Бихте ли се възползвали?

• 18 093
  • 354
  •   1
Отговори
# 15
..........че не бременността те прави майка, а всеки един ден грижа и възпитание след раждането. От тази гледна точка осиновителите са  родители.

това показва само твоята гледна точка.
аз изобщо не бих могла да се почувствам майка на осиновено дете. мога да полагам грижи/ако се налага за някое дете/, но не мога да вляза в ролята/емоционално , физически или както искаш/ на  негова майка, нито да го чувствам мое дете.

по темата, майка съм на две деца. имах отвратителни бременности, но не бих ги заменила за нищо на света, за да имам собствените си деца.

това със спорта е буквално смешно  Stop
относно чекинга за малформации и отстраняването на плода при такива, съм ЗА, но за тези, които са несъвместими с извънутробния живот. иначе има вероятност да се залитне в друга посока.

# 16
...Още не е измислено изкуствено отглеждане!!!

Не мисля, че двете неща могат да се сравняват. Отглеждането си е удоволствие и не може да се сравняват с това да те пребъркват и бодат по 100 пъти, нито да те режат, кълцат или да раждаш и да се бориш после със смъквания и други последици.

Да, а и освен това таткото може да бъде напълно ангажиран в отглеждането на бебето. Тъй като обикновено някак по дифолт се приема, че след като майката го е родила, тя ще излиза по майчинство, докато тук съвсем спокойно може и таткото да го направи. Половото равенство ще е пълно, според мен.

# 17
  • София
Шарки, защото питат мен, затова отговарям "ако имах проблеми". Какво сега, да отговарям от името на целия свят ли?

# 18
Не мога да отговоря, тъй като нито стои пред мен като възможност, нито в обозримото бъдеще ще застане. Но не бих го изключила или отрекла.

# 19
И аз за Бюджолд се сетих Simple Smile Откога се надявам да го измислят най-после  Grinning
Да, бих се възползвала. Може би няма да съм от най-първите смелчаци и бих изчакала да го изкусурят, но бих се възползвала и бих се радвала дъщеря ми да има такава възможност. Ако не желае да се възползва, поне да има избор! Бременността и раждането не са само спорт и напълняване, има достатъчно рискове и за майката, и за плода.
И аз съм романтичка, и аз се умилявам от движещото се в корема ми бебе. Но също така  съм на мнение, че не раждането ни прави майки.

# 20
Вместо теоретично да пишете "ако имам проблеми", защо не се разходите до най-близката клиника за асистирани репродуктивни технологии и поседите един час в чакалнята сред тези, които имат проблеми? Или поне да почетете малко изписаното във подфорум "Проблемно забременяване" на бг-мама?
Защото не всички имат репродуктивни проблеми.От какъв зор ще ходя?Моята гледна точка и тази на жена с няколко неуспешни опита ин витро не е една и съща и няма как да бъде.Дай всички да се откажем от бременността и раждането и да си "купим"износено и родено от машини бебе,защото има хора с репродуктивни проблеми.Да,ужасно е,че има двойки,които с години се борят за мечтаното бебе.Не е справедливо,но това не значи зорлем да се тикаме в тия клиники,само за да видим какъв е изгледа от тяхната камбанария. Направо е смешно подобно предложение.

# 21
  • Майничка
Бих.
 Като в любимата ми серия на Бюджолд. Никога не съм се съмнявала, че някога и дотам ще стигне нАуката. Laughing
+1 Peace

За мен вече е късно, но не само бих, а бих настоявала дъщерите ми да го направят, ако процедурата е "отработена". При това изкарах две планирани и абсолютно безпроблемни бременности и раждания.

# 22
...Половото равенство ще е пълно, според мен.

Този въпрос винаги ми е бил странен. Тук конкретно не съм убедена, че би имал някакво значение. Става дума за разбирания за ролите на човек, без значение дали жената е износила децата, семействата с осиновени деца например. Ако двамата вярват, че гледането на децата е само за жената, ако ще и щъркелите да ги носят, пак ще е така  Peace

# 23
Ако има възможност за т.нар "изкуствена утроба" се обзалагам, че доста жени ще се възползват и не само тези с проблеми.

Разбира се. Освен да се надяваме, че за дъщерите ни ще е опция  Laughing

# 24
Има етични въпроси. Няма ли решението за дете да се вземе твърде лекомислено? Можеш ли да направиш "аборт" и до кой момент ще можеш да натиснеш копчето "cancel" на този проект?
Ами ако размислиш на един твърде късен етап и осъзнаеш, че не си готов?
Не, благодаря. Човечеството е достатъчно откачило и към днешна дата.

# 25
Има етични въпроси. Няма ли решението за дете да се вземе твърде лекомислено?...

Според мен ще е точно обратното. Сега много случайни бременности съсипват по няколко живота.

# 26
  • n/a
Бих. При две условия: да е сигурно, че плодът(бебето)
ще бъде изхранвано добре в изкуствената утроба и да
е намерено решение за предизвикване на лактация.
Вярвам, че неща от типа - плодът да познае сърдечния
ритъм на майката или гласовете на родителите и най-
близките хора, както и му влияе добре полюшването -
изобщно практически всички условия на живата утро-
ба - са напълно технически решими. Даже и да нямам
съществени проблеми с износването бих.
Споделям мнението, че Майка се става с обгрижването,
а не с износването. Споделям мнението, че в много слу-
чаи износването твърде изтощава женския организъм,
а и крие рискове за здравето ѝ - не само по време на
самата бременност, но и в последствие. Възстановява-
нето може да трае с години, ако изобщо може да се по-
стигне пълно. Считам, че е по-полезно една неизтоще-
на жена да се грижи за бебето, а не бореща се с все
сили да се закрепи. В краен случай, ако има притесне-
ния, че може да не заобича достатъчно бебето, да ѝ се
бие доза окситоцин при първата среща с него  Laughing За са-
мото раждане да не говорим - риск, риск и пак риск.

# 27
  • София
Емпатията и ССФ - никога заедно. Смятайте какво поколение възпитават...

Лактация се предизвиква с лекарства и сега (от 10на години насам)...

# 28
И аз за Бюджолд се сетих Simple Smile Откога се надявам да го измислят най-после  Grinning
Да, бих се възползвала. Може би няма да съм от най-първите смелчаци и бих изчакала да го изкусурят, но бих се възползвала и бих се радвала дъщеря ми да има такава възможност. Ако не желае да се възползва, поне да има избор! Бременността и раждането не са само спорт и напълняване, има достатъчно рискове и за майката, и за плода.
И аз съм романтичка, и аз се умилявам от движещото се в корема ми бебе. Но също така  съм на мнение, че не раждането ни прави майки.

И аз така мисля. Надявам се точно като теб за дъщеря си, поне тя да има избор.

# 29
Има етични въпроси. Няма ли решението за дете да се вземе твърде лекомислено? Можеш ли да направиш "аборт" и до кой момент ще можеш да натиснеш копчето "cancel" на този проект?
Ами ако размислиш на един твърде късен етап и осъзнаеш, че не си готов?
Не, благодаря. Човечеството е достатъчно откачило и към днешна дата.

Е, какво, ще се роди нежелано дете. Като че ли сега не се раждат.  
 А може би пък и решението да се взема по-отговорно, отколкото при обикновения начин, да е обвързано с договор, тест за годност за родители , покриване на критерии и прочие. Лошо ли ще е? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт