Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 114
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Моля за помощ. При последното пране на бебешки дрехи, които винаги съм прала по един и същи начин - на 60 градуса, на програма против алергии с удължено плакнене, някоя дрешка е пуснала боя. Пораженията са единствено върху белите чорапи и бодита, които смятам да третирам един цикъл с Вениш или Аче и след това пак да ги изпера с бебешкия препарат. Цветните не са мръднали (или поне аз не забелязвам). Проблемът ми е с цвета на дамаската на стола за хранене. Той тотално е променил цвета си. От капучино е станал сиво-синкав. Не знам има ли възможност нещо да се направи, защото материята му е "шушлякова", полиестерна. Моля, дайте идеи за препарат и третиране на проблема!   bouquet
Да переш заедно бели, цветни + дамаската на столче и то на бебе Shocked
Белина знам, че за бебешки дрешки не е добре да се ползва.
Потърси прахчета на Хайтман за обезцветяване на боядисани дрехи.

# 421
Вики, аз също съм прала бебешки дрехи бели и цветни заедно. Като цяло не съм любителка на бялото, но имах и такъв цвят в гардероба на бебетата. Пералнята ми е голяма и никога, ама никога не съм успявала да събера бяло пране да пусна самостоятелна пералня, дори и за половин не събирах. Детските дрехи ги ги пусках заедно. Все пак това са бебешки дрехи и нали разбираш, че веднага трябва да влязат в обръщение. Laughing Разбираш ми ти за какво ти говоря Mr. Green
За дамаските на столчета за хранене, столчета за кола и т.н. никога не съм пускала с бебешки дрехи, а отделно.

# 422
Вики, аз също съм прала бебешки дрехи бели и цветни заедно. Като цяло не съм любителка на бялото, но имах и такъв цвят в гардероба на бебетата. Пералнята ми е голяма и никога, ама никога не съм успявала да събера бяло пране да пусна самостоятелна пералня, дори и за половин не събирах. Детските дрехи ги ги пусках заедно. Все пак това са бебешки дрехи и нали разбираш, че веднага трябва да влязат в обръщение. Laughing Разбираш ми ти за какво ти говоря Mr. Green
За дамаските на столчета за хранене, столчета за кола и т.н. никога не съм пускала с бебешки дрехи, а отделно.

Съгласна съм с това. Също не деля детските  дрехи, но те преимуществено са шаренки.
Аз бяло пране за нас с ММ трудно събирам за една пералня, а какво остава за дрехите на дребното Laughing

Това "завалване " на цветовете като на столчето е доста неприятно. Не вярвам да се оправи...

# 423
  • Sredets/Burgas
Проблемът ми е с цвета на дамаската на стола за хранене. Той тотално е променил цвета си. От капучино е станал сиво-синкав. Не знам има ли възможност нещо да се направи, защото материята му е "шушлякова", полиестерна. Моля, дайте идеи за препарат и третиране на проблема!   bouquet

Аз предлагам едно накисване с по-солидно количество прах за бяло,
пак на същата температура, щом я издържа материята...
Може би няма да се оправи напълно, но може би част от боята ще излезе...
Поне аз така съм правила и е имало ефект...

Като млада булка навремето, имах няколко гафа с боядисани дрехи,
та бързо се научих да си разделям цветовете,
независимо от количеството на прането... Grinning
Сега не стига, че пера супер разделно, ами слагам и цветоулавящи кърпички редовно...

p.s. А бре, моми и момци, защо не носите бели дрехи!?
На мен половината гардероб ми е бял... Имам много сериозен брой бели тениски.
(Естествено с някаква устойчива шарчица отпред.)
Отделно домашните ми долници, всичките са бели...
От бялото по-хубаво няма... Всякак почти можеш да го третираш... Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 08:52 от Butterfly_Lovehunter

# 424
  • ГОре на черешата...
Да дам отзиви за новото Омо-гел - снощи прах бяло, на 60 градуса - идеално изпиране, а целият апартамент ухае божествено!

# 425
p.s. А бре, моми и момци, защо не носите бели дрехи!?
Любовта на българина към черното, сивото и тъмните, убити цветове е пословична. Освен това според мнозинството българи, дори и в този форум, жените над определена възраст не трябва да имат дълги коси (не дай боже руси) и да носят бяло. Но иначе клин, натегнат върху крака, на които може да завиди хипопотам, е напълно в реда на нещата. Laughing Странни хора са някои от нас, робуващи на предразсъдъци и суеверия.
Аз имам поне две пълни перални бяло на седмица: една с чаршафи, кърпи, бельо, тениски и друга с ризи, панталони, поли и други подобни бели дрехи, които искат по-ниска температура или трябва да се перат отделно от бельото. Прахът за бяло при мен е много вървежен.

# 426
Аз обичам бяло, особено за потниче/ блузка - дава ми усещане за официалност някак, съответно обличам бяло при що-годе официален повод..
Имам потничета и летни блузки бели, както и два-три тънки пуловера бели. Дънки бели два чифта също...
Но пак не събирам цяла пералня...все пак не нося всеки ден един и същ цвят дрехи, обичам да редувам.
Шарено имам много в гардероба-имам 15-20 чифта дънки и джегинси във всички цветове на дъгата - жълто, розово, сини няколко нюанса, прасковено, зелено и т.н. и т.н.Само два черни панталона имам.

Бели чаршафи не харесвам. Както и бели хавлии.

Не мога да обобщавам кой какво носи...чак такива широки наблюдения нямам.

# 427
  • Русе
Аз също имам поне една пералня седмично с бели дрехи(пълна до горе), а много често пускам и втора. Чаршафите и халатите за баня също са ни бели.
Откакто преди много години си оцветих бельото заради един жълт потник(който пран на ръка боя не пускаше), повече такава грешка да смесвам дрехи на 60 градуса не правя Naughty А дамата писа, че програмата е била на 60 градуса.

# 428
Ами аз по тази причина рядко пера на 60 градуса, не че не ми се иска, защото знам ползите  Peace

Детските дрехи понякога съм пускала на 60 градуса, нищо, че са шаренки и цветни. Но има там едни готино жълто блузки, които неприятно се завалват цветово, та затова предпочитам на 40 градуса да ги пера детските. Като добавим, че ги пера с универсален, е ясно защо жълтото ми се завалва, ама това са ми бели кахъри Laughing

# 429
А защо не слагаш по една цветоулавяща кърпичка?

# 430
Ами слагам, като не забравя...

Когато бяхме на лекар веднъж, педи вика: "Я, каква модерна блузка в цвят горчица има малкия" Mr. Green

# 431
  • София
др. седмица в Кауфланд Омо течен 40 пранета 12,99лв

# 432
  • София
Момичета помощ PraynigСнощи пуснах пералнята и въпреки,че сложих 2 цветоулавящи кърпички една цикламена кърпа ми е боядисала прането на петна в розово Cry Аз в пералня пера само кърпи и чаршафи,но пак си  е гадно от сини да станат розово-лилави:cry: Сега веднага ли трябва да го пусна с прахчето за премахване на боята или мога да ги изсуша и при следващо пране да го сложа да ми върне цветовете? 

# 433
Според мен веднага...защо да сушиш, кой ще ги носи такива розови, пускай ги сега .
Нека и по-опитните кажат, но не виждам смисъл да отлагаш.

Аз така от една зелена хавлия, боядисах белите тениски на ММ  , но се получи готино резедаво Mr. Green

Успех!

Редактирам...сега видях, че става дума за кърпи и чаршафи, а не за дрехи.
Напомни ми за моята приятелка от гимназиалните години - у тях така в пералня се перяха само чаршафи, и нищо друго. Странно ми беше, тя също не беше съгласна, но това беше избор на майка й..

# 434
  • София
Тета, как така се перяли само чаршафи в пералня? Дрехите на ръка ли  Shocked За мен е някакво неистово наказание прането на ръка. Никога не съм живяла без пералня и изобщо не мога да си представя живота без нея.

Общи условия

Активация на акаунт