Гримиране - идеи и техники (Тема № 62)

• 76 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Ел, кой е филмът?  Grinning

Аз се гримирам и в жегите, къде повече, къде по-малко. Това лято за първи път минах изцяло на по-лек продукт от ФДТ - ВВ и ми харесва  Flutter Може да остана на този вариант.
Мажа усърдно Тера Ора-та, че на нея сега й е работният сезон  Crazy Като гледам, ще имам от нея за още поне 2 лета  Mr. Green И гледам да доизмажа синята спирала, защото и тя ми е летен продукт и не мисля, че следващите три сезона ще я ползвам  Sunglasses
Аз това лято открих златото в грима (и не само) Flutter Дори не мога да кажа, че го преоткрих, защото до сега винаги го избягвах във всяко отношение - грим, бижута, аксесоари. Но това лято с яркото патешко жълто, което излезе на мода, ми се прииска да го комбинирам с нещо златно  Crazy И установих, че в Нейкид 2 има разкошна златна сянка  Heart Eyes която до сега си стоеше чисто нова  Mr. Green Комбинирах с някои златисти цветове от вторият Шоколад и се получава супер златно гримче  Heart Eyes Доволна съм, че прибавих още цветове към палитрата ми за грим  Grinning

# 106
# 107
И аз като Веси преоткрих златото това лято. Бързият ми летен грим за очи е с тези продукти:
по подвижния клепач и блендване в сгъвката: kiko cream crush 06

по средата на подвижния клепач върху кремообразните сенки: loreal lumiere 500

вторият цвят ванилия за вътрешен ъгъл и под веждата: clinique all about eyes 8 pan palette

Ползвам и спирала и гел за вежди.

За лице тази пудра: nars all day luminous weightless powder foundation spf 24
Бронзър и руж: NARS Orgasm-Laguna Blush-Bronzer Duo
Някакво чъби в топла гама на устните.

Общо взето съм оставила само тези продукти на най-достъпно място и не посягам към други. Като дойде есента ще извадя арсенала.  Party

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 13:43 от gevestra

# 108
  • Street of Dreams
 Отново да похваля качеството на серията aqua cream на Makeup Forever, които са бетон цяла вечност на иначе мазния ми клепач, който не трае сенки.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 11:27 от OnDiNe_

# 109
И аз като Веси преоткрих златото това лято. Бързият ми летен грим за очи е с тези продукти:
по подвижния клепач и блендване в сгъвката: kiko cream crush 06

по средата на подвижния клепач върху кремообразните сенки: loreal lumiere 500

вторият цвят ванилия за вътрешен ъгъл и под веждата: clinique all about eyes 8 pan palette

Ползвам и спирала и гел за вежди.

За лице тази пудра: nars all day luminous weightless powder foundation spf 24
Бронзър и руж: NARS Orgasm-Laguna Blush-Bronzer Duo
Някакво чъби в топла гама на устните.

Общо взето съм оставила само тези продукти на най-достъпно място и не посягам към други. Като дойде есента ще извадя арсенала.  Party

Олеееееее каква каша от марки и класи Simple Smile мислих че само аз съм по такива манджи ! Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 00:16 от г-жа Стихийно бедствие

# 110

Олеееееее каква каша от марки и класи Simple Smile мислих че само аз съм по такива манджи ! Simple Smile

Аз не съм лоялна на "класи" и марки. Е, съществува относително по-голяма вероятност да купя нещо от определени марки в сравнение с други, но при ползване или съм доволна, или не.  Peace

И да се допитам тук. Поканена съм на ретро парти (коя декада ретро не е уточнено). Та се чудя... Това:
Pretty Cut Crease Liner Makeup

или
taylor swift wildest dreams make up

# 111
Благодаря за темата Simple Smile На въпроса: гримът ми се влияе по-скоро от настроение, облекло и от тена на лицето ми  Crazy Строго сезонно: лятото често си позволявам по-небрежен грим + бронзови сенки, които избягвам зимата. Зимата пък си позволявам бургунди цветове, които лятото не слагам. За есенния грим не съм обърнала внимание, ще се наблюдавам   Mr. Green
....
Gevestra, ако партито не е минало вече, от 2та грима този на Taylor Swift би се възприел от повече хора като ретро, особено допълнен от подобна прическа.
.....
И последно, в H&М видях нови за мен сенки; не малко цветове. Признавам, че загледах 2-3 единички  Blush Не "звучаха" зле, но пробвах мн на бързо на ръка така че, ако някой вече си е взел от тях ще се радвам да сподели мнение.
Имаше и кремообразни сенки (едно мн хубаво зелено), но не са водоустойчиви и ще пропусна сигурно.

# 112
  • в 1001-та нощ
При мен има голяма промяна в грима - от както ходя на работа. Толкова гледам да се ограничавам , че днес за неделното излизане беше направо "грим-пиршество" Simple Smile И  не, че беше нещо особено, просто не беше, като за офиса Simple Smile

Също така, напоследък ползвам молив на долната водна линия - само във външния ъгъл. По-меко ми е така - и дори в днешния грим с черна очна линия - предпочетох да не ползвам черен молив на цялата долна водна линия, а само в края. В ежедневието рядко ползвам очна линия, евентуално може, ако  сенките са изцяло неутрални. Вместо очна линия ползвам неконтрастен молив - почти само в линията на миглите.

А от днес:

# 113
UD ли е на подвижния клепач?  Heart Eyes
Ако нямаш против, покажи и някой "офисен" грим Simple Smile Наистина човек като свикне да се гледа с по-малко и по-лек грим, му е трудно изведнъж да тръгне с нещо много тежко. Дори "грим-пиршеството" седи по-леко (говоря за очите, че аз основно тях гледам по снимките, които се публикуват тук Blush)
Edit: и все пак много ти отиват тъмни моливи във водната линия... някак "по-твое" е, може и да съм пристрастна

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 23:26 от Figs

# 114
  • в 1001-та нощ
На подвижния клепач е един пигмент на Премиер - много обикнах минералните им пигменти Simple Smile

На работа се случва да сложа обаче Cosmic или Space Cawboy от Moondust серията - без да целя напластяване за цвят и без да търся контраст във външния ъгъл ... Каквото и да сложа - да е без много цвят, без много затъмняване и без контрасти. Тук там си позволявам червило - като на снимката. Но е когато съм изцяло в бяло.

Ето една примерна офисна снимка:

Често клепачът е по-светъл и червилото е по-бледо, по-точно тип шайн - за първи път ми свършва червило  Shocked Понеже излизам рано и зная, че снимки няма да станат, особено, като няма цвят - то и не пробвам... Но ще гледам да снимам Simple Smile Все ще уцеля подходящ  момент Wink

# 115
Добре че сложи снимка. Само по описание, звучеше много безлично и "измито", а всъщност не е Simple Smile
* вярно, че беше хвалила пигментите на Премиер

# 116
Е, аз си взех ревлончето.  Laughing Laughing Rolling Eyes

Допада ли ти?
Много дълги мигли имаш  Heart Eyes Каква е спиралата?
[/quote

Покривен е доста и най-светлия ми пасва перфектно. Maybelline Colossal Go Extreme Leather Black. Изобщо от колосала съм си била най-доволна. Наскоро взех никс ххл, но не ми харесва. Ако искаш да ти живнат малко миглите вземи си рициново масло от някоя аптека. Аз понякога си мажа миглите вечер и ми помага , ако са изтощени много.

# 117

Аз не съм лоялна на "класи" и марки. Е, съществува относително по-голяма вероятност да купя нещо от определени марки в сравнение с други, но при ползване или съм доволна, или не.  Peace

И аз не робувам на марки и класи  Wink Имам сенки и на Еъвън, и на W&W, и на катрис. Е, доста по-малко са от по-"класните", но ако попадна на нещо хубаво и интересно, защо да не взема. Макар че малко съм резервирана - признавам  Sunglasses Не рядко с по-евтините марки ми се е случвало, на проба в магазина да е добре, пък вкъщи, като започна истинската работа, да се окаже че не става за нищо. По тази причина, изхвърлих последната матова политра сенки на Катрис...

# 118
Обожавам да намеря нещо което не е класа не е марка, но работи идеално!
За мен това са единичките на Лореал (хич не я тача тази марка)
Червилата на Ревлон!
Някой от сенките на WnW.
ВВ крема на Люмине!
Кафявата четворка на Флормар!
Искате ли да споделите вашите фаворити които като цена са много приемливи?

# 119
Обожавам да намеря нещо което не е класа не е марка, но работи идеално!
И аз обичам подобни находки Simple Smile За това и попитах за новите единични сенки на H&M, може пък някой от цветовете да изненада с качество. Mr. Green
Цитат
Искате ли да споделите вашите фаворити които като цена са много приемливи?  
Хубава идея. Моите са:
On and On Bronze от Color Tatoos на Maybelline
Кремообразните сенки на Pupa- тази която имам е "бетон" на клепача
Водоустойчив молив за устни на Max Factor ( след години, се върнах отново на него  Shocked, идеално се държа цяло лято)
L'Oreal старите единични сенки в бурканчетата
Flormar златната единична сянка от последната 'колекция'- мн фина текстура и блясък, идеално залепва дори и в/у мн сухи прахообразни сенки, не се рони и е трайна - идеална за "топ"
Водоустойчиви моливи за очи на Prestige
~ водоустойчив молив за очи на Sephora - него винаги фиксирам със сенки отгоре, заради грима който правя, но мисля че и иначе би бил дълготраен
Водоустойчив молив на NYX- като този на Sephora

* клепачите ми не са паднали (т.е. нямам проблеми с 'отпечатване'), нито са особено мазни

За много от нещата съм научила от този форум, такаче  Hug

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 01:21 от Figs

Общи условия

Активация на акаунт