МОНОДИЕТА - тема 14

• 71 679
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • СОФИЯ
Втори ден пиле, трудно е и при мен. Рових в нета за рецепти и сега опитвам нещо ново, поне за мен. Филе от гърди, начуквам през найлон, овкусявам със сухи подправки и лимон, сложих и малко чесън, после във фолио и във фурната. Пече се, да видим.

... а сега съм нападнала един любим китайски микс от зеленчуци.
...
За утре и аз купих някакъв китайски микс, също за първи път ще пробвам.
В салатите слагам и авокадо.

# 556
В миксовете има грах и царевица, което не е ОК за зеленчукови дни.

# 557

В моя микс има чушки, кълнове, лук, праз лук, бамбук и разни други китайски работи, които не знам какви са. Laughing Иначе аз избягвам да ям грах и царевица, не ги обичам особено.  Като цяло гледам да ги избягвам тия миксове, но само от сурови зеленчуци ми е много празен корема..  newsm78

# 558
  • СОФИЯ
ТЦ, в този /според етикета/ има моркови, лук, праз, кълнове, китайски гъби и бамбук.

# 559
  • СОФИЯ
... Като цяло гледам да ги избягвам тия миксове, но само от сурови зеленчуци ми е много празен корема..  newsm78
Задушавам тиквички и моркови на дребно с лук, чесън, малко чушка, домат, магданоз и каквото там се сетиш зеленчуково. Първо леко запържвам в зехтин /като цяло мазнина ползвам само зехтин и то добър/, после с водичка до готовност. Вкусно ми е и студено на следващия ден в бач.
Друго разнообразие - тиквички на дълго запичам в/у хартия с малко сухи подправки и зехтин. Като се поопекат вадя и отгоре сос от домати с чесън и зехтин, супер ми е!

# 560
  • Пловдив
какви сте кулинарки - аз освен да опека нещо и да сваря, не правя такива магии хаха.

Embarassed

Моят ден премина на грях, 3 парчета чушка и малко карфиол от туршия и една от чушките трикольор - жълтата. Доволна съм от себе си откъм ядене  Grinning
Макар, че има време докато легна и да не се отпуша да хапна като снощи..най е вредно това според мен да се натъпчеш вечер, с каквото и да е.  ooooh!

# 561
  • СОФИЯ
Изобщо не съм кулинарка  Grinning, направо ръцете са ми в Д-то с готвенето, нуждата го налага и така по-добре се получава.
По-добре е и вечер да се натъпчеш с "разрешените", отколкото даа..праснеш две-три ню ню парчета "неразрешено".
Аз съм грешница де, но тази монодиета ме понаучи като цяло що е то диета. Определено организмът се пренастройва и чувствително съм намалила количествата и в "нормалните" дни.

# 562
Добро утроо  bouquet
Вчерашния ден на ябълки при мен мина успешно
Изядох, около 1кг.
Днес, ден 4: Варени яйца

Понеже някой спомена, че му е гадно пилето, да ви споделя аз как си го приготвям.
Освен на скара, съм си правила и обезкостени пил. бутчета в плик.
Овкусявам ги със сухи подправки, каквито обичам, слагам в плик, правя дупчици на плика и пека на лъч+вентилатор във фурната около 1 час, докато им изври водата.
Стават изключително вкусни!  Peace

# 563
  • Rock & Roll feeling ...
Здравейте ! Да се наредя и аз във вашите редици  Wink  На първата 12-торка съм, 4ти ден .

Утре е зеленчуковият ден,който чакам  с такова нетърпение .  Party

Обичам и картофи и пиле, но на втория ден и при двете ми беше толкова непожелателно .  Confused  Хем бяха приготвени по начин,по който ги обичам ( картофите - запечени на фурна с една идея зехтин , а пилето - варено и после запечено,докато хване коричка,отново с една идея зехтин ).

С какво мога да сменя картофите ( с ориз  newsm78 може би ) ?

Минуси на всички !  Grinning

# 564
Добро утро.
Вчерашния ден на варени яйца при мен хич не беше успешен  Confused
Прегреших доста сериозно.. ама какви ядове си имам само не е истина  Cry
Но на пук на всичко, няма да се отчайвам, и днес започвам пак с Кисело мляко.  Peace
След малко - фитнес  Peace

# 565
Здравейте! И аз вчера като TheOneS бях на яйца, но прегреших с малко кашу ( беше ми много зле). Въпреки това имам минус- близо 1кг. Днес продължавам на картофи. Трябваше да съм на плодове, но реших да си разменя дните, тъй като едва ли щях да издържа на плодове след яйцата. Успешен ден на всички! bouquet

# 566
Gоldy,кое моно пражиш?

# 567

1 ден- кис. мляко
2 ден- зеленчуци
3 ден- варени яйца
4 ден- плодове
5 ден- картофи
6 ден- пиле/риба

Май ще правя разместване на дните, понеже много гладни ми идват 2ри, 3ти и 4ти.

# 568
  • Пловдив
това е едно кратко и чудесно моно, имай стимул, гладно е, но 4-5 яйца като изядеш - едно бъркано, 1 на очи, варено...

аз съм втори ден на риба - ям само прясна риба, филета, мега доволна съм, само където рибата два дни са ми скъпи дни - ципури, сьомги хаха...

Утре плодове - нямам търпение. И за кис. мляко нямам търпение. Видях 56 на кантара...е, 56.9, но все пак!  Blush

# 569
  • Sofia
Идея за зеленчуковия ден-много вкусно нещо се получи от нарязани на ленти зелени и червени чушки,тиквичка,моркови и праз,чесън,джинджифил...добавих малко зехтин,соев сос, сол  и замириса на китайско Wink

Общи условия

Активация на акаунт