Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 147
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Ами скъпите препарати го докарват на аромат. Евтините, естествено, миришат евтино и гадно.

Първи вариант:
Скрит текст:
За съжаление го спряха в България, но ако ходиш в чужбина, можеш да си вземеш от там. Това си заслужава носенето. Има го из цяла Европа с различни марки: Mir във Франция, Perlana в Италия и т.н.

Втори вариант:
Скрит текст:
Собствена марка на дрогерии DM. Възможно е да не ти допадне, защото съдържа много зеолити, но... прави вълнените дрехи като пух, като се има предвид, че за вълна не ползвам омекотител никога. На жена ти няма да й бучи на врата. През зимата на две седмици веднъж пера вълна и смеси от синтетика и вълна и нямам повредена дреха.

Ти какво ползваш за вълна. Perwoll? Woolite?

# 331

Ти какво ползваш за вълна. Perwoll? Woolite?

Да, някакви такива гадости. В момента няма вкъщи, но миналата зима беше Первол или Пурлан, нямам спомен, тъй като не пера вълна, съпугата си обслужва тази материя.

Благодаря за съвета, от чужбина съм се зарекъл вече да не нося, но ще мина през някой нашенски DM преди да сме се сдобили с поредната бутилка розова гняс.
Зеолитите в такъв препарат не ме притесняват толкова. Програмите, които използваме за вълна са с доста по-малко въртене, а и дрехите не са мои  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green.
Вълната е доста по-твърдо влакно, така че проблем няма.

# 332
Особено втората причина е много основателна. Joy

# 333
Особено втората причина е много основателна. Joy

А не е ли  Laughing? Който си има вълнени дрехи да си ги пере. Стига ми вонята от препарата.
За мен вълната е нечистоплътна материя, която не може да се поддържа адекватно. За съжаление ми се налага да нося вълнени костюми (просто памукът не е подходящ за такъв вид облекла, а полиестер не понасям), но дотам.

# 334
Аз съм учила в Москва и ако не беше вълната (и кожата на горките зайчета), сега нямаше да си пишем.

За вълнените костюми, много съжалявам. Предполагам, че ги давате на химическо, а това е кошмарно изобретение. Не издържам миризмата и кожата ми става като набодена с хиляди игли. Нямам дрехи, които да искат химическо чистене.

# 335
Аз съм учила в Москва и ако не беше вълната (и кожата на горките зайчета), сега нямаше да си пишем.

Прекарал съм половината си съзнателен живот в скандинавия, но и това не ме научи да нося вълнени дрехи, а и не смятам, че вълната е кой знае колко по-топла от памука.

# 336
Всяка материя, достатъчно обемна, за да задържа въздух в себе си и да бъде добър изолатор, може да е топла. Разбира се, и памукът, ако е с правилната плетка. Примерно, памучната вата си топли добре. Обаче един вълнен пуловер топли по-добре от памучен пуловер.
Отделен е въпросът, че в такива студове е най-добре да си облечен многопластово, дето му казват като зелка.

# 337
  • При децата ми
Здравейте, с риск да ми се скарате ще попитам въпрос който много пъти е обсъждан тук сигурно. Търсих в темата, но освен, че заменят старото "ОМО" с ново друго не разбрах... Та новия прах "ОМО" за бели дрехи ли е пак или е универсален?

И още един въпрос: Вече изпрана блуза в пералнята с петно от сладолед има ли някакви шансове да се изпере?

# 338
Ами то "унверсален" си означава за бяло и за цветни, които са с устойчиви цветове и не пускат, примерно хавлиени кърпи.

Петното разбира се, че има шанс да се изпере. Ако си гладила дрехата, шансът се намалява. Просто третирай директно петното и пери докато изчезне.

# 339
  • София
  bouquet Guess Who ще се доверя на гръцкия диксан за бялото.

# 340
Ariel Sensitive течен препарат за пране става ли за вълнени дрехи?Този на ДМ праха за вълнени и копринени дрехи сигурно е наистина доста добър,имам вълнени дрехи и обожавам да нося вълна през зимата,когато е много студено.Имах един пуловер цвят мръсно бяло на DKNY, направо го съсипах,като го пуснах на 40 градуса.........беше ми първият вълнен пуловер и просто изключих,че трябва да се пуска на 30 градуса или на ръка да се изпере  Mr. Green ....много ме е яд.....Няма как да оправя един път вече степан пуловер нали?Благодаря за отговора предварително.

# 341
За вълнени дрехи се препоръчва да се ползва продукт за деликатни тъкани, тъй като останалите прахове/гелове съдържат съставки, които могат да увредят вълната.. Peace

# 342
  • София

ей това намерих в местния гръцки Лидъл - 7 евро за 1 кг. Добра ли е цената?
Имаше и за цветно. Върши ли добра работа и то?

# 343
  • Sredets/Burgas
Цената е в повече.
Аз го купих за 10 лв.
Моят е именно за цветното пране и е невероятен и за бяло, и за цветно...
Но специално ще си взема и белия вариант за хавлиите си...

# 344
  • София
Бътърфлай, 10 лв. за 1 кг ли? Гес май беше показала снимка на 500 гр, затова питам твоят колко е бил.
На всичкото отгоре беше намален от 9 евро  Crossing Arms
Нищо, вече е купен, но няма да взимам за цветно, ще го търся от Бг, щом и по-евтин

Общи условия

Активация на акаунт