Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 128
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Цитат на: Butterfly_Lovehunter link=topic=867546.msg31562172#msg31562172 uote

Не ми се влиза в спорове, но точно една такава добавка изхвърлих... съвсем прясна...
Беше на Хайтман...
Бях си купила първо нея... и няколко пъти ми се наложи да чистя петна... и нищо...
Като видях как работи тази на Ариел - отиде в гърнето...

В случая, теорията и практиката се разминават...
На теория БИ трябвало вече да не действа,
но повярвай ми, адски е силна и си върши перфектно "задълженията"...

И аз нямам абсолютно никакво намерение да влизам в каквито и да е спорове. Докато купувате боклуците, предназначени за бракуване и им се радвате, ще продължават да ви ги пробутват за повече от 10х цената, на която са ги натоварили в някоя баничарка незнайно къде.

И няма никаква теория, само практика. Аз и Guess Who ползваме такъв препарат произведен през 2013 (моята партида е 3346). Ти ако искш ползвай и партида от 2009, тези са първите. Щом ти харесва да плащаш, при това доста висока цена,  за нещо, което в нормалните страни бракуват-твой избор.

Важни са две неща:
1. Да не се купуват боклуците на амбулантните търговци. Докато има балъци, ще има и тарикати.
2. Да е ясно, че хората, които са формулирали този препарат не са си и помисляли, че някой ще го ползва повече от 4 години след датата му на производство. Точно поради тази причина старите партиди се изтеглят от официалните пазари, ПРИ ТОВА С ПЪЛНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ФИРМИТЕ ВНОСИТЕЛИ. Причината е ясна, старите препарати губят качествата си и не са на нивото на конкурентните. Няма да откриете такива археологически находки при никой официално внесен продукт.

# 376
Преди да дойдеш и да кажеш, никой не знаеше как да разчете кода, за да разбере кога е произведен продуктът. Добре, че сменят опаковките често-често, та приблизително да може човек да се ориентира от коя година е.

А ти откъде си го купи? Аз официално внесен не съм го виждала у нас, само паралелно.

Съгласна съм, че сега всеки, който чете тази тема, трябва да знае кога е произведен продуктът и да не го купува, ако е прекалено стар.

# 377
  • Русе
някой с мнение за течният Пурлан ,който е на промоция в метро
И там ли е на промоция? Преди няколко дена го коментирахме, тъй като и в Кауфланд е намален.

Guess Who, благодаря ти!

Ще изчакам отговор на въпроса на just user  Wink

# 378
  • София
TAED, бройката, която купих днес и която е произведена 2011 г., както разтълкувах номера, определено не е изтеглена от официалния гръцки пазар, тъй като съвсем официално се продава в Lidl - немска верига/франчайз (не съм наясно с правния им статут тук). Не говорим за някакво мазе или багажник на кола.
Разбира се, това не означава кой знае колко много - възможно е тукашният официален дистрибутор или ако е както в България, самият вносител Лидъл, да е измекяр и да не зачита правата на потребителите да използват стока в срок.

Какъвто и да е случаят, ще си я ползвам  Laughing

# 379
just user, viki_1974,
на теория е неподходящ заради ензимите (не е само протеаза). Реших да пера вълна от любопитство, защото се препоръчва за вълна и коприна, а би било абсурдно производителят (втората по големина фирма в private label сектора, която никога не би направила някоя глупост и е известна с перфектно съотношение цена:качество) да го препоръчва, ако не е подходящ. Цяла зима едни и същи дрехи на две седмици веднъж - никакви повреди; вълна, мека като пух. Това е моят опит. Четете като just user и решавате за себе си.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 23:26 от Guess Who

# 380
  • Русе
just user, viki_1974,
на теория е неподходящ заради ензимите (не е само протеаза). Реших да пера вълна от любопитство, защото се препоръчва за вълна и коприна, а би било абсурдно производителят (втората по големина фирма в private label сектора, която никога не би направила някоя глупост и е известна с перфектно съотношение цена:качество) да го препоръчва, ако не е подходящ. Цяла зима едни и същи дрехи на две седмици веднъж - никакви повреди; вълна, мека като пух. Това е моят опит. Четете като just user и решавате за себе си.
Да, аз прочетох преди няколко дни като го показа, че си доволна от него. Стана ми интересно след като тя си зададе въпроса.

# 381
Guess Who,

Информацията за датата на производство я дадох преди година или повече... Тук става въпрос за съвсем "прясна" покупка, за съжаление. За съжаление, защото това се случва въпреки предупрежденията.

Препаратът си закупих в началото нa лятото от магазин в съседство, след обилно похапване на паста от 6 човека у дома. Алтернативата беше да хвърлим покривката и един ленен панталон.

TAED, бройката, която купих днес и която е произведена 2011 г., както разтълкувах номера, определено не е изтеглена от официалния гръцки пазар, тъй като съвсем официално се продава в Lidl ...

И тук, в България може да се намери същата архаична партида във верига супермаркети (не е Lidl). Балкански нрави, какво да се прави.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 23:41 от TAED

# 382
viki_1974, не, че нещо, от любопитство само, но щом си прочела, че съм доволна от него, защо ме питаш дали го имам? Laughing

TAED, всеки си решава. Освен това почти няма пресни партиди на нашия пазар - нали гледам. Не се ядосвай като мен, когато - кой беше? - си изхвърли всичките Ариели за цветно, защото им бил изтекъл срокът. Тогава даже изпитах вина, защото аз подхванах темата.

# 383
Guess Who,

За цветно не е чак толкова фатално. След време губиш само ензимите и не се случва още кой знае какво , но при избелващите системи е различно. Не забравяй, че в този препарат имаш 4 съставки, които РЕАГИРАТ помежду си при наличие на вода. Опаковката не е лоша, но не е и 100% херметична... сещаш се. Това са 4 години и отгоре.

Хайде, че пак ще се изкаже някой, че това било теория пък друго било практика...

Всеки е напълно свободен да купува каквото си иска от тук или близката, балканска околия, но в крайна сметка темата е за потребителска култура.

# 384
  • Русе
viki_1974, не, че нещо, от любопитство само, но щом си прочела, че съм доволна от него, защо ме питаш дали го имам? Laughing
Когато задавах въпроса, имах предвид дали го имаш в момента, за да погледнеш за колко кг. дрехи е. Wink

# 385
Ами как да не си го купиш, като в темата се обсъжда и то с такива суперлативи, особено пък като се има предвид, че ще изчезва.
И аз ще си купя още няколко кутии, но ще гледам да са разумно стари. Joy

Когато задавах въпроса, имах предвид дали го имаш в момента, за да погледнеш за колко кг. дрехи е. Wink
Ясно.

# 386
Ами как да не си го купиш, като в темата се обсъжда и то с такива суперлативи, особено пък като се има предвид, че ще изчезва.
И аз ще си купя още няколко кутии, но ще гледам да са разумно стари. Joy

Обсъжда се също и дата на прозводство, срок на годност... Ти самата ме цитира поне трикратно относно дата-кодовете на P&G. Как е възможно тогава някой да даде пари за нещо произведено преди 50 МЕСЕЦА?!
На всичко отгоре, на даден съвет относно качествата на препарата се реагира като ощипана госпожица. В същото време има оплакване от задушлива миризма при използване извън машина (един Господ знае на какво се дължи, дано не е нещо гадно), каквато аз не усещам, а имам чувствителен нос.

Да съберем сега 1+1.

# 387
just user, viki_1974,
Благодаря за отговора. Може и да го пробвам. От години пера с Perwoll и вече много ми омръзна. Преди време се бях засилила да търся Woolite, но единственият, който намерих, беше произведен през 2011 г. и се отказах. Препаратите на dm поне са в срок на годност. Mr. Green

# 388
  • София
Представям си, TAED, ако някой от домашните ти направи нещо, въпреки че си отправил преди това предупреждение.... Сигурно има бой с пръчки
Предлагам да караме малко по-спокойно и без квалификации - в тази тема нито спасяваме света от глад, нито откриваме лекарство за нелечими болести, да не се държим, сякаш правим нещо кой знае какво.
Говорим за пране.
Нека го правим възпитано и подобаващо на годините ни.

Гес, тази добавка (вариантът, който показа) се продава в английския Амазон, явно не е изтеглена от пазара, както са ти казали. Цената обаче е абсурдна.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 00:44 от Ev_e

# 389
Гес, тази добавка (вариантът, който показа) се продава в английския Амазон, явно не е изтеглена от пазара, както са ти казали. Цената обаче е абсурдна.
Но не се продава от Амазон, а от някакви търговци. Явно са останали количества, но 20 лири за 500 г е нереална цена. Никога в Англия не се е продавал за толкова.

Общи условия

Активация на акаунт