Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 141
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
  • Sredets/Burgas
О, да, килограм е. Simple Smile
В Clean ги има и двата варианта...
Това е магазинът за перилни пепарати на ул. "Граф Игнатиев".
И на други места има, но мисля, ти познаваше този им филиал...  Peace

# 346
  • София
Да, въпреки че отдавна не съм ходила там  ;-

Е, нищо, значи съм подпомогнала Лидъл с малка сума  Laughing
Нямам търпение да изпробвам добавката, като се прибера. Детето току-що накапа бялата си пола, която облича за първи път днес, с някаква манджа  #Crazy

# 347
Аз да напомня: гледайте датата на производство на тези препарати, че по тези магазини могат да се видят археологически находки.

# 348
Благодаря ти, Гес! Улесняваш ме с праха за бяло за възглавницата.
Относно този прословут Ариел за цветно, за който говорихте - в пловдивския Елитис
Сори за отклонението:гледах на картата в сайта им, магазина вътре в ЦП ли се намира?  

# 349
  • Sredets/Burgas
Аз да напомня: гледайте датата на производство на тези препарати, че по тези магазини могат да се видят археологически находки.

Да, те са точно такива!:D
Няма да ти кажа от коя година е, че ще ти стане лошо,
но е факт, че нищо не се е променило в силата на действие...
Всъщност, ми е бедна фантазията, как би работила тази добавка, ако е съвсем прясна!? Crazy

# 350
  • При децата ми
Ами то "унверсален" си означава за бяло и за цветни, които са с устойчиви цветове и не пускат, примерно хавлиени кърпи.

Петното разбира се, че има шанс да се изпере. Ако си гладила дрехата, шансът се намалява. Просто третирай директно петното и пери докато изчезне.

Може би не правилно си зададох въпроса! Т.е. да разбирам ли, че не е подходящ за цветно пране? А за петното: ами гладена е. Sad

# 351
За цветни дрехи си има прахове за цветно Peace

# 352
За мен този прах не е подходящ за цветно пране, каквото и да казва производителят. Съдържа избелители, които с времето ще смъкнат боята от дрехите. Не с едно пране, но със сигурност ще избледнеят.
Горещата ютия и сушилнята фиксират петната. Все пак пробвай да третираш петното директно с някакъв препарат против петна, може и да изчезне.

# 353
  • София, Младост
Бътърфлай, 10 лв. за 1 кг ли? Гес май беше показала снимка на 500 гр, затова питам твоят колко е бил.
На всичкото отгоре беше намален от 9 евро  Crossing Arms
Нищо, вече е купен, но няма да взимам за цветно, ще го търся от Бг, щом и по-евтин

Гледах го във Фамтастико в Младост 4, около 8лв и стотинки беше цената, но се въздържах да го купя, защото целият беше олепен с БГ етикети от вносителя и не можах да открия срок на годност. На БГ етикета пише 2016, но защо ли не им вярвам...  Whistling

# 354
Аз си купих ето това
Скрит текст:
Това е последната актуална опаковка. Датата на производство 346-я ден на 2013 г, т.е. 12 декември 2013. Вносителят съвсем коректно беше написал, че срокът е до 12/2015, но махнах етикета и забравих коя е фирмата; някаква старозагорска беше. Цената е 5,50 лв. за 500 г.
Ще се зареждам, защото наистина го спират, а хубав продукт.

За пореден път цитирам как да се намери срока на годност на продуктите на P&G.
1. Търсиш по опаковката ето този код
Скрит текст:

2. Прилагаш следното правило:
P&G обаче  използват десетзначни кодове принтирани върху всяка опаковка. Това не са 8-цифрените им кодове за проверка на състава, а са принтирани индивидуално. Интересуват ни първите 4 цифри. Първата цифра е годината на производство т.е. 3=2013, 4=2014... Следващите 3 цифри са поредният номер на деня от съответната година от 001 до 365 (или 366 за високосна такава). Например днес се печата 4 284... т.е. 284-ят ден на 2014 година. Следващите 4 цифри са идентификационен код на производствената площадка, следва машинен номер. Понякога се добавя и час.

3. Прибавяш 2 години от получената дата и разбираш крайния срок.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 15:18 от Guess Who

# 355
  • София, Младост
Определено не беше такава опковката, със сигурност е нещо по-старо.

# 356
  • София
Guess Who, аз вече писах,че взех от тези за петна за цветно и бяло Ариели.За бялото опаковката е същата като тази, която си показала.Надписите отгоре са 3332276603 14:37 и 4128276603 10:08, но никъде не виждам да има оказан срок на годност - има ли стандартен такъв?

# 357
В Западна Европа производителите не са задължени да указват дата на производство и срок на годност на козметичните продукти и битовата химия. Някои го правят, други - не.
Перилните препарати на P&G са с годност 2 години. На Хенкел - 3 години, на Юниливър - 2 години.

# 358
Извинявам се предварително за тъпия въпрос, които ще задам ... но все пак

100гр. прах за пране равнява ли се на 100мл. прах от мерителната чашка или тази чашка е показател само за течните прахове?

# 359
  • Русе
Извинявам се предварително за тъпия въпрос, които ще задам ... но все пак

100гр. прах за пране равнява ли се на 100мл. прах от мерителната чашка или тази чашка е показател само за течните прахове?

Не и на двата въпроса. Дозата на праха за пране също е в милилитри, нищо, че се продава в килограми.

Общи условия

Активация на акаунт