена, леко лютива и доминираща. Портокалът не е кандираните портокалови корички, които обожавам, а е портокалови подпури, и ликьор от битер портокал, Аперол например. Усещам и леко нагарчащия аромат на Тагетес (известни и като Турти). В базата аромата се укротява красиво, мирише на коледа, появява се и лек полъх от коледното дърво, едно такова тръпчиво усещане, дорълнено от аромата на изсушен джинджифил. Студен ми е този парфюм някак, уж е жизнерадостен, но дали защото го сравнявам с Un Crime Exotique, но ми липсва топлината на звездовидния анасон, липсва ми вкусната част на ябълковия щрудел, липсва ми греяното вино, липсва ми маринования джинджифил, изобщо, май със заместител няма да стане, колкото и да не ми се искаше. Не ме разбирайте погрешно. Ако не познавате Un Crime Exotique и търсите перфектния коледен аромат, то този парфюм е точно това, дайте му шанс, стига да сте готови да платите 130 евро за 60 мл., трайността му е добра, повече от 6 часа го усещам интензивно и го препоръчвам на всички почитатели на канелата. Но просто не е моя парфюм.
Пробвах и една камара други коледни и подравкови аромати, но нищо не ме впечатли  Sad Накрая се прибрах раздразнена, изкъпах се да отмия всичко от себе си, пръснах си на китките от Background и съм в парфюмна нирвана. Колко му трябва на човек  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 409
  • София
kovatcheva,бих искала да те попитам като споменаваш Nu EDР или ЕDT използваш за сравнение.Преди време попитах,но никой не ми отговори, случайно забутано на прашна витрина видях Nu EDT и го тествах.Много ми хареса най-вече заради кардамона,но ми хареса присъствието и на ванилията, балансирана с орхидея и мъск,ирис не усетих много, както и тамян.На мен аромата ми "звучи" прекрасно, но исках и още едно мнение, защото имам доста аромати и в момента не ми се купува каквото и да е.

# 410
  • Germany
Говоря за ЕДП, който е по-дълбок, тъмен, горещ и секси. ЕДТ е доста по-цветна версия, за мен е доста различен от ЕДП, но не съм го носила сериозно ЕДТ Peace

# 411
  • София
Говоря за ЕДП, който е по-дълбок, тъмен, горещ и секси. ЕДТ е доста по-цветна версия, за мен е доста различен от ЕДП, но не съм го носила сериозно ЕДТ Peace

Благодаря ти!  bouquet

# 412
Изчаках да пишеш, за да кажа, че усещам и споделям напълно същото. Peace

# 413
  • при морето
Момичета,
Много ще съм благодарна някой да ми направи сравнение между Cartier Panthere и Cartier Panthere Legere Praynig
Любопитни са ми и ще рискувам да стрелна на сляпо,но все пак държа първо да "чуя" и вашето мнение,на което много държа-кой да е първи...предварително благодаря! Peace
ooooh!моето питане явно никой няма да го уважи...

# 414
  • София
Изчаках да пишеш, за да кажа, че усещам и споделям напълно същото. Peace

bouquet  bouquet Благодаря!

# 415
  • на морето
Момичета,
Много ще съм благодарна някой да ми направи сравнение между Cartier Panthere и Cartier Panthere Legere Praynig
Любопитни са ми и ще рискувам да стрелна на сляпо,но все пак държа първо да "чуя" и вашето мнение,на което много държа-кой да е първи...предварително благодаря! Peace
Лично мнение, но дано ти помогне Hug
Panthere- дяволита, страстна, впечатляваща, завладяваща
Panthere Legere- спокойна, деликатна, уравновесена, укротена
Някои не намират съществени разлики между двата аромата, но както казах всичко е до възприятия и до настроения. Казано накратко първата версия е по-наситена и дълбока като аромат,а втората е по-лека и изчистена.
Аз имам от първата и определено ми е фаворит за есента. Heart Eyes

# 416
Скрит текст:
Момичета,
Лично мнение, но дано ти помогне Hug
Panthere- дяволита, страстна, впечатляваща, завладяваща
Panthere Legere- спокойна, деликатна, уравновесена, укротена
Някои не намират съществени разлики между двата аромата, но както казах всичко е до възприятия и до настроения. Казано накратко първата версия е по-наситена и дълбока като аромат,а втората е по-лека и изчистена.
Аз имам от първата и определено ми е фаворит за есента. Heart Eyes
Напълно съм съгласна за  La Panthere, но La Panthere Legere за моя нос е съвременен шипър и изисква енергична и амбициозна натура, носих го лятото, а сега вече минавам на първата.

# 417
  • Враца
Дами  Hug  bouquet
Попадна ми изгодно предложение за La Petite Robe Noire Guerlain, обаче ЕДТ.
Познавам бегло La Petite Robe Noire Guerlain - ЕДП.
Бегло означава, че съм го тествала доста отдавна
и в спомените ми се върти наситен вишнев аромат,
достатъчно сладък, но пък стоящ съвсееем близо до кожата..  newsm78
ако не ме лъже паметта де
Та, ще ли ми е по мярка този аромат или не ?
Има ли пудра, има ли шлейф, има ли острота ?
Не обичам остри аромати..

# 418
  • Бургас
Привет момичета и момчета  Hug
Може ли малко помощ относно този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Habit-Rouge-Eau-de-Toilette-16.html
Как го намирате като цяло? Има ли нещо сходно, с което да се сравни или е уникален?  Simple Smile Не съм го пробвала никога, а ми стана интересен и искам да го взема за подарък. Виждам обаче, че доста хора във Фрагрантика са на мнение, че е по-скоро класически и за по-възрастни мъже. Аз исках да го взема на любимия, а той е в средата на 30-те, както и аз. Не е проблем да остане и за баща ми, естествено, скоро ще има рожден ден  Laughing, но все пак бих искала да чуя мненията ви!   bouquet
vmarinska, май аз няма да ти помогна много, защото не те познавам, както другите, но да си кажа личното мнение...на мен ЕДТ не ми харесва достатъчно, докато за ЕДП усещанията, които са ми останали, са като твоите. И двата не съм ги имала никога и не съм ги тествала скоро. Помня, че ЕДТ ми идваше по-остър и звънлив, малко crispy, може би по-подходящ за пролетта. ЕДП беше сладък, черешов и много по-мек, май имаше и сладък корен в него. Той определено ми допадна повече. За шлейф нищо не мога да кажа... Rolling Eyes

# 419
Дами  Hug  bouquet
Попадна ми изгодно предложение за La Petite Robe Noire Guerlain, обаче ЕДТ.
...........
Та, ще ли ми е по мярка този аромат или не ?
Има ли пудра, има ли шлейф, има ли острота ?
Не обичам остри аромати..
Ти вече си такава загадка, че не знам... Crazy но по-скоро ще ти допадне. Няма острота, има вишни, има шлейф, няма пудра.
Сега, защото знам, че ще го вземеш каквото и да прочетеш тук, ще вземе да не ти допадне, та после хептен да ме шашнеш. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт