Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 124
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Представям си, TAED, ако някой от домашните ти направи нещо, въпреки че си отправил преди това предупреждение.... Сигурно има бой с пръчки
Предлагам да караме малко по-спокойно и без квалификации - в тази тема нито спасяваме света от глад, нито откриваме лекарство за нелечими болести, да не се държим, сякаш правим нещо кой знае какво.
Говорим за пране...

У дома си използваме главите по предназначение, никой не предупреждава никого за такива простички неща, като да не се купуват стоки с отдавна изтекъл срок на годност, никога не е ставало въпрос за това. Предполагах, че е така в повечето домакинства.

Напълно права си, че прането е нещо съвсем елементарно и трудно може да се обърка, но е факт, че българите (главно българките защото прането в ориента се смята за женска работа) успяват да го оплескат. Доказателство за това са не само писанията тук, но и вмирисаните хора с посивели и избелели дрехи, с които за жалост се разминавам ежедневно. Има ги и в чужбина, но са много по-малко.

Без да искам ни най-малко да обидя никого- участвам в тази тема за да помогна, аз мога да науча от Вас по-малко, отколкото обратното (не ме интересуват текущи промоции на перилни препарати). Нямам абсолютно нищо против и да не го правя, ще ми спести време.

# 391
В чужбина са същите като нас. Разликата е, че там могат да си позволят да си сменят дрехите много по-често и определено не носят вехти дрехи, от магазините втора употреба или купувани по времето на соца. За вмирисани хора не мога да кажа, такива просто не срещам чак толкова често и определено от тях миризмата идва от некъпане и непране, отколкото от неправилно пране.

Българите имат три проблема: кратките програми (що да хабят ток и вода), неправилното дозиране на перилния препарат (едните са убедени, че колкото повече, толкова по-добре; другите, че производителят дава прекалено голяма доза, за да продава повече прах; всъщност и двете са далеч от истината) и това, че са убедени, че евтинджосите перат също толкова добре, колкото и скъпите марки ("аз си ползвам Савекс, за какво да давам повече пари, като пере по същия начин като Ариел"). Но дали тези проблеми ги имат само българите? Не съм толкова сигурна. Например факт е, че в България течните препарати се продават много по-слабо от праховете, отколкото в Западна Европа, да не споменаваме САЩ. Като се има предвид, че течните перат в пъти по-зле от праховете, как да повярвам, че на западняците дрехите им са по-искрящи от нашите? Не, просто подменят дрехите си редовно, затова впечатлението е такова.

Последният параграф не бих желала да го коментирам. Бих казала само, че критиката във втория параграф е полезна, а презрението, което прозира зад тези две изречения, е обидно.

# 392
Гес,

Би ли показала отново праха на DM за вълна? Нещо не се показва картинката.

# 393
  • Бургас
Знаете ли за колко пари видях показаната от Guess Who  на стр 24 и така коментирана добавка за петна на АРИЕЛ? 14 лева, че май имаше и стотинки! Веднага " дадох заден". Правилно съм решила да не дам такава сума. Направете сметка каква е разликата от 5,50 лв, за колкото го е купила тя! Вече не знам кое по-напред да гледам - срок на годност, цена... Вадя очилата и чета ли чета. Мисълта ми е, че ни правят на глупаци!

# 394
  • София
У дома си използваме главите по предназначение, никой не предупреждава никого за такива простички неща, като да не се купуват стоки с отдавна изтекъл срок на годност, никога не е ставало въпрос за това. Предполагах, че е така в повечето домакинства.

Напълно права си, че прането е нещо съвсем елементарно и трудно може да се обърка, но е факт, че българите (главно българките защото прането в ориента се смята за женска работа) успяват да го оплескат. Доказателство за това са не само писанията тук, но и вмирисаните хора с посивели и избелели дрехи, с които за жалост се разминавам ежедневно. Има ги и в чужбина, но са много по-малко.

Без да искам ни най-малко да обидя никого- участвам в тази тема за да помогна, аз мога да науча от Вас по-малко, отколкото обратното (не ме интересуват текущи промоции на перилни препарати). Нямам абсолютно нищо против и да не го правя, ще ми спести време.
У дома пък, въпреки че сме диви ориенталисти, никой не пили на другия, ако сбърка от недоглеждане или недообмисляне. Няма да го търпя и от друг човек, какво остава от напълно непознат в някакъв форум.

И на запад, и на изток прането не е нито женска, нито мъжка работа, а работа на пералната машина. Опитът още веднъж да бъдат обидени пишещите тук на "ориентализъм", показва, че независимо от дългия ти престой в цивилзованото западно общество, това не те е направило особено възпитан човек, съвсем меко казано.

И на последно място - да, имаш какво полезно да кажеш, но ако трябва покрай полезното да търпим нервните ти и невъзпитани изблици като на някоя истерична леля, наистина можеш да си спестиш времето. Без да искам да те обидя.  Peace

# 395
Guess Who, ти от къде купи добавката Ariel на такава цена? Ако е от магазин в Бургас, би ли казаха кой е той ?

# 396
  • Sredets/Burgas

В същото време има оплакване от задушлива миризма при използване извън машина (един Господ знае на какво се дължи, дано не е нещо гадно), каквато аз не усещам, а имам чувствителен нос.

Силната и задушлива миризма се оказа просто... парфюмът.
И през ум не ми е идвало да душа как мирише въпросното прахообразно вещество,
защото е опасно вдишването...
Сега обаче го направих...
В това отношение дано няма притеснения... Еv_eche, може да си спокойна....
 На мен просто ми действат зле всички изключително силни аромати
 - започва да ми пари и в носа, и в гърлото...
Това ми се случва както с евтини аромати в омекотители, така и със сериозни френски парфюми...

p.s. Човекът който си изхвърли праховете също бях аз...

# 397
Гес,

Би ли показала отново праха на DM за вълна? Нещо не се показва картинката.
https://www.dm.de/denkmit-feinwaschmittel-mit-aktiv-schutz-p4010355055194.html

Знаете ли за колко пари видях показаната от Guess Who  на стр 24 и така коментирана добавка за петна на АРИЕЛ? 14 лева, че май имаше и стотинки! Веднага " дадох заден". Правилно съм решила да не дам такава сума. Направете сметка каква е разликата от 5,50 лв, за колкото го е купила тя! Вече не знам кое по-напред да гледам - срок на годност, цена... Вадя очилата и чета ли чета. Мисълта ми е, че ни правят на глупаци!
Е, ти си ходила на Републиканска. При русата, невъзпитана леля. Това е магазин на Борн, а те продават прахове, които струват 3 евро, за 16 лева. Добре, че си разумен човек. Тия са такива спекуланти, че заслужават... не знам и аз какво.

Guess Who, ти от къде купи добавката Ariel на такава цена? Ако е от магазин в Бургас, би ли казаха кой е той ?
Магазинът на ул. "Калоян", който е в близост до Болеро и пазара. Взех последната кутия обаче, но ми жената ми каза, че ще заредят още, ако има.

p.s. Човекът който си изхвърли праховете също бях аз...
Вярно, наистина. Много ме изуми тогава. Викам си, какви ги забърках, жената си изхвърли праховете. Ей, сега да не вземеш да изхвърлиш и това?

# 398
  • Русе
На мен също ми прави впечатлечие, че напоследък(на рекламите ли се дължи, не знам) все по-често виждам хора да си пазаруват Савекс. Дори вчера в ДМ, Ариела беше на промоция и разликата му със Савекс беше по-малко или около 1 лв. Чувах около мен жени да си коментират, че Савекса тук е много скъп. Ще си го купят от друго място. Почти никой не заглеждаше Ариел. А малцината, които бяха си купили, носеха туби.

# 399
Гес, благодаря за отговора Simple Smile
Момичета, аз за петна от стик, ролон и дезодаранти по дрехите използвам сапун за пране - около 2 лева струва. Дори премахва петна от плодове и зеленчуци Simple Smile

# 400
viki_1974,
да ползва човек евтин прах като Савекс, има много причини. Нали няма да си спретнем един другарски съд и да ги разкритикуваме? Всеки си преценява и си има причините. Но да не ме убеждават, че пере също като Ариел, Персил или ОМО: причината може да е всякаква, но не и тази. И като казах "евтин", Савекс хич не е евтин, когато е на редовната си цена. Имате ли представа колко всъщност евтина смес е Савекс и с каква надценка го продават шуменците? Изобщо Фикосота са царе на посредствените продукти и на надутите цени. Тъжно, но факт. След провала на прескъпите сирена и кашкавали със съмнителни качества, последната им изцепка направо ме уби: шампоани по 7 лева. Сапуни по 3 лева. WTF?! Нито са еко, нито са нещо специално. Шампоан, който струва 50 ст. за литър го продават по 7 лева за 255 мл.

Да, заразата с течните (и по-лошо - с капсулите) се разпространява все повече.

# 401
  • София
Изумявате се,че хората ползват Савекс, но аз вече май писах,че в Гърция и то на остров, който е много по-близо до Италия видях да се продава Test и бях изумена.Когато попитах учудена как е възможно това, собственика на магазинчето ми отговори, че вече много хора купуват водейки се от цената.Това обясняваше и факта защо в едно иначе прекрасно заредено фамилно магазинче, този път имаше предимно гръцки препарати, един-два български и един турски.
Ако предишни години виждах,че гръцките ни домакини перат със Скип,тази година перяха с Есекс.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 12:31 от veka

# 402
  • Бургас
Guess Who , страшна си!  Heart Eyes Веднага уцели мястото!

# 403
Те са пет магазина в Бургас. Оставаше и да не уцеля. Wink
Ако искаш, другата седмица провери в магазина на "Калоян", който е до пазара (и до млекомата). Обикновено зареждат стока в събота или неделя и може да са го получили.

# 404
Ариел за цветно и Mountain spring по 7.99 за 2 кг в Т-маркет, само не знам докога.

Общи условия

Активация на акаунт