Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 260
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Да, да и както пише Чудомир:"Фашликация е, кай, демагогия!"

# 601
  • Germany
Ковачева, досега избягвах да пробвам тази нова роза на Byredo, защото нямам късмет с техните парфюми по принцип (Rose Noir беше просто окей, но без въображение и по-сладък отколкото искам). Ще пробвам този Rose of No Man's Land макар че този медицински акорд, който споменаваш, ме притеснява. Видях, че има и папирус. Интересно как е изразен.

Pixie, ще ми бъде много интересно да чуя точно твоето мнение за тази роза. И аз като теб не харесвам нищо на Byredo, с изключение на 1996, който обаче не мога да нося. Ти обаче си твърд почитател на розата, а аз от големите й отрицатели. Роза си от всякъде, и въпреки това ме очарова.  Папирусът е мек зелен акцент в композицията, аз затова определих, че розата е зелена, сорт Лимбо  Peace Ще чакам теста ти.

Аз си купих голяма бутилка Premier Figuier Extreme вчера и сега съм с устремен поглед към Абсинта на Насомато за мен и Дуро Насомато за мъжа ми. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За смокинята - честито  Hug, само хубави моменти да имаш с нея, за Назомато пак си помисли  Praynig
Нали знаеш, че носа зад Назомато ALESSANDRO GUALTIERI вече няма да създава нови парфюми под марката, а работи по нов проект, под марката http://www.ortoparisi.com/shop/index.php?id_product=14&contr … uct&id_lang=1 Неслучайно новите парфюми на Orto Parisi са почти копия на Назомато. Boccanera е абсолютно копие за мен на Блек Афгано  Sick Sick Sick Ако си забравила как мирише, потърси някой таван около Женския пазар, където се пуши яко марихуана и хашиш, ама толкова яко, че вълмата гнусен аромат излизат и на улицата, сградата да е стара и мръсна, обитателите й също и ще се сетиш как мирише Блек Афгано. Това е от малкото парфюми, от които наистина ми става лошо  Sick Virirde е даден, че е подобен на Абсента, може да се престраша да ги сравня, при мен ги има и двата Peace Много ми харесва рекламата на Орто Паризи, за разлика от ароматите  Confused

Скрит текст:

Почти всички звездички стават за носене от мъж.Последните 4-5 години понятията за това кой парфюм е мъжки и женски са МНОГО  различни от тези от 90-те.Ако тогава се беше появил в заведение с Angel директно щеше да отидеш в графа "мека китка".Сега никой няма да му направи впечатление.
Ауу, какво сексистко изказване  Grinning Като човек, подписал двуметрова декларация, че няма да коментирам, провокирам или засягам сексуалната, религиозната и всякаква ориентация, дето можеш да се сетиш на хората, с които общувам служебно, като човек, участвал в дискусията: "Ама ти си женена? За мъж?! Наистина ли?! Wow!!! Cool!!"  Mr. Green hahaha, и като човек, работещ от една година в близка и неформална среда с поне 40% хомосексуалисти имам наблюдения при тенденциите  Mr. Green
Основното, което носят повечето хомосексуалисти в Германия е La Vie Est Belle, Spicebomb, Shalimar EDP, Jasmine Noir ЕДП, ТВ на ТФ,  както и Коко Мадмоазел и Шанс Peace Това е масата. Моя колега и мъжа му са парфюмни ценители, обединената им колекция прехвърля 300 парфюма, аранжирани в отделна стая, на дизайнерски мебели, със специално осветление. Чувствах се като в пещерата на Аладин, като отидох за първи път в тях на гости. И двамата са много ерудирани, запалени и големи ценители. Но на въпроса кой е №1 от колекцията, и двамата дават един и същи отговор и лицата им светят от удоволствие. Дали ще се сетите кой е парфюма. Жокерите са - Масов парфюм е, много разпространен, с безброй много лимитирани и незнам какви си издания, провокативен флакон и секси аромат. Вие сте  Flutter
Страшен комплимент ми направи колегата, когато бях с http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypnose-Hypnotizing-Elixir-2396.html на работа. Вървя половин час след мен като замаян, накрая изтърси, че заради този аромат можел да се жертва да преспи с жена  Mr. Green Mr. Green И още нещо. В немските форуми масово се използва "гейска нотка" при парфюмни описания. Така и не мога да разбера, какво точно имат предвид под гейска нотка? Предполагам, че е провокативна сладост, като границата между половете и силно размита. Някой ако има представа, да ме осведоми.
ПП. Досега не съм засичала нито един немец с дамския Ангел  Shocked Само рускините си позволяват да го носят, силно нехаресван е тук

# 602
...Но на въпроса кой е №1 от колекцията, и двамата дават един и същи отговор и лицата им светят от удоволствие. Дали ще се сетите кой е парфюма. Жокерите са - Масов парфюм е, много разпространен, с безброй много лимитирани и незнам какви си издания, провокативен флакон и секси аромат. Вие сте  Flutter
Не знам от масовите парфюми да има някой с повече лимитирани издания от Classique на Готие от дамските и Le Male от мъжките! Crazy Наистина чет нямат ooooh!  А и Готие е доста тачен дизайнер в гей средите...
Другият с много лимитки е Angel, но не намирам флаконът му за провокативен. Simple Smile

# 603
 kovatcheva, имах доста предположения, докато стигнах до "провокативен флакон" и всичко отпадна  Laughing
GIVENCHY ANGE OU DEMON?  Laughing

# 604
Да не е Кода на Армани?

Ковачева, ама аз харесвам и Авганеца. Е не ми е любимия, ама и гаден не ми е. ooooh! Whistling
Абсинта и Дуро обаче са ми обожаеми от години.

# 605
# 606
# 607
Ковачева, благодаря за описанието! Ще пиша като намеря време да го пробвам. Нищо на тази марка не харесвам и аз досега.

Харесвам аромата на роза, но малко парфюмни интерпретации.

И тук главно рускини съм засичала с Angel. Разбира се, не всички рускини са такива, но има една порода сред тях, която разпознавам по облеклото преди още да са проговорили.  Peace

# 608
За смокинята - честито  Hug, само хубави моменти да имаш с нея, за Назомато пак си помисли  Praynig
Нали знаеш, че носа зад Назомато ALESSANDRO GUALTIERI вече няма да създава нови парфюми под марката, а работи по нов проект, под марката http://www.ortoparisi.com/shop/index.php?id_product=14&contr … uct&id_lang=1 Неслучайно новите парфюми на Orto Parisi са почти копия на Назомато. Boccanera е абсолютно копие за мен на Блек Афгано  Sick Sick Sick Ако си забравила как мирише, потърси някой таван около Женския пазар, където се пуши яко марихуана и хашиш, ама толкова яко, че вълмата гнусен аромат излизат и на улицата, сградата да е стара и мръсна, обитателите й също и ще се сетиш как мирише Блек Афгано. Това е от малкото парфюми, от които наистина ми става лошо  Sick Virirde е даден, че е подобен на Абсента, може да се престраша да ги сравня, при мен ги има и двата Peace Много ми харесва рекламата на Орто Паризи, за разлика от ароматите  Confused

Скрит текст:

Почти всички звездички стават за носене от мъж.Последните 4-5 години понятията за това кой парфюм е мъжки и женски са МНОГО  различни от тези от 90-те.Ако тогава се беше появил в заведение с Angel директно щеше да отидеш в графа "мека китка".Сега никой няма да му направи впечатление.
Ауу, какво сексистко изказване  Grinning Като човек, подписал двуметрова декларация, че няма да коментирам, провокирам или засягам сексуалната, религиозната и всякаква ориентация, дето можеш да се сетиш на хората, с които общувам служебно, като човек, участвал в дискусията: "Ама ти си женена? За мъж?! Наистина ли?! Wow!!! Cool!!"  Mr. Green hahaha, и като човек, работещ от една година в близка и неформална среда с поне 40% хомосексуалисти имам наблюдения при тенденциите  Mr. Green
Основното, което носят повечето хомосексуалисти в Германия е La Vie Est Belle, Spicebomb, Shalimar EDP, Jasmine Noir ЕДП, ТВ на ТФ,  както и Коко Мадмоазел и Шанс Peace Това е масата. Моя колега и мъжа му са парфюмни ценители, обединената им колекция прехвърля 300 парфюма, аранжирани в отделна стая, на дизайнерски мебели, със специално осветление. Чувствах се като в пещерата на Аладин, като отидох за първи път в тях на гости. И двамата са много ерудирани, запалени и големи ценители. Но на въпроса кой е №1 от колекцията, и двамата дават един и същи отговор и лицата им светят от удоволствие. Дали ще се сетите кой е парфюма. Жокерите са - Масов парфюм е, много разпространен, с безброй много лимитирани и незнам какви си издания, провокативен флакон и секси аромат. Вие сте  Flutter
Страшен комплимент ми направи колегата, когато бях с http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypnose-Hypnotizing-Elixir-2396.html на работа. Вървя половин час след мен като замаян, накрая изтърси, че заради този аромат можел да се жертва да преспи с жена  Mr. Green Mr. Green И още нещо. В немските форуми масово се използва "гейска нотка" при парфюмни описания. Така и не мога да разбера, какво точно имат предвид под гейска нотка? Предполагам, че е провокативна сладост, като границата между половете и силно размита. Някой ако има представа, да ме осведоми.
ПП. Досега не съм засичала нито един немец с дамския Ангел  Shocked Само рускините си позволяват да го носят, силно нехаресван е тук

Alessandro Gualtieri е уникален парфюмер-син на касапин и приятно откачен  Simple Smile Има доста интрересен документален филм негов The Nose - Searching for Blamage как обикаля из близкия изток да си търси съставки,как пробва копия на Nasomatto .
2014-та при представянето на Blamage каза,че за него Nasomatto е завършена линия и повече няма да работи по нея. Orto Parisi имат интересни аромати,и да Boccanera е подобен на Black Afgano , но на 70% да кажем-копие не е.Black Afgano е доста по-....във всичко-аромат,комплексност,трайност и я няма сладостта на Boccanera.
Както един приятел се шегува "Ако Nasomatto са чистите парфюми ,Orto Parisi са тоалетните им разредени води." Според доста хора марката Orto Parisi е създадена за да могат хората харесващи ароматите на Nasomatto , но не могат да издържат ЗВЕРСКАТА им наситеност да могат да купят компромисно решение.
Alessandro Gualtieri е собственик и на двете компании,а не само парфюмер в тях,като прави парфюми и за MariaLux , която реално е фирма на жена му.В Холандия се продават на едни и същи места и трите марки.
Nasomatto имат препоръчителни цени от 118 евро/30мл за ЕС,а Orto Parisi 138 евро/50мл.
В Бг бутика на Фарена УЖ се водят вносители,но това ме съмнява.Доставката за ЕС е безплатна,а те ги продават за 350 лева...
Black Afgano конкретно е в топ 3 на поляризиращите хорското мнение аромати-или го обожаващ,или буквално ти се повръща от него.За мен това НЕ Е унисекс аромат,а чисто мъжки такъв.
Историята на парфюма, е че Alessandro Gualtieri се вдъхновява от това,което прави Tom Ford с Tuscan Leather,който е създаден целенасочено да провокира сетивата и мозъка както при употреба на кокаин.Alessandro Gualtieri прави същото,но имаме хашиш.В първите версии на Black Afgano дори хашиш нотката беше по-силна.Аромата е много тежък,много тъмен и за късна есен и студена зима-пръска се само по веднъж.Трайността му е ЧУДОВИЩНА . На супер сухата ми кожа минавам почти винаги 12 часа.На повечето кожи минава 24 часа без никакъв проблем.Ако си го пръснете на ръката не става само са се измиете хубаво след това-трябва си сериозно търкане с твърдата част на гъба.За мен трябва да си голям непукист и доста екстравагантен,за да го ползваш.А да-освен всичко е и ултра доминантен аромат-освен ако другите не са с няколко пръскания Montale всички ще усещат само вас.Миналата година зимата си направихме експеримент с 2-ма приятели.Единия пръскане и половина Black Afgano , другия приятел 6 пръскания Back to Black и аз с 6 Tobacco Vanille .Е... с пръскане и половина Black Afgano доминираше много над моите 6 пръскания Tobacco Vanille , а Back to Black в нашето присъствие не се усещаше въобще.
Това за китката го казах не за да обидя някой,а как щеше да бъде приет през 90-те мъж носещ Angel . Не съм нито сексист,нито расист-имам близки гей приятели и мъже,и жени , както и такива будисти,мюсюлмани а съм имал чернокожи гаджета,като преди години за малко да се оженя за една нигерийка.
За нотката-доста хора наричат така силно флоралната сладост на някои парфюми.Много мъже последните години ползват много сладки аромати,но повечето от тях са гурмета с тютюн,мед,канела,тонка,карамел,шоколад,прелини и подобни. Дори голяма част от мъжете ползващи редовно Spiritueuse Double Vanille без никакъв проблем , смятат че сладък и силно флорален парфюм е нещо прекалено.Поне това е моето впечатление.
В Бг конкретно мъжете масово не обичат да ползват парфюми със силна и тежка роза-това тук се смята основно за женски аромат.В арабския свят розата се има за мъжка нотка примерно.

Не знам от масовите парфюми да има някой с повече лимитирани издания от Classique на Готие от дамските и Le Male от мъжките! Crazy Наистина чет нямат ooooh!  А и Готие е доста тачен дизайнер в гей средите...
Другият с много лимитки е Angel, но не намирам флаконът му за провокативен. Simple Smile

YSL са царе
Kouros-15 броя
L'Homme-13 броя
Opium-28 броя

Mugler също
A*Men-16 броя
Angel 31 броя

Le Male 33 броя
Cool Water също 33 общо
CK One 24 броя
Eternity 36 броя общо
Това са тези ,за които се сещам на прима виста с безумен брой вариации,някои от които напълно ненужни.
Е то стрейт актуални мъжки дизайнери реално има ли в момента?  newsm78

# 609
  • Germany
Le Male е парфюма. Имат абсолютно всички издания. Събрани на едно място изглеждат...  хм, интересно. Walter P99, благодаря за информацията, особено за MariaLux, изясниха ми се доста неща. Пиша от телефон, по - късно ще продължа.

# 610
Le Male е парфюма. Имат абсолютно всички издания. Събрани на едно място изглеждат...  хм, интересно.
Wow, браво на мен!   bowuu Flutter Laughing 

# 611
Някой знае ли къде в София продават Histoires de parfums?

# 612
Вече никъде. Peace

# 613
Вече никъде. Peace
Денси благодаря  bouquet

# 614
А някой има ли информация кога ще пуснат официално Rose Amazone на Hermes за продажба в България?

Общи условия

Активация на акаунт