Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 407
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Есклузива на Ван Клийф е тестер и цената му не е толкова ниска спрямо другите цени на продуктите на марката в сайта. Другите заредени вчера тестери са на същата цена. Иначе продукт 75 мл. е 137 лв, а в магазин е толкова 45 мл.-139 лв. 75 мл. е някъде около 180 лв.

През нощта веднага поръчах насляпо парфюма и като дойде в Четвъртък ще пиша как е. Много ми е интересен. Аз много харесвам амброви парфюми и ми се носи нов такъв, на хората около мен също, та ще намери почитатели със сигурност. Ако е читав ще съм много радостна.

И аз  Mr. Green Ще чакаме ревюто.

Къде мога в Бг да си поръчам проба,или да отида на място да пробвам Velvet Rose & Oud Jo Malone ? Не съм запознат с аромата,а ми предлагат изгодна размяна за 2 парфюма,които са ми в колекцията,но не съм ползвал от повече от 2 години.Трябва да дам отговор до петък и не мога да чакам проба от чужбина.Пирамидата ми е интересна,но не ми се рискува.
А да-предложението за размяна,е от човек живеещ извън страната,с който си имаме доверие и сме си разменяли 6 пъти парфюми,но пък аромата ми е напълно непознат.

# 646
Не се продават никъде в България за съжаление, по сайтовете български също не съм ги виждала, че да можеш да поръчаш бърза проба.

# 647
  • Варна

Къде мога в Бг да си поръчам проба,или да отида на място да пробвам Velvet Rose & Oud Jo Malone ? Не съм запознат с аромата,а ми предлагат изгодна размяна за 2 парфюма,които са ми в колекцията,но не съм ползвал от повече от 2 години.Трябва да дам отговор до петък и не мога да чакам проба от чужбина.Пирамидата ми е интересна,но не ми се рискува.
А да-предложението за размяна,е от човек живеещ извън страната,с който си имаме доверие и сме си разменяли 6 пъти парфюми,но пък аромата ми е напълно непознат.

Имам 3-4 мл от него, предлагаше се 10 мл във форума за размените преди време.
От рода на Red Aoud Montale и Wisal Ajmal е, ако ти харесват такива аромати и този ще ти допадне.
Удът е една идея по-мек от монталския, розата също се усеща една идея повече.
Нямам дар слово по описания за парфюми, но e от тази категория - рози + уд
 Peace

# 648
  • в 1001-та нощ
Момичета,

има ли бадемово-ликьорен аромат, който да се намира тук за тест, да е траен и да не струва майка си и баща си?  Rolling Eyes

Най-вече не ми се поръчва на сляпо Simple Smile

# 649
Момичета,

има ли бадемово-ликьорен аромат, който да се намира тук за тест, да е траен и да не струва майка си и баща си?  Rolling Eyes

Можеш да пробваш Mandorla L`Erbolario, макар че незнам как се развива по твоята ширина.
Бих го определила като бадемово-шоколадов. За мен бадемоя, за ЛМ шоколадов.

# 650
Имам 3-4 мл от него, предлагаше се 10 мл във форума за размените преди време.
От рода на Red Aoud Montale и Wisal Ajmal е, ако ти харесват такива аромати и този ще ти допадне.
Удът е една идея по-мек от монталския, розата също се усеща една идея повече.
Нямам дар слово по описания за парфюми, но e от тази категория - рози + уд
 Peace

Аз си го представям различен от Red Aoud , или поне така се надявам.Red Aoud не е за мен - при мен в началото е тежък ууд с пипер и роза,и малко шафран за цвят.Да след час и нещо става доста по приятен.но не мога да го чакам.Velvet Rose & Oud и по описанието е по-сладък.Е-не очаквам гурме,но е прелините и без пипер очаквам доста различен аромат от Red Aoud.

Момичета,

има ли бадемово-ликьорен аромат, който да се намира тук за тест, да е траен ида не струва майка си и баща си?  Rolling Eyes

Момиче не съм де,но ще отговоря-да има  Mr. Green
Знам че този въпрос не се приема добре в тази тема,но какво разбираш като цена от подчертаното от мен? До 100лв,до 150лв?  Rolling Eyes Или ако не търсиш 100-ка може би 70лв?

# 651
  • Germany
Velvet Rose & Oud категорично не е като Red Aoud, обаче трябва задължително да обичаш роза. Защото това е една наситена кадифена роза, женствена и ароматна, не е агресивна като Монталската, която изсъхва в базата като локумена и сладка. Удът е мек, не е медицински, и почти се загуби. Не показва голяма трайност и не е въобще чудо на чудесата, освен ако не искаш да се отървеш от нещо незначително.
Пробвах  http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Decadence-31226.html, който за мен е копие на B. Balenciaga и има малко от Bottega Veneta Essence Aromatique. Много зелен, много херб, тръпчив и тараторен. Това е зелената поляна на вилата, салатата от краставици с копър, маслини, люти чушлета и саламура, чаша рицина, както и плътен корен ирис с наситен землист и грудков аромат. Какви сливи, какъв амбър newsm78 И ако ароматите, с които го сравних ги харесвам, то този е ужасен. Само кожената част на капачката ми хареса Mr. Green
За сметка на това пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Floriental-31541.html и ми отвя главата  Crazy Много, много мой - страшен ветивер, топъл лабданум, плътно сладко от сини сливи, препечено във фурната и неизсъхнало, сурово дърво в базата. Ще го тествам пак, но от сега си знам, че ще го имам...  Sunglasses
Може би трябва да побързам да си купя Baiser vole като толкова ми се иска лилия, че току-виж и той изчезне...

Днес пробвах този Baiser Volé Eau de Parfum Fraiche http://www.cartier.com/collections/fragrances/womens-creations/b … au-de-parfum.html.Няма го във Фрагрантика или поне аз не го открих.Много ми харесва.Доста дискретно ухание на лилия, чисто, свежо, ненатрапчиво.
Аз ги сравнявах двата, защото Фреш версията ми изглеждаше носима. Наистина започва по-свежо, по-хладно, но след това при мен избиха едни поизгнили дръжки, та ми развалиха настроението. Добре, че не трае много, след това отново си остава красив и мек аромат на лилиум. Все пак ЕДП е по-хубавия и по-наситен аромат, там лилиума е голям, топъл и месест, уханен и красив. Жалко, че не мога да го нося. И пак пробвах Шанхайската лилия и още повече ми харесва и даже не ме боли глава от него, нямам оправдание да не го мисля... Обаче как да организирам още четири човека да си го поделим и кой ще литне до Истанбул  Grinning
И за да не съм капо си взех Сатенения код и се успокоих. Чакам новите ви описания с нетърпение, страшни цени, направо ви завиждам. Честито на всички!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 20:03 от kovatcheva

# 652
  • София
За сметка на това пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Floriental-31541.html и ми отвя главата  Crazy Много, много мой - страшен ветивер, топъл лабданум, плътно сладко от сини сливи, препечено във фурната и неизсъхнало, сурово дърво в базата. Ще го тествам пак, но от сега си знам, че ще го имам...  Sunglasses
Точно днес му гледах пирамидата, защото си търся парфюм с преобладаващи сини сливи. Много харесвам Plum Japonais Tom Ford, но за момента се въздържам.

# 653
  • в 1001-та нощ
goddess, благодаря  Hug тъкмо в петък ще го пробвам Simple Smile

WaltherP99, благодаря, че се включваш Simple Smile  Blush Психологическата ми бариера е Ексклузив на Шанел или на Том Форд - по-скъпо не съм купувала и ще ми досвидее, предполагам - освен, ако не ми влезе много подкожно, но не искам да пръскам много пари, че сега имам други каузи и в тях влагам много Simple Smile

Други екслузиви не съм взимала, затова коментирам цените на тези Simple Smile

Бялото пачули на ТФ на моята кожа стои точно, като вишнев ликьор с идея за шоколад, опиянява ме.  Очаквам нещо подобно и да понакъртва, но да се усещат и бадеми. Без обаче да горчи до позеленяване  Blush

# 654
  • София
По-рано в темата имаше коментари за Givenchy Very Irresistible for men и кой актуален аромат евентуално би могъл да го замести. Та днес имах възможност да си отново да тествам Valentino Uomo - http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-19558.html

Когато излезе си спомням, че бях разочарован и не му дадох шанс, защото началото му много ми заприлича на Dior Homme, но сега реших да си го припомня и всъщност развитието му е много приято и се различава от Dior Homme - доста кафе, леко шоколадов, леко сладникав - хареса ми този път и ми напомни на  Givenchy Very Irresistible for men. Не е казвам, че би го заместил, но за мен са подобни аромати, като изключим диоровото начало.

# 655

Аз харесвам някои от ароматите на Джоу Мълоун и роза, но този не е от любимите ми. Всъщност, бих го определила като сладък и много безопасен. Удът няма нищо общо с Монталовите. Едва присъства. Което не ми харесва е че е прекалено сладък за моя нос. С други думи--не е е нещо впечатляващо.

Любимият ми роза +уд = Роуз Уд на Килиън.

Тези дни точно нося Jo Malone Red Roses. Препоръчвам го единствено на хора обичащи българска роза. Това е от малкото парфюм, в които българската роза се откроява добре. Няма стебла, няма никаква зеленина--просто са кадифените цветчета на роза. Бих казала дори, че е "маслен" аромат на моменти, но не в смисъл "мазен"/като oily, а като масления цвят на роза. Много траен е. Не е за работа  Peace

Другият на Jo Malone, който нося тия няколко дни, е Sakura Cherry Blossom. Много лесен и праволинеен аромат е и сега се развива по-добре от колкото в най-горещите дни. Усеща се и роза, но много слабо, може би затова ми харесва. В базата си става някак почти сапунен и това също ми допада. Този става за работа.

Забелязах еволюция през годините за себе в предпочитанията от по-тежки, по-сложни аромати към леки, почти ефирни.

P.S.  А какво стана с Lys Fume на ТФ? Поне тук не го виждам вече. Шанхайската Лилия за мен е повече ориенталски подправки от цвете.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 02:06 от Pixie

# 656
Може ли някое мнение за Rasasi Faqat lil rijal.Благодаря предварително Simple Smile

# 657
  • Враца
Обожавам ванилия, а още не съм намерила такава , с която да се разбирам..  Rolling Eyes
Всички ванилии, които познавам са съпътствани от една химична, дразнеща нотка,
която ги прави непоносими за мен.

# 658
  • при морето
Сега остава утре и аз да се потреса от тази Ванилия и да легна да умра... Joy

Ако не пиша, да знаете, че точно това се е случило... Надявам се все пак да не. Mr. Green
Хаха,това ми хареса,не се товари-вкусове разни,непременно ще ти влезе под кожата орхидеята,ще видиш! Peace

Аз пък днес развявам Среднощната отрова и голям кеф,в тоя побеснял морски вятър,примесен с пръски на вълни и прокрадващо се слънце,е просто изумителен аромата,тъкмо такова време му отива.
Разнежена,аз съвсем скоро го предлагах за размяна Lys Carmin. Hug

# 659
Момичета и момчета Simple Smile, търся си интересен есенен портокал с подправки. Надявам се да дадете някоя идея. Без Merveilles Hermes във всичките му разновидности.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт