Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 215
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • Франция
Deetron, аз пък обичам и съм носила A*Men, първия, защото върху мен е страхотен ментов шоколад, така че не виждам защо трябва да се притесняваш от дамски локумени рози  Simple Smile Пробвай и ако ти носят радост, носи си ги със здраве!  Hug

# 586
densi - Би ли споделила, а и който друг поиска разбира се, дали Traversee du Bosphore и Premier Figuier Extreme имат потеницал да стоят добре върху мъж?

veka - да, имам впечатления. Според мен, този нов аромат на Carolina Herrera е приятен и модерно издържан в стила на Thierry Mugler A*Men Pure Wood и A*Men Pure Malt, само че е по-тънък и фин. Леко сладникав, леко подправъчен, леко дървесен.

.....

Ако трябва да съм честен, другите нови издания на Carolina Herrera - CH Men Grand Tour и CH Men Africa са по-добри парфюми. Сърдечно препоръчвам също по-стария, но прекрасен и много изтъчен Carolina Herrera Chic For Men  Heart Eyes

KDS - ще си позволя да се включа в диалога ви с WaltherP99 Simple Smile
Моят съвет относно Mancera e да опиташ най-вече Aoud Black Candy - супер кадифен, мек, топъл, дървесен, сладникаво-восъчен, изкушаващ, опияняващ... Думи нямам да го опиша  Heart Eyes  
....

Ted Lapidus Black Soul Imperial for men - http://www.fragrantica.com/perfume/Ted-Lapidus/Black-Soul-Imperial-12949.html
...
Разбира се, има ощ десетки страхотни нови дървесно-опушени предложения като Givenchy Gentlemen Only Intense или пък Issey Miyake Nuit d’Issey for men.

Сега си прочетох поста открай докрай и ме обзе неприятното чувство, че съм станал тотален пенсионер, щом харесвам предимно някакви дървесно-балсамови опушляци  Mr. Green

1.Traversee du Bosphore си е чист унисекс,Premier Figuier Extreme също може да се носи от мъж-зависи какво харесва.
2.CH Men Prive има алкохолната нотка на Pure Malt,но няма нищо общо с Pure Wood,който  има аромата на фрапе от Старбъкс с 1-2 шота ванилия и приятни дървесни нотки,които са по-скоро като фон.Според мен си имал в предвид някой друг аромат.
Приятен аромат-основно за заведение,клуб.Неподходящ за офис.по-скоро зимен аромат.Има доста общи черти с Dior Homme и част от неговите разновидности.Цената му в момента е висока-нов парфюм е,и за мен е онеправдано да се плати.Ако му падне на около 90-100лв цената бих го взел,но повече не бих платил.
CH Men Grand Tour е лимитирано издание , с което така и не се разбрахме и го размених.Класен определено аромат,но не беше мой тип - кожата е хубава и опушена,но след около час и половина имах чувството , че съм бих в индийски ресторант,дрехите ми са се омирисали и за да замаха положението съм пръснал отгоре CH Men и е станало малко манджа с грозде.Човека с който го размених е СУПЕР доволен от аромата,и каза,че доста го харесват колежките му  Mr. Green
CH Men Africa не ми хареса-за мен странен избор при пирамидата.Имах чувството,че ще се провалят с този аромат и така и стана.Супер неуспешен им е аромата с много малки продажби.
Класическия CH Men е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО харесван аромат от жени между 25 и 32.Почти не съм имал излизане на заведение,да съм го сложил Врачанската школа и да не съм имал комплименти.Аромат който и предишната ми,и сегашната ми приятелка не са искали да го слагам,ако те не са с мен.На моята кожа специално е прекрасен аромата.
Aoud Black Candy е готин аромат.Имам мостра само-не съм си го купил.Кадифен...при мен не е.За мен има явна алкохолна нотка в него-като ликьор,или някакъв класен коктейл.Както вече споменах-не пия алкохол и не съм много добър като трябва да описвам на какъв точно алкохол ми мирише даден парфюм.Като почти всяка Mancera аромата е доста траен и определено за студено време.
Black Soul Imperial не съм пробвал, Nuit d’Issey има СУПЕР МНОГО пипер в него и определено не е мой тип.Gentlemen Only Intense също не съм пробвал-не мога да дам оценка.Gentlemen Only варианта е чудесен за есента,но сравнително нетраен.
Да не ти пука какво ти харесва-ако ти се чувстваш добре с тези аромати-екстра  Sunglasses
Скрит текст:
Е-ако таргета са по-млади момичета-18-24 обаче трябва да смениш по пикантните аромати  Mr. Green

WaltherP99, вкара ме в някакъв трилър с този Creed.
Интересно е да споделиш какво имаш предвид - за бъдещи поръчки от бранда.
 Peace

+1 Hug

Интересно ми е да разбера.

Темата е МНОГО дълга и мога да пиша с дни-ще се опитам да бъда максимално кратък.Когато си купуваме някое парфюмче-няма значение дали е нещо за 30лв,или 800лв имаме определени очаквания ако сме го ползвали,или пробвали-знаем аромата,и знаем какво да очакваме.Ако този аромат не е претърпял реформулировка,или бранда не продава един и същ аромат в различни варианти на различните пазари (това също го има,но е друга тема -Dolce&Gabbana го правят редовно) , ние знаем ТОЧНО какво ще получим нали така? При Creed има една специфика,която я няма при нито една друга марка-ВСЕКИ следващ бач е различен от предишния-понякога с доста малко,понякога доста,но това е задължително правило.С думи възможно най-просто-когато "бъркат" парфюми целенасочено всяка следваща серия се прави различна от предишната.Затова на кутиите на Creed има номера на бача,който си купуваме-комбинация от букви и цифри.Ако човек не е запознат често се получава СУПЕР неприятна изненада за купувача.Ако сме свикнали на даден аромат сме свикнали на пропорциите на съставките в него,като точно заради тези пропорции често сме харесали аромата.Да но тези пропорции всеки път се различават.Примерно в Aventus до преди 3 години силно се усещаше опушената нотка,сегашните бачове са доста по плодови.В някои бачове се усеща много повече ананаса,в други се усеща много повече боровинката и т.н.
В Virgin Island Water има бачове,в които да кажем кокоса и лайма са 50/50,има такива,в който едната нотка е много по-силна от другата.Аз харесвам бачовете с доминиращ кокос.
Както един приятел колекционер на парфюми-сладкар каза веднъж "Ако аз си позволя всеки път да си променям макар и малко тортите собственика ще ме изгони.Ако имам плодова торта с киви,ягоди и банан тя трябва да е еднаква всеки път,а не един път да сложа повече захар,един път да сложа само киви,а следващия път само ягоди...пак ще е плодова торта,но няма да е това,което трябва".
Затова ако примерно сте харесали някой бач на Virgin Island Water примерно,който е с 50/50 кокос и лайм и после ви подарят ,или си купите друг бач,в който има много лайм,и почти няма кокос няма да ви хареса нали?
Дори в магазин като се купува има случай тестера да е един бач,а това,което се продава друг и пак да стане фал.
Затова в http://www.basenotes.net/ има теми от по 500 страници само за бачове на парфюми на Creed-основно Aventus , защото това им е дойната крава.Хората пишат какъв бач са намерили в техния магазин и други им отговарят "в точно този бач тази и тази нотка са по доминантни и прилича много за .... бач,и се различава много от ....бач" .
Понякога разликите може да са едвам доловими,но понякога са доста сериозни,но абсолютно винаги всеки следващ бач е различен от предишния.Бачове има няколко пъти в годината,което прави обърквацията пълна. Никога не слушайте глупости от консултанти в магазини - по темата консултанта в магазина на Раковска , където продават Creed е като развалена латерна-повтаря като луд едно и също,а сам знае,че не е прав.Този спор съм го водил в бутика им в САЩ.Поне във Франция сами си казаха,че съм прав.

Доколкото съм чела или по-точно доколкото успях да разбера, Mancera е марката, под която се произвеждат парфюми, след разделяне на Монтал, вследствие на съдебно дело. Това, струва ми се, е и обяснението за различните адреси изписани на флаконите на Монтал, като първоначалния им официален магазин в Париж бил затворен преди няколко години.

Не точно.И тук е доста сложно и е малко манджа с грозде.Пиер Монтал започва кариерата си в Саудитска Арабия преди да се върне временно в Париж.Дълги години имаше 2 клона на марката-Парижкия и Арабския (middle eastern) , които си работеха отделно макар и под една шапка,като отначало и двата клона произвеждаха едни и същи парфюми,но с времето и 2-та клона започнаха да правят парфюми,които са само за единия пазар.Стана така,че в арабския свят се отвориха ексклузивни бутици продаващи само европейски Монтали,а в Париж се откри "Montale International Design" бутик,който предлагаше само middle eastern екскузивите.Обаче никой не е очаквал,че този бутик ще стане УЛТРА успешен и вместо за "цвят" каквато беше идеята стана така,че стана реален конкурент на френското подразделение.После арабското подразделение изкараха 2 или 3 парфюма,които се водехе само за Европа,европейското подразделение заведе дело,в процеса на което се оказа  ,че Пиер Монтал им е дал позволение...и по веригата стана големия раздор,десетки двустранни дела се заведоха , "Montale International Design" бутика беше затворен,както и европейските такива в арабските страни.В крайна сметка след супер тежки и години продължили дела фирмата Montale се раздели на 2-Montale Parfums , което е бившето френско подразделение и Montale International Design - бившето middle eastern подразделение,като и двете фирми са напълно легални наследници на Montale макар и взаимно да се обвиняват,че другите са ментетата-в Париж и в Дубай са ми казвали,че те са оригинала а другите ментето  Laughing , но това е за пред хората.Парфюмите,които продават и 2-те фирми са 90% същите-просто след делата си разделиха пазарите,на които едните могат да работят.Има и парфюми вече,които се продават само от едното подразделение.Бутилките леко се различават само.Ако си купите Montale International Design - не сте си купили менте!!!
На един приятел баща му работи в топ международна кантора,която защитаваше Montale International Design в делата и от него съм запознат.
Сега за Montale и Mancera .Двете марки не са една и съща компания,макар и да имат общо. Montale Parfums т.е. френския Montale притежава част от Mancera още от създаването и  , като началото на тази година увеличават дела си в компанията , като след това парфюмите на Mancera започнаха да се продават в бутиците на Montale Parfums в Париж . Mancera обаче не е дъщерна фирма на Montale Parfums - имат си отделни парфюмери,управление и т.н.

Something new, Premier Figuier Extreme е на първо място сандалово дърво, а чак след това смокниново. Кокос няма при мен никакъв.
За мен, като лично усещане върху кожата ми, сандаловото и смокиновото дърво са 50 на 50. При ММ 60 на 40 в полза на сандаловото дърво. Simple Smile Но при него винаги дървесните нотки изпъкват повече.

Scintillia, ако е любител на Chanel, може да пробва Egoiste Chanel. Също и La Nuit de l`Homme Yves Saint Laurent (за него не знам дали се намира по-магазините, обаче).

Силно не препоръчвам да го прави-и двата аромата са чудесни в оригиналите си,но La Nuit de l`Homme беше много сериозно реформулиран , и в момента е трагедия и жалко подобие на оригинала. Egoiste и 3-те варианта ги реформулираха 4-5 пъти в годините,като моментните им варианти  за нищо не стават,в сравнение с парфюмите от 90-те.

Няма да те разколебавам с много идеи - от мен ето това предложение - много стило и приятно - Lancome Hypnôse Homme.
http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypn-se-Homme-992.html

Хубав ден на всички Simple Smile

За съжаление и него го при...ха  #Cussing out  като аромат.Актуалния аромат е да кажем-85% като оригинала.Като трайност...не питай-няколко часа.

А от La Nuit de L'Homme Yves Saint Laurent кой от вариантите бихте препоръчали, като най-доближаващ се до това което търся?

Никой не ти препоръчвам и то СИЛНО .Би ли повторила моля те какво точно търсиш,че се обърках вече от толкова отговори и ЛС кой кой е,и какво му трябваше?   bouquet

Аз за себе си съм абсолютно сигурна, защото от EDP съм изпръскала бутилки в периода 2003-2010 г., а сравнявам със съвсем прясна проба.  Peace
Разбира се, можеш да се вслушаш в други мнения.
Напълно подкрепям твоето мнение. Има разлика между новата и старата версия на ЕДП. Чистия парфюм е съвсем друга бира и за него не говорим сега.
Обичам и много нося КМ и не ми пука за реформулации, никога няма да остана без него, не ми е омръзвал от много години.

Мерси на всички-отказах се да го купуваме.Момичето за което говоря,както вече споменах , е от хората,които искат всичко да им е подредено,ясно и по план,като всякакви основни промени в нещата,които се ползват като марка,и в ежедневието като цяло са силно недолюбвани.Ще измисля нещо друго.   bouquet

Също и ванилията на Серж Лутенс. Една от най-меките и интересни ванилии.

Коя ванилия на Лутенс визирате, Денси? Hug
Най- добрата съществуваща! Wink Laughing Heart Eyes
Un Bois Vanille Serge Lutens
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Un-Bois-Vanille-478.html

Казвам едно МНОГО твърдо НЬЕ на това твое твърдение .  Mr. Green

А да-за високия загадъчен мъж  Mr. Green -1.92-1.93 не знам дали се класирам за висок
...........
Не разбрах кой отзив чакаш само?  newsm78

Това не трябваше да го споделяш, дай ми висок мъж и ми гледай сеира  Crazy Flutter Twisted Evil Mr. Green

Чакам все още отзив на някой познаващ http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Les-Voyages-Olfactif … anghai-15955.html

Видяхте ли рекламата на Encre Noire à l'extrême  Crazy Crazy Нямам търпение да го пробвам ...
Скрит текст:

По моите разбирания поне висок е мъж над 2.00м .Аз не се имам за висок.Нали ти казах,че отпадам от твоята класация-не съм загадъчен,а дразнещо директен за доста жени.  Mr. Green
Мацката за която ти споменах каза,че и били казали в Париж,че това са серия от ексклузиви за определени държави.Онлайн го била намерила само в Русия и се е отказала да го купува.
Последните 2 години е супер модерно всички мъжди дизайнерски аромати да имат extreme , intense и eau de parfum версии,а в крайна сметка да се окаже,че аромата е същия,подобен,а понякога и по-лош като трайност от оригинала.Не бях чувал дори за Encre Noire à l'extrême .Ако се окаже обаче истински extreme не знам кой би я носил Encre Noire и без това е тежък ветивер,който не е за всеки-ще видим какво ще излезе от шапката този път.  Peace

Пък и аз преди години носех чат пат женски парфюми  Mr. Green Носил съм два пъти айнджъл/най-първата звезда/ на Мюглер. Laughing Последното ми носене на дамски парфюми беше с Lolita Lempicka - Illusions Noires Si Lolita Eau de Minuit  for women Crazy Явно трябва да се тестват смокинята и бософора на Лартизан.

Почти всички звездички стават за носене от мъж.Последните 4-5 години понятията за това кой парфюм е мъжки и женски са МНОГО  различни от тези от 90-те.Ако тогава се беше появил в заведение с Angel директно щеше да отидеш в графа "мека китка".Сега никой няма да му направи впечатление.Около мен доста жени носят ветивери лятото също..
Au Masculin е отличен дизайнерски аромат за мъже ,ако не си го пробвал.

# 587
Deetron,  и според мен става за мъж Traversee du Bosphore  заради кожата и мисля че ще ти хареса съдейки по вкуса ти. Със сигурност ще го оцениш като аромат.  Смокините също мисля че са унисекс, но зимата хич няма да са ти ок, лекички ще ти дойдат Simple Smile Ако ги пробваш сега наесен може би ще ти харесат.

# 588
  • София
WaltherP99, благодаря ти за мнението за CH Prive man!  bouquet

# 589
  • Варна
Интересно, значи с Creed се получава нещо като с Bronze Goddess всяка година,  но не така явно и без да сменят съставки Laughing
Иначе и аз съм на мнение,  че ванилията на Серж Лутенс и Annick Goutal са две хубави ванилии, но... ванилии,  нищо извънземно.

# 590
Deetron, Traversee du Bosphore не стои добре върху ЛМ, избиват някакви китки, хич незнам откъде цъфнаха при него, при мен ги няма, цялата му красота изчезва, но пък Premier Figuier Extreme му стои разкошно: амброво-дървесно-смокиново, като си има от всичко от смокинята, зелените листа, млякото от листата и вкусния плод. Дори при него се развива по-добре, отколкото при мен.

# 591
Аз си купих голяма бутилка Premier Figuier Extreme вчера и сега съм с устремен поглед към Абсинта на Насомато за мен и Дуро Насомато за мъжа ми. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ваниломан съм страшен и много харесвам всякакви ванилии. Да проста съставка, ама хубава за моята душа. Heart Eyes

# 592
Скрит текст:
Доколкото съм чела или по-точно доколкото успях да разбера, Mancera е марката, под която се произвеждат парфюми, след разделяне на Монтал, вследствие на съдебно дело. Това, струва ми се, е и обяснението за различните адреси изписани на флаконите на Монтал, като първоначалния им официален магазин в Париж бил затворен преди няколко години.

Не точно.И тук е доста сложно и е малко манджа с грозде.Пиер Монтал започва кариерата си в Саудитска Арабия преди да се върне временно в Париж.Дълги години имаше 2 клона на марката-Парижкия и Арабския (middle eastern) , които си работеха отделно макар и под една шапка,като отначало и двата клона произвеждаха едни и същи парфюми,но с времето и 2-та клона започнаха да правят парфюми,които са само за единия пазар.Стана така,че в арабския свят се отвориха ексклузивни бутици продаващи само европейски Монтали,а в Париж се откри "Montale International Design" бутик,който предлагаше само middle eastern екскузивите.Обаче никой не е очаквал,че този бутик ще стане УЛТРА успешен и вместо за "цвят" каквато беше идеята стана така,че стана реален конкурент на френското подразделение.После арабското подразделение изкараха 2 или 3 парфюма,които се водехе само за Европа,европейското подразделение заведе дело,в процеса на което се оказа  ,че Пиер Монтал им е дал позволение...и по веригата стана големия раздор,десетки двустранни дела се заведоха , "Montale International Design" бутика беше затворен,както и европейските такива в арабските страни.В крайна сметка след супер тежки и години продължили дела фирмата Montale се раздели на 2-Montale Parfums , което е бившето френско подразделение и Montale International Design - бившето middle eastern подразделение,като и двете фирми са напълно легални наследници на Montale макар и взаимно да се обвиняват,че другите са ментетата-в Париж и в Дубай са ми казвали,че те са оригинала а другите ментето  Laughing , но това е за пред хората.Парфюмите,които продават и 2-те фирми са 90% същите-просто след делата си разделиха пазарите,на които едните могат да работят.Има и парфюми вече,които се продават само от едното подразделение.Бутилките леко се различават само.Ако си купите Montale International Design - не сте си купили менте!!!
На един приятел баща му работи в топ международна кантора,която защитаваше Montale International Design в делата и от него съм запознат.
Сега за Montale и Mancera .Двете марки не са една и съща компания,макар и да имат общо. Montale Parfums т.е. френския Montale притежава част от Mancera още от създаването и  , като началото на тази година увеличават дела си в компанията , като след това парфюмите на Mancera започнаха да се продават в бутиците на Montale Parfums в Париж . Mancera обаче не е дъщерна фирма на Montale Parfums - имат си отделни парфюмери,управление и т.н.
WaltherP99, невороятно удоволствие ми достави с тази информция. Сърдечно благодаря   bouquet Много обичам да чета историите на създаване на различни компании, да гледам как се произвеждат разни неща, как се представят на различните пазари...ей такива работи. А специално за Монтал имаше и доста легенди и различни предположения от хората, включително и такива поставящи под съмнение личността на Pierre Montale и/или на Pierre Mancera, смятайки дори, че става въпрос за едно и също лице, което всъщност не съществува.

Някой ден, ако няма за какво да пишеш, ще се радвам да направиш предложеното от теб сравнение между Roses Vanille на Mancera и Intense Cafe на Montale.
Ох, връщам се пак да чета за съдебната сага на Монтал ....голям кеф!

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:23 от gumenka

# 593
Извинявайте за въпроса ми,но от кои сайтове си поръчвате пробички на парфюми,видях,че densi е споменла,че си е поръчала и аз бих искала,но да не са с много скъпа доставка?  bouquet

# 594
  • София
densi - Би ли споделила, а и който друг поиска разбира се, дали Traversee du Bosphore и Premier Figuier Extreme имат потеницал да стоят добре върху мъж?
Със закъснение от два дни, няколко страници и без да съм densi, да отговоря и аз: не мисля, че Traversee du Bosphore би седял добре върху мъж, защото по малко от локума, захарта и ябълката/при мен/ се усещат осезаемо. Присъствена по-"хард" нотка е кожата, колкото да изведе аромата от сладко-плодовото звучене и може би да му придаде уникалност. Определено ще има лека ексцентричност ако го носиш, но със сладостта му не знам дали ще се спогодите.
Влюбих се в този аромат в една дълбока зима и го придобих, но факт е също, че към момента запълва пространство в шкафа ми и все не посягам към него. Защо - и аз не знам.

Колкото да смокините, много ми харесват как стоят върху мъж.

# 595
Извинявайте за въпроса ми,но от кои сайтове си поръчвате пробички на парфюми,видях,че densi е споменла,че си е поръчала и аз бих искала,но да не са с много скъпа доставка?  bouquet
Аз поръчвам пробички от тук - http://www.parfimo.bg/

# 596
Не знам защо, но в пълен разрез с името си, мароканската пустиня http://www.fragrantica.com/perfume/Tauer-Perfumes/02-L-Air-du-De … arocain-4573.html при мен се развива повече от добре в дъждовно, мъгливо и въобще "смотано" време. Трябва да я преименуват.

# 597
  • Чукарландия
Иначе и аз съм на мнение,  че ванилията на Серж Лутенс и Annick Goutal са две хубави ванилии, но... ванилии,  нищо извънземно.

Vanille Exquise Annick Goutal - това ли е ванилията на Гутал? Hug

# 598
  • Варна
Да, BBeLLa , тази е. В началото много я харесвах,  но някак с времето омръзва и я размених.
Иии... най-накрая намерих от къде да поръчам мостра на Noir Exquis,  да не чуе дявола,  ще споделя мнение, ако пристигне.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:15 от karie

# 599
Интересно, значи с Creed се получава нещо като с Bronze Goddess всяка година,  но не така явно и без да сменят съставки Laughing

Не-не сменят съставките-те са си еднакви винаги.Сменят пропорциите между съставките.

Аз си купих голяма бутилка Premier Figuier Extreme вчера и сега съм с устремен поглед към Абсинта на Насомато за мен и Дуро Насомато за мъжа ми. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Насомато в НИКАКЪВ случай от Бг-цените са абсурдни-350 лева  Laughing.Марката има препоръчителни цени за ЕС от 118 евро .Пиши им на сайта им,че искаш да ти се достави до БГ макар и да я няма в списъка от страни от ЕС.Понякога доставката е безплатна дори.Пращат се от Холандия,където е и центалата на компанията,макар че е по-скоро бутиково производството.

Със закъснение от два дни, няколко страници и без да съм densi, да отговоря и аз: не мисля, че Traversee du Bosphore би седял добре върху мъж, защото по малко от локума, захарта и ябълката/при мен/ се усещат осезаемо. Присъствена по-"хард" нотка е кожата, колкото да изведе аромата от сладко-плодовото звучене и може би да му придаде уникалност. Определено ще има лека ексцентричност ако го носиш, но със сладостта му не знам дали ще се спогодите.

Нали се сещаш,че това е твоята лична представа кой парфюм е "мъжки" и кой е "женски" ?  Simple Smile Ако за теб трябва да има хард нотка в парфюмите носени от мъже-супер,но за повечето мъже в последно време не е така.Едни от топ мъжките гурмета последните няколко години са чудовищно много по-сладки от Traversee du Bosphore , и се продават като топъл хляб.   bouquet

unterdenlinden това си е парфюм за хладна есен и зима-само името е такова. Peace

Общи условия

Активация на акаунт