Отговори
# 615
И аз така свикнах да буйства моя мъжага, а днес съвсем спокоен го раздава и се притеснявам. Снощи не съм усетила как съм се завъртяла и се събудих почти по корем и ме побутваше малчо, като се обърнах и спря, дано не съм го затиснала нещо Praynig  Мамите от Пловдив къде правите ФМ, аз към 18 трябва да правя и се чудя още къде, споделете впечатления.
Jeweler, и аз това мисля в момента. В Пловдив ходя на ЖК при д-р Мерджанов и съм много доволна, той прави и ФМ. Но мисля да отида ей така за второ мнение при д-р Матев от Селена. Ако ти имаш впечатления, може да ги споделиш Simple Smile Simple Smile

# 616
Кардиологът иска да ме превежда за лечение в кардиология. Обаче мисля да откажа. Имам ниски нива на калий, но са точно на долната граница. Не са по-ниски. Да ми дадат тук хапчето което каза или да ми влеят и готово. Но да отида там сред кардио-болни--няма да стане, просто не.
Ако било от щитовидната пък, лекарствата не били добре за бебето. Ама за мен, ако се налагало....Позеленях, накрая ще си хвана чантата и си заминавам.

# 617
Хи хи мен д-р Матев си ме следи на частно Peace но той не прави ФМ мисля, за БХС ме прати при Апостолова и съм доволна, много е внимателна и симпатяга, знам че в Селена правят ФМ Апостолова и Кръшков, но се чудех дали за ФМ да не отида при Кръшков, Апостолова вече ни видя дет се вика на БХС-то, сега да видим мнение пък на друг лекар може нещо допълнително да каже знам ли. В понеделник ще ходя до Селена и ще си запазя час, явно няма проблем за който и да реша още миналата седмица искаха да ми дават час за 3 септ, но реших да помисля.

# 618
Кардиологът иска да ме превежда за лечение в кардиология. Обаче мисля да откажа. Имам ниски нива на калий, но са точно на долната граница. Не са по-ниски. Да ми дадат тук хапчето което каза или да ми влеят и готово. Но да отида там сред кардио-болни--няма да стане, просто не.
Ако било от щитовидната пък, лекарствата не били добре за бебето. Ама за мен, ако се налагало....Позеленях, накрая ще си хвана чантата и си заминавам.

Хепи, аз пия еутирокс 50мг х 1 хапче сутрин на гладно, защото имам проблеми от 3 години с щитовидната. Преди 3 години TSH ми беше 3.37...което се оказа, че е било многооо високо. Въпреки, че от април месец съм със TSH 0.45 продължавам да си пия, преди бях с по-висока доза и ми я намалиха. По време на бременност трябва да е около TSH 0.7. Опасно е ако е над TSH 2 и то точно за бебето. Не знам какви са тия луди доктори... Моят лекар е много добър, ендокринолог е в Александровка и се казва д-р Кръстев, ако решиш мога да ти дам номер да ти пусне 3-4 неща и ще ти каже ако нещо не е ок. Но и от него и от моята АГ знам, че за проблеми с щитовидната задължително и по време на бременност се пият хапчетата и то защото когато са високи нивата на TSH е предпоставка за загуба на плода. Не им вярвай, иди на специалист.
По принцип аз бях със сърцебиене страшно преди години и вечер като легнех беше страшно... Слагаха ми и холтер и показваше пулс 150 при положение че съм лежала цяло денонощие. Кардиоложката ме прати на ендокринолог и се откри че не е от сърцето, а от щитовидната.

# 619
Ох,Хепи Hug Дано всичко се нареди бързо и скоро до си у дома Praynig Бебчо ту мързелува,ту шава. Днес откак съм отворила очи го усещам. Дано всичко е наред. То угодия на нас няма. Ако не шава лошо,ако шава прекалено много пак лошо Joy

# 620
Пфф, Хеполина...За калий пий сок от кайсии. )освен хапчетата, които ти кажат, разбира се). Егати значи. Сигурна съм, че всичко ще е ОК при теб, но е неприятно много.
Мен нещо ми е свинско, наболява ме корема, крива съм... Обаче от понбеделеник излизам болничен  Mr. Green Мислете му какво дърдорене ще падне в темата  Laughing

# 621
Още не са се разбрали кой ще ме лекува. Единия (кардиолога) иска да се изследва TSH, тия от Майчин дом се ослушват. Аз разбирам, че не съм единствена, ама...
Кардиолога имаше предвид друго лечение за аритмията, свързано със щитовидната.
Абе мазало, трябва да търсят причината, от преди малко си слушам номера на стаята и леглото по коридорите и, че уж ще ме превеждат, но доктора го няма....
Направо ще избеснея след малко.....ще си платя лечението до тук, отказвам се и си заминавам, толкова криво ми стана....

# 622
Още не са се разбрали кой ще ме лекува. Единия (кардиолога) иска да се изследва TSH, тия от Майчин дом се ослушват. Аз разбирам, че не съм единствена, ама...
Кардиолога имаше предвид друго лечение за аритмията, свързано със щитовидната.
Абе мазало, трябва да търсят причината, от преди малко си слушам номера на стаята и леглото по коридорите и, че уж ще ме превеждат, но доктора го няма....
Направо ще избеснея след малко.....ще си платя лечението до тук, отказвам се и си заминавам, толкова криво ми стана....
Хепи, Университетската ендокринология е в сградата на МД, на приземния етаж. Имат си отделна лаборатория. Обувай чехлите, слизай долу и пускай TSH и FT4., 32 лв. струва, тази седмица пусках. Излезе ли TSH над 2.0, засядаш пред  кабинет, няма да те върнат. Аз ходя там, при Начев, по съвет на АГто ми. ТСХ ми го свали от 4,98 до 1.8 за 50 дни. Опасно е за бебето, вземай мерки, ако не е ТСХ, ще имаш един яд по-малко.

# 623
Видях къде е. Има една и на 10тия. Чакам Още малко и ще се задействам да отида. Но не може ТСХ да ми е високо, а да съм вече почти в 6-ти месец....не знам, ама моето АГ къв тлъст скандал ще му спретна само да изляза. Свят ще му се завие и всички изследвания ще ми направи.

# 624
Видях къде е. Има една и на 10тия. Чакам Още малко и ще се задействам да отида. Но не може ТСХ да ми е високо, а да съм вече почти в 6-ти месец....не знам, ама моето АГ къв тлъст скандал ще му спретна само да изляза. Свят ще му се завие и всички изследвания ще ми направи.

Пусни си Т3,Т4 и ТSH пускат ги на куп и следят, те са свързани. Моята АГ не ми ги е пускала, аз и казах че пия хапче за щитовидната и си го платих 20лв. изследването, но сега си взех от ЛЛ и като си пускам пак ПКК и другите неща ще го пусна пак и него.
Може и да си ти е наред всичко, но тези симптоми ми приличат на моите преди.
Отделно аз бях качила много кг, мислех че е от храна, стрес и обездвижване, задържах и вода и се бях подула. От 1 година съм си ок вече няма сърцебиене и вода не задържам, даже отслабнах без да си променям начина на живот. Доктора ми беше забранил да забременявам докато не свали ТSH и април месец като го видя 0.45 каза сега е момента и след 3 седмици бях бременна.
Принципно си мисля като е толкова важно защо не го пускат с ПКК тези АГ като знаят... има много хора, които не предполагат че имат проблем.
Егати държавата...
Стискам палци да са ти добри изследванията и някой кадърен доктор да ти обърне внимание  Hug

# 625
Но не може ТСХ да ми е високо, а да съм вече почти в 6-ти месец....
Не разчитай на тази логика. Аз как съм заченала от първи опит с това ТСХ? Лекарите се шегуваха, че ще взимат мъжа ми да го ползват за разплод, щом е успял да ме опраши с тези мои хормони.  Grinning

Евтимова, от Токуда, при която отидох на преглед преди да почнем опити, я попитах какво да изследвам предварително и познай - само микробиология ми взе. Аз имах ПКК и биохимия +кръвна захар и мастен профил същия месец от трудова медицина. Не ми каза за ТСХ, не ми каза за тромбофилии и имунология. Не ми направи цитонамазка, а е знаела че една намазка тогава, може да ми спести изследването през бременността. Познай дали не кървих 2 седмици от шийката в средата на 4 ти месец, заради цитонамазка. Колко пъти ходих да ми слагат хемостат за тези две седмици, антибиотик се наложи да пия!  Добре, че беше форума, да разбера за тромбофилия и имунология и да ги пусна по моя инициатива и др. Колева да добави ТСХ, ФТ4, ТАТ и МАТ та разбрахме и за тромбофилията (въпреки, че тя вече я беше хванала с доплера и ме беше сложила на фракси) и за Хашимотото, но вече бях в 10та седмица. Не знам защо не ги казват тези работи предварително, ами оставят хората да патят и да решават проблеми като стане късно.

# 626
Щото пестят пари!!!
Аз затова моя ще го разпилея другата седмица, защото съм с частен фонд. Бих си ги и платила, чакат да стане проблем, после изследват.
Иначе кардиолог имаме братовчед (на майка ми) от ВМА. Другата седмица съм при него.

# 627
Щото пестят пари!!!
Аз затова моя ще го разпилея другата седмица, защото съм с частен фонд. Бих си ги и платила, чакат да стане проблем, после изследват.
Иначе кардиолог имаме братовчед (на майка ми) от ВМА. Другата седмица съм при него.
И аз съм с частен фонд. И вноската ми е 80 лв. на месец. И имам много разширени пакети и нямам лимити. Условията са прекрасни. Да не говорим, че на Евтимова и обясних, че няма нужда да ми ги пуска по фонд - да ми каже какво да изследвам, аз отивам , плащам си и си пускам изследване. Исках просто да не попадам в ситуацията, в която се намирам в момента. От какво точно пестят. Сега на мен и на фонда ни излиза по-скъпо. ЗК не ползвам. Имам ЛЛ, защото преди 2 години си ударих главата и получих сътресение и се оказа, че ми трябва ЛЛ, за да ми пусне 14 дни болничен и да ми издаде картон. Наложи се да пускам отпуска тогава, защото невролога нямаше как да ми даде болничен без картон. До тогава и болничен не бях взимала.

# 628
Не ми се говори изобщо за здравната ни система.
Утре сутринта ще ми вземат кръв, ама малко се озъбих. Нежно, с финес. Но следващата седмица няма да съм толкова финна с моето АГ.
Ей сега идва докторчето и вика--заминаваш. ГолЕм смех, отказах--ще говорел със шефката, че всичко били уредили!!!!!
Ама не сме се карали засега. С другите момичета се скъсахме да се хилим.

# 629
Happy, недей така с ТСХ-то. Сестра ми беше със зверски високо ТСХ ама лекарите се сетиха чак в 8-я месец да я изследват. Спряха й тока от хапове. Малката се роди секцио, точно заради това. Аз имах ТСХ 2,75 в третия месец и почнаха да ме лекуват ударно с еутирокс. Сега на 10-и съм на лекар да го видят.

Общи условия

Активация на акаунт