От коя възглавница сте доволни?

• 97 078
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
[Предлагам да отворим магазин за възглавници на символични цени. Моят принос ще е към 20 броя.
Относно латексовите възглавници на Екон. Моя близка приятелка имаше и беше доволна, но сглупи и в изпра в пералнята и я съсипа. Това преди две години. Поръча си нова, уж същата. Е да, ама не. Не е същата. Каза, че са ги развалили.
Аз най съм доволна от тази с вълнения пълнеж, но то си зависи от комбинацията на възглавница и матрак. Спя на твърд, че от меките  много ме боли кръста.

# 271
Петя, и нашият матрак е среден към твърд. И мен ме боли кръст от мек матрак. Този го купихме преди 2 години някъде и се държи добре. Ама пусти възглавници.... не мога да намеря моята и това е. Дълги години спях на една висока, доста скъпа за времето си беше. С нарязана пяна вътре. След 7-8 години употреба и супер сън с нея, изведнъж рязко ми стана неудобна. Оттогава какви ли не купувам и не мога да намеря "моята". Ако знам, че тази за 160 кинта ще е удобна цяла нощ, веднага скачам, ама то....

# 272
  • Пловдив
И на мен ми е много болна тема Възглавницата.
Сигурно е вредно да се спи на две, но на мен така ми е най-удобно за сега. Отдолу слагам ортопедичната на тед https://ted.bg/ortopedichna-vuzglavnica-favorite-nova-ortopedik/ , а отгоре вече цитираната мемори на матро.
Иначе пробвах и възглавница пеперуда, но и тя ми е ниска и слагам още една тъничка под нея.
Като гледам хората как лягат и спят на по една тънка възглавничка ми става ясно, че аз нещо не съм правилна, но легна ли на такава имам чувството, че главата ми виси назад.

# 273
Илан-иланг, точно утре ще ходя в ТЕД да пробвам и техните и една от набелязаните ми е точно тази, която си показала. По описание пише, че е висока 15 см. Ниска ли ти идва, та слагаш и втора отгоре? Тази, която аз показах по-горе също пише 15 см и на височина ми идваше добре. Утре ще видя ТЕДските какви са, все трябва да има нещо подобно. На картинки ми се струват еднакви. Виждам някаква пяна с дупки. Ама коя каква е, какво прави, удобна ли е, мека ли е, твърда ли е...

# 274
Ето на тази спя аз. Вълната е в калъф с цип. Ако е висока, калъфът може да се отвори да се отнеме един слой вълна. Ако пък се слегне, можете отново да върнете отнетия слой. Има  и още един  калъф - тип  протектор, който също е с цип.
https://domharmonia.bg/22094-vazglavnica-s-palnej-ot-ovcha-valna-tac-1763

# 275
  • Пловдив
Аз спя на "високо". И съм разбрала, че докато не изкарам нощ - две няма как да разбера възглавницата става ли. За това имам хиляди възглавници, на спалнята ми стоят по 8...
Снахата в крайна сметка си купи тази и каза, че е доволна.
https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/specialni-vuzglavnici/vzglav … 5-wellpur-sogndal

# 276
Аз съм с такава, спя нависоко. Плюс е, възможността за охлаждаща страна за лятото.
https://www.ikea.bg/products/klubbsporre-ergonomichna-vazglavnit … a/00446096/?_gl=1*v2guo4*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAjojLBhAlEiwAcjhrDjB1I5rpPk7PQlttMqMlV7IWDOKVa8U3DkKFGyhmlmU_PmT5ORbyhhoCC_MQAvD_BwE&gbraid=0AAAABBx_gjlE--BcuMXtO_5j_H24qW7Db

# 277
Пробвайте с възглавница на Екон. Много ми е удобна лично на мен.
Другия вариант е възглавница на Темпур - Symphony , но там вече цената е доста висока.

# 278
Погледнах Темпур, изобщо не знаех за тяхното съществуване, но и вероятно защото не са в моя ценови клас. Скъпички са си. Видях, че се продават някои модели в Айко. Ще взема утре и там да отида. Има и ТЕДски там, има и някакви Dream On. Тази от вълна също бих пробвала, но не знам физически къде в Пловдив. И до Икеа ще отида. Ако има пловдивчани и знаят къде физически има по-голям избор - да дават идеи.

# 279
Dream On са български. Имам една, уж по-висока и голяма, с охлаждащ гел. Ами не и пак не. Потъва ми главата в нея и направо ме задушава.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 22:03 от petiaivanov

# 280
  • София
Благодаря ти за мнението Flowers Hibiscus
Аз днес ходих по магазини в търсене на поредната възглавница. Исках да тествам латексови на Екон, тъй като четох доста положителни мнения за тях, но не намерих. За Пловдив става въпрос. Някой ако знае къде има, да драсне. От всички, които пробвах, тази най- ми допадна сякаш. Но си е цифра, да. Бях се приготвила за възглавница с бюджет до 100 лева, ама не намерих такава днес. Само показаната ми допадна като легнах на нея. Но едно е да пробваш, друго е да спиш цяла нощ. Заринах се с възглавници от 20 до 70 лв и ... пак ме боли вратът. Затова и събирам мнения от реални хора каква да купя и да мирясам.
Не вземайте възглавници на Екон, цялото семейство спим на такива от 15 години. Сегашните ни са за смяна и поръчах на Екон. Това, което пристигна, няма нищо общо с преди - самият латекс е друго качество, по-ниски са от указаното. И по-меки. Върнах ги, дори не съм ги тествала.

# 281
Много жалко, че е паднало качеството.

# 282
  • София
Да. Напаво не знам какви възглавници да купя в това море от възглавници.
Много ми похвалиха NAP Pillow, които са с мемори пяна на парченца и може да се добавя и маха. Освен това има и 30 дни тестов период.
Но... няма внос за България. Вече 5 месеца ги чакам... Sad

# 283
Такива с нарязани парченца продаваха в Икея. Бях купувала на сина ми преди 7-8 години. Не помня, обаче, как се казваха. На него му беше удобна, но на мен-не.

Я виж каква има тук:
https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/specialni-vuzglavnici/vzglav … x15-wellpur-stryn

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 11:53 от petiaivanov

# 284
  • София
Такива с нарязани парченца продаваха в Икея. Бях купувала на сина ми преди 7-8 години. Не помня, обаче, как се казваха. На него му беше удобна, но на мен-не.

Я виж каква има тук:
https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/specialni-vuzglavnici/vzglav … x15-wellpur-stryn

Много благодаря! Simple Smile
Май ще се пробва. Поне за там знам, че може да се връща, защото съм връщала.
И цената е повече от добра. Дано само меморито да е качествено. Защото подобни има и в ТЕМУ и се чудих. Питах чатгпт дали си струват, а той отговори, че е по-добре да заложа на скъпия вариант. Но като гледам тази си е достатъчно скъпа на редовна цена. Simple Smile

П.П. Сега прочетох, че не може да се връща. Sad А и отзивите за възглавницата не са 100 % добри. Sad

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 13:40 от РРР

Общи условия

Активация на акаунт