Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 135
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Грам е мярка за тежест, милилитър е мярка за обем.
На опаковката на всеки прах е указано колко грама прах се слага и на колко милилитри са равни тези грамове. Обикновено 100 г не е равно на 100 мл.

Отделен е въпросът, че нещо не си правят сметката и тези съотношения, които са дали, не са верни. Бях се оплаквала от Персил. С Ариел е същото. Пишат, че 100 г = 147 мл обаче нищо подобно. 100 г са по-малко от 147 мл. С няколко различни праха направих проба и при всичките е различно, но никога дори не се приближава до 150-те милилитра.
Аз все още се чудя на обем ли да измервам праховете, или на грамове. Тогава TAED каза да сипвам на обем.

# 361
  • София
Аз съм турила три чертички - на 100 мл, на 120 мл и на 150 мл. И гледам всичко да е около 120.
Ако е някой по-компактен гледам около 100те да е.

# 362
  • София
Този номер на добавката Ариел, която купих днес, започва с 1......  Embarassed Карай. Ако действа върху петна и избелва, както казвате, значи изтеклият срок на годност не му се е отразил особено тежко. Ако нищо не върши, ще дезинфекцирам пералните с него и следващия път ще си отварям повече очите, а не - да се заслепя, защото съм го намерила в магазина, и да спре всякаква мисловна дейност.  Embarassed
Ще пиша как се справя.

# 363
  • Sredets/Burgas
Спокойно, Ev_e! Ще видиш, че работи... Simple Smile
Но те предупреждавам, не вдишвай и много внимавай при накисването на ръка...
Поне мен адски ме дави... Все едно, когато се отделя хлор...

# 364
  • София
Между другото, съм доволна от Ариел с Ленор от магазина - пере петна, ухае доста.

# 365
  • София
Спокойно, Ev_e! Ще видиш, че работи... Simple Smile
Но те предупреждавам, не вдишвай и много внимавай при накисването на ръка...
Поне мен адски ме дави... Все едно, когато се отделя хлор...
  bouquet Ще внимавам

# 366

Няма да ти кажа от коя година е, че ще ти стане лошо,
но е факт, че нищо не се е променило в силата на действие...
Всъщност, ми е бедна фантазията, как би работила тази добавка, ако е съвсем прясна!? Crazy

Знам аз кога е произведен, преди ПОВЕЧЕ ОТ 4 ГОДИНИ!  Можеш да си напълно сигурна, че е доста по-малко активен отколкото допреди 2 години и че един Vanish или тези на DM примерно, произведени преди година ще са доста по-активни, независимо, че не са формулирани толкова добре.

Не купувайте такива неща, вредно е за всички.

# 367
  • Русе
Днес при нас откриха ДМ и си купих техния прах за бяло пране. За цветно имаше само в опаковки за 40 пранета, не си взех. Загледах и праха за вълна и деликатни, но понеже в магазина беше блъсканица, забравих да погледна, той както всички останали препарати за деликатни за 2-3 кг. пране ли е?
Guess Who, ти имаш ли го този прах?

# 368
  • Майнатаун
Здравейте, чета темата от скоро и ми е много интересна, а научих и доста неща. Въпреки че изчетох темата, май информацията ми дойде в повече и се обърках малко, та се надявам да простите въпросите ми, ако ви се сторят глупави.
Днес купих ето този прах на Ариел :
Скрит текст:
Взех този който е за 4 пранета, тъй като преди много години май бях развила алергия към праховете на Ариел, но все още не съм сигурна дали те бяха алергена.
Ако се ориентирам правилно би трябвало да е произведен 2015г.
Да попитам, мисля да го ползвам за бяло пране, не бъркам нали?
  bouquet

# 369
Благодаря ти, Гес! Улесняваш ме с праха за бяло за възглавницата.
Относно този прословут Ариел за цветно, за който говорихте - в пловдивския Елитис
Сори за отклонението:гледах на картата в сайта им, магазина вътре в ЦП ли се намира?  

да, ако не бъркам е от централния вход в дясно

# 370
Здравейте, чета темата от скоро и ми е много интересна, а научих и доста неща. Въпреки че изчетох темата, май информацията ми дойде в повече и се обърках малко, та се надявам да простите въпросите ми, ако ви се сторят глупави.
Днес купих ето този прах на Ариел :
Скрит текст:
Взех този който е за 4 пранета, тъй като преди много години май бях развила алергия към праховете на Ариел, но все още не съм сигурна дали те бяха алергена.
Ако се ориентирам правилно би трябвало да е произведен 2015г.
  bouquet
За бяло пране е и аз го купих същия.

# 371
той както всички останали препарати за деликатни за 2-3 кг. пране ли е?
Guess Who, ти имаш ли го този прах?
75 мл за 2,5 кг зареждане на деликатна програма.
Имам го, но старата версия. Сега би трябвало навсякъде да е в новата опаковка, която показах по-назад.

Точно за бяло е.

Усещам, че на Ариел продажбите рязко скочиха. Laughing

# 372
  • Sredets/Burgas

Знам аз кога е произведен, преди ПОВЕЧЕ ОТ 4 ГОДИНИ!  Можеш да си напълно сигурна, че е доста по-малко активен отколкото допреди 2 години и че един Vanish или тези на DM примерно, произведени преди година ще са доста по-активни, независимо, че не са формулирани толкова добре.

Не ми се влиза в спорове, но точно една такава добавка изхвърлих... съвсем прясна...
Беше на Хайтман...
Бях си купила първо нея... и няколко пъти ми се наложи да чистя петна... и нищо...
Като видях как работи тази на Ариел - отиде в гърнето...

В случая, теорията и практиката се разминават...
На теория БИ трябвало вече да не действа,
но повярвай ми, адски е силна и си върши перфектно "задълженията"...

# 373
някой с мнение за течният Пурлан ,който е на промоция в метро

# 374
Вчера в един магазин на dm разгледах праха им за деликатни тъкани Denkmit Feinwaschmittel, на който пише, че е подходящ също за вълна и коприна, и на етикета е указано, че съдържа протеаза. Преди време TAED беше споменал, че протеазата не се препоръчва за тези влакна, понеже са протеинови и ензимът ги разрушава (ако съм разбрала правилно).
В такъв случай този препарат подходящ ли е за вълна и коприна или не?

Общи условия

Активация на акаунт