Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 153
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Не държа. Харесва ми как мирише. Освен това не се внася официално в България, така че некомпактен няма.
От варианта за бяло с Ленор ползвам румънския, който не е компактен и се продава навсякъде.

# 316
OK, мерси за пояснението.

Доволна ли си от Румънския?

# 317

Различават се само по аромата.

Навремето в опит да направят 2 в 1 им слагаха каолин на тези препрати, още ли е така?

# 318
Дааа, заблудил съм се, тъй като в постовете около този прах се споменава много пъти името на магазина. Сега прочетох внимателно и разбрах. Къде ли в Пловдив може да го има? newsm78

провери в гранда на 2 етаж с/у ескалаторите. там има магазин за паралелен внос Wink имаше още някъде, но най добре питай къде има такива магазини в темата за пловдив.

# 319
  • София
Гес, Мога ли с течен Скип да си пера цветни ризи? Нали правилно съм научила от темата, че в течните няма избелители, т.е. няма съставка, която да увреди някой по-нестабилен цвят? Предполагам, че няма да има и съставка за пренос на боя, но тъй или иначе сортирам по цветове.

Пп никъде в Гр не попаднах на прахообразната ариелска добавка. Само на спрей я има, а от тук помня, че не става.

# 320
Добре, ето:

За бяло с аромат на Ленор. Има го навсякъде. Произход Румъния.
Скрит текст:

За цветно. Има го навсякъде. Произход Румъния.
Скрит текст:

За цветно с аромат на Ленор. Не се внася в България. Произход Чехия.
Скрит текст:

Вторият и третият перат еднакво, но третият има силен и траен аромат (същият като първия). Похвалих го, за да може който го види, да си го вземе, ако иска. Предположих, че го има и из страната. Всичко казано важи и за втория без "разкошния аромат".

# 321
Гес, Мога ли с течен Скип да си пера цветни ризи? Нали правилно съм научила от темата, че в течните няма избелители, т.е. няма съставка, която да увреди някой по-нестабилен цвят? Предполагам, че няма да има и съставка за пренос на цвят, но тъй или иначе сортирам по цветове.
Правилно си научила.
Можеш да переш цветно щом сортираш.

Пп никъде в Гр не попаднах на прахообразната ариелска добавка. Само на спрей я има, а от тук помня, че не става.
Това е, спряна е.
Спреят е хубав и удобен да третираш директно петното и върши добра работа.

Навремето в опит да направят 2 в 1 им слагаха каолин на тези препрати, още ли е така?
Това не претендира, че ще омекоти дрехите, а че придава хубав, траен и свеж аромат от омекотител Ленор. Самото му име го говори: Lenor scent touch.
Но сега като каза, проверих и всички Ариели съдържат каолин.

Четох те какво писа за парфюмите в праховете и омекотителите и разбрах написаното, но не мога да се откажа. Много ми харесват ароматите (за разлика от парфюмите и тоалетните води, които ненавиждам) и обичам да ми миришат чаршафите и кърпите. Какво да направя?

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 23:05 от Guess Who

# 322
Както вече се спомена, течните избелващи добавки са ефективни само за директно третиране на петна (главно цветни), но не и като добавка към основния препарат. Понеже са на основата на водороден прекис, който е нетраен е важно да се гледа датата на производство, колкото по-скорошна, толкова по-добре, но не повече от 6-7 месеца.

Жалко за прахообразния избелител. Едно нещо имаше формулирано като хората и го спряха.

ПП: Guess Who, тези навремето съдържаха бая каолин, от порядъка на 5-7 масови %. Сега не ми се вярва да е така, по-скоро влиза, като замърсител със зеолитите и надали е в значими концентрации. Явно само го парфюмират повечко.

# 323
Дааа, заблудил съм се, тъй като в постовете около този прах се споменава много пъти името на магазина. Сега прочетох внимателно и разбрах. Къде ли в Пловдив може да го има? newsm78

провери в гранда на 2 етаж с/у ескалаторите. там има магазин за паралелен внос Wink имаше още някъде, но най добре питай къде има такива магазини в темата за пловдив.
Благодаря ти, YoannaM, аз ги знам магазините под тепетата, бях в повечето, но не го намирам този Ариел. Ако го открия някъде, ще пиша. Или, ако някой от Пловдив го е мернал в някой магазин, моля да пише.

# 324
Спомням си ги много добре и съм ползвала тези 2 в 1, но мисля, че са отдавна зарязани такива концепции. В крайна сметка ефектът беше почти никакъв. Пък и всеки иска да продава два продукта вместо един. Сега и Персил, и Ариел все предлагат нещо, което е с аромата на съответния омекотител - Силан или Ленор. Другото което е различно е, че в тези "докосване от аромата" има и микрокапсули с парфюм.
Ами, който си обича парфюмирано, да си ги взима. В нашия регион си вървят от години, явно хората си харесват силните аромати. А в Германия смениха и "интензифицираха" аромата на Персил и германците пропищяха света: задушавали се, нетърпимо силен бил и тем подобни. Пробвах го... Слаба работа за мен. При следващата промяна всичко с аромата беше по старому. Laughing

# 325
  • София
И на мен ми допада да има аромат от препарата/омекотителя, макар и слаб. Ето, вече доста време пера на хлапето дрехите с Ултрасензитив на ДМ и просто не мога да свикна, че изобщо на нищо не миришат  Sad
Знам, че е по-здравословно, но явно навикът да душкам изпраните дрехи не се преборва лесно и с рационални доводи  Laughing

# 326

Ами, който си обича парфюмирано, да си ги взима. В нашия регион си вървят от години, явно хората си харесват силните аромати. А в Германия смениха и "интензифицираха" аромата на Персил и германците пропищяха света: задушавали се, нетърпимо силен бил и тем подобни. Пробвах го... Слаба работа за мен. При следващата промяна всичко с аромата беше по старому. Laughing

Явно и аз съм от "германците" защото не понасям силно парфюмирана битова химия. Прахообразният Ариел за българския пазар ми е точно по вкуса. След дълга програма с допълнитено изплакване и повишено ниво на водата, дрехите миришат на чисто. Не понасям тежката миризма на течните препарати (в тях може да се вкара доста повече парфюмна композиция отколкото в прахообразните).
Аз не нося вълна, която подлежи на пране, но съпугата ми носи и се налага пране през зимата. Винаги ме дразни евтината миризма предизвикана от течния препарат, която се разнася из къщата след такава операция.

# 327
Аз не нося вълна, която подлежи на пране, но съпугата ми носи и се налага пране през зимата. Винаги ме дразни евтината миризма предизвикана от течния препарат, която се разнася из къщата след такава операция.
Някои миришат евтино, но други добре ги докарват.
Взимайте си препарат за вълна на прах.

# 328
  • София
Наистина повечето препарати за вълна миришат на соц бонбоки. Доста гадновато. Препаратът на ДМ е по-приемлив откъм аромат и пере никак нелошо и по-стабилни петна от софийска кал  Mr. Green.
Но има течни, неспециализирани, които ухаят приятно според мен.

# 329

Някои миришат евтино, но други добре ги докарват.
Взимайте си препарат за вълна на прах.

Е, кои го докарват и колко? Знам, че е въпрос на вкус, но на мен нищо от това не ми допада. Имай предвид, че това са най-евтините възможни парфюмни композиции (на тая тема много мога да пиша, но не му е тук мястото).

За вълна, бях попаднал на прахообразен Unilever-ски Persil, non-bio, но това беше преди години. Не ми се пазарува от тези с микробусния внос, а и не ми е грижа, но ако има някакъв начин да се отърва от гнусната, сладникава миризма на тази розова течност ще съм ти много благодарен за съвета.

Общи условия

Активация на акаунт