Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 205
  • 725
  •   1
Отговори
# 240

Доволна съм от препарата на Сано за бели дрехи - не успях изцяло да премахна натрупаният талк от тениските, но пък не се натрупа такъв на по новите  Peace

Kaкъв талк? Откъде се е взел?

# 241

Доволна съм от препарата на Сано за бели дрехи - не успях изцяло да премахна натрупаният талк от тениските, но пък не се натрупа такъв на по новите  Peace

Kaкъв талк? Откъде се е взел?

От ролковите продукти против изпотяване, които ползва ММ доста обилно  Whistling

# 242
Отклоняваме се от темата, но защо не го посъветваш да си купува такива без талк. Вече има много успешни формули без минерали.

# 243
Отклоняваме се от темата, но защо не го посъветваш да си купува такива без талк. Вече има много успешни формули без минерали.
Ще ми бъдеш изключително полезен,ако дадеш примери.

# 244

И на мен   bouquet

# 245
Е, не, просто не очаквах да пише на български и реших, че не е той.

В Елитис има тези видове:
Ariel White Flowers
Ariel Mountain Spring
Ariel Touch Of Lenor Fresh
Ariel Touch Of Lenor Fresh Relaxed

Има ли значение кой ще взема за бяло?
Всичките са за бяло. Различават се само по аромат.

Аз разбрах,че е за цветно пране,но имаше отзад снимки с бели и цветни дрехи,но както и да е.
Инструктират те да сортираш.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 21:09 от Guess Who

# 246

Не обичам да посочвам марки. Има доста. Аз също използвам такива продукти ежедневно и никога не съм имал проблеми с отлагания на минерали по дрехите. Продават се roll-on дезодоранти, които са под формата на прозрачни разтвори (или микроемулсии). Такива формули просто няма как да съдържат талк в големи количества, това търсете.

Честно казано не предполагах, че това може още да е проблем, това отдавна вече е разрешено.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 22:34 от TAED

# 247
Аз не мисля, че петната са от талк, а от алуминиевите соли, които се съдържат в антиперспирантите. Те оставят много упорити петна, които не се премахват лесно особено ако човек не изчака дезодоранта да изсъхне преди да облече дрехата или го слага на много дебел слой.

# 248
Аз не мисля, че петната са от талк, а от алуминиевите соли, които се съдържат в антиперспирантите. Те оставят много упорити петна, които не се премахват лесно особено ако човек не изчака дезодоранта да изсъхне преди да облече дрехата или го слага на много дебел слой.

И аз се съмняван, но щом пишат талк. От друга страна, алуминиевите соли използвани в тези продукти са водоразтворими и не би трябвало да има проблем, освен ако не реагират с киселините в потта... Не съм специалист, но съм сигурен, че има продукти, които решават проблема, най-малкото от собствен опит. Беше дълго и горещо лято, не съм от обилно потящите се, но ги използвам. Никакви петна не съм забелязал.

# 249
Не знам, аз дезодоранти с талк не съм срещала от години, но може.

Антиперспирантите би трябвало да предпазват от изпотяване, но реално не го правят много ефективно или поне не твърде трайно. В крайна сметка човек се изпотява. Тази гадост, с която си е намазал подмишниците - особено ако се е увлякъл и е мацал обилно, - се смесва с потта и отива директно върху дрехата като прави петно, което не се изпира. Като се натрупа порядъчно, заприличва на кора.
Петното се маха с някаква киселина. Примерно може да се ползва препарат за баня без белина. Или да се разтвори лимонена киселина и да се намаже петното. Аз съм махала такива петна с препарат за баня, но при всички положения антиперспирантите са забранени вкъщи, а който държи, съм предупредила, че ще си маха сам петната от съсипаните дрехи. Дезодорант - може.

Nivea и Garnier имат продукти, които уж не оставят петна. "Уж", защото оставят.

# 250
  • Sredets/Burgas
Гес, парфюмът в Ariel Touch of Lenor Fresh Color,
единтичен ли е с този на Ariel Touch of Lenor Fresh White?

# 251
Със същият аромат е.

# 252
  • Sredets/Burgas
Благодаря ти, Гес, за бързия отговор!
Да, разбира се, името подсказва, но понякога има разминавания,
та да съм сигурна на 100%,
щом ще ходя и аз да го търся... Hug

Редактирам, за да допълня, за прахообразната добавка на Ариел...
Моята също е много стара, но със сигурност изключително работеща.
Купих си я от веригата Clean, за английския пазар...
Не знам, какво има в това чудо, но когато накисвам нещо на ръка,
просто почти се задушавам от това, което се отделя от него в разтвора...
Както е обещано върху самия етикет, почиства трева, шоколад,
петна от всякакви видове плодове и зеленчуци,
мазни петна,( когато са пресни без никакъв проблем) включително и такива от слънцезащита,
фон дьо тен, bb кремове, които са страшно упорити..

Най-вероятно ще се запася, защото доколкото разбрах поне оттук,
щели да я спират от производство?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 11:22 от Butterfly_Lovehunter

# 253
А, къде прочете, че ще я спират от производство? Написах само, че в UK е изтеглена. Това ми го каза англичанин. Има един сайт, в който се сравняват цените и дават актуалната наличност в различните супермаркети в UK и почти никъде я няма, само в Morrisons има 450 г за 4,50 паунда.

# 254
  • Sredets/Burgas
Нямам много време напоследък и сигурно съм го прочела по диагонал,
съответно съм се заблудила, Гес...
Но щом не е вярно, значи всичко е наред.
Ще ползвам и турския вариант, когато се изчерпи този.

Общи условия

Активация на акаунт